Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1361345 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ju

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #3580 Dátum: 2010. március 05. - 16:34:26 »
Érdekes, hogy eddig még senki sem említette Pittel kapcsolatban a Blöfföt. :) Én odáig tipikus szépfiúnak gondoltam, és csak olyan szerepekben láttam. A Blöfftől meg leesett az állam, hogy "jé, játszani is tud!" :D

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #3581 Dátum: 2010. március 05. - 16:41:28 »
Télleeeg ! Ott is mekkora volt !  8) Na csocsesz dgyukem !

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3582 Dátum: 2010. március 05. - 16:50:07 »
pepo!

Komolyan meg mondom neked, hogy teljesen IGAZAD VAN. Halvány lila fingom sincs, hogy miről szól Mátrix. Jó pár éve láttam, de csak arra emlékszem, hogy néhány emberkét ki - be küldözgetnek a Mátrixba, meg hogy a mi világunk a Mátrix amiben élünk, de ez csak manipuláció, mert közben aksit csinálnak belőlünk a gépek vagy mik is azok. Amúgy egy szóval se mondtam, hogy azért nem tetszett, mert elaludtam rajta, hanem azért aludtam el mert rohadtul nem kötött le.
De tudjátok mit. Lehet, hogy az az oka, hogy talán még túl fiatal voltam hozzá, mikor megnéztem. Még ma újranézem és elmondom, hogy most mit gondolok róla. ( Mindenesetre csodát nem várok  :-\ ).

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3583 Dátum: 2010. március 05. - 17:51:20 »
Bana volt a tragikus hős a filmben, Pitt pedig a legyőzhetetlen.

Ez azért így nem teljesen pontos. Mert Pitt-nek is kijutott a drámai alakításból a filmben, amikor Patroklos-t kinyírja Bana karaktere, Hektor. Achilleus pedig meggyászolja és bosszút esküszik. Szóval lett volna lehetősége drámai alakítást nyújtania, de végig tablóképpel játszott.

Ettől függetlenül nagyon tehetséges színész, hiszen ahogy Ju is említette, a Blöff béli szerepe eszünkbe sem jutott, mert ott olyan hiteles és erőteljes alakítást nyújtott, hogy az ember kapásból elkülöníti azt a szerepét a többitől.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3584 Dátum: 2010. március 05. - 18:09:25 »
a jófiú szerep erősen egysíkú, míg a gonosz sokkal összetettebb. Bana volt a tragikus hős a filmben, Pitt pedig a legyőzhetetlen. Attól ő még tök jól játszotta.
Ez sem igaz általánosságban. A Superman-filmek közül egyedül a másodikban volt a főgonosz majdnem olyan érdekes, mint a főhős. Bár animációs, de a Hihetetlen családban a főgonosz teljesen érdektelen volt. A Macskanőben szintén. Az LXG-ben kifejezetten szánalmas volt. A Ghost Riderben érdektelen, sablonos, Cage úgy lemosta a színről, mintha ott se lett volna. Vasembernél dettó, a film háromnegyedében gyakorlatilag nem is került elő és nem is volt érdekes. Blade-nél is az első részben Frost még izgalmas és érdekes volt, a folytatásokban az ellenfelek csak egy eszköz voltak, hogy bemutassuk, Penge mennyire tökös gyerek. És ahogy hallom, a Punisherben is Travolta inkább volt ripacs, mint érdekes karakter (bár ő valamiért az utóbbi cirka 11 évben csak arra képes már valamiért... a szcientológia tényleg káros lehet az agyra). Nem minden bűnöző egy Joker vagy játszhat egy totál érdektelenül alakító Maguire mellett.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3585 Dátum: 2010. március 05. - 18:14:21 »
Én Piitben pont azt szeretem, hogy baromi sokféle karaktert el tud játszani, és pont azt utállom tőle, ha megint csak a szokásos szépfiús alakitásait nyujtja (amihez szüntelenül visszatér újra, és újra).
Ezt hogy érted? Szerintem tök tudatosan KERÜLI az összes szépfiús szerepet. Még a Jóbarátokban (ami az egyik legjobb alakítása, szerintem) is tök ellentétest ad.
Tudom, hogy kerüli, ettöl függetlenül mégis visszatér rá (mert a stúdiók időröl időre ráeröltetik, gonolom nem kevés pénzért), mint ahogy Jean Reno felváltva nyomja az amcsi, és a francia filmeket, ugyanúgy Pitt is felváltva nyomja a komoly színészt, és a szépfiút.
Játszik egy maradandót, amit értékelhetnem a kritikusok, aztán nyom egy tök egysíkú valamit, amit értékelhetnek a hölgyrajongói. Vannak filmjei, amikben csak annyi a dolga, hogy jól néz ki, csak szimpla díszitő elem, Ocean trilogia, Trója (ezt még ő maga sem tagadja, hogy szándékosan az volt a célja a filmnek, hogy a lehető legtöbbszőr szerepeljen benne félmeztelenül), Mr & Mrs Smith, stb.
Amúgy a Kalifornia című filmben is zseniálisan nyomja az elmebeteg (és sokszor kifejezetten visszataszító megjelenésű) gyilkost.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3586 Dátum: 2010. március 05. - 18:17:41 »
Trója (ezt még ő maga sem tagadja, hogy szándékosan az volt a célja a filmnek, hogy a lehető legtöbbszőr szerepeljen benne félmeztelenül)

