Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364646 alkalommal)

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #3340 Dátum: 2010. február 08. - 22:03:26 »
Idézet
a penge filmekben látott világ képregényekben mikor került elő?
Soha. A képregényes Penge egy konzervatív nevelésű brit vámpírvadász. Némileg bekeményített az amerikai ottléte alatt, de a legutóbbi visszatérésében is igazi angol maradt végig.

Punkológus

• Fórum Tag
  • Puma
« Válasz #3341 Dátum: 2010. február 08. - 22:25:41 »
Köszönöm, köszönöm, talgaby, te egy igazi lexikon vagy :D Akkor jól sejtettem én, hogy minden hülye modern vámpíros film egy az egyben a Maszkabált nyúlja ezerrel, csak még le is butítják, hogy semmi igazán izgalmas ne maradjon benne.

Na jó, kivétel a Twilight, de arról inkább nem ejtenék szót, mert ha valaki már a vámpíros sztorikból csinál egy akkora nyáltnegert, amiben a Titanic is elsüllyedne, az az apokalipszis egyik jele lehet csak. :twisted:
Mindenkinek annyi baja van! Az annyi bajnak annyi baja van! Hogy annyi baj legyen...

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3342 Dátum: 2010. február 09. - 08:06:44 »
Akkor jól sejtettem én, hogy minden hülye modern vámpíros film egy az egyben a Maszkabált nyúlja ezerrel, csak még le is butítják, hogy semmi igazán izgalmas ne maradjon benne.
Főleg, hogy a Maszkabál is egy nagy nyúlás. :) A különböző mitológiák és hiedelmek, meg filmek, könyvek katyvasza egy teljesen életképtelen játékrendszerrel. :)
Egyébként Penge karaktere már a 70-es években megjelent (ha jól emlékszem), persze azóta folyamatosan modernizálták a karakterét. Itt utánaolvashatsz konkrétan is. ;)

Punkológus

• Fórum Tag
  • Puma
« Válasz #3343 Dátum: 2010. február 09. - 08:34:51 »
A katyvasz nem számít nyúlásnak :brow: Mivel a nap alatt nincsen új, ezért a bevált sémákból építkezik minden, ha a katyvaszból valaki egy értelmetlen dolgot rak össze, akkor nyílván dilettantizmus, ha viszont egy életképes, új lenyűgöző világot, akkor az nem nyúlás, hanem újítás.  Például a Star Wars is nagyrészt népmesei elemek katyvasza, az elrabolt hercegnő, a fekete lovag, a legkisebb fiú, a sárkány legyőzése stb. Mégse hívjuk Lucas univerzumát egy nagy nyúlásnak, mert ezekből a milliószor használt elemekből, valami teljesen egyedi hangulatot tudott varázsolni. Ugyanúgy (szerintem) ez igaz a Maszkabálra is. A modern vámpíros filmek viszont nem alkottak a régiből újat, hanem egy az egyben azt vették át lenyesegetve róla a szerintük felesleges sallangokat. Persze ezzel csak a Maszkabál világának komplexitását és izgalmasságát hagyták el. Ha a vámpír mitológiát evolúcióját nézzük, akkor tudtommal Anne Rice után a Maszkabál a következő fejezet.
Mindenkinek annyi baja van! Az annyi bajnak annyi baja van! Hogy annyi baj legyen...

