Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363077 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #3260 Dátum: 2009. december 24. - 20:43:57 »
Hé, ezeket csak az Utolsó Cserkész és a Die Hard első részéből szedted össze.  :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3261 Dátum: 2009. december 24. - 21:51:56 »
 ;D
Új szabály: a főhős mindig egy béna kis marha kölyök.  :D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3262 Dátum: 2009. december 25. - 00:40:51 »
Hát ha már klisék, akkor én a James Bond filmekből említenék egyet, ami kifejezetten idegesít: Bond minden filmben találkozik két bombajó nővel, mindkettőt megfekteti, utána az egyik nőről kiderül, hogy a rossz oldalon áll. :omg:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3263 Dátum: 2009. december 25. - 13:33:24 »
Ez Bond alaptörvény, nem klisé. ;) Az is Bond alaptörvény, hogy mindegyik filmben elmondja a nevét.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3264 Dátum: 2009. december 25. - 13:40:38 »
43) Az erősítés mindig akkor érkezik, amikor már mindennek vége.
44) A rendőrőrsön mindig vannak prostik, akiket éppen akkor vittek be.
« Utoljára szerkesztve: 2009. december 25. - 14:06:19 írta Sepi »

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #3265 Dátum: 2009. december 25. - 14:23:25 »
45) A rendőrök nem esznek semmi mást, csak kávéba mártogatott fánkot, miközben a kocsiból szemlélik a környéket.
46) Főhős házában, ha van neki egyáltalán, mindig van pár rejtett fegyver, amit arra az esetre tartogat, ha Főgonosz emberei esetleg feltűnnének (feltűnnek).
47) Az autókkal muszáj ugratni egyet vagányan az üldözés folyamán. Az esetek felében azt a szakadékot csak Főhős képes átugratni, miközben üldözi a helikopteren menekülő Főgonoszt (aki elrabolta Kötelezőjónőt)/menekül Főgonosz emberei elől.
48) Ha Főhős taxival megy, sosem fizeti ki, vagy csak egy marék számolatlan pénzt nyom a taxis markába, aki ezt kicsit sem furcsállja, sőt, még hálálkodva meg is köszöni.
49) Kell egy jelenet, ahol Főgonosz megalázza az egyik emberét (meg is öli, esetleg halállal fenyegeti), hogy lássuk, mennyire gonosz.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3266 Dátum: 2009. december 26. - 22:39:59 »
District 9 a filmes oldalamon.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3267 Dátum: 2009. december 27. - 11:57:20 »
Kihagytátok az egyik legfontosabbat (ha mégse akkor bocsi):
50) A rendörségen személyiség-vizsgálatot csinálnak a nyomozókról, hogy mindenki olyan társat kaphasson, aki mindenben az ellentéte.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3268 Dátum: 2009. december 27. - 20:33:28 »
Jó példa erre az Ang Lee féle Hulk, ahol minden adott volt, mégis azon az "apróságon" bukott az egész hogy a rendező letojta a képregényes alapot. Vagy pl. a Pókember 3 sem sikerült olyan jól, hiába kapott szabad kezet Raimi.
Mindkét esetben igazad van. Ang Lee a maga képére akarta formálni a 40 éve berögződött karaktert, aminél rosszabbat nem tehetett volna (JMS is ugyanez pepitában), Raimi pedig szerintem vérszemet kapott a nagy sikertől, és csinált saját magának egy harmadik Pókember-filmet.

