Lopakodni nem kell benne, azt én se szeretek.

Menekülni is csak akkor, ha fogytán van a készlet. Próbáld ki a 2. részt (vagy, ha nővel szeretnél játszani, akkor a harmadikat), az garantálom, hogy ütni fog.
Szerintem a filmadaptációknál éppen a hangulat az, amit át kell menekíteni, és ha ez sikerül, a többi már majdnem másodlagos. A Pókember 1 is azért lett jó. A SH film hangulatát nem csak a zene adta meg - bár kétségkívül adott hozzá sokat -, hanem ezer más is. Például, hogy a szörnyek olyanok voltak, mint a játékban. Külsőre ugyanúgy, mint hatásra. Ugye a SH szörnyek lényege éppen az, hogy nem az a tipikus "előugrom a sötétből nagy hanggal és jól megijedsz", illetve nem is olyan, hogy sötétben van az egész, hogy az ismeretlentől félj: éppen ez a lényege, hogy teljes valójában látod őket, és annyira groteszkek, hogy már attól befosol, hogy ilyen lény létezhet egyáltalán. És hogy "életszerűbb" legyen, minden szörny humanoid alapú. Végezetül pedig a befejezés, amely kifejezetten SH hangulatú lett.
További pozitívumok a helyszínek, a leszakadt utcák megvalósítása, a rozsdás-véres hátterek, a hanghatások, és a játékból áthozott szereplők.
Én csak annyi negatívumot tudnék rá mondani, hogy a tömegjelenet nem illett bele, de azt is megértem, hogy egy film nem lehet egyszereplős. Ráadásul a tömegjelenetet is sikerült úgy megcsinálniuk, hogy állat lett.
Az a rész, hogy sokak szerint azért rossz, mert eltér az 1. rész cselekményétől... ha finoman akarok fogalmazni, akkor szűklátókörűség.
Amikor én néztem meg, elvittem a fél edzést rá, és azoknak is tetszett, akik nem ismerték a játékot. Illetve a nem ismerők között (fórumokon) általános nézet volt, hogy volt, amit nem értettek, volt, ami fura volt, de a "rettenet"-érzés megvolt, és a Silent Hillnek egészen pontosan ez a lényege.