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3344 Dátum: 2010. február 09. - 09:09:34 »
új lenyűgöző világot,
Csak ezzel vitatkoztam és hogy használhatatlan és sz@r a játékrendszere. Valamint ha már így szóba került maga a White Wolf asszem így hívják őket arcoskodása, amikor nekiállnak pereskedni, mintha ők találták volna ki a Vámpírokat meg Farkasembereket (direkt nem Vérfarkast írtam nehogy bepereljenek ;D) meg a többit.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3345 Dátum: 2010. február 09. - 13:47:14 »
Számomra vámpíros játékprogramok között egyértelműen a Legacy of Kain széria a favorit.
Ezt a Maszkabált momentán egy kicsitsem ismerem, de ha ez alakította ki a modern vámpír felfogást, akkor minden példányt el kéne égetni belőle. Mert én az ilyen penge, és underworld kaliberü gyalázásoktól okádni tudnék, és akkor még nem is beszéltem a Twillight-ról, ami mondhatni egy új dimenzió a hogyan csináljunk űber-kaki vámpíros történetet mezőnyben.
Amúgy azt valaki tudja, hogy miért találták ki ezt a csináljunk vámpír utópisztikus társadalmat hülyeséget, miféle elborult hülye barom vámpír vágyhat erre?
Oda a lényeg, ha mindenki vámpír, akkor ki a fenén uralkodsz, kit vadászol le, kit alázól, miben vagy különleges?
Mész a vérbankba szlopálni, micsoda egy marhaság...
« Utoljára szerkesztve: 2010. február 09. - 14:05:51 írta Todd »

Punkológus

• Fórum Tag
  • Puma
« Válasz #3346 Dátum: 2010. február 09. - 16:59:23 »
új lenyűgöző világot,
Csak ezzel vitatkoztam és hogy használhatatlan és sz@r a játékrendszere. Valamint ha már így szóba került maga a White Wolf asszem így hívják őket arcoskodása, amikor nekiállnak pereskedni, mintha ők találták volna ki a Vámpírokat meg Farkasembereket (direkt nem Vérfarkast írtam nehogy bepereljenek ;D) meg a többit.

A játékrendszer tényleg használhatatlan, rengeteg időt töltöttem azzal, hogy megpróbáljam a szabályrendszerből kihámozni a lényeget, kibogozni a sok kis gubancot, aztán rájöttem, hogy az egész egy cseszett nagy gordiusi csomó csak.
A világ ellenben lenyűgöző, rengeteg rétegből áll és rengeteg lehetőség adott benne. Egymásra épül az intrika világa, a több évszázados kifutású tervek, a mitikus ősvámpírok
 témája, mely kiválóan alkalmas a lovecrafti borzongás megjelenítésére, a kőkemény politika a frakciók között, a hol nyílt hol rejtett háború a két szekta között, ezeréves vérbosszúk és érdekszövetségek, az árnyéktársadalom témája, hogy vámpír leginkább vámpírvért akar, a történelem rejtett mozgatórugói, a vámpírok kidolgozott ideológiái, a Gyehenna állandó közelsége... Mindez nyakonöntve minden vámpír belső harcával, mely az ember és a fenevad között folyik. Kismillió témát, lehetőséget és igazi szerepjátékot biztosít a játék rengeteg szinten.

Idézet
Amúgy azt valaki tudja, hogy miért találták ki ezt a csináljunk vámpír utópisztikus társadalmat hülyeséget, miféle elborult hülye barom vámpír vágyhat erre?
Oda a lényeg, ha mindenki vámpír, akkor ki a fenén uralkodsz, kit vadászol le, kit alázól, miben vagy különleges?

