Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1384345 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Ju

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #3620 Dátum: 2010. március 11. - 12:48:21 »
Látta már valamelyikőtök az Alice-t? Én tegnap néztem meg (találtam eredeti nyelvű előadást :D), sokkal jobban tetszett, mint vártam. Alapból azt hittem, hogy az Alíz történetből nem sokat lehet kihozni, legalábbis én soha nem bírtam végignézni, annyira inkoherens volt. Most viszont pont annyi történet volt benne, amennyi érdekessé tette a filmet és egyben tartotta. A színészek szintén zseniálisak, és ez nagyon sokat ad az élményhez. Helena Bonham Cartert egyre jobban szeretem, Alan Rickman hangja szuper, Christopher Lee szintén. Csak, hogy ne Deppel kezdjem. ;D
Külön plusz pont, hogy nagyon jól használták a 3D elemeket. Nem a 3D köré épült a film (mint pl az Avatar, ahol tényleg ez volt a lényeg), hanem voltak benne 3D elemek is, de csak extrák voltak, a film volt a lényeg. Igazából csak egy vizuális orgazmust vártam a filmtől, de mint film is zseniális. :D

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3621 Dátum: 2010. március 11. - 14:51:48 »
Todd, rohadt jó ez a zene. Engem a moziban a hidegrázás kerülgetett tőle. De amit pepo tett be, az is jó. :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #3622 Dátum: 2010. március 11. - 20:24:16 »
EZ IS JÓ, de inkább azt hallgassátok, amit fentebb betettem. Az valami gyönyörű.
Hidd el, hogy az, akinek linkeltem, az értékelni fogja. ;)
Egyébként ez a szám valóban nem túl hallgatóbarát, amikor közeledtek a kapuház, már engem is majd megőrjített, mivel a dobhártyám kiszakadt tőle.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3623 Dátum: 2010. március 11. - 21:21:42 »
Na ezt nevezem én igazi interaktív mozinak

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3624 Dátum: 2010. március 11. - 21:45:52 »
Vagyis...
Vagyis annak ellenére, hogy ez a dolog lassan... ööö... lássuk csak... igen... HUSZONHÉT ÉVE létezik, most örüljünk neki, mert sikerült rájönniük, hogy össze lehet kombinálni a csúcstechnológiát igénylő, harminc éve nagyban gyártott beszédfelismerő rendszerrel, aminek az a bonyolult dolga van, hogy felfogja az igen/nem és a fel/le közti különbséget.
Hurrá. Vagyis az elavult technológia lesz a horrorfilmek jövője, és az egész átmegy egy fél órás labirintusjátékba.
Ha ez nem bukik be a harmadik film után, át kell értékelnem lesújtó véleményemet az emberiség átlagos értelmi szintjét illetően.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3625 Dátum: 2010. március 11. - 22:06:33 »
Jah. Elsőre lehet fasza lesz, másodikra érdekes, 10 film után haláli unalmas.
Idézet
(mint pl az Avatar, ahol tényleg ez volt a lényeg)
Ugyanazt a filmet láttuk? Az Avatarban nem volt egyetlen olyan jelenet sem, vagy max kettő, amikor az érződött volna, hogy na ezt direkt azért csinálták úgy, hogy bemutassák, mit tud a 3d.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3626 Dátum: 2010. március 11. - 22:25:14 »
Na ja, végső soron csak a teljesen számítógép generálta jelenetek lényege volt az, amik a film... ööö... 80%-át tették ki. Én a megnézése után csak azt nem értettem, minek szenvedtek benne valódi emberekkel, amikor simán lemehetett volna az egész számítógéppel? Ja, hogy a közönség nem megy be egy "animációs" filmre, ám amint van stáblista, rögtön.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3627 Dátum: 2010. március 11. - 22:47:18 »
Vagyis...
Vagyis annak ellenére, hogy ez a dolog lassan... ööö... lássuk csak... igen... HUSZONHÉT ÉVE létezik, most örüljünk neki, mert sikerült rájönniük, hogy össze lehet kombinálni a csúcstechnológiát igénylő, harminc éve nagyban gyártott beszédfelismerő rendszerrel, aminek az a bonyolult dolga van, hogy felfogja az igen/nem és a fel/le közti különbséget.
Ben... tudhatnád, hogy az újdonságokhoz MINDIG hozzá kell írni, hogy "kivéve talgaby", hisz ő már mindent látott.  ;D