Idézet
A másik dolog az, hogy a mai világban szerintem nagy hiba gyerekeknek készíteni olyan filmeket amik igazából felnőttes hangvételt igényelnének. Illetve nem szabad annyira "dedósnak" tartani a mai gyerekeket, mert - a régebbi generációkkal ellentétben - sokkal hamarabb eljut hozzájuk a felnőtteknek szóló tartalom
Bárhonnan nézzük, az átlag moziba járók 13 évesek. Legalábbis Amerikában, állítólag. Vagyis ezzel be is lőtték a célcsoportot.
Idézet
Ráadásul akár a SW akár a képregényadaptációk mind olyanok, hogy a legtöbb rajongója felnőtt, ezt is számításba kéne venniük a stúdióknak.
Szerintem itt Lucas igen okosan úgy gondolta, hogy a régi nagy fanok úgyis elmennek megnézni, az újaknak meg tetsszen. Aki akkora SW-fan, hogy 30 év után is fan, az akkor is végignézi az új trilógiát, ha mindhárom része egy kalap sz*r, úgyhogy az ő bevételük adott. Ehhez kellett hozzátenni még amennyit lehetett, ez volt az új célcsoport.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3269 Dátum: 2009. december 27. - 22:25:28 »
És ezért már egy milliárdosnak xar, az utolsó részt leszámítva tiniknke vagy gyerekeknek szóló mesét kellett kreálnia? Mert az eredeti trilógia is egy mese, de menniyvel komolyabb és kidolgozottabb összességében, mint az első. A stúdió már örülhetett, hogy egyáltalán anno Lucas belement az új trilógiába, akár gyerekeknke készül, akár nem, a jó kis bevétel borítékolható volt. Lucas akkora már fullgazdag volt, neki sem számított a pénz. Nekem ebből a logikából meg pont az jön le, hogy ezekért a dolgokért inkább olyannak kellett volna lennie, amit mindig is akart. Hát, ha ténylég ilyet akart, akkor az eltelt x évben nagyon kiégett az alkotói kreativitása.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3270 Dátum: 2009. december 28. - 20:40:48 »
Bárhonnan nézzük, az átlag moziba járók 13 évesek. Legalábbis Amerikában, állítólag. Vagyis ezzel be is lőtték a célcsoportot.
Oké, ez biztos így van, ha ezt mutatják a felmérések, én csak azt mondom, hogy a mai 13 éves gyerekek már simán igénylik a kifejezetten felnőtteknek való filmeket. Atól még, hogy a moziba nem engedik be őket, úgyis letöltik és megnézik. Talán az lenne a megoldás ha nem lenne ennyire erős a cenzúra, akkor a mozik is jól járnának, meg a filmkészítők is (nem kéne lebutítani a filmet a korhatár miatt, ugyanakkor nem esnének el a fiatal célcsoportból származó bevételből), és a nézők is. 
Idézet
Szerintem itt Lucas igen okosan úgy gondolta, hogy a régi nagy fanok úgyis elmennek megnézni, az újaknak meg tetsszen. Aki akkora SW-fan, hogy 30 év után is fan, az akkor is végignézi az új trilógiát, ha mindhárom része egy kalap sz*r, úgyhogy az ő bevételük adott. Ehhez kellett hozzátenni még amennyit lehetett, ez volt az új célcsoport.
Szerintem pont az lenne a lényeg, hogy az adott filmet/képregénysorozatot/akármi mást az új korosztály pont ugyanazért szeresse meg, amiért a korábbi generáció is megszerette. (Nyilván hozzá kell igazítani az adott kor igényeihez, pl egy Póki film ne a 60-as években játszódjon, ne radioaktív, hanem génmanipulált pók legyen, stb, de a főbb motívumok és jellemzők, ami miatt szeretik az emberek, ugyanazok benne.) Ezért nem kellett volna ilyen gyerekesre csinálni az Ep I-et sem. Valszeg elég sok negatív kritikát kaphatott Lucas emiatt, nem véletlen, hogy Jar-Jar az Ep II-ben sokkal kisebb szerepet kapott, komolyabb lett a sztori, stb
Idézet
Lucas akkora már fullgazdag volt, neki sem számított a pénz. Nekem ebből a logikából meg pont az jön le, hogy ezekért a dolgokért inkább olyannak kellett volna lennie, amit mindig is akart. Hát, ha ténylég ilyet akart, akkor az eltelt x évben nagyon kiégett az alkotói kreativitása.
Na igen, gyakorlatilag úgy készíthette volna el a filmet Lucas, ahogy akarta. Meg mondjuk az Ep II-t elég sok vád érte, hogy innen-onnan lett összelopdosva, bár engem nem zavart (a Mátrix 2-3-nál már sokkal jobban zavartak a filmes nyúlások).

