Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363026 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #3600 Dátum: 2010. március 06. - 00:12:50 »
Idézet
A Mátrix 2-3 a világ két legfeleslegesebb filmje volt. Az első részbe már beleírtak mindent, a többi tök erőltetett volt. A harmadikat már csak becsületből néztem végig.
Detto. Kár, hogy sehogy sem aknázták ki a sztori maradék, kézenfekvő potenciálját, helyette felszínessé váltak, miközben még jobban csűrték-csavarták nyújtották, és már nem a sztorit szolgálta a látvány, hanem a látványt szolgálta ki a sztori.

Idézet
Nagyon bírom, hogy ha valaki nem szereti ezt a filmet, egyből jönnek a fanok, hogy "Azért mert nem érted!". Én sem szeretem a Mátrixot,  igen értettem, felfogtam, nem is vagyok érdektelen a témában, engem maga a kivitelezés nem tetszett igazán. egyszerűen a Mátrix nem az én ízlésemnek való, nem tudott kellőképpen szórakoztat\elgondolkodtatni\hatni rám.
Egyrészt én nem vagyok fan, másrészt ez tényleg így van az esetek jelentős részében. Emlékszem, 99-ben, 10 évesen nekem is kicsit magas volt, és több olyan idősebb, 16-17 évestől hallottunk, hogy elég kemény film, mert még ők sem értik igazán. És nem azért van, hogy én 16 évesen már teljesen felfogtam a dolgot, mert időközben annyit fejlődött volna az általános értelem, vagy az én képességeim lettek volna olyan figyelemre méltók...
MIt lehetne mondani amúgy a Különvélemény után, amit a mai napig sokan nem tudnak felfogni?

A te eseted pont az, amiről beszéltem, csak nem figyeltél. Értetted, meg minden, de nem "jött át'", mert valami, a stílusa, a zenéje, a helyszíne, a szereplői miatt távol áll tőled a film. Így már én is voltam, nem is egyszer.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3601 Dátum: 2010. március 06. - 00:13:47 »
Én a harmadikat már meg sem néztem, a második olyan rossz volt. A "látványos" dolgokat meg az összes részben kifejezetten kínosnak éreztem, nem erről kellett volna szólnia.
Az első részben szerintem abszolút helyén volt a látvány. A 2. és 3. részben lett inkább kínos, mert a gyenge sztori miatt ott már jóformán csak a látvány próbálta menteni a filmet.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 06. - 00:15:58 írta Tom Fireheart »
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3602 Dátum: 2010. március 06. - 00:31:00 »
Ha már a Viharsziget szóba került:
Vélemény: http://filmuniverzum.avpuniverzum.hu/?p=7446
Amúgy hallgassatok bele a zenéjébe. Valami kibäszott gyönyörű:
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3603 Dátum: 2010. március 06. - 14:54:53 »
Még nem néztem meg a Mátrixot, de meg fogom. Talán még ma.

Megnéztem a Viharszigetet moziban. Emlékeztek, mikor múltkor írtam, hogy azokat a thrillereket szeretem, amik után a stáblista alatt csak bámulok magam elé és szóhoz sem jutok?
Na hát itt nem csak a stáblista alatt, de haza fele is csak bambultam. Rossz villamosra szálltam, annyira a hatása alatt voltam. Sőt, még mindig eléggé a hatása alatt vagyok. Szörnyű, tényleg. Csak azt tudom mondani, hogy aki lelkileg jelenleg padlón van, semmiféleképp ne nézze meg. Komolyan rám ilyen mélyen még soha nem hatott egy film sem. Még a közelébe sem volt egy sem. Mindenesetre belépett a kedvenc filmjeim közé.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3604 Dátum: 2010. március 07. - 10:18:02 »
Megnéztem a Mátrixot.
Valóban kicsit más volt 6 évvel idősebb szemmel nézni. Kategóriákkal jobbnak hatott, de azért, ha valaki megkérdezi mi a kedvenc filmem, biztos, hogy nem ezt fogom mondani. ;)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3605 Dátum: 2010. március 07. - 12:07:24 »
Nekem sem a kedvencem. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3606 Dátum: 2010. március 08. - 15:32:27 »
Megnéztem a Mátrixot.
Valóban kicsit más volt 6 évvel idősebb szemmel nézni. Kategóriákkal jobbnak hatott, de azért, ha valaki megkérdezi mi a kedvenc filmem, biztos, hogy nem ezt fogom mondani. ;)

9 évesen láttad először?

