Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363134 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

csorbi

• Mysterio
  • **
  • HUMANITY IS THE ENEMY!!!!
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #2660 Dátum: 2009. augusztus 24. - 21:21:21 »
De jó!Már kiváncsi vagyok h milyen lesz!Nagyon szeretem a könyvet.
De remélem azért nem ilyen gyerekesre veszik a figurát a filmben, mert most eléggé a azokat a jeleneteket emelték ki. ;)

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2661 Dátum: 2009. augusztus 26. - 22:25:41 »
Tudom hogy van belőle képregény is de mivel eredetielg film volt inkább ide írom.

Hát sokkot kaptam a készülő Predators című Predatoros (Jeee!) film eddigi szinopszisától...

http://www.aliensonline.hu/?p=1034

A szereplők a Predatorok bolygóján landolnak ? Whtthfck ? Azok az emberek halottak !  ;D  :twisted: 8) :oh: Hajrá Nimród !

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2662 Dátum: 2009. augusztus 27. - 07:46:47 »
Hát lehet. :D De mivel gondolom ez már a jövőben játszódik, lehet esélyük, azért ott már az embereknek is elég jó csúzliaik vannak...

Todd

• Pókfej
« Válasz #2663 Dátum: 2009. augusztus 27. - 11:20:40 »
Nem hiszem, hogy feltétlenül a csuzlis ölős film vonalát kéne erősíteni, ha már bele mentek ebbe a témába. Mivel nyílt harcban esélyük sincs azoknak az embereknek a predik ellen, akármilyen csúzlijuk is van.
Szerintem egy hosszabb komolyabb amolyan majmok bólygolya szerű megközelítéssel lehetne felépíteni a filmet, csak félek, hogy nem ez lesz az elvárás.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2664 Dátum: 2009. augusztus 27. - 11:30:06 »
A komoly történet ellen nincs semmi kifogásom, de lődözés is legyen benne, nehogy az legyen, hogy két óráig hallgathatjuk a Predik grrrr-ezését.  ;D
« Utoljára szerkesztve: 2009. augusztus 27. - 11:35:46 írta holloo »

Todd

• Pókfej
« Válasz #2665 Dátum: 2009. augusztus 27. - 12:45:39 »
Ettől nem kell félned, mivel a predik tudják beszélni az emberi nyelvet, ha akarják. ;)

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #2666 Dátum: 2009. augusztus 27. - 12:46:04 »
Ezt miből gondolod?

Todd

• Pókfej
« Válasz #2667 Dátum: 2009. augusztus 27. - 12:57:35 »
Onnan, hogy mindkét filmben beszélt angolul a predi, habár csak néhány szót, de egyértelműen tudatosan használta ezeket (pl a kommandósok összezavarására, figyelemelterelésére), vagyis képes megtanulni az emberi nyelvet, és mivel a predi 2-ben maszk nélkül is beszél, így ebböl az is következik, hogy még a szájszerve is alkalmas rá.
Szóval ha egy csapat ember ott raboskodna, meg keménykedne mondjuk több hétig a bolygón, tuti lenne olyan predi, aki már csak ezidő alatt is megtanulna beszélni velük, de még az sem elképzelhetetlen, hogy van olyan, aki mivel sok időt eltöltött  már a földön, helyböl tud is.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2668 Dátum: 2009. augusztus 27. - 13:00:50 »
Ez mondjuk elég hülyén lett megcsinálva a Predator filmben. Mert azt egyfolytában lehetett hallani, hogy a mások által mondott szavakat vette fel és játszotta vissza. És ez egy nagy baki volt, amikor maszk nélkül is mondta a másik hangján a káromkodást. Pláne az volt hülyeség, hogy tudatosan használta. Mert szerintem nem értette meg, hogy mit mondanak, maximum a gesztusokból következtethette ki, hogy mit is jelenthet, de biztos nem értette.