Maszkabál kifejezetten a gótikus punk hangulatot hozta be a vámpír történetekbe, a vámpírok magas száma a világon asszem Anne Rice sara. Persze a magas szám is relatív, nem emlékszem már pontosan, de asszem 200 000 emberre jut egy vámpír a szabálykönyv szerint. Vámpír utópisztikus társadalom meg... hát az inkább disztópikus :D A Maszkabálban 2 vámpírszekta létezik a Szabbat ás a Kamarilla, rengeteg ideológiai, viselkedési, vallási különbség van a kettő között, de talán a legszembetűnőbb mind közül az emberekhez való hozzáállás. A Kamarilla elve, hogy a vámpíroknak rejtve kell maradniuk, manipulált szolgákon keresztül kell terelni az emberiséget, hogy tovább élősködhessenek rajtuk. A Szabbat ezzel ellentétben azt hirdeti, hogy nem szükséges bujkálni, az emberiséget le kell igázni, és csak mint állatcsorda tartani, ahogy a középkorban tették.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3347 Dátum: 2010. február 09. - 19:08:13 »
Ez még önmagában nem hangzik olyan vérlázitóan gagyé módon, nekem nem is ezzel van a fő bajom. Tudom, hogy sokszor valami, ami önmagában jó dolog elindít valami lavinát, ami egy hatalmas szartengert eredményez.
Néhány mostanság eszméletlen divatos vámpírklissé, amitől a falra tudnék mászni.
Ha egy vámpírvadász megől fél tucat vámpírt. Kábé inkább forditva kéne hogy ez történjen, vagy nem?
Állatvér ivó jóságos vámpírok. Ezekkel már a tököm tele van, az Interjú a vámpírralban is csak azért birom elviselni, mert ott ez deviáns viselkedésnek számított.
Ezustgolyó. Bazzmeg, ez valami álltalános hülyeség lett a penge óta. :stupid:
Alakítsuk az egész földet vámpírrá, az elöbb már kitárgyaltam, hogy mi a véleményem erről.
De dz abszolút favorit, a kereszt, meg a szenteltvíz csak a vámpírfilmekben működik, de a valóságban nem, ezt kábé 10-ből 9 vámpírfilmben mondják el.
Persze, a vámpír az menő, az Istenhit, meg a vallás az ciki, ezért jól elválasztották a kettőt.
« Utoljára szerkesztve: 2010. február 09. - 19:11:53 írta Todd »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3348 Dátum: 2010. február 09. - 19:21:50 »
Idézet
De dz abszolút favorit, a kereszt, meg a szenteltvíz csak a vámpírfilmekben működik, de a valóságban nem, ezt kábé 10-ből 9 vámpírfilmben mondják el.
Persze, a vámpír az menő, az Istenhit, meg a vallás az ciki, ezért jól elválasztották a kettőt.
Jó, de ha belegondolsz, ez esetben az összes vámpír egyszerűen átköltözik Indiába és Kínába. Egyrészt ott él a Föld lakosságának harmada, másrészt egy árva keresztet vagy keresztény papot se fognak találni jó eséllyel, szóval gond egy szál se.

Punkológus

• Fórum Tag
  • Puma
« Válasz #3349 Dátum: 2010. február 09. - 19:24:40 »
Ha egy vámpírvadász megől fél tucat vámpírt. Kábé inkább forditva kéne hogy ez történjen, vagy nem?
Állatvér ivó jóságos vámpírok. Ezekkel már a tököm tele van, az Interjú a vámpírralban is csak azért birom elviselni, mert ott ez deviáns viselkedésnek számított.
Ezustgolyó. Bazzmeg, ez valami álltalános hülyeség lett a penge óta. :stupid:

Vámpírvadászos szarokat én is utálom, ugyanúgy, ahogy penge végigtrancsíroz a film elején rohadt sok vámpírt. onnantól vesztette el a jelentőségét az egész film számomra.
Ezüstgolyó, szezon meg a fa... fazon na... Értelem meg semmi, azt mindig is Farkasemberekre lövöldözték.
Kereszt, hit stb. Na ezt a Maszkabálban úgy oldották meg, hogy alapjáraton nem hat, elég hülyén nézne ki, ha minden kereszttől megijednének a vámpírok, főleg hogy városi lények, templom meg van mindenhol. De ha Igaz Hittel rendelkező személy kezében látja meg, akkor bizony futás az életért. Igaz Hit viszont ritka mint a fehér holló, de nem csak a keresztényekre értelmezi, ugyanúgy működik iszlám vagy buddhista hittel is.

Amitől én okádok legjobban, az a vámpír szerelmes lesz egy emberbe és azután már nem vámpírkodik téma. Hát az Underworld-öt látva kedvem lett volna széttörni a DVD-t, de sajnos nem az enyém volt. Ez basszus olyan, mintha én szerelmes lennék egy sertésbe, nem enném meg, hanem be szeretnék költözni hozzá az ólba, mert ott olyan jó nekem mellette. Látott már valaki tigrist, amint szerelmes lágysággal tekint egy gazellára? Max a jehovások által osztogatott füzetekben... Bullshit.