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3607 Dátum: 2010. március 08. - 15:37:33 »
Kb. Talán 10.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3608 Dátum: 2010. március 08. - 15:41:20 »
és a sherlock holmes, az milyen jó film :)

Összevont üzenet ideje: 2010. március 08. - 15:54:30
Nem jártam még jobban utána, de miközben elhaladnak az épülő Tower Bridge mellett, azt mondja Holmes: "Ma mutatják be a Don Givannit". A hidat a 19.sz. végén építették az operát pedig 1787-ben mutatták be...
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 08. - 15:54:30 írta VTomi »

Todd

• Pókfej
« Válasz #3609 Dátum: 2010. március 09. - 08:42:25 »
Erre pont nem emlékszem (ha barátnővel megy moziba az ember, akkor nem fog tisztán emlékezni a film minden részletére), de akkor legalább a hidat jó időbe tájolták.
Amúgy szerintem egész jó kis film volt.
Én legutóbb a Farkasembert néztem meg moziban, az annyira nem jött be, úgy a film 2/3-áig nagyon korrekt darab volt, de aztán a végjátékban jött valami, ami nagyon nem illett oda.
Naná, hogy a farkasemberbunyó, mért kellett ez??
Így a film befejezése nagyon összecsapottnak tünt.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 09. - 08:44:50 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3610 Dátum: 2010. március 09. - 09:19:44 »
Erre pont nem emlékszem (ha barátnővel megy moziba az ember, akkor nem fog tisztán emlékezni a film minden részletére), de akkor legalább a hidat jó időbe tájolták.
Amúgy szerintem egész jó kis film volt.

Miért mikorra tájolták? mikor játszódik a film? Mert az utolsó mondatomnak én jártam utána. Nekem is tetszett, Rob D. Jr zseniális. A vacsorajelenet a(z egyik) kedvencem :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #3611 Dátum: 2010. március 09. - 09:39:10 »
A film 1891-ben játszódik, és a híd építése 1886-1894-ig tartott.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 09. - 09:42:44 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3612 Dátum: 2010. március 09. - 09:42:19 »
akkor csak az opera ne stimmel

Todd

• Pókfej
« Válasz #3613 Dátum: 2010. március 09. - 09:43:02 »
Nem biztos.
A hidat a 19.sz. végén építették az operát pedig 1787-ben mutatták be...
Prágában.
Arról sajnos nem találtam infót, hogy Londonban mikor mutatták be.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3614 Dátum: 2010. március 09. - 09:44:57 »
 :google:  Prága, Október 29. 1787; Bécs, Május 17. 1788; London, Április 12. 1817; New York, Park Theatre, Május 23. 1826.
http://www.musicwithease.com/don-giovanni-synopsis.html

Ju

• Pókfej
« Válasz #3615 Dátum: 2010. március 09. - 11:03:37 »
Nekem is tetszett az új Holmes. :) Hozzáteszem, hogy eddig minden Holmes történetet és adaptációt szörnyen untam, magát az eredetit is abbahagytam kb 2 oldal után.

Arról sajnos nem találtam infót, hogy Londonban mikor mutatták be.
Nem csak egyszer mutathatnak be egy operát valahol. Új színészekkel, új rendezéssel bármikor lehet új bemutató. ;)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3616 Dátum: 2010. március 09. - 11:58:12 »
Szerintem itt először mutatják be.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #3617 Dátum: 2010. március 09. - 14:21:47 »
Nekem is tetszett az új Holmes. :) Hozzáteszem, hogy eddig minden Holmes történetet és adaptációt szörnyen untam, magát az eredetit is abbahagytam kb 2 oldal után.

Szerintem is egész nézhető volt de nem sorolnám a kedvenceim közé. Jeremy Brett-et mint Holmes-t nehéz felülmúlni.  8)

Todd

• Pókfej
« Válasz #3618 Dátum: 2010. március 11. - 08:17:46 »
Megnéztem a Viharszigetet moziban. Emlékeztek, mikor múltkor írtam, hogy azokat a thrillereket szeretem, amik után a stáblista alatt csak bámulok magam elé és szóhoz sem jutok?
Na hát itt nem csak a stáblista alatt, de haza fele is csak bambultam. Rossz villamosra szálltam, annyira a hatása alatt voltam. Sőt, még mindig eléggé a hatása alatt vagyok. Szörnyű, tényleg. Csak azt tudom mondani, hogy aki lelkileg jelenleg padlón van, semmiféleképp ne nézze meg. Komolyan rám ilyen mélyen még soha nem hatott egy film sem. Még a közelébe sem volt egy sem. Mindenesetre belépett a kedvenc filmjeim közé.
Én is tegnap este néztem meg, jó film volt, de azért én nem éreztem így, ahogy te, sőt igazábol számomra nem volt meglepő a csattanó.
Sőt amit korábban irtam, hogy a film az utolsó percig fenntartja a feszültséget, az se volt igaz rá.
Ettöl függetlenül egyáltalán nem volt rosz, csak valószinüleg én láttam már tul sok ilyen jellegű dolgot korábban (a Ködöt meg a rohadt szószátyár bátyám annó lespoilerezte  :twisted:).
Amúgy igazi Silent Hill játékokba illő lezárása van (erre Kaine majd tuti rákap).
Ja és a zenéket is baromira eltalálták, filmben régen hallottam ennyire hátborzongató, és melankólikus számokat.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 11. - 08:34:29 írta Todd »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3619 Dátum: 2010. március 11. - 12:25:44 »
EZ IS JÓ, de inkább azt hallgassátok, amit fentebb betettem. Az valami gyönyörű.