Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1365218 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #3240 Dátum: 2009. december 23. - 20:34:12 »
Amúgy meg jesszusom, ezt mind fejből? Jó sok szemetet megnéztél, Ben.

Most csak azért nem küldelek el a fenébe, mert tudom, hogy kevés filmet nézel, így lövésed sem lehet arról, milyen érték lehet egy Steve McQueen film, vagy egy régi Charles Bronson mozi, nem is beszélve John Wayne A herceg filmjeiről stb. Szégyelld össze magad.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #3241 Dátum: 2009. december 23. - 20:34:35 »
Biztos vannak köztük klasszikusok (amik nekem valószínűleg szintén nem tetszenének, mert én nem szeretem az akciófilmeket). Na de Amerikai nindzsa meg Úszó erőd!? :hehe: A "szemét" kifejezés ezekre vonatkozott.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3242 Dátum: 2009. december 23. - 20:41:28 »
Az Úszó Erőd szerintem még Segal jobb filmjei közé tartozik, az Amerikai Nindzsát meg gyerekkoromban szerettem. Mai szemmel persze, hogy gagyi, de akkor örülhettünk, hogy ilyen filmet nézhettünk. Amikor még amerikai filmek csak hangalámondásos szinkronnal kerültek be kalózkazettákon az országba. Régi szép idők.  :D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3243 Dátum: 2009. december 23. - 20:43:17 »
Az Erőd, meg még talán a 2. része is a jobb Seagel filmek közül valóak, de azon kívül csak a Nico-t meg az Ölve vagy halvát tudom megnézni tőle. Az Amerikai nindzsa első része is remek volt, de azt meg a folytatások vitték a sírba.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #3244 Dátum: 2009. december 23. - 20:44:54 »
Hát ja, mai szemmel nézve már sok minden gagyi, amiért kicsi korunkban teljesen odavoltunk. Én a napokban láttam egy Tini nindzsa teknőcök-részt, nem is értem, hogy tetszhetett ez annak idején.

Amúgy nagyon igényes a szinkron, az egyik jelenetben felcserélték Donatello és Leonardo hangját. :)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3245 Dátum: 2009. december 23. - 20:49:38 »
Nekem ez a film a kedvencem a hangalámondásos időkból.

meg a Mad Max 2

meg persze az Amerikai Ninja

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3246 Dátum: 2009. december 23. - 20:53:36 »
Az Amerikai Ninja már akkor is nagyon gáz volt, amikor kijött. Legalábbis nekem, aki kicsit már értett a bunyóhoz akkor. Látszott Dudin, hogy abszolút semmi köze a harchoz, csak betanított színész, annyira lehetetlenül bénán mozgott.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3247 Dátum: 2009. december 23. - 20:54:45 »
Hát ja, mai szemmel nézve már sok minden gagyi, amiért kicsi korunkban teljesen odavoltunk. Én a napokban láttam egy Tini nindzsa teknőcök-részt, nem is értem, hogy tetszhetett ez annak idején.
Én is nagyon imádtam a Teknőcöket, most is szívesen megnézném őket, ha leadnák valahol, de most mindenhol ezt az új gagyi verziót adják.  :roll:

BuB

• Pókfej
« Válasz #3248 Dátum: 2009. december 23. - 21:11:39 »
Gagyi? Sztem tök jó, olyan Ultimates, sok régi klaszik momentum vegyítve van ;D

Nekem a you-s Teknöcös cucc nem jön be, pedig megnéztem volna a régi szinkront.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #3249 Dátum: 2009. december 23. - 21:14:39 »
Ja igen, mert most látom, hogy nem lehet beágyazni. Itt a linkje.

BuB

• Pókfej
« Válasz #3250 Dátum: 2009. december 23. - 21:23:59 »
Tök jó köszi :D
Ezt anno a német Rtl-en néztem sokat. A magyar hangok nem is olyan vészesek, egy némelyik elég jó a karihoz.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3251 Dátum: 2009. december 23. - 22:05:43 »
2009 összes nagy blockbuster-e 7 percben

A klipp alatt a következő dalok hallhatóak
Malabar Front - If These Trees Could Talk
Death - White Lies
Crying Lightning - Arctic Monkeys
1901 - Phoenix
Wake Up - Arcade Fire

