Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363092 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #3120 Dátum: 2009. december 16. - 21:16:45 »
Remélem nem arra gondolt, mert az nem volt jó és nem volt történelmi film. Egy Ben-Húr utánzat giccsparádéban.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3121 Dátum: 2009. december 16. - 21:29:05 »
Inkább a Spartacus összekeverve a Ben-Hurral. De annyira én sem voltam elájulva attól a filmtől.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #3122 Dátum: 2009. december 16. - 21:55:40 »
Ti tényleg nem tudjátok mi a jó...  ;)  :D A Gladiátor az elmúlt évek legjobb történelmi  filmje volt a maga hibáival. (Harcikocsi borulásnál felbukkanó palackok rulez  ;D ) Crowe-nak meg kifejezetten jó volt Maximus szerepe. Ezután próbálkozott nagy Háliwúd újra történelmi filmekkel ( nevetséges eredményekkel, lsd mennyei királyság pl és az über röhej Trója) Még az Utolsó Szamuráj sikerült jól, más nem nagyon ugrik be.

venom75

• Pókfej
« Válasz #3123 Dátum: 2009. december 16. - 22:03:08 »
Nekem kimondottan tetszett a Gladiator , szerintem nagyon jó film , jó szereplőkkel és jelenetekkel.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3124 Dátum: 2009. december 16. - 22:32:28 »
Egyetértek. Nem véletlenül olyan népszerű.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

BuB

• Pókfej
« Válasz #3125 Dátum: 2009. december 16. - 22:35:24 »
Hm, a Tróját elég sokan lehúzták, de én pozítívan csalódtam benne. ;D Brad Pitt tök klaffán hozza az arrogáns Akhileuszt. És a harc, miután  partot érnek, és elfoglalják a templomot, sztem tök ádáz.
Az Utolsó Szamuráj meg az egyik kedvenc Tom Cruise filmem volt (mondjuk azon a klisssén, hogy megint egy amerikai katona kerül egy ellenséges területre majd megismeri a barbár ellenséget és beleszeret az egyik asszonyába, majd a végén mellettük harcol, már a trailer alatt túl tettem magam :Dl).
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3126 Dátum: 2009. december 16. - 22:53:24 »
Egyetértek. Nem véletlenül olyan népszerű.
Ezzel tudnék vitatkozni. Főként azért olyan népszerű, mert a Ben-Húr óta nem készült semmi nagyszabású film a római korról. Alap volt, hogy be fog jönni, de Crow béna volt benne (láttam már jól játszani), a sztori a háttér díszletektől eltekintve nulla volt (katona, megölik a családját, bosszút forral, beépül, leszámol), Caesar kihívása vicc volt, különösen, hogy el is fogadta, de még sorolhatnám a galád baráttól kezdve bármeddig (még a CGI is gagyi volt, a tigriseknél, meg a párharcoknál szinte folyt a kép). És ami talán a legfontosabb és a rendező számlájára írható: tökre hiányzott belőle a feszültség. Akik éltek akkor, amikor a Ben-Húr, vagy a Spartacus készült, vagyis akiknek nem ez a film az első ilyen élményük, azoknak gyenge volt. Csak hát sokan vannak, akik akkor még nem is éltek, persze, hogy népszerű lett. Ahogy BuB írta, a Trója sokkal jobb volt. Ott legalább mind Brad Pitt, mind Eric Bana tök jól játszottak, kettejük párharca pedig az egyik legjobb feszültséget hozó bunyó volt a maga idejében.
De azért történelmi hűségről egyik film esetében se beszéljünk.  :)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3127 Dátum: 2009. december 17. - 09:27:44 »
Hát nem tudom. Azért nagyon sok olyan ember is él a világon, akiknek előbb megvolt a Ben-Hur, mégis nagyon sokra tartják a Gladiátort.

