Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1360974 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #3500 Dátum: 2010. március 02. - 17:54:25 »
Hát, de komolyan. Addig benned van az érzés, hogy nem tudod, mi lesz ebből. Ez a jó a thrillerekben. Az a jó thriller, aminek a legvégén van a csattanó, amikor is leesik az állad. Például nagyon jó thriller: A 23 - mas szám, A hívatlan vendég, Az árva.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3501 Dátum: 2010. március 02. - 17:59:02 »
Hát, de komolyan. Addig benned van az érzés, hogy nem tudod, mi lesz ebből. Ez a jó a thrillerekben. Az a jó thriller, aminek a legvégén van a csattanó, amikor is leesik az állad. Például nagyon jó thriller: A 23 - mas szám, A hívatlan vendég, Az árva.
az utolsó kettőt nem láttam, de ilyen szempontból az abszolút favorit, amitől kiráz a hideg az a HE7EDIK !!!

Összevont üzenet ideje: 2010. március 02. - 18:00:41
a másik amitől még kiráz a hideg, de szó szerint, akárhányszor látom a Sebezhetetlen. Az utólsó jelenetnél mindíg libabőrös vagyok. És szerintem akkor jó igazán egy film.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 02. - 18:00:41 írta VTomi »

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3502 Dátum: 2010. március 02. - 18:07:46 »
Hú én még egyiket sem láttam, de akkor majd megnézem. ;)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3503 Dátum: 2010. március 02. - 18:13:16 »
Akkor ez a házi feladat! Megnézni mindkettőt és hagyni hogy a nagy hatást gyakoroljon rád :)
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 02. - 18:15:28 írta VTomi »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3504 Dátum: 2010. március 02. - 18:20:47 »
A Se7enben azért nincs olyan szintű csattanó, mint teszem azt a Hatodik érzékben vagy a többiben. Már akkor éreztem, mi lesz a legvégén, amikor Morgan Freeman elbeszélgetett a kávézóban vagy hol Pitt feleségével. Ott inkább a történetvezetés jó egész végig, és ezáltal egy olyan thrillert alkot, amit többször is végig lehet nézni, ahelyett, hogy egy egyszer használatos csattanóra építene, amit ha ismersz, onnantól maximum egyszer még végignézed, hogy felkutasd a rá utaló jeleket, és annyi. A Hullla, hó, telizsák is azét nem tetszett, emrt oké, hogy legalább háromszor megcsavarják a történetet, ha nem többször, de míg az Ocean's Elevent szvsz többször is meg lehet nézni a hasonló motívumok ellenére, az előbbinél, amint tudod, hogy mi megy a háttérben, már közel sem olyan izgalmas. (Meg persze közrejátszik, hogy Ben Affleck itt is rémesen elviselhetetlenül játszik, és szinkronosan is csak egy kicsit elviselhetőbb. Bár a sámánszéfes mozzanat a legvégén tényleg mindig üt, a fene se gondolta, hogy az lesz belőle. :D)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3505 Dátum: 2010. március 02. - 18:23:44 »
igaz,hogy olyan nagy "nemis gondoltamtam, hogy ez jön" csattanó nincs a Hetedikben. De az a jelenet nagyon durva. oylan feszült hogy húúúú :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #3506 Dátum: 2010. március 02. - 18:37:24 »
Megnéztem a Silent Hillt. Viszont a végét nem igazán értem.  :headscratch: Most azt, hogy kell értelmezni.
Már többen is elmondták, de megpróbálom teljesen összefoglalni.
Szerintem nem haltak meg a film elején az autóbalesetben csupán átkerültek az alternatív Silent Hillbe, hasonlóan a helyiekhez. A férj, és az őt kísérő csóka azért nem került át, mert nekik nem volt semmilyen személyes fűződésük Silent Hillhez.
A film végén Samael először Rose-ba költözik bele, hogy bejusson a templomba, majd később Magába Sheronba, hogy kijusson a városból, ezért hagyja őket életben a végén.
A halál teória ellen két dolog is szól, egyfelöl, egy lakatlkan városban miért tüntek el a holttestek, másfelöl ha ők halottak, akkor mindenki más is az, viszont hogy a fenébe lehetne megölni egy halottat, aki már amúgy is a pokolban van (örök kérdés olyan produktumokra is, mint mondjuk a Hellraiser).
De legalább láthattad Piramisfejet akció közben. ;)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3507 Dátum: 2010. március 02. - 18:43:14 »
én is épp ezt akartam modani.  De nincs valmi konkrét idővallum amikor be lehet lépni az alternatív fosatós Silent Hillbe? És erről csúsztak le a rendőrök. nem? mind1

Todd

• Pókfej
« Válasz #3508 Dátum: 2010. március 02. - 18:52:03 »
Biztosan nem időintervallumhoz kötött a dolog.
Silent hill egy tökéletesen átlagos üres város azok számára, akiket nem hívott magába. Vagyis ez inkább lélektani dolgokhoz kött, és ahhoz, hogy ki is érkezik oda, és nem időponthoz.