Todd

• Pókfej
« Válasz #3252 Dátum: 2009. december 24. - 09:02:56 »
Amúgy meg jesszusom, ezt mind fejből? Jó sok szemetet megnéztél, Ben.
Most csak azért nem küldelek el a fenébe, mert tudom, hogy kevés filmet nézel, így lövésed sem lehet arról, milyen érték lehet egy Steve McQueen film, vagy egy régi Charles Bronson mozi, nem is beszélve John Wayne A herceg filmjeiről stb. Szégyelld össze magad.
Szerintem is ezek mind jó filmek voltak, még ha némelyik mai szemmel ultra gáz is, azok is a kor igen meghatározó filmjei voltak, habár néhányat én se vágtam vona rá a 70-es évekes bandából.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3253 Dátum: 2009. december 24. - 15:57:38 »
Nos, játszunk egy kicsit tovább. Mivel most ennek a képnek a hatására úgy döntöttem, hogy most karácsonykor az old school akciófilmek nézésével töltöm a napokat, így jött egy jó ötletem. Mi volna, ha összegyűjtenénk a kliséket az akciófilmekből. Úgy, mint múltkor a horrorfilmekkel tettük. Nos, ami hirtelen eszembe jut:

1. Egy rendőr mindig csak akkor tudja megoldani az ügyet amin dolgozik, ha már felfüggesztették.
2. A kábítószernyomozók biztos mind kábszerfüggők, mert mindig úgy ellenőrzik az anyagot, hogy belenyalnak.  ;D (Ezért tetszett a Showtime film, amikor TJ Hooker tanította Eddie Murphy-nek, hogy hogyan kell megkostólni a kábszert, és milyen arcot kell vágni, erre mondta De Niro, hogy mi van akkor, ha cián van a zacskóban?  :hehe: )
3. A nyomozónak mindig üvöltözős főnöke van, akinek mindig égnek áll a haja a főszereplőtől.
4. A bűnözők mindig csak a rendőr családját vagy ismerőseit nyírják ki/kapják el, soha sem a rendőrt, akinek így mindig van esélye revansot venni.

Na, jöhettek ti.  :D

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #3254 Dátum: 2009. december 24. - 16:59:55 »
5) Főhősnek soha semmi nem fáj, még akkor sem, ha leszakad a lába, viszont ha Kötelezőjónő varrja a sebeit (természetesen egy félhomályos szobában, ahol mindenki izzad, a levegő áramlásáért pedig egy legalább 40 éve nem gyártott, nagy lapátú ventilátor felel), akkor mindig felszisszen.
6) A töltény nem fogy el. Soha.
7) A gonoszok hiába vannak legalább negyvenen, Főhős természetesen képes úgy lelőni mindannyiukat, hogy őt nem találják el.
8 ) A film valamelyik pontján kell egy visszatekintés a múltba, ahonnan megtudhatjuk, hogy miután a gonoszok megölték Főhős családját, ő milyen keményen edzett a tengerparton/egy dzsungelben/egy tibeti kolostorban (ami nincs rajta egy térképen sem, se az űrből készített felvételeken, csakis a helyi földművesek legendái alapján lehet megtalálni).
9) Főgonosz mindig aljasan küzd, ha Főhős pusztakézzel jön ellene, akkor neki minimum szamurájkardja van, ha viszont Főhősnek van lőfegyvere, neki legalább kétszer akkora kaliberű.
10) Az autók előbb-utóbb mindig felrobbannak, akár egy koccanástól is.
11) Ha Főhőst esetleg mégis eltalálják, pár perc múlva kiderül, hogy a titokban felvett golyóálló mellénye megvédte őt. A gonoszok természetesen hülyék, és soha nem lőnek fejre vagy végtagokra.
12) A film vége felé meg kell mutatni, hogy Kötelezőjónő is illik keménységben Főhőshöz, így el kell intéznie egy harcedzett, gonosz veteránt (jellemzően a konyhában, hátulról, konyhakéssel).
13) Főgonosz soha nem hal meg egy lövéstől, ahogy az összes bérence, neki mindig be kell mutatni, hogy szánalmas, ezért csúsznia-másznia kell a földön véresen, eszelősen üvöltözve.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #3255 Dátum: 2009. december 24. - 17:10:53 »
14) Főhős mellé muszáj egy idegesítő, csacsogó nigger. A feketék egyébként jellemzően három kategóriába sorolhatók: a főnök, ezzel segítve a feketék társadalmi integrációját és mutatva, hogy fekete is lehet valaki, a gangszta, és a csacsogó (akinek foglalkozása többnyire tolvaj, az e téren szerzett tapasztalatát muszáj legalább egyszer (rosszabb filmekben folyamatosan) bevetnie a jó cél érdekében, de a film végére mindig megjavul, de azért még ellopja Főhős tárcáját a kis huncut).
15) Ha főhősnek van állata, az csak kutya lehet, minél nagyobb termetű.
16) Kötelezőjónő férje vagy egy szadista barom (jellemzően Főgonosz), vagy pedig férjét megölték (jellemzően Főgonosz).
17) Főhősnek volt valaha egy fia, ezért kell egy olyan jelenet, ahol Főhős belép egy gyerekszobába, és ettől elérzékenyül. Apai hajlamait kiélheti Kötelezőjónő fián (akinek amúgy mindig bilifrizurája van és kilencéves).
18) Főhös az összes létező járművet tudja vezetni, legyen az akár egy helikopter vagy vadászrepülő (ebben hasonlít Chuck Norrisra).
19) A film folyamán Főhősőn és Kötelezőjónőn mindig egyre kevesebb ruha lesz (Kötelezőkisfiún és Csacsogón ellenben a ruha mennyisége konstans).
20) Kell egy jelenet, ahol Főhős öltönyben és ballonkabátban besétál egy diszkóba vagy valamilyen drogos szórakozóhelyre ("A főnötökkel akarok beszélni."), itt egy kurvának muszáj rámásznia. Kurvát Kötelezőjónő a film későbbi szakaszában elintézheti (a veterán katonát megöli, prosti ellen azonban csak egy iszapbirkózós csajbunyóra futja).
21) A filmbe kell egy kamion is, amiben Főgonosz emberei a titkos vegyi anyagot szállítják.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3256 Dátum: 2009. december 24. - 17:11:33 »
22) A főhős kocsijába rejtett robbanóanyag mindig akkor robban fel, amikor a főhős nincs benne. Ha csak valamelyik ismerőse van a kocsiban, akkor az már indításra robban.
23) Autósüldözésnél mindig úgy mennek az autók a többsávos úton, hogy cikk-cakkban lehet kielőzni őket.
24) Ha üldöz valakit a főhős a kétsávos úton, ha előzni kezd, biztos, hogy egy teherautó jön szembe, amivel éppenhogy csak elkerüli az ütközést.
25) Ha van a filmben egy ifjú kezdő rendőr a rendőrségnél, akkor két dolog történhet vele: a) meghal valamelyik tűzpárbajban, vagy b) a film végére a tökös társára fog hasonlítani.
26) A főhős mindig egy lepukkant bérlakásban vagy egy lakókocsiban lakik, számlái nincsenek kifizetve, a hűtőjében a Whisky-n kívül csak Ketchup és pizza van, feleségétől vagy elvált, vagy már rég halott, amiről ha van folytatás, akkor kiderül, hogy a folytatásban szereplő gonosz ölette meg.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #3257 Dátum: 2009. december 24. - 17:21:09 »
27) Főhős főbérlője/szomszédasszonya egy nyugdíjas vénasszony, aki vagy egyedülálló, vagy folyamatosan osztja a férjét.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3258 Dátum: 2009. december 24. - 17:52:41 »
Gyerekek, ezt be kéne rakni a Zsákpn az rpg-kliséim mellé.  :lol:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3259 Dátum: 2009. december 24. - 20:35:31 »
Az én kliséim általában az akciófilmek hőseire igazak