Idézet
Jó, de ha belegondolsz, ez esetben az összes vámpír egyszerűen átköltözik Indiába és Kínába. Egyrészt ott él a Föld lakosságának harmada, másrészt egy árva keresztet vagy keresztény papot se fognak találni jó eséllyel, szóval gond egy szál se.

Kínában vannak jó sokan, balhé is van belőle, hogy a Kínai állam mindig beleszól a püspökök kiválasztásába.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3350 Dátum: 2010. február 09. - 19:33:33 »
Kereszt, hit stb. Na ezt a Maszkabálban úgy oldották meg, hogy alapjáraton nem hat, elég hülyén nézne ki, ha minden kereszttől megijednének a vámpírok, főleg hogy városi lények, templom meg van mindenhol. De ha Igaz Hittel rendelkező személy kezében látja meg, akkor bizony futás az életért. Igaz Hit viszont ritka mint a fehér holló, de nem csak a keresztényekre értelmezi, ugyanúgy működik iszlám vagy buddhista hittel is.
Egy rugóra járhat az agyunk annak a cumónak a készítőivel, mert szó szerint ugyanezt írtam le a Strigoi-ban pedig egy percet nem játszottam vele.
Amúgy igen, a keresztbe tesznek két baseball ütőt, és összeszarja magát től a vámpír felfogás is legalább ugyanilyen destruktív.
« Utoljára szerkesztve: 2010. február 09. - 19:37:54 írta Todd »

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3351 Dátum: 2010. február 10. - 08:22:36 »
A Penge III-ban pont az lett volna, hogy nem mindenki vámpír, csak ők uralják a világot és pont azt csinálják, amiket írtál. :) A DaybreakerS :brow: ben meg valami véletlen folytán, egy vírus, vagy mifene változtat minden élőt (állatokat is) holttá. Mondjuk ezen is megbukik vagy hússzor a történet, mert néha ilyen néha olyan a vámpírlét alapja (később meg azt mondják benne pl. hogy mindenki választhatott, hogy átváltoztassák vagy ne stb), de mindegy kiveséztem már azt a filmet. :)
Hát ilyet én még csak a Pengében láttam, ott meg ugye Penge is vámpír ugyanazokkal az erőkkel. És ráadásul ő egész életében csak a harccal foglalkozik, míg az átlag vámpírok meg csak tivornyáznak. :) Azért amikor ő is a kiképzett vámpírokkal került szembe nem ment neki olyan könnyen a dolog. A Vámpírok című filmben meg pont az van amit írtál, egy vámpírra rámennek vagy huszan és akkor is csak alig tudják lenyomni.
Állatvér ivó jóságos vámpírok.
Emberek között is vannak vegetáriánusok. :) A Maszkabálban meg vannak olyan "buddhista" vámpírok is akiknek szinte már nem is kell vér. :brow:
Amitől én okádok legjobban, az a vámpír szerelmes lesz egy emberbe és azután már nem vámpírkodik téma. Hát az Underworld-öt látva kedvem lett volna széttörni a DVD-t, de sajnos nem az enyém volt.
Hát tudtommal ilyen pont nem volt az Underworldben.  ;)
Amúgy igen, a keresztbe tesznek két baseball ütőt, és összeszarja magát től a vámpír felfogás is legalább ugyanilyen destruktív.
Hát pedig az Igaz Hit, aminek az előbb annyira örültetek, az pont ez. Ha egy igaz hívő keresztbe tesz akár csak két evőpálcikát is, akkor pápá vérszívó. Mert ugye nem az eszközből, hanem az emberből jön az erő. Vele van az Erő. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3352 Dátum: 2010. február 10. - 09:22:16 »
A Maszkabálban meg vannak olyan "buddhista" vámpírok
:lol:Ezt bele kéne vennem az edzésen az elméleti oktatásba.  ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #3353 Dátum: 2010. február 10. - 15:21:25 »
Hát ilyet én még csak a Pengében láttam, ott meg ugye Penge is vámpír ugyanazokkal az erőkkel. És ráadásul ő egész életében csak a harccal foglalkozik, míg az átlag vámpírok meg csak tivornyáznak. :) Azért amikor ő is a kiképzett vámpírokkal került szembe nem ment neki olyan könnyen a dolog. A Vámpírok című filmben meg pont az van amit írtál, egy vámpírra rámennek vagy huszan és akkor is csak alig tudják lenyomni.
Hát azért volt még pár ilyen film. Ott van a jó öreg Buffy, vagy az Alkonyattól Pirkadatig, meg jópár névtelen szemét, aminek már a címére sem emlékszem.
Ezt az örökölte az erejüket a gyengeségeik nélkül sémát én is ismerem, de gondolj bele egy kicsit jobban. A film elején egy rakás balekkal bánik el, ez idáig oké, de vajon Frost is balekokkal vette körbe magát. Vagy ott volt a második rész beli különítmény, mögöttük alighanem 3-szor 4-szer annyi tapasztalat állt, mint Penge mögött, mégis ők is csak egy csapat pancser voltak hozzá képest. Arrol ne is beszéljünk, hogy a 3-ban már egy huszonéves 50 kilós szöszi is boldogan darabolta a vámpírokat.
Egyébként Carpenter örökzöldjét is láttam már, és az valóban igazi klasszikus értelmezésű vámpírfilm volt.