Én kedden nézem meg a Viharszigetet.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3628 Dátum: 2010. március 11. - 22:56:51 »
Jó, de csesszék meg, a kilencvenes évek gyakorlatilag erről szóltak a házi konzolokon. Az összes korai cd-s konzolokon százával jöttek ki az ugyanilyen filmek, csak ott egy gamepaddel kellett megmondani, mi legyen, nem egy telefonba nyögni 200 ember mellett. Ha ettől most hasra kellene esni, akkor valaki valahol nagyon benézett valamit.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 11. - 22:59:23 írta talgaby »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3629 Dátum: 2010. március 11. - 23:24:23 »
Idézet
Na ja, végső soron csak a teljesen számítógép generálta jelenetek lényege volt az, amik a film... ööö... 80%-át tették ki
Most hol itt az összefüggés? Az már a 3D-re való rájátszás, mert fullra számítógéppel csinálták meg a tájat, az erdőt, ahogy futnak meg ilyesmi? Most őszintén. Marhaság.

Két jelenet volt benne, amikor egyértelműen kijött, hogy Cameron meg akarta picit hökkenteni a közönséget. Az egyik jake futása, amikor az arcunkba szórja a homokot, a másikra már nem is emlékszem. Talán egy nyíl ellövése, vagy valami hasonló. Direkt figyeltem erre, amikor már negyedjére néztem moziban, mert ezzel is megnéztem, aztán azzal is és amazzal is, volt időm figyelni az apróságokra. :) Max még néha ügyesen beúsztak a semmiből a levelek a képbe de ennyi. Ezeket a jeleneteket viszont, ha nem lett volna 3d, valszeg akkor is hasonló módon csinálta volna meg Cameron, mert 2d-ben is ügyes kameramozgás.