Pitt meztelen felsőteste engem valahogy nem kárpótol azért, hogy a történelmi hűségnek (de az Iliásznak is) alaposan beintettek.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3587 Dátum: 2010. március 05. - 18:27:00 »
Nem is te voltál a film célközönsége.

Amúgy egyetértek, vannak tipikus szépfiús szerepei, de nagyon odafigyel rá, hogy arányaiban a komoly filmek alkossák a repertoárt, ráadásul azok is különböző karakterek legyenek.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3588 Dátum: 2010. március 05. - 18:32:47 »
Nem is te voltál a film célközönsége.

Ennek ellenére azért kicsit gázosnak érzem, hogy a tíz éves háborút lezavarták egy hétvége alatt. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy Hektor gyermeke, aki a háború kezdetén még csecsemő volt, a háború után is az maradt. És ez még csak nem is a legnagyobb baki a filmben.

Ju

• Pókfej
« Válasz #3589 Dátum: 2010. március 05. - 18:34:42 »
Pitt meztelen felsőteste engem valahogy nem kárpótol
Nekem moziban volt "szerencsém" látni, és ledöbbentem azon, hogy a film gyakorlatilag tényleg csak arról szól, hogy mutassák Pittet minimális ruhában.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3590 Dátum: 2010. március 05. - 20:15:32 »
Egy kis filmes érdekesség, a filmipar számokban. Az első képen azt láthatjuk, hogy egy amerikai mozijegy ára hány felé oszlik szét

A második kép ennél kicsit bővebb
http://www.onlinemba.com/film/film.gif

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3591 Dátum: 2010. március 05. - 21:13:42 »
Mert Pitt-nek is kijutott a drámai alakításból a filmben, amikor Patroklos-t kinyírja Bana karaktere, Hektor. Achilleus pedig meggyászolja és bosszút esküszik. Szóval lett volna lehetősége drámai alakítást nyújtania, de végig tablóképpel játszott.
Szerintem egyszerűen hiteltelen lett volna. El tudta volna játszani azt is, hogy összeomlik, őrjöng, meg bármit (a Hetedikben is elég jó volt, ha jól emlékszem), de ahhoz a karakterhez egyszerűen nem illett az összeomlós drámai letargia.
A Superman-filmek közül egyedül a másodikban volt a főgonosz majdnem olyan érdekes, mint a főhős.
Oké, nem fogalmaztam elég tisztán. Nem minden filmben jobb a gonosz, de ahol jó, ott mindig megemlítik, amit mondtam.
Idézet
Bár animációs, de a Hihetetlen családban a főgonosz teljesen érdektelen volt.
Höh, azt mondod, hogy egy animációs filmben a főhős lejátszotta a színről a gonoszt?  :D
Idézet
A Ghost Riderben érdektelen, sablonos, Cage úgy lemosta a színről, mintha ott se lett volna.
Ehhez képest elég sokat szapuljátok, hogy milyen gáz volt ő is...