Hát tudtommal ilyen pont nem volt az Underworldben.  Kacsint

Hát akkor miről szlt a komplett második rész?
Szegény bőrszerkós gyilkológép beleszeret egy humánba, aztán rájön, hogy a vámpírok rohadt szemetek (miért addig mit hitt, hogy mik ők misszionáriusok? :stupid:), és annyira meggyűlüli őket, hogy nemcsak maga válik emberré, hanem kiirtja a komplett fajt.
Egyébként ismét visszakanyarodva a vega vámpírokra. Mostanában szinte minden vámpír vega, mert ügye pozitívan kell feltüntetni a főhöst, nekem ezzel van tele a tököm. Oké, vannak valójában is vega emberek, de az olyan filmek, mint az underworld ezt már kiforditják, és nem a vega vámpírok válnak a kirívó kisebbséggé, hanem forditva, és az ember gyilkos vámpírok válnak a rohadt szemétté (az underworldbe ez helyből törvénytelen :stupid:).

Hát pedig az Igaz Hit, aminek az előbb annyira örültetek, az pont ez. Ha egy igaz hívő keresztbe tesz akár csak két evőpálcikát is, akkor pápá vérszívó. Mert ugye nem az eszközből, hanem az emberből jön az erő. Vele van az Erő. smile
Szerintem félreértettél, valóban ez az igaz hit, úgy ahogy leírtad, ami szerintem elválaszthatatlan ellentéte kéne hogy legyen a vámpíroknak (a nagymanő faszagyerekek helyett). Én arra a felfogásra gondoltam, ami szerint minden kereszt, amit bárki a kezébe vesz, az egyből jó. ;)
« Utoljára szerkesztve: 2010. február 10. - 15:23:07 írta Todd »

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3354 Dátum: 2010. február 10. - 15:40:52 »
Hát azért volt még pár ilyen film. Ott van a jó öreg Buffy, vagy az Alkonyattól Pirkadatig, meg jópár névtelen szemét, aminek már a címére sem emlékszem.
Igaz, ezek nekem alapból eszembe se jutottak, bár ezek szerintem jók voltak... na jó nem vámpíros filmnek, hanem inkább tini horror vagy mifenének. :)
Ezt az örökölte az erejüket a gyengeségeik nélkül sémát én is ismerem, de gondolj bele egy kicsit jobban. A film elején egy rakás balekkal bánik el, ez idáig oké, de vajon Frost is balekokkal vette körbe magát.
Ha az alvezérét veszem alapul, akit a filmben Penge is 25-ször felszeletel akkor a válasz igen. ;D
Vagy ott volt a második rész beli különítmény, mögöttük alighanem 3-szor 4-szer annyi tapasztalat állt, mint Penge mögött, mégis ők is csak egy csapat pancser voltak hozzá képest. Arrol ne is beszéljünk, hogy a 3-ban már egy huszonéves 50 kilós szöszi is boldogan darabolta a vámpírokat.
A Vérfarkasokat direkt Penge ellen képezték ki, így tapasztalat terén nem hinném, hogy Pengénél jobbak lehettek, de azért nem voltak ők olyan bénák. :)
Arrol ne is beszéljünk, hogy a 3-ban már egy huszonéves 50 kilós szöszi is boldogan darabolta a vámpírokat.
Na jó, de milyen vámpírokat? Narkós, csöves, BMX-es, deszkás, punk geekokat. :)

