Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364627 alkalommal)

0 Felhasználó és 7 vendég van a témában

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #3280 Dátum: 2009. december 30. - 19:34:13 »
Idézet
Semennyivel nem komolyabb. Pont ugyanolyan mese.
Ezzel a véleménnyel gyenge kisebbséget képviselsz, azt gondolom tudod.
Nem hinném, hogy a" jajdeariédeskismackócskák" evokok után bárminemű komolysággal vádolhatnánk az első trilógiát. ;D És nem olyan gyenge az a kisebbség. ;D
Idézet
Miért is? Ne mond, hogy nem számít a pénz, mert attól hogy valaki kőgazdag még ő sem akarja el...ni a pénzét. A mozi kőkemény üzlet.  Kacsint
Akkor meg bassza seggbe magát! De bocs, komolyan, erre nem tudok mást mondani. Ha nekem már 100 millió dolláros vagyonom lenne, már nem a pénzre mennék, hanem hogy minél jobb filmeket csináljak.
De tipikus magyar felfogás ez, ezért tartunk ott, ahol.  ;)
Jó de kinek mi a jó film. Neked valószínű nem azt jelenti egy jó film, mint pl egy filmstudiónak. És azért valljuk már be, hogy te sem csinálnál olyan filmet ami hihetetlenül igényes és remek, de az emberek többsége nem nézné meg. Azért 100 milla az 100 milla mindenkinek, hiába gazdag az illető.  :D
« Utoljára szerkesztve: 2009. december 30. - 19:52:51 írta holloo »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3281 Dátum: 2009. december 30. - 21:11:02 »
Igen, de még az evokokkal is sokkal komolyabb hangvételű az ep 6. mint a totál gyerekes ep 1.

Definiáljuk a jó film fogalmát. Nálam a jó film minőségileg jó. A jó film a stúdiónak nagyon tág fogalom, érthetünk több mindent alatta, jelen esetben a költséghatékony film a helyes megnevezés.

Meg azért ne sarkítsunk már. Szerinted akkor nem lehet csak olyan, gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt is szóló filmet csinálni, ami sok pénzt termel és minőségileg is jó? Akkor ezek szerint az igazán jó filmek csak alig pár ember lennének képesek becsábítani a moziba?

Nem kell sokáig visszamenni a történelemben: TDK és Avatar. Tessék. Lucas is csinálhatott volna egyszerre jó és nagy bevételt produkáló filmet.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3282 Dátum: 2009. december 30. - 21:20:45 »
Azért az Avatarról nem állítanám határozottan, hogy annyira jó. A látványvilága páratlan, de alig valamivel kevésbé mese, mint az új trilógia.

Ja, én is evok-ellenes vagyok.  ;D Mivel az Ep1 jött sorban a Jedi után, bátran állíthatjuk, hogy az kikövezte az utat már 20 évvel korábban az új részek irányába. A Jedi idején már komoly 15 éves voltam, és már akkor sem tetszett maradéktalanul a sok ugribugri marhaság benne. Számomra az evokok húzták le a Jedit az első trilógia leggyengébb darabjává, pedig lehetett volna a legerősebb is...