Nekem is a Jedi Visszatér, Aliens, Terminator 2 mellett egyik legnagyobb gyerekkori filmélményem a Ben-Hur volt..és még a Gladiátor előtt láttam. A Spartacust nem, az igaz. De nem hiszem, ha rossz film lenne, csak azért annyira szeretnék az emberek mert a Római birodalom idején játszódik. Ki a francot érdekel a római birodalom? Van néhány ember, aki vonzódik egy kultúra, történelmi időszak iránt, de a legtöbbünket totálisan hidegen hagyott, hogy abból az időből való...felőlem lehetne akár Normandiában is a film. Mellesleg a Ben-Hur attól, hogy abban az időben játszódik, meg van benne kocsihajtás nem is igazán történelmi film, sokkal inkább vallási.

Crownak valóban vannak nagyon jó szerepei, köztük ez is. Attól, hogy neked mondjuk más elképzeléseid voltak a karakterről, még jól játszott. Hitelesen. Ezen nem sok mindent lehet vitázni, különben sem láttam még olyat rajtad kívül, aki ezt hozta volna fel a film ellen. A történet egyszerű, de pont te hozod fel ezt, akinek még banálisabb sztorival rendelkező filmek vannak a kedvencei között...különben is az egyszerű sztori mellett is lehet kiváló filmet készíteni, szóval ez csak akkor negatívum, ha a körítés is rossz hozzá. A Gladiátor nem tartalmazott túl sok CGI jelenetet, nem tudom milyen képfolyásról beszélsz a tigrises harc környékén. Azt sem értem, hogy a császár kihívása miért volt nevetséges...alapból ngyon is az lenne, de ismerjük a 2 férfi múltját nem?  A Gladiátor egy epikus, fantasztikusan jó zenével ellátott, tesztoszterontól duzzadó film, ami nézőjéből azt az érzést is képes kiváltani, hogy legszívesebben ő is kardot ragadna és beállna harcolni Maximus mellé.

Ezzel szemben a trója a történelmi filmek kirakat popcorn múvija, azok közül is a rosszabb. Mű, műanyag lufi az egész, amiben aztán tényleg semmi feszültség nincs. Az egyetlen karakter, akivel együtt lehet élni Hector, Eric Bana fantasztikus játékában, viszont mivel tudjuk mi fog történni vele, nem is tudunk izgulni érte. A többi karakter meg néha irritáló, kezdve a felfújt hólyag Akhilleusztól a gyáva nyúl Orlando Bloom karakteren át a buta, és sekélyesen sztereotíp királyokig. Tőlük a Gladiátor karakterei is sokkal mélyebbek voltak.

"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #3128 Dátum: 2009. december 17. - 12:04:27 »
Hmmm. Történet ! Nos azért volt benn bőven érdekesség. Az eredeti verzió szerint ugyanis Maximus megszökött volna a Gladiátor szállásról, elment volna a seregéért, visszatért volna Rómába ás úgy gyakta volna le Commodust. Ez azért nem valósult meg mert nem volt rá ca$h a készítőknek. De micsoda véget hoztak össze így is, hisz elég kegyetlenül a pofinkba kaptuk hogy Maximus meg fog halni mikor megkötözve oldalba szúrták szerencsétlent... a halála meg egyenesen zseniális volt ( a zenéje meg még annyira )
De rengeteg jó és ami fontosabb "hihető" csata és küzdelem volt a filmben, az elején a germán csata nagyon ott volt a szeren és a gladiátor küzdelmek is ( persze a Tigrisest szerintem is leszámítva ) Stimmelt a zene és az emberek szerelése is. A többi történelmi film nálam rendszerint már a ruhákon hasal el nagyon gyakran, azért amikor az utolsó közkatonának is ezüsttel kivert vértje van... hát nem túl hihető. A Gladiátorban talán Maximus egyik maszkos sisakja ami kirí kissé de max ennyi ( és milyen faján állt Crowe-nak) a küzdelmek is nyersek és brutálisak voltak és teljesen emészthetőek a film hangulatával. Pl a Trójá pár küzdelménél érdeklődve néztem miket művelnek ezek de nem tűnt túl hihetőnek hogy anno így harcoltak volna ezekkel a fegyverekkel... egy ember sem ugrál ennyit 20-30 kilós vérttel  :hehe:
Az Utolsó Szamuráj is korrekt volt ebből a szempontból.