Hát akkor miről szlt a komplett második rész?
Szegény bőrszerkós gyilkológép beleszeret egy humánba, aztán rájön, hogy a vámpírok rohadt szemetek (miért addig mit hitt, hogy mik ők misszionáriusok? :stupid:), és annyira meggyűlüli őket, hogy nemcsak maga válik emberré, hanem kiirtja a komplett fajt.
Nem humánba szeret bele, hanem Vámpír-Vérfarkas hibridbe. :D És nem az egész vámpír fajt gyűlöli csak Viktort, aki kiirtotta az egész családját és több száz éven át hazudott neki. A vámpírokat (legalábbis a magyarországi klánt Marcus írtja ki) és nem emberré válik a végén, hanem "szupervámpírrá". :) De egyébként lényegében majdnem arról szólt, amit írtál.  :hehe:

A Maszkabál meg sok ilyen egymásnak ellentmondó furcsa dolgot tartalmaz, ebbe kár is belemenni.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3355 Dátum: 2010. február 11. - 09:20:19 »
Mindenre van valami valászod igaz, de nekem is.
A Vérfarkasokat direkt Penge ellen képezték ki, így tapasztalat terén nem hinném, hogy Pengénél jobbak lehettek, de azért nem voltak ők olyan bénák.
Biztos vagy te ebben. Ha te ki akarnál nyiratni valakit mit tennél, egy rakás tapasztalatlan senkit elkezdenél kiképezni ellene, vagy inkább (és szerintem ez a valószínübb), egy olyan csapatot szerveznél, akik már jópárszor bizonyították, hogy elég tökös gyerekek.
Na jó, de milyen vámpírokat? Narkós, csöves, BMX-es, deszkás, punk geekokat.
A film végén is csupa ilyen volt igaz. Ráadásul olyan fene komolyan vette őket a csaj, hogy még zenét hallgatni is volt ideje. Szóval olyan nagy kihívást jelent a penge filmben egy vámpír likvidálása, hogy még arra sincs hozzá szükség, hogy halljad, merröl jön a támadód.
De egyébként lényegében majdnem arról szólt, amit írtál.
Ha az emlékezetem nem csal, az underworldban azt mondják, hogy ha meghal a legelső vámpír, azzal meghal az egész faj, és nem azt, hogy szuper vámpírrá alakúl. :nezze:
« Utoljára szerkesztve: 2010. február 11. - 10:03:45 írta Todd »

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3356 Dátum: 2010. február 11. - 10:47:54 »
Biztos vagy te ebben. Ha te ki akarnál nyiratni valakit mit tennél, egy rakás tapasztalatlan senkit elkezdenél kiképezni ellene, vagy inkább (és szerintem ez a valószínübb), egy olyan csapatot szerveznél, akik már jópárszor bizonyították, hogy elég tökös gyerekek.
A filmben ezt mondják. Az előéletüket nem közlik. Mint ahogyan azt sem tudjuk, hogy Penge hol lett kiképezve.  :D
A film végén is csupa ilyen volt igaz. Ráadásul olyan fene komolyan vette őket a csaj, hogy még zenét hallgatni is volt ideje. Szóval olyan nagy kihívást jelent a penge filmben egy vámpír likvidálása, hogy még arra sincs hozzá szükség, hogy halljad, merröl jön a támadód.
Igen. Drake is azt mondja, hogy undorodik tőlük, mert mélyre süllyedtek. Nem igazán tudnak harcolni csak tivornyáznak. A ipodos jelenet meg csak egy kis ötlet, hogy beküldjék a zenéket a harcok alá. Egyébként ha látod az ellenfelet az mindig jobb, mintha hallod. ;D
Ha az emlékezetem nem csal, az underworldban azt mondják, hogy ha meghal a legelső vámpír, azzal meghal az egész faj, és nem azt, hogy szuper vámpírrá alakúl. :nezze:
De az is kiderül benne, hogy ez is csak egy mese, amit Marcus talált ki, hogy féken tartsa Viktor hatalomvágyát. :D
« Utoljára szerkesztve: 2010. február 11. - 10:51:40 írta holloo »