nem vagyok egy Avatar rajongó, mielőtt ez a vád érne, bőven látom a film valós hibáit is, de az tényleg nem mondható el róla, hogy a film arról szólna, hogy mindig úgy vesznek le valamit, hogy a gatyádban is érezhessed, hogy kijön a vászonból valami.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3630 Dátum: 2010. március 11. - 23:25:22 »
Én mindössze egyetlen olyan filmet láttam, ahol választhattál, és utána úgy folytatódott a film: A Végső Állomás 3-at.
Kicsit nehéz volt választanom, mert lengyel volt a DVD.  ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #3631 Dátum: 2010. március 12. - 09:45:05 »
De én is most talgabyval értek egyet. Konzolra százával jöttek ki az ilyen cuccok.
Hol van itt a különbség?
Mert ez most majd moziba megy?
Csak elloptak egy ősrégi ötletet, és azt hiszik, hogy ez új.
De amúgy a PS2-es Fahrenheit, és a most kijövő Heavy Rain is inkább interaktív filmek voltak, semmint játékprogramok, szóval még azt se mondhatjuk, hogy az utobbi években nem jelentek volna meg ilyen produktumok.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3632 Dátum: 2010. március 12. - 09:49:23 »
Szerintem inkább az lesz majd ebben a vicces (ahogy az átlag IQ szintet ismerem) hogy mindenki megpróbálja majd a lehető leghamarabb a gyilkos felé és kezébe, késébe, baltájába, láncfűrészébe terelni a szegény szereplőket.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3633 Dátum: 2010. március 12. - 10:10:18 »
Mivel szinte biztosan beépített emberek fogják csinálni az összeset, így kétlem.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3634 Dátum: 2010. március 12. - 10:12:54 »
Akkor meg mi értelme az egésznek, ha beépített emberek csinálják?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3635 Dátum: 2010. március 12. - 12:07:46 »
Hogy a nézők azt hiszik, az a telefonló marha mellettük irányítja a filmet, és nyugodtan adhatnak neki tippeket. De ha megnézed, a videóban is nagyon szépen, érthetően, tagoltan mondta a telefonba az utasítást némi ijedtség színlelése mellett, hogy a "csúcsszuper" számítógép biztos felfogja a parancsot. Képzeld el, mi lenne, ha teszem azt a lépcsőnél azt mondaná a "fel!" helyett, hogy "szerintem a gyilkos a pince felől fog közelíteni, és mivel a horrorfilmekben sose szokás elhagyni a házat, így a javaslatom az, hogy közelítsük meg az attikot", a film meg lefagyna, mert nem értelmezné a szuper kifinomult rendszer, hogy a fel és le szavak közül most akkor melyik kellene. Vagy ha habozna, amikor meghatározott idő van minden egyes döntés előtt. A másik lehetőség, hogy ha marhaságot mondanak, a film random módon választ, amitől rögtön ugrik az "interaktivitás", így a legegyszerűbb a bűvésztrükkök hagyományai értelmében minden egyes előadásra beépített embert rakni, aki legfeljebb annyi szabadságot kap, hogy nem egy megadott forgatókönyv alapján darálja le mindig a szöveget. Sőt, a legjobb minden előadásra más embert beépíteni, hogy ne fásuljon bele, vagy előre kiválasztani valakit a közönségből és beavatni szépen. De csak úgy véletlenszerűen tuti nem fognak hívogatni senkit. Képzeld el, mi lenne, ha lemerülne a telefonja, vagy közben hívnák, vagy bármi.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3636 Dátum: 2010. március 12. - 13:10:35 »
Számomra pont az lenne ennek (vagy az ilyen típusú filmeknek) az értelme, hogy a közönségből bárkit felhívhatnak és ő szabadon irányíthatja a film egyes cselekményeit. Ezzel példúul elérhetnék, hogy többször is megnézzék az emberek a filmet. Persze értem én, amit mondasz, és mondjuk tényleg a filmesek részéről is nagy munka lenne leforgatni az összes esetleg döntést és következményt, de ennek (a becsapós trükkölésnek) így, ilyen formában tényleg nem látom értelmét. Akkor már tényleg ott vannak az interaktív nyomozós játékok.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3637 Dátum: 2010. március 12. - 13:41:09 »
Nekem egyszer színházban volt alaklmam megnézni egy interaktív színdarab próbáját. Egy fodrászszalonban játszódott és az emeleten meghalt egy néni és ki kellett nyomozni egy Colombo szerű nyomozónak és a segédjének, hogy ki volt a gyilkos. A közönség is tehetett fel kérdéseket - ekkor felkapcsolták a villanyt a nézőtéren- szóval jól kellett imrózni a színészekenek, az írónak a rendezőnek és még a kellékesnek is minden részletre oda kellett figyelni, mert ha valaki azt mondta, hogy "jó akkor nézzünk benle a táskájába" akkor tényleg ott kellett lennie a szóbanforgó tárgynak. Ezen a főpróbán nem sima közönség volt, hanem színész szakos halgatók akik nem féltek jól bekérdezni:). Az éles előadásnál a szünetben cetliket lehetett dobni egy ládába aleggyanúsabb szereplő nevével és aki alegtöbb szavazatot kapta, az lett a gyilkos. Persze mindenki ugyanolyan gyanús volt:)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3638 Dátum: 2010. március 12. - 14:24:40 »
De színházban könnyebb is megoldani, mert egyrészt:
-Aki általában színházba megy, feltételezhetőbb, hogy képvisel egy minimális kulturális és értelmi színvonalat. Mozinál meg nem hiszem, hogy ne lenne mindenkinek valami sztorija az éppen aktuális csordaállatok lélekemelő viselkedéséről a film alatt.
-Egy normális színész bármikor képes improvizálni.
-Mivel nem előre felvett, így a helyzettől függően lehet akár menet közben is a súgólyuk és egyéb eszközök segítségével alakítani a darabot.
Idézet
Számomra pont az lenne ennek (vagy az ilyen típusú filmeknek) az értelme, hogy a közönségből bárkit felhívhatnak és ő szabadon irányíthatja a film egyes cselekményeit. Ezzel példúul elérhetnék, hogy többször is megnézzék az emberek a filmet.
Így is meg fogják, mert beépített ember mellett is hülyeség lenne nem változtatni folyton a film menetén. Szóval attól még, hogy valaki nem aktív résztvevő - aminek csalás nélkül is nagy az esélye, ha egyszer több százból egyet hívnak csak fel - akkor is mindig mást és mát láthat. Ez olyan, mint amikor az interaktív filmes játékgépekbe szórod a pénzt, hogy minden verziót láthass... csak amíg azt megúszhatod egy-két tucat százassal, addig venni 10 mozijegyet... és a két médium (játék és a mozi) gyártási költsége ugyanaz, sőt mivel ebben a filmben a jelek szerint kb. 3 szereplő van egyetlen helyszínen, még csak a töredéke sincs egy játéknak. Ha belegondolsz, az a fura, hogy tényleg 27 évig tartott, amíg a filmipar is rájött erre a receptre. De hát ki mondta, hogy ezek lassan kapcsolnak? ;D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3639 Dátum: 2010. március 12. - 14:33:00 »
-Aki általában színházba megy, feltételezhetőbb, hogy képvisel egy minimális kulturális és értelmi színvonalat.

Látszik, hogy még soha nem jártál a Miskolci Nemzeti Színház egyetlen előadásán sem, ahol a nézők 90%-a úgy teszi interaktívvá a darabot, hogy kétpofára csámcsognak a büfében vásárolt ropin és rántott húsos szendvicsen.