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3283 Dátum: 2009. december 30. - 21:37:26 »
Megint ott tartunk, hogy általánosságban emeltem az Avatart a jó filmek közé. Mert ugye megint az van, hogy néhány emberkét eltekintve mindenki odáig van meg vissza a filmért, viszont az ep1-et már a korabeli kritikák is taposták a földbe.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3284 Dátum: 2009. december 30. - 22:25:52 »
A Dark Knight nem gyerekfilm. Rohadt messze van az tőle. Az tényleg simán 14 éven felülieknek csak. És még így se fogják fel a kilométeres önelemzések lényegét valószínűleg.
Családi film, jó és sokat termelt... E.T. Mármint az eredeti változat, nem a StevenSpielbernekiselmentmindenmaradékjózaneszeéstehetsége-felújítás. Indiana Jones és az Utolsó kerszteslovag. A kalandfilmek egyik netovábbja.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3285 Dátum: 2009. december 30. - 23:01:49 »
Indiana Jones és az Utolsó kerszteslovag. A kalandfilmek egyik netovábbja.
:surp: Mármint hogy az szerinted jó volt?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3286 Dátum: 2009. december 30. - 23:39:42 »
Nem is mondtam, hogy a TDK gyerekfilm. Arra hoztam példának, hogy súlyos tévedés az a meglátás, miszerint Lucas azért csinált gyerekfilmet, mert gyerekeknek szól--ergo nagy lesz a bevétel, mert kifejezetten nem gyerekeknke szóló film is kaszálhat nagyot. Jó, TDK-n sokat segített szegény Ledger halála, de a Star Warsnak nem volt szüksége hasonló felvezetésre, úgyis megnézte volna mindenki, ha komolyabb akkor is. Egyszerűen azért csinált gyerekfilmet, mert nem volt benne egy kis gerinc.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3287 Dátum: 2009. december 30. - 23:42:35 »
Ez így már simán elképzelhető.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3288 Dátum: 2009. december 31. - 10:29:37 »
Pepo, kezeljük már helyén a dolgokat, a Star Wars mindig is a fiatalkoru közönséget célozta meg, vagyis lényegében mesefilm volt, már 30 éve is.
Ugyanúgy mesefilm az új trilogia is, azért nyilván a 3. részt tragédiára kellett elkészíteni, mert már meg volt írva néhány évtizede (elég durva is lett volna, ha happy end a vége), de azért ne pedálozzunk már csak ezzel.
Az Avatar valóban nem kevésbé mese, mint a Star wars, de a Star wars már az EP IV-el is jóval kevésbé képviselt komoly hangvételt, mint az Avatar. Már akkor is egy felnőtt számára tele volt tömve tragikusan röhelyes, és nyiltan kimondom sz*r poénokkal (C3PO mennyivel komolyabb figura szerinted, mint Jar Jar). Tetszett gyerekként, és tetszik most is, de ha most látnám életemben először, rohadtul nem kötne le.
Amúgy én az EP 1-et inkább az EP 4-el állítanám párhuzamba, kábé pont ugyanannyival gyengébb, és gyerekesebb az EP 1 az új trilógia többi részétől, mint annó az EP 4 a folytatásoktól.
« Utoljára szerkesztve: 2009. december 31. - 10:35:33 írta Todd »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3289 Dátum: 2009. december 31. - 11:11:52 »
Ezzel tökéletesen egyetértek. Todd jól mondja. Lucas ugyanazt a receptet másolta le az új trilógiával, mint amit a réginél használt. Semmivel sem tért el tőle, csak más helyszíneken játszódott és több effekt volt benne.
A felnőtteknek szóló nulladik epizód meg még várat magára, amiben láthatjuk amint a midi clorianok meg... nemzik Simi Szájpókert.  ;D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3290 Dátum: 2009. december 31. - 12:30:14 »
c3po semmivel nem volt komolyabb, de legalább aranyos és vicces figura volt, nem úgy mint a folyamatosan idegesítő jar-jar. Azért kezeljük már helyén a dolgokat: Én mindig mondtam, hogy a Star Wars is egy modern mese, de az új trilógia nagy része, az ep3-mal karöltve sokkal érettebb, felnőtteknek is szól és komolyabban vehető, mint az első rész. Azért mondjuk hasonlítsuk össze az ep4 hangulatát, az ep1-gyel. Sokkal gyerekesebb. Az ep2 csak szimplán érdektelen és nyálas.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3291 Dátum: 2009. december 31. - 18:45:36 »
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de őszintén szólva engem mindig idegesített, hogy a nagy csata/párbaj jelenetekbe bevágták ahogy a két droid - vagy épp jar-jar - szerencsétlenkedik. Rájöttem hogy azért is tetszett annyira az Ep III vége, mert ott nem idétlenkedtek a droidok. :hehe:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #3292 Dátum: 2010. január 13. - 23:20:30 »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3293 Dátum: 2010. január 16. - 20:05:52 »
Egy kis Terminátor zenei aláfestéssel.  :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3294 Dátum: 2010. január 16. - 20:23:43 »
Tök jó. Az melyik AC/DC szám, aminek a klipjében a végén bejön Arni, aztán a hóna alá csapja a pöttöm gitárost és elmegy vele? :D Az hatalmas egy klip.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3295 Dátum: 2010. január 16. - 20:29:01 »
A Big Gun című, ami az Utolsó akcióhőshöz készült.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3296 Dátum: 2010. január 16. - 21:26:04 »
Azért reméltem a végén nyom Arnie egy riffet. Azt úgy bírom már, amikor csak fogják a gitárt, ott van a kezükbe, de nem pengetnének le vele egyetlen húrt sem. :D

Nagyon fasza szám lenne, ha nem vinnyogna benne ez a majom énekes. Gyűlölöm. Nemtom hogy lehetett ezzel befutni....pedig tudna ő sokkal normálisabban is énekelni.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3297 Dátum: 2010. január 16. - 21:30:57 »
Szerintem nem futottak be vele: előtte baromi jók voltak, csak Bon Scott halála után ezt találták. Azóta képtelen vagyok AC/DC-t hallgatni, pedig addig nagyon csíptem őket.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3298 Dátum: 2010. január 16. - 22:47:53 »
Előtte volt másik énekesük is?
Én csak erről a paliról hallottam. :o

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3299 Dátum: 2010. január 16. - 22:55:58 »
Ne már!  :o ;D A leghíresebb számuk, a Highway to Hell, ott ez a pali még sehol sem volt. Az AC/DC egy nem tudom, milyen énekessel futott be egészen jól (Rocker, Riff-Raff, Dirty Deeds Done Dirt Cheap, stb számokkal). Majd valamiért az az énekes eltűnt, és kerestek másikat. A turnésofőrjük, aki magának szokott énekelni néha, jelentkezett, hogy ő tud énekelni. Meghallgatták és fel is vették. Ő volt a legendás Bon Scott, aki mindössze 2 lemezt (és egy mozifilmet, amit itthon is játszottak "Szóljon a rock!" címmel), majd túladagolásban meghalt. Vele készítették el a máig leghíresebb lemezüket a Highway to Hell-t (ami szerintem messze a legjobb lemezük), a mozifilm (koncert és interjú film volt néha klippekkel) is főleg erről a lemezről adott számokat (a címadót pedig hallhatod a Végső Állomás 2-ben a baleset előtt az autórádióban, mint baljós előjelet  :D). Ezután még egy koncertlemezt csináltak együtt, majd sokáig nem találtak utódot helyette, mert vele nagyon befutottak. Végül jött ez a pali, aki a Geordie énekese volt a 70-es években, és ránézésre is nagyon kilógott a sorból. Bon Scottra emlékezéssel született meg a következő lemez, a Back In Black csak lassú számokkal. Innentől már csak maximum közepes lemezekkel álltak elő.
Keress rá olyan számaikra, mint a Girls Got A Rhythm, Walk All Over You, Touch Too Much, Problem Child, akkor lesz rálátásod, miért futottak be.  :)
« Utoljára szerkesztve: 2010. január 16. - 22:57:50 írta kaine »