Todd

• Pókfej
« Válasz #3357 Dátum: 2010. február 11. - 15:16:46 »
Na jó most már tényleg nem tudok mibe belekötni. Sajnos még ezek sem változtatnak azon a tényen, hogy mindkettő borzalmasan rossz film. ;D
Amúgy a Pengét pont azért utállom, mert a vámpírok szánalmas hülyékként vannak benne ábrázolva, akiket az ől meg, akinek épp kedve van hozzá. Az Underworld szerintem meg minden téren eszméletlen silány alkotás.
« Utoljára szerkesztve: 2010. február 11. - 15:19:25 írta Todd »

Punkológus

• Fórum Tag
  • Puma
« Válasz #3358 Dátum: 2010. február 11. - 17:25:15 »
"A Maszkabálban meg vannak olyan "buddhista" vámpírok is akiknek szinte már nem is kell vér."

Ez azért kemény csúsztatás volt. Igen tényleg vannak, akik elérik a Golcondát... amiről a szabálykönyv se írja le konkrétan, hogy létezik e vagy csak egy vámpírlegenda. Tulajdonképpen motivációs szállként felhasználható, pl. ősi iratok keresése, tanulmányozása, értelmezése vagy pedig központi hangulatelemként, nagyszerű moralizálós szerepjátékot lehet építeni a köré, hogy a kárhozottak valahogyan nyerhetnek e megváltást. De a Maszkabálban a Golcondát elért buddhista vámpírral ugyanúgy nem találkozhatsz, ahogy Káinnal sem és ahogy az egyik GYÍK-ban szerepel, nem is tervezik fellebbenteni erről a rejtélyről a fátylat.

Egyébként is, pont a Maszkabál ábrázolja jól a a vega vámpírokat. Nem ilyen tünci-bünci jófej hippinek vannak beállítva, hogy "né' má' ez nem is gonosz, hisz nem iszik embervért, a többi meg milyen aljadék, mert iszik". Szépen ki van fejtve, hogy ha vámpír folyamatosan állatvéren él, akkor az a teljes önmegtartóztatással egyenlő. Mintha életed nője egy karnyújtásnyira lenne tőled, sokat sejtető lenge ruházatban és azért könyörögne, hogy csókold meg. Te meg helyette nyelves csókkal illeted egy disznó végbelét. Kb ilyen az állatvéren éldegélés. A vámpírban él még a régi emberi természete, de már csak emlékként és az új ragadozó természetével nem tudja összeegyeztetni az emberi erkölcseit. Ezért szinte megerőszakolja saját magát és állatvéren él, miközben a kibékíthetetlen ellentét tovább feszíti belülről.

"Hát pedig az Igaz Hit, aminek az előbb annyira örültetek, az pont ez. Ha egy igaz hívő keresztbe tesz akár csak két evőpálcikát is, akkor pápá vérszívó. Mert ugye nem az eszközből, hanem az emberből jön az erő. Vele van az Erő."

Csak az igaz hit rettenetesen ritka, a való életben is, a Maszkabál világában meg főleg, hisz egy sokkal kiábrándultabb, megcsömörlöttebb alter jelenről beszélünk, ahol minden pillanatban kisért a világvége gondolata. Mint Batman Gotham-je vagy a Taxisofőr című film.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #3359 Dátum: 2010. február 11. - 20:17:13 »
Látom más is olvas hébe hóba Vampire-t.  8)