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3271 Dátum: 2009. december 28. - 21:45:33 »
Hát, ha ténylég ilyet akart, akkor az eltelt x évben nagyon kiégett az alkotói kreativitása.
Mivel sok más jót nemigen láttunk tőle, nem kizárt, hogy ez történt. Az újakat egyszerűen hozzáigazította a mai kor igényeihez (tündi-bündi mellék-főszereplő, stb).
Talán az lenne a megoldás ha nem lenne ennyire erős a cenzúra, akkor a mozik is jól járnának, meg a filmkészítők is (nem kéne lebutítani a filmet a korhatár miatt, ugyanakkor nem esnének el a fiatal célcsoportból származó bevételből), és a nézők is.
Amerika és a cenzúra az egy és ugyanaz. Sose fog megtörténni.

Idézet
Szerintem pont az lenne a lényeg, hogy az adott filmet/képregénysorozatot/akármi mást az új korosztály pont ugyanazért szeresse meg, amiért a korábbi generáció is megszerette.
Ez alapjaiban véve megtörtént. Űrmese.  ;) Nekünk még az volt az űrmese, nekik ez.
Idézet
Na igen, gyakorlatilag úgy készíthette volna el a filmet Lucas, ahogy akarta. Meg mondjuk az Ep II-t elég sok vád érte, hogy innen-onnan lett összelopdosva
Hiszen már az Ep IV-et is úgy csinálta. Ez nem baj, amíg kreatív és azért mutat újat. Nem véletlenül készült el az a séma-összehasonlítás a Gyűrűk Ura-Pókember-Harry Potter között.  ;)

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #3272 Dátum: 2009. december 29. - 12:55:12 »
Oh tegnap megnéztem az AVATAR-t    esetleg :spoiler: de nem nagy :)
és hát szerintem nem volt oylan rossz, telis tele volt szupi számítógépes technikával ami nekem bejött :) főleg az állatok :)
a történet is mintha új lett volna... persze voltak benne sablonok... és a kitalált világ is fantasztikus volt.
persze az egész egy nagy mese volt, kicsit mátrixos elemekkel ( ugrálgatások, bealvások robotok stb :) ) és jurassic parkos állatokkal :) ( a hangjaikat szerintem tényleg onnan vették)
Ráadásúl 3D ben néztem meg szal még látványosabb volt. Szóval nekem tetszett  ;) nézzétek meg Ti is :)

