Hát ilyet én még csak a Pengében láttam, ott meg ugye Penge is vámpír ugyanazokkal az erőkkel. És ráadásul ő egész életében csak a harccal foglalkozik, míg az átlag vámpírok meg csak tivornyáznak.
Azért amikor ő is a kiképzett vámpírokkal került szembe nem ment neki olyan könnyen a dolog. A Vámpírok című filmben meg pont az van amit írtál, egy vámpírra rámennek vagy huszan és akkor is csak alig tudják lenyomni.
Hát azért volt még pár ilyen film. Ott van a jó öreg Buffy, vagy az Alkonyattól Pirkadatig, meg jópár névtelen szemét, aminek már a címére sem emlékszem.
Ezt az örökölte az erejüket a gyengeségeik nélkül sémát én is ismerem, de gondolj bele egy kicsit jobban. A film elején egy rakás balekkal bánik el, ez idáig oké, de vajon Frost is balekokkal vette körbe magát. Vagy ott volt a második rész beli különítmény, mögöttük alighanem 3-szor 4-szer annyi tapasztalat állt, mint Penge mögött, mégis ők is csak egy csapat pancser voltak hozzá képest. Arrol ne is beszéljünk, hogy a 3-ban már egy huszonéves 50 kilós szöszi is boldogan darabolta a vámpírokat.
Egyébként Carpenter örökzöldjét is láttam már, és az valóban igazi klasszikus értelmezésű vámpírfilm volt.
Hát tudtommal ilyen pont nem volt az Underworldben. Kacsint
Hát akkor miről szlt a komplett második rész?
Szegény bőrszerkós gyilkológép beleszeret egy humánba, aztán rájön, hogy a vámpírok rohadt szemetek (miért addig mit hitt, hogy mik ők misszionáriusok?

), és annyira meggyűlüli őket, hogy nemcsak maga válik emberré, hanem kiirtja a komplett fajt.
Egyébként ismét visszakanyarodva a vega vámpírokra. Mostanában szinte minden vámpír vega, mert ügye pozitívan kell feltüntetni a főhöst, nekem ezzel van tele a tököm. Oké, vannak valójában is vega emberek, de az olyan filmek, mint az underworld ezt már kiforditják, és nem a vega vámpírok válnak a kirívó kisebbséggé, hanem forditva, és az ember gyilkos vámpírok válnak a rohadt szemétté (az underworldbe ez helyből törvénytelen

).
Hát pedig az Igaz Hit, aminek az előbb annyira örültetek, az pont ez. Ha egy igaz hívő keresztbe tesz akár csak két evőpálcikát is, akkor pápá vérszívó. Mert ugye nem az eszközből, hanem az emberből jön az erő. Vele van az Erő. smile
Szerintem félreértettél, valóban ez az igaz hit, úgy ahogy leírtad, ami szerintem elválaszthatatlan ellentéte kéne hogy legyen a vámpíroknak (a nagymanő faszagyerekek helyett). Én arra a felfogásra gondoltam, ami szerint minden kereszt, amit bárki a kezébe vesz, az egyből jó.