28) A főhősnek és ellenfelének mindig egy időben sül be a fegyvere, vagy fogy ki belőle a lőszer, hogy lenyomhassanak egy dialógust.
29) A hős általában John vagy Jack.
30) Ha van gyereke, már nem szólítja apának, a felesége elhagyta, de házassága minimum romokban.
31) A rendőrfőnök folyamatosan üvöltözik vele ("Utálom, hogy utánad kell pucolnom a hullákat!").
32) A főhős sosem rendőr. Ő detektív.
33) Vesztes fej, igazi pancser, már a film elején fáradt és borostás.
34) Egy kuka alján találnak rá a film elején.
35) Iszik, gyógyszereken él, bűzlik a piától.
36) Ha este hazaér, a pamlagon magában piál (miközben jéggel a fején lévő sebet csitítja), majd maga elé mormol olyanokat, mint "vesztes vagy", "nevess már, te bolond", vagy "öreg vagyok én már…"
37) Eszelős, de csavaros esze van.
38) A pólója előbb-utóbb csupa vér.
39) A film közepén derül ki, hogy valamikor régen menő nyomozó volt, aki megmentette az elnököt / pápát / dalai lámát (öltönyös-inges kép, valamint az emlékplakett a lakásában erre emlékeztet), de összerúgta a port valakivel (elnök / polgármester / rendőrfőnök) és onnantól downhill és lecsúszás.
40) Saját fegyverét mindig elveszti, vagy épp nincs nála (elveszik tőle), de rövidesen szerez kettőt. Az egyiket odaadja a vele lévő nőnek / béna embernek, akit egyúttal 2 mondatban megtanít lőni.
41) Robbanás elől oldalra ugrás, szilánkos üvegbe esés, eközben duplapisztollyal lövés.
42) Film végén csupa vér, egyedül leszámolt az ellenséggel, utolsó képsorokon pokrócba borítják, vagy megüti a rendőrfőnököt.