sajnos nem volt egy összeszedett fogalmazás :) csak írtam ami hírtelen eszembe jutott róla ;) majd a "viták" során biztos más dolog is eszembe jut :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #3273 Dátum: 2009. december 29. - 14:25:30 »
Milyen viták?
Elolvastad te az eddigi véleményeket?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3274 Dátum: 2009. december 29. - 14:29:34 »
Kanaszta barátunk sosem olvas vissza.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3275 Dátum: 2009. december 29. - 18:37:02 »
És ezért már egy milliárdosnak xar, az utolsó részt leszámítva tiniknke vagy gyerekeknek szóló mesét kellett kreálnia? Mert az eredeti trilógia is egy mese, de menniyvel komolyabb és kidolgozottabb összességében, mint az első.
Semennyivel nem komolyabb. Pont ugyanolyan mese.  :P
Nekem ebből a logikából meg pont az jön le, hogy ezekért a dolgokért inkább olyannak kellett volna lennie, amit mindig is akart. Hát, ha ténylég ilyet akart, akkor az eltelt x évben nagyon kiégett az alkotói kreativitása.
Miért is? Ne mond, hogy nem számít a pénz, mert attól hogy valaki kőgazdag még ő sem akarja el...ni a pénzét. A mozi kőkemény üzlet.  ;)
Oké, ez biztos így van, ha ezt mutatják a felmérések, én csak azt mondom, hogy a mai 13 éves gyerekek már simán igénylik a kifejezetten felnőtteknek való filmeket. Atól még, hogy a moziba nem engedik be őket, úgyis letöltik és megnézik. Talán az lenne a megoldás ha nem lenne ennyire erős a cenzúra, akkor a mozik is jól járnának, meg a filmkészítők is (nem kéne lebutítani a filmet a korhatár miatt, ugyanakkor nem esnének el a fiatal célcsoportból származó bevételből), és a nézők is. 
Már látom is magam előtt azt a politikust aki bejelenti, hogy holnaptól nincs cenzúra és mindent szabad a kölköknek.  :lol: :lol: :lol: Ez kimeríti a politikai öngyilkosság fogalmát.  ;)
Ez alapjaiban véve megtörtént. Űrmese.  ;) Nekünk még az volt az űrmese, nekik ez.
Ezzel teljesen egyetértek.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3276 Dátum: 2009. december 29. - 19:37:23 »
Már látom is magam előtt azt a politikust aki bejelenti, hogy holnaptól nincs cenzúra és mindent szabad a kölköknek.  :lol: :lol: :lol: Ez kimeríti a politikai öngyilkosság fogalmát.  ;)
Nyilván nem úgy értettem, hogy szűnjön meg a cenzúra. :D Csak hogy ne legyen ennyire erős. ;) De valszeg igazatok van, és nem fognak enyhíteni rajta. Csak legalább lennének annyira tökösek a stúdiók hogy "igenis korhatáros filmet készítünk, mert az alapanyag azt kívánja meg, és akkor is lesz elég bevétel, ha a kiskölkök nem ülnek be rá." Dehát ez is illúzió, annyira a pénz mozgat mindent... :uhoh: Én konkrétan a tervezés fázisban lévő (vagy talán már készítik is?) God of War filmet féltem, nehogy kiskölköknek való családi mozivá butítsák... :roll:

Idézetet írta: kaine
Hiszen már az Ep IV-et is úgy csinálta. Ez nem baj, amíg kreatív és azért mutat újat.
Jaja, nem zavar engem sem a nyúlás, ha profin csinálják. :D

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #3277 Dátum: 2009. december 29. - 20:49:41 »
Kanaszta barátunk sosem olvas vissza.

De... mostanság rászoktam :)
amúgy meg mit is kellet volna visszaolvasnom???

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3278 Dátum: 2009. december 29. - 22:09:53 »
Idézet
Semennyivel nem komolyabb. Pont ugyanolyan mese.
Ezzel a véleménnyel gyenge kisebbséget képviselsz, azt gondolom tudod.

Idézet
Miért is? Ne mond, hogy nem számít a pénz, mert attól hogy valaki kőgazdag még ő sem akarja el...ni a pénzét. A mozi kőkemény üzlet.  Kacsint
Akkor meg bassza seggbe magát! De bocs, komolyan, erre nem tudok mást mondani. Ha nekem már 100 millió dolláros vagyonom lenne, már nem a pénzre mennék, hanem hogy minél jobb filmeket csináljak.
De tipikus magyar felfogás ez, ezért tartunk ott, ahol.  ;)

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #3279 Dátum: 2009. december 30. - 13:08:24 »
Az Álom.netől csak a Szuperbojz ehet rosszabb, de azt nem mertem végignézni.
Az Álom.net-et pont tegnap láttam, mondjuk csak a 2. felét láttam, de annyir a gagyi a film, hogy végig kell szenvedni. ;D Tipikusan az a film, ami már annyir kaki, hogy röhögni lehet rajta. Főleg a színészi játékok hiánya, meg az egész természetellenes színészi játék volt a legviccesebb. ;D