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #2669 Dátum: 2009. augusztus 27. - 13:03:08 »
Todd, ez biztos hogy nem így van. :D Egyrészt az emberi nyelv relatív, mert több ezer van belőle. ;) Másrészt biztosan nem értette meg, mit mondtak az emberek, maximum csak utánozta őket. Mivel aPredik is humanoidoka a maguk módján, esetleg tudják mi lehet a nevetés, ezért röhögött pl az első rész végén a Predator. De hogy értse az emberi nyelvet, azt kizártnak tartom.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2670 Dátum: 2009. augusztus 27. - 13:09:19 »
Én se mondtam, hogy bármelyik predi filmben értette volna körülötte a beszédet, de ahogy Sepi is mondta, a puszta gesztusokból, stb-ből rájött arra körülbelül, hogy egy pár tucat szó mire szolgál, mire használják őket. Meg tudott különböztetni egy nevet egy káromkodástól, vagy bármi mástól. És a tudatos használat mellett voltak mellényúlásai is, mint mondjuk a "kérsz cukrot" jelenet a metróban.
De ha képes alig néhány nap alatt ilyen szintre eljutni, szerinted egy ennyire inteligens lénynek mennyi időbe tellhet olyan szinten megtanulnia angolul, hogy megértse hogy mit mond egy ember (nem komoly lélektani dolgokba, hanem alap dolgokban, amit el akar mondani egy lezuhant űrhajós), és legalább minimális szinten képes legyen válaszolni neki.
« Utoljára szerkesztve: 2009. augusztus 27. - 13:11:14 írta Todd »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2671 Dátum: 2009. augusztus 27. - 15:30:31 »
3 Jennifer's body poszter az oldalamon, csak rendkívül nagy önuralommal bíró férfiak figyelmébe.
http://www.benreilly.extra.hu/index.php?spgmGal=Jennifers_body/Poster
Kezeket a klaviatúrára! Te is ott hátul, látlak ám!

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #2672 Dátum: 2009. augusztus 27. - 15:33:10 »
Hmm, nem rosszak... :D Kifejezetten tetszetősek. ;D

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #2673 Dátum: 2009. augusztus 27. - 16:26:42 »
Én se mondtam, hogy bármelyik predi filmben értette volna körülötte a beszédet, de ahogy Sepi is mondta, a puszta gesztusokból, stb-ből rájött arra körülbelül, hogy egy pár tucat szó mire szolgál, mire használják őket. Meg tudott különböztetni egy nevet egy káromkodástól, vagy bármi mástól. És a tudatos használat mellett voltak mellényúlásai is, mint mondjuk a "kérsz cukrot" jelenet a metróban.
De ha képes alig néhány nap alatt ilyen szintre eljutni, szerinted egy ennyire inteligens lénynek mennyi időbe tellhet olyan szinten megtanulnia angolul, hogy megértse hogy mit mond egy ember (nem komoly lélektani dolgokba, hanem alap dolgokban, amit el akar mondani egy lezuhant űrhajós), és legalább minimális szinten képes legyen válaszolni neki.

Ez mind szép és jó, csak arra nem gondolsz, hogy akkor még a Predatorok nem egy jólkitalált lények voltak (bár már az alapja megvolt), hanem egy filmbéli szereplők, akiket el kelladni a popcornozó hollywoodynak. Gondolj csak bele, a kérsz cukrot és a káromkodás véletlen lett volna? ;) Hát persze.... Mondhatta volna azt is a predi, amit egy újságosbódé mellett hallott, vagy bármi mást. De ez jött ki jól szórakoztató elemnek (mert annak jól kijött), nem pedig egy ilyen jól kitalált rész volt, mint amiről mi most itt beszélünk.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2674 Dátum: 2009. augusztus 27. - 18:58:19 »
Nem, valóban nem olyan jól kitalált rész volt az, mint a mostaniak, mivel a régiek fényévekkel jobban kitalált részek voltak. ;)
Szóval akkor a predik nem biztos, hogy képesek tanulásra pusztán hallás alapján, csupán azért mondják némelyik szereplőnek a nevét, mielött lesből megölik, vagy hogy kiugrasszák menedékből (ráadásul a legjobb barátjának a hangján), mert ez milyen jó szórakoztató elem.
Nem, ez tutira nem tudatos taktika volt. ;D

