Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1360969 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #3680 Dátum: 2010. március 14. - 22:56:17 »
Épp ezért mindíg kíváncsian várom, hogy mit hoz össze legközelebb és ha nem is olyan brilliáns, a jóindulat feltupírozza.
Már az uccsó filmjén is annyi "tupir" volt hogy porzott a vászon a sok sminktöl ;D
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #3681 Dátum: 2010. március 14. - 22:58:49 »
Nekem tetszett a jelek de az újabb S filmek nagyon gyengék. A Falutól a falra bírtam mászni annyira egyértelmű volt benne minden csattanó és az egész erősen műmájer volt. Az Esemény első 20-30 perce kifejezetten feelinges volt, nem mondanám rossz filmnek de olyan nagy durranásnak se.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3682 Dátum: 2010. március 15. - 00:23:14 »
Én Mark walberget nem bírtam benne. Meg egyáltalán nem bírom.
És nem hiszem, hogy egy ember karja csak úgy leválik, ha egy ososzlán húzza, csak mert nincs túlélési ösztöne és szuicid. :D Szerintem ez tök eredeti, hogy az emberek megölik magukat. Ettől is volt olyan furcsa hangulata a filmnek, hogy nem kellett gyilkostól rettegni, menekülni,  a ferőzöttek nem bántottak senkit.

BuB

• Pókfej
« Válasz #3683 Dátum: 2010. március 15. - 07:32:15 »
Áh rohadt rég láttam, gyorsan el is felejtettük, mert utána megnéztük a Hanckokot, de asszem engem meg pont ez zavart. A növényektől elvesztik a fejüket, és öngyilkosok lesznek, nem bírják megállítani magukat, de arra képesek, hogy beindítsák a kocsit, meg a fűnyírógépet... :-\
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3684 Dátum: 2010. március 15. - 08:52:27 »
Samajani egyértelműen egyedi, de ez nem jelenti automatikusan, hogy jó is. Nekem nem igazán jönnek be a filmjei, talán a Jelek volt az ami tetszett, bár az is csak Mel Gibson miatt, meg azért mert nem tudom úgy nézni, hogy ne jusson eszembe róla a Horrorra Akadva 3, amiben frenetikusan parodizálták ki, így végig röhögöm az egész Jelek filmet.  ;D Az Esemény viszont nagyon gyenge lett. Pocsék színészválasztás, gyenge történet, stb. Egyszer meglehet nézni, de semmi extra, még a csattanónak szánt végjelenet is béna volt és kiszámítható. De az tény, hogy a Falunál jobb volt. Az már annyira fájdalmas volt, hogy üvölteni tudtam volna nézés közben.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3685 Dátum: 2010. március 15. - 08:58:04 »
Az már annyira fájdalmas volt, hogy üvölteni tudtam volna nézés közben.
Én a Tomb Raiderrel vagyok így. Az a legsz@rabb film a világon, sőt én azt nem is sorolom a filmek közé. A Tomb Raider a világ nyolcadik főbűne, vétek az emberiség ellen. Mondjuk egy videójátékból nem nehéz rossz filmet csinálni, de ez túlmutat mindenen.

venom75

• Pókfej
« Válasz #3686 Dátum: 2010. március 15. - 09:23:44 »
Legszarabb film , hát azért én azt nem mondanám. Sokkal rosszabbak is vannak, és még mennyi!!

Mero

• Thanos
« Válasz #3687 Dátum: 2010. március 15. - 09:31:10 »
Tényleg SOKKAL több kaki film van a Tomb Raider-nél de nem nagyon tudok idézni egyet sem :nemtudom: Épp azért mert a kaki filmek voltak,és nem nagyon égtek bele a retinám által továibitott memória egységembe ;D
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 15. - 09:34:28 írta Merovingi »
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3688 Dátum: 2010. március 15. - 09:33:57 »
A Tomb Raider egy sima akciófilmnek elmegy. Végülis csak egy női Indiana Jones. És én mivel a játékkal soha nem játszottam, nem kelltett bennem csalódást. Nem egy nagy durranás film, de a nézhető kategóriában van, márcsak Jolie miatt is.  :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #3689 Dátum: 2010. március 15. - 09:36:15 »
Mondjuk egy videójátékból nem nehéz rossz filmet csinálni, de ez túlmutat mindenen.
Na én meg ettöl a hozzáálástól tudok falra mászni. Miért gondolja sok ember azt, hogy minden videójáték egy kalap sz*r, és csak fos filmet lehet belőle csinálni.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3690 Dátum: 2010. március 15. - 09:42:54 »
Azért, mert sokan ha azt hallják videó játékból film, pavlovi reflexként egyből Uwe mester ugrik be nekik.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3691 Dátum: 2010. március 15. - 09:55:48 »
Semmi bajom a videójátékokkal. Sokkal játszottam én is. A baj csak az, hogy nem tudják őket rendesen megfilmesíteni. Mondjuk kivétel mindig van, itt például a Hitman, amit fel tudok hozni, mert az jó film.

