Amióta megtudtam, hogy az új robin Hood-ot a Ridley Scott - Russel Crowe páros neve fémjelzi, nyálcsorgatva várom.

A Gladiátor is nagyon tetszett, úgyhogy szerintem ebben sem fogok csalódni.

Robin Hood filmekből nekem a Kevin Costneres az etalon (bár az igazán nagy alakítást Alan "Nincs karácsony!" Rickman nyújtotta benne, zseniális

), de szerintem Crowe jobb színész Costnernél, szóval simán jobb Robin Hood lesz belőle.
A Trója gyengébb mint a Gladiátor, de azért nem volt rossz szerintem, a Hector - Akhilleusz párbaj pedig zseniálisan jó, a film csúcspontja.
De azért történelmi hűségről egyik film esetében se beszéljünk.
Hát én nem is történelemórára ülök be a moziba, hanem egy szórakoztató, látványos akciómozit várok.

A történelmi hűség engem csak annyira érdekel, hogy a jelmezek, díszletek korhűek legyenek. Inkább egy kitalált személlyel meséljék el a sztorit hihetően, minthogy egy létező történelmi személlyel, akinek megváltoztatják a történetét. Pl. ha Julius Caesart hívta volna ki Maximus, az nagyon gáz lett volna, mert töriből tudjuk hogy ő nem úgy halt meg.

De így Commodussal sztem teljesen hihető volt az egész, főleg hogy Commodus alapból egy kattant figura volt.

A végén Maximus halála nagyon ütős és drámai volt, tetszett. Igazából ezeknél a filmeknél a hangulat a lényeg számomra, hogy az megfogjon, úgyse nézek utána a törikönyvben hogy mi hogy volt.

Az Utolsó Szamuráj is a hangulata miatt az egyik kedvenc filmem, noha tudom hogy valójában messze nem volt ilyen idilli a szamurájok élete. De mégis, a film által bemutatott idealizált szamurájvilágban szívesen élnék.

Amúgy az ilyen filmeknél a történelmi hitelesség legtöbbször már ott megbukik, hogy a szereplők angolul beszélnek.

Az Utolsó Szamurájt én is szeretem, de azt sosem fogom elfogadni, hogy egy ember, aki fél éve tanul katanával harcolni (nem jut eszembea harcművészet pontos neve,de jutsu a vége annak is asszem
), legyak az utcán 5-6 embert egyedül, plusz a mezőn azt is, aki gyakorlatilag karddal a kezében született.
Kendo, nem? Illetve Kenjutsu talán. De teljesen igaz, ez eléggé eltúlzott volt a filmben, de amúgy annyira tetszett a film, hogy ezt a kis apróságot elnéztem neki.

Ken Watanabe zseniális volt benne.

a Trójá pár küzdelménél érdeklődve néztem miket művelnek ezek de nem tűnt túl hihetőnek hogy anno így harcoltak volna ezekkel a fegyverekkel... egy ember sem ugrál ennyit 20-30 kilós vérttel 
Jó, de Brad Pitt képes rá, nem tudtad?

Az Avatarról eddig egy trailert láttam, megmondom őszintén, attól nem ájultam el. De annyira dicséri azt a filmet mindenki, hogy valamikor majd megnézem én is.