Viszont egy gyors kérdés, nem tudod, hogy a könyvekben képregényekben stb-kben is ilyen hülye napfényes bolygólyuk van-e a prediknek.
Mert nekem elég logikátlannak túnik, hogy egy olyan faj, aki csak hőképet lát, egy olyan bolygó felszínén fejlődjön ki, ahol annyi napfény van, hogy belerohadnak.
« Utoljára szerkesztve: 2009. augusztus 27. - 20:08:14 írta Todd »

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #2675 Dátum: 2009. augusztus 28. - 09:12:58 »
Továbbra is azt vallom, hogy ez csak szórakoztató elem. A film csak a lényt teremtette meg, a történetük és a mítosz a könyvekben, képregénekben és a játékokban teljesedett ki igazán.
Egyébként miért csak hőképet látna? Az első részben és eléggé bevörösödött látása volt, amit szintén filmes szencáziónak tartok, talán nem hitték, hogy a lény amit kitaláltak, valaha újra fel fog tűnni. Gondolj csak bele, a második részben, sőt, ahogy emlékszem, az AvsP 1-2-ben is mellőzve lett ez a látásmód. Sőt, az összes képregényben is. (legalábbis azokban amiket én olvastam.)
Éppen ezért nem tartom valószínűnek, hogy a napfény bántaná őket, egyrészt azért, mert amúgy is a meleget kedvelik, főleg vadászatra(ez számtalan helyen említve van), másrészt a Prédában is egy sivatagos, forró bolygón töltöttek el napokat-heteket, minden probléma nélkül.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2676 Dátum: 2009. augusztus 28. - 09:32:44 »
Neked mindenre az a válazod, hogy azért így van, mert még nem találták ki a régi filmben. ;D
Mondjuk ebből is látszik, hogy jogosan nem tetszik nekem az, amit késöbb felépítettek a lény köré (ami az előbb szerinted jól kitalált, meg mítosz, meg stb szavakkal volt jellemezve), csupa zagyva ellentmondásos dolog, csak eg pár könyvet/képregényt olvastam, de egyik se tetszett igazán. Te is hiába olvastál el több tucatot közűlük, mégse tudsz semmire konkrét választ. :nezze:
Szerintem a két film az alap, nem a hozzátákolás, azokhoz kéne mindenkinek ragaszkodni, és nem a későbbi dolgokból újramagyarázni az eseményeket, és kitalálni, hogy annó semmi se úgy volt, ahogy láttuk.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2677 Dátum: 2009. augusztus 28. - 09:43:17 »
Miért bántaná őket a napfény? Ezt én sem értem. A filmekben (ha azt veszed alapul Todd) direkt mondják,  hogy imádják a gatyarohasztó meleget. Akkor imádnak vadászni.  ;) Hőlátása miért ne fejlődhetne ki napfényes bolygón? Ezt magyarázd meg. ;) Egyszerűen ők csak más spektrumban (spektrumokban) látnak mint mi. Lehet, hogy nem ott laknak, ahol eredetileg kifejlődtek. És van űrhajójuk. Oda költöznek ahova akarnak. ;D

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #2678 Dátum: 2009. augusztus 28. - 09:45:07 »
Köszi Ben a trailert. ;)
Amúgy kezdek félni a filmtől. Egy csomó minden máshogy van, vagy nincs is benne a könyvekből... :(

Todd

• Pókfej
« Válasz #2679 Dátum: 2009. augusztus 28. - 09:46:10 »
Mikor mondtam, hogy bántja a napfény, nem tudom, ezt honnan vettétek. :nezze:
Azt kérdeztem, hogy miért fejlődik ki egy napfényes bolygon egy olyan lény, ami a hagyományos értelemben vak. Olyan, mintha a denevér nappali állat lenne.