Remélem Robin Hood is két lábbal a földön marad. akkor egész jó dolog sülhet ki belőle.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3129 Dátum: 2009. december 17. - 20:27:44 »
Történelmi hitelessége tényleg nulla, de a Gladiátor az egyik legjobb római korban játszódó film, az utóbbi kb. két évtizedből meg simán.
Persze az HBO Róma-sorozatának a közelében sincs, de az teljesen más kategória. Meg az tényleg történelmi is lett a maga elég besűrített módján (az amerikaiak komoly történelmi háttéranyaggal álltak neki a forgatásának... máig alig bírom felfogni ezt a tényt).

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3130 Dátum: 2009. december 17. - 20:42:21 »
A HBO megrendelésére készülő sorozatok jók szoktak lenni, szerencsére.

Hitelességet meg amúgy már max dokumentumfilmeken lehet számonkérni.

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #3131 Dátum: 2009. december 17. - 20:50:51 »
A Róma jó? Itt van nálam az első évad.
Az Utolsó Szamurájt én is szeretem, de azt sosem fogom elfogadni, hogy egy ember, aki fél éve tanul katanával harcolni (nem jut eszembea harcművészet pontos neve,de jutsu a vége annak is asszem :D ), legyak az utcán 5-6 embert egyedül, plusz a mezőn azt is, aki gyakorlatilag karddal a kezében született.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3132 Dátum: 2009. december 17. - 21:07:29 »
Ma megnéztem az Avatart, és még mindig a hatása alatt vagyok.
Iszonyatosan jó volt, ezt mindenkinek moziba kell megnéznie (és 3d-ben).

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #3133 Dátum: 2009. december 17. - 21:15:27 »
Lehet, hogy én vagyok az egyedüli ember, de engem az Avatar a legkisebb mértékben sem érdekel. A sok hype, előzetes és poszter után is úgy vagyok, hogy legyintés, hogy oké, van ilyen is.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3134 Dátum: 2009. december 17. - 21:20:30 »
És mi a gond vele, Cameron visszatért a gyökerekhez, és ismét sci-fit csinált, és megalkotta minden idők leglátványosabb filmjét egy 3 órás eposzban.
Mi nem tetszik ebben? Azt leszámítva, hogy valóban még a csapbol is ezt folyt, de talán ez érthető is.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3135 Dátum: 2009. december 17. - 21:24:24 »
A Róma jó? Itt van nálam az első évad.
Nem jó. Inkább abbahagyhatatlan. Lakótársammal megnéztük az első két részt, aztán azon a hétvégén maratont tartottunk belőle, és lenyomtuk a két évadot egyhúzóra, csak a pizzáért keltünk fel. Zseniális sorozat, de ha csak az első évad van nálad, kaparni fogod a falat, mert ez gyakorlatilag egy évad, csak két évre bontva adták ki, és érezhetően nincs vége ott a sztorinak.

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #3136 Dátum: 2009. december 17. - 21:28:15 »
Gond? Semmi gond nincs vele, egy szóval sem mondtam.  :D Egyszerűen csak nem találok benne olyat, ami érdekelne. Jah és igen, már alapból mínusszal indul a Terminator 4 robot főhőse is nekem. Egyszer azért majd megnézem, ha hozzámkerül.