BuB

• Pókfej
« Válasz #3509 Dátum: 2010. március 02. - 18:52:55 »
Tom,h ogy amikor néztem nekem is zavaros volt, és maradt a hulla szerű magyarázat, de az is sántított itt-ott.
De túl rég láttam már, és nem emlékszem pontosan hogy mik :D csak az hogy vmi ilyesmire gondoltam a végét.
Azonban erre a párhuzamos izére totál nem gondoltam volna...
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Todd

• Pókfej
« Válasz #3510 Dátum: 2010. március 02. - 18:55:36 »
A 3 sík a film újítása volt, a játékprogramokban csak 2-t láthattunk, viszont volt ott is pár rejtett utalás arra, hogy van egy 3. is.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3511 Dátum: 2010. március 02. - 23:11:07 »
A játékban úgy volt kettő, hogy a ködös és a véres. Ott nem volt üres.
A sztori lényegét Todd leírta. Szerintem akkor vette át a démonlány Sharon testét, amikor a végén a vérontás után Sharon az anyja figyelmeztetése ellenére mégis kinyitotta a szemét, és a démon megszállta. Ezért is néz rá Dahlia olyan jelentőségteljesen, amikor kimennek a templomból, mert ő tudja, hogy az ő lánya megy el. Ottragadtak azon a létsíkon (ahova a baleset után kerültek - az is alátámasztja, hogy Cybil, a rendőrnő is ott van, és neki is volt előtte egy motorbalesete), és így mentek haza. Több utalás is van rá a filmben, ha újra megnézed. Hazafelé egész úton nincsenek színek, például. A kiscsaj tudta végig, azért vigyorog annyira, amikor hazaérnek.
A játékban a 2. rész arról szól, hogy egy fiatal férfi Silent Hillbe megy megkeresni a rég halott feleségét, mert bár 3 éve meghalt, kapott tőle egy levelet, amiben azt írja, hogy ott várja. Ez egy utalás arra, hogy létezik a városnak egy "rendes" létsíkja is, mert pár évvel azelőtt ott nyaraltak a feleségével, aki most a "kedvenc helyükön" várja Jamest. Ez például tökéletes folytatás-alapot adna egy második filmhez.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3512 Dátum: 2010. március 03. - 14:51:48 »
Végül is nem egy rossz film. És tényleg eléggé nyitva hagyták ahhoz, hogy egy jó folytatást lehessen csinálni neki.

Ju

• Pókfej
« Válasz #3513 Dátum: 2010. március 03. - 15:31:47 »
Szerintem mondjuk elég jól lezárták, így kerek. ;)

venom75

• Pókfej
« Válasz #3514 Dátum: 2010. március 03. - 15:54:28 »
Visszatérve a jó thrillerekhez , nekem nagyon tetszett és még senki nem említette , Bujócska c. filmet ( Robert De Niro ) és még van egy , de tudom ez nem fog tetszeni sok embernek , az a Másvilág c. film.Nekem az is tetszett.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3515 Dátum: 2010. március 03. - 16:31:58 »
Én olyan aspektusára térnék vissza a thrillereknek, hogy se nem zsáneri kritérium a film végi nagy csattanó, se nem túl szerencsés, ha csak arra van kihegyezve a dolog, amint már mondták előttem is. A jó thriller egyértelműen nem a csattanóra épül...ezért is a műfaj vegytiszta királya Hetedik.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ju

• Pókfej
« Válasz #3516 Dátum: 2010. március 03. - 16:54:33 »
Én imádom a Más világot, nekem minden szempontból tetszik. Nagyon jó a csavar, hihetőek a karakterek, végig fenn tudja tartani a feszültséget, végig érdekes marad. Ügyes megoldás a feszültségre az, hogy nem jut fény a házba és mindig zárják az ajtókat. :)

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3517 Dátum: 2010. március 03. - 17:08:00 »
Akkor kicsit visszatérek én is arra amit még tegnap írtam. Nekem a kedvenc thrillerem a 23 - mas szám. Végig izgalmas, mozgalmas, és rendkívül rejtélyes. A végkifejletig, a csattanóig el sem tudja képzelni az ember, mi sülhet ki ebből. Aztán, mikor kiderül, ott van a leesett áll és azon tűnődik a néző, hogy mennyire bonyolult és mégis mennyire egyszerű a megoldás. És hozzáteszem, hogy szerintem ( bár ez személyes, szubjektív vélemény ) Jim Carrey eszméletlen jót alakít benne. Szerintem sokkal jobban áll neki a drámai vagy a thriller szerep. Ennek ellenére ő elsősorban vígjátékszínész, de remélem még lesznek olyan jó filmjei, mint az Egy makulátlan elme örök ragyogása vagy a 23 - mas szám.

Aztán itt van az Árva, ami viszonylag egy új film, tavaly jelent meg és nagyon jó thriller. Nekem egy személyes bajom van. Az hogy kb. fél óra után kitaláltam a csattanót, de akkor még elvetettem, hogy á úgyse ez lesz, ez túl durva. Aztán mikor tényleg bekövetkezett, attól esett le az állam, hogy igazam volt.

Írtam még tegnap a Hívatlan vendégről. Na ez az a film, amire senki ne merje azt mondani, hogy rossz, amíg a stáblistáig végig nem nézte. Eszméletlen király módon vezetik félre a nézőt. A film végig nagyon izgalmas és a csattanó meg olyan, hogy aki kitalálja előre, az előtt megemelem a kalapom. Na de többet nem írok erről a filmről, nézzétek meg inkább. 

venom75

• Pókfej
« Válasz #3518 Dátum: 2010. március 03. - 17:35:02 »
Én örülök egy ilyen írásnak ,mivel nem tudtam mi ujjat nézzek mostanság.Megnézem és majd akkor visszatérünk rá.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #3519 Dátum: 2010. március 03. - 18:14:03 »
A 23-as szám nekem nem jött be különösebben, nem volt rossz, de annyira érdekes sem. Viszont az említett Egy makulátlan elme örök ragyogása az egyik kedvenc filmem.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?