Mero

• Thanos
« Válasz #3692 Dátum: 2010. március 15. - 10:01:15 »
MICSODA ?? :o :o :o :o
A Hitman ?? :uhoh:
Már meg ne haragudj,de(személyes vélemény) a filmes izlésed annyira  :censored: :censored: :censored: :censored:

Todd

• Pókfej
« Válasz #3693 Dátum: 2010. március 15. - 10:08:02 »
Semmi bajom a videójátékokkal. Sokkal játszottam én is. A baj csak az, hogy nem tudják őket rendesen megfilmesíteni. Mondjuk kivétel mindig van, itt például a Hitman, amit fel tudok hozni, mert az jó film.
Csak az a mondat felettéb úgy hangzott, mintha ez a vidójátékok hibája lenne, míg szeerintem meg pont ezé a hozzáállásé. Hogy a néző, meg a rendező is úgy gondolja, hogy most úgyse kell semmi komolyat csinálni/várni, mert ez úgyis csak egy videójáték adaptáció.
Egyébként a hitmant sose láttam, mert a jáékkal se nyomultam egy percet se.
A Max Payne, és a Doom, amolyan voltak jó pillanatai kategória lett, míg a Silent Hill, és a Mortal Kombat kifejezetten jól sikerült adaptációk.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3694 Dátum: 2010. március 15. - 10:13:00 »
A Hitmant egyszer meg lehet nézni. Nem azt mondtam, hogy meg lehet váltani vele a világot, de egyszer meg lehet nézni sőt még kétszer is. Én úgy emlékszem, hogy még régebben beszélgettünk itt a Hitmanről és többen mondták azt amit én. Vagy rosszul emlékszem? :headscratch:

Már meg ne haragudj,de(személyes vélemény) a filmes izlésed annyira  :censored: :censored: :censored: :censored:
Most képzeld, ha mindannyian mindenről ugyanazt gondolnánk, milyen unalmas lenne az élet. :hehe:

A Max Payne, és a Doom, amolyan voltak jó pillanatai kategória lett, míg a Silent Hill, és a Mortal Kombat kifejezetten jól sikerült adaptációk.
A Doom - ot nem láttam. Viszont a Max Payne - ről igazán jó emlékeim vannak. Rohadt jó játék adaptáció. Mindkét részt végigjátszottam, a kedvenc akciójátékom. És a megfilmesítése, hogy így összevonták a két játékot, meg vittek bele valami újat is. Tök jó lett. :D
A Silent Hill - t nemrég láttam, ide is írtam róla, abból indult az a bizonyos thrilleres napokon átívelő beszélgetésünk. :D Na szóval a Silent Hill nekem nagyon tetszett. Ott viszont nem játszottam a játékkal, mert nem szeretem a horror játékokat.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3695 Dátum: 2010. március 15. - 11:32:59 »
Videojátékokat meg lehet filmesíteni, pláne amikor néha az egész játék 2-3 óra, és inkább már film, mintsem interaktív valami. A Max Payne jó példa, marha rövid, és a második részben már effektíve egy filmet nézel, nem játszol, örülsz, ha van 2-3 perc, amikor csinálnod is kell valamit. Ennek ellenére élvezetes, de maximum kétszer (egyszer kipróbáltam, átvezető jeleneteket végigkattintva 2 óra alatt végig tudtam vinni Rambó-módszerrel).
e ha egy másik, sokkal kézenfekvőbb példa kell, ami nem direkt adaptáció, hanem a játékból készített film: Final Fantasy VII Advent Children. Esetleg a Resident Evil: Degeneration. Vagy a(z egyik) legjobb nyugati videojáték-adaptáció, a Mortal Kombat, aminek az első része még a kritikusokat is meglepte, hogy sokkal jobb lett, mint amit egy ilyen névtől várni lehetett volna.
Vagyis van példa rá, hogy lehet a leglehetetlenebb műfajú videojátékból is élvezetes filmet csinálni, meg arra is, hogyan lehet egy alapvetően izgalmas, feszültséggel teli és a kategóriáján belül is jó szériából (Alone in tha Dark) egy minden tekintetben szörnyű rémálmot.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3696 Dátum: 2010. március 15. - 12:30:18 »
Bocsi, csak most kapcsolódtam be és lenne még valami Shyamalannal kapcsolatban. Mivel ennyire eltér a véleményem a filmjeiről a többségtől ezért kíváncsi vagyok, hogy nektek hogyan tetszett az én két kedvenc filmem tőle, a Sebezhetetlen és a Lány a vízben.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3697 Dátum: 2010. március 15. - 12:30:49 »
Alapból mégis igaza van Holdinak. A videójátékok 90%-ának nem erőssége a történet. A hangulat, a játszhatóság, a bunyók, az akciók - többnyire ezekre épülnek. Éppen ezért valóban nagyon nem alkalmasak arra, hogy filmre vigyék őket, hiszen az élvezetüket az irányítás adja, ami a filmben ugye nincs. A filmben pedig a történet mondjuk úgy, hogy nem elhanyagolható tényező.
Azok a játékok, amik jó sztorival is bírnak, más tészta, azokból tényleg lehet jó filmet is készíteni, de a többséggel ez nagyon nincs így.
Biztos vannak kivételek is, mert pölö gaby nagyon ajnározza a MK filmet, holott a játék ugye egy szimpla verekedő torna. Ehhez nem tudok hozzászólni, mert nem láttam a MK 1-et. A 2-t láttam, az borzalmasan gagyi volt.

Összevont üzenet ideje: 2010. március 15. - 12:32:26
M.Night S:
1/ Hatodik érzék: 10
2/ Sebezhetetlen: 7-8
3/ Jelek: 3
4/ A falu: 4
5/ Lány a vízben: 4
6/ Esemény: nem láttam.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 15. - 12:32:26 írta kaine »

Mero

• Thanos
« Válasz #3698 Dátum: 2010. március 15. - 12:47:54 »
1/ Hatodik érzék: 10
2/ Sebezhetetlen: 9
3/ Jelek: 6
4/ A falu: 4
5/ Lány a vízben: 1
6/ Esemény: -3

venom75

• Pókfej
« Válasz #3699 Dátum: 2010. március 15. - 12:51:42 »
A hatodik érzék és a Sebezhetetlen nekem nagyon bejön.Nagy kedvenceim.Nem régen ment a Sebezhetetlen a tv-be jó volt újra látni.