Gaby: Bármikor el tudom kérni a másodikat is belőle, szóval ilyen téren nemgond. ;)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3137 Dátum: 2009. december 17. - 21:30:58 »
Jah és igen, már alapból mínusszal indul a Terminator 4 robot főhőse is nekem.
Meg asszem abban játszik az új Megtorló is.  ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #3138 Dátum: 2009. december 17. - 21:36:43 »
Jah és igen, már alapból mínusszal indul a Terminator 4 robot főhőse is nekem. Egyszer azért majd megnézem, ha hozzámkerül.
Nem ő tehetett arról, hogy a T4 elég gyenge film volt (ott is messze ő volt a legérdekesebb karakter). És pont ettöl tartok, hogy egyesek majd a warezolt verzió alapján ítélik meg, pedig úgy elég sokat fog veszíteni a minőségéből film (jóval többet, mint egy átlag mozifilm esetében).

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3139 Dátum: 2009. december 17. - 21:40:15 »
Amióta megtudtam, hogy az új robin Hood-ot a Ridley Scott - Russel Crowe páros neve fémjelzi, nyálcsorgatva várom. ;D A Gladiátor is nagyon tetszett, úgyhogy szerintem ebben sem fogok csalódni. :D Robin Hood filmekből nekem a Kevin Costneres az etalon (bár az igazán nagy alakítást Alan "Nincs karácsony!" Rickman nyújtotta benne, zseniális :lol: ), de szerintem Crowe jobb színész Costnernél, szóval simán jobb Robin Hood lesz belőle. ;D

A Trója gyengébb mint a Gladiátor, de azért nem volt rossz szerintem, a Hector - Akhilleusz párbaj pedig zseniálisan jó, a film csúcspontja.

De azért történelmi hűségről egyik film esetében se beszéljünk.  :)
Hát én nem is történelemórára ülök be a moziba, hanem egy szórakoztató, látványos akciómozit várok. :D A történelmi hűség engem csak annyira érdekel, hogy a jelmezek, díszletek korhűek legyenek. Inkább egy kitalált személlyel meséljék el a sztorit hihetően, minthogy egy létező történelmi személlyel, akinek megváltoztatják a történetét. Pl. ha Julius Caesart hívta volna ki Maximus, az nagyon gáz lett volna, mert töriből tudjuk hogy ő nem úgy halt meg. :D De így Commodussal sztem teljesen hihető volt az egész, főleg hogy Commodus alapból egy kattant figura volt. :D A végén Maximus halála nagyon ütős és drámai volt, tetszett. Igazából ezeknél a filmeknél a hangulat a lényeg számomra, hogy az megfogjon, úgyse nézek utána a törikönyvben hogy mi hogy volt. :hehe: Az Utolsó Szamuráj is a hangulata miatt az egyik kedvenc filmem, noha tudom hogy valójában messze nem volt ilyen idilli a szamurájok élete. De mégis, a film által bemutatott idealizált szamurájvilágban szívesen élnék. :D
Amúgy az ilyen filmeknél a történelmi hitelesség legtöbbször már ott megbukik, hogy a szereplők angolul beszélnek. :lol:
Az Utolsó Szamurájt én is szeretem, de azt sosem fogom elfogadni, hogy egy ember, aki fél éve tanul katanával harcolni (nem jut eszembea harcművészet pontos neve,de jutsu a vége annak is asszem :D ), legyak az utcán 5-6 embert egyedül, plusz a mezőn azt is, aki gyakorlatilag karddal a kezében született.
Kendo, nem? Illetve Kenjutsu talán. De teljesen igaz, ez eléggé eltúlzott volt a filmben, de amúgy annyira tetszett a film, hogy ezt a kis apróságot elnéztem neki. :hehe: Ken Watanabe zseniális volt benne. 8)

a Trójá pár küzdelménél érdeklődve néztem miket művelnek ezek de nem tűnt túl hihetőnek hogy anno így harcoltak volna ezekkel a fegyverekkel... egy ember sem ugrál ennyit 20-30 kilós vérttel  :hehe:
Jó, de Brad Pitt képes rá, nem tudtad? :hehe:

Az Avatarról eddig egy trailert láttam, megmondom őszintén, attól nem ájultam el. De annyira dicséri azt a filmet mindenki, hogy valamikor majd megnézem én is.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.