Innentől már pedig ezek csak a saját egyéni véleményeid. Mert:
Idézet
Vasembernél dettó, a film háromnegyedében gyakorlatilag nem is került elő és nem is volt érdekes.
Szerintem utána sem.
Idézet
Blade-nél is az első részben Frost még izgalmas és érdekes volt, a folytatásokban az ellenfelek csak egy eszköz voltak, hogy bemutassuk, Penge mennyire tökös gyerek.
Az első részben Frost egy olyan harmatgyenge pali volt, hogy ha nem a diszkóval nyitott volna a film, elaludtam volna rajta.
Pitt meztelen felsőteste engem valahogy nem kárpótol azért, hogy a történelmi hűségnek (de az Iliásznak is) alaposan beintettek.
De senki sem állította, hogy történelmi film lesz.  ;) Olyan ez, mintha utálnád a Piszkos Tizenkettőt, vagy a Kelly hőseit, mert a világháború nem is ilyen volt.  :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3592 Dátum: 2010. március 05. - 21:43:10 »
Idézet
Höh, azt mondod, hogy egy animációs filmben a főhős lejátszotta a színről a gonoszt?  :D
Egyáltalán nem evidens, hogy így van. A Notre Dame-i toronyőrben a címszereplő, de a női főhős is elmehettek a sunyiba a főgonosz mellett. Az Oroszlánkirályban a cím- és egyben főszereplő annyira érdektelen és semmitmondó karakter volt, hogy a filmből készített sorozatban fel se bukkant, a folytatásokban maximum cameózott vagy azt sem, és az amúgy sablonosnak szánt főgonosz sokkal érdekesebb lett, annyira, hogy néha az ember komolyan azon gondolkozott, hogy a falkának talán jobb lenne, ha maradna, mintha az a semmilyen Szimba venné át a helyét. Rajzfilmekben sem ritka azért, hogy a főgonosz az érdekesebb karakter, van, amikor az egészet erre építik fel (pl. Anasztázia, 101 kiskutya).
Idézet
Ehhez képest elég sokat szapuljátok, hogy milyen gáz volt ő is...
Cage csak rosszul színészkedett sokszor, az ellenfelének viszont a karaktere maga volt gyenge. A film összességében megütötte a szórakoztató faktort, én élveztem, de attól még ezek felett a gyengeségek felett nehéz csak úgy elsiklani. Bár amilyen szerepeket vállalt mostanában Nick Cage, az még a jobbak közé tartozott.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #3593 Dátum: 2010. március 05. - 23:32:45 »
Mátrix: Nagyon bírom, hogy ha valaki nem szereti ezt a filmet, egyből jönnek a fanok, hogy "Azért mert nem érted!". Én sem szeretem a Mátrixot,  igen értettem, felfogtam, nem is vagyok érdektelen a témában, engem maga a kivitelezés nem tetszett igazán. egyszerűen a Mátrix nem az én ízlésemnek való, nem tudott kellőképpen szórakoztat\elgondolkodtatni\hatni rám.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3594 Dátum: 2010. március 05. - 23:35:59 »
Látom téma volt a Mátrix: szerintem is nagyon jó film. 8) Az a kár, hogy a 2.-3. rész már közel sem lett ilyen jó, azokon nagyon látszik h csak a pénz miatt dobták össze.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3595 Dátum: 2010. március 05. - 23:37:03 »
A Mátrix 2-3 a világ két legfeleslegesebb filmje volt. Az első részbe már beleírtak mindent, a többi tök erőltetett volt. A harmadikat már csak becsületből néztem végig.

Ju

• Pókfej
« Válasz #3596 Dátum: 2010. március 05. - 23:40:52 »
A Mátrix 2-3 a világ két legfeleslegesebb filmje volt. Az első részbe már beleírtak mindent, a többi tök erőltetett volt. A harmadikat már csak becsületből néztem végig.
Abszolút. Én is. ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3597 Dátum: 2010. március 05. - 23:42:33 »
Viszont végeztem végre az Alias sorozat mind az 5 évadjával. Az egyik legjobbnak tartom a műfajában. Mind az akciók, a történetvezetés, a karakterek és a színészek is nagyon jók benne végig. Abszolút pozitívum, hogy nem rétestésztagyár, és hogy az 5. évadot tudatosan úgy írták, hogy itt abbahagyják, vagyis nem úgy zárult le, mint minden sorozat, hogy cliffhanger, aztán sosem tudsz meg belőle semmit, mert befejezték. Szépen le van zárva minden szál, az utolsó évadban szinte minden régi kedves szereplő visszatért, a sorozaton átívelő főgonosz pedig olyan szinten meglakol mindenért, amilyen büntetést még sosem láttunk egyetlen filmben sem.
A pilot dupla epizód olyan király, hogy simán elmenne mozifilmnek is, az első sorozatnak olyan feszültséggel teli szála van, ami csúcs, a második sorozat főgonosza olyan húzást csinál, amitől padlót fog az ember álla, és először láthat filmben, élőben szuperbűnözőt.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3598 Dátum: 2010. március 05. - 23:55:48 »
Naja én is azért néztem csak meg a 3. részt, hogy mégiscsak lássam a sztori befejezését... ;D Mondjuk az ilyen filmekre legalább rámondhatja az ember, hogy ha másért nem is, a látványért legalább érdemes megnézni...

Az Aliasból én csak 2-3 részt láttam, de az nem fogott meg annyira, hogy elmélyüljek benne.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 05. - 23:57:44 írta Tom Fireheart »
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #3599 Dátum: 2010. március 05. - 23:58:53 »
Én a harmadikat már meg sem néztem, a második olyan rossz volt. A "látványos" dolgokat meg az összes részben kifejezetten kínosnak éreztem, nem erről kellett volna szólnia.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?