Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1362944 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #3740 Dátum: 2010. március 15. - 21:07:11 »
A témája elméletileg a sci-fi közé sorolható, de valóban inkább dráma. Szerintem inkább filozófiai film. Hiszen azokat a dolgokat, amiket elmesél a főszereplő a kollégáinak, azokat a többiek igyekeznek mind pszichológai, mind történelmi, mind filozófiai, mind biológiai és vallási szempontból megközelíteni és cáfolni. Ami a filmben nálam sokat dob, hogy az alapsztori nagyon jól ki lett találva, és a fejtegetések is jól ki lettek dolgozva. És a végén a csattanó egész jóra sikerült, amivel sikerült még egy kis drámaiságot belerakni a filmbe. De mint mondtam, ez nem egy pörgős film, ne várjatok benne sci-fi elemeket. Ez inkább egy teológiai és filozófiai vitafórum egy érdekes alapsztorival. Elgondolkodtat, hogy ha valóban lehetséges lenne egy ilyen, akkor az milyen is lenne, valamint, hogy ki tudja, lehet hogy tényleg van ilyen ember köztünk.

Nem baj ha nem pörgős, szeretem alassú érdekfeszítő filmeket, én tutira megnézem! :bravo:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3741 Dátum: 2010. március 15. - 21:39:57 »
Dráma: Egy makulátlan elme örök ragyogása, Hét élet, A pankrátor, Rocky 1,2,3,4,5, Rocky Balboa...
Dráma a Rocky? Az egy még talán-talán, de a többi?
Idézet
Western: Nevem: senki
Idézet
A legjobb westernek egyike.  :DAmerikai pite 1,2,3,4,7
Van Pite 7?  :o :lol:
Idézet
Keresd a nőt!
Hú, sose láttam olyan vígjátékot, amit végig untam - ezen kívül. Pedig sokaknak tetszik, de én ott utáltam meg Ben Stillert.

Szerintem a játékprogram adaptációk azért buknak rendre el, mert dilettánsok nyulnak hozzájuk, akik rendre elb*sszák. Egy szimpla korrekt iparosnak csúfolt egyén, simán össze tudna hozni ezekből, egy ha nem is kiválló, de egészen jó filmet
Ezt elég könnyű mondani, de ha igaz lenne, akkor a legtöbb gamer film jó lenne, de nem az.
Én meg az Abe's odyssey-t nézném meg ;D Kedven játékaim ;D
Nekem is!  :D Én is nagyon megnéznék egy olyat!  ;D Ismered a többi Oddworldöt is?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3742 Dátum: 2010. március 15. - 22:03:19 »
Van Pite 7?  :o :lol:
Sajnos van. Azt is kár volt a harmadik rész után folytatni.

Idézet
Hú, sose láttam olyan vígjátékot, amit végig untam - ezen kívül. Pedig sokaknak tetszik, de én ott utáltam meg Ben Stillert.

Hát annyira én sem vagyok oda azért a filmért. Valami hihetetlenül fárasztó volt már, hogy mindenki ugyanarra a tyúkra volt rágerjedve. Annyira azért nem nagy szám. A filmben volt egy-két jó poén, de alapjában véve valóban egy elég lapos vígjáték, inkább az erőltetett poénok vannak benne.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3743 Dátum: 2010. március 15. - 22:04:37 »
Nem tudom hogy az Oddworld mi pontosan.
Játszottam az Abe's odyssey vel, de ha jól emlékszem az valamiért hibás volt és nem "lapozott" a képernyő, ne tudtam tovább lovagolni az elummal ;D (u.ez volt a Lion King-el is :(). És végig játszottam az Abe's exodust. Ha van még folytatása akkor azt is szívesen kipróbálnám.

Összevont üzenet ideje: [time]2010. március 15. - 22:05:36[/time]
A Felkoppintvát nézzétek meg.  ;D

Steve Carell (40 éves szűz) által patronált fiatal humoristák játszanak benne és nagyon jó! Van benn egy poén amikor két srác és a barátnőik vacsoráznak. A két srác elkezd beszélni a vissza a jövőről és a két csaj nem vágja miről dumálnak. Egyik haverom megnézte a barátnőjével a flmet és u.ez volt, a csaj nem nevetett a barátom meg szakad a röhögéstől. Olyan szúrós poénok vannak a párkapcsolatokról, hogy garantáltan a férfi néző a fiúknak, a női a lányoknka fog igazat adni ;D
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 15. - 22:10:40 írta VTomi »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3744 Dátum: 2010. március 15. - 23:32:05 »
Az Oddworld a sorozat címe. Mindegyik rész abban a világban játszódik. Ps1-re jelent meg az Abe Oddysey és az Abe Exodus. A 3-4. rész X-Boxra, a Munch Oddysey és még egy, de azokban már nem Abe van, és 3D-s.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3745 Dátum: 2010. március 16. - 00:06:23 »
azt hittem, hogy a Munch's a 3. és kész. Akkor 5 részes.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3746 Dátum: 2010. március 16. - 07:46:05 »
Szerintem a játékprogram adaptációk azért buknak rendre el, mert dilettánsok nyulnak hozzájuk, akik rendre elb*sszák. Egy szimpla korrekt iparosnak csúfolt egyén, simán össze tudna hozni ezekből, egy ha nem is kiválló, de egészen jó filmet
Ezt elég könnyű mondani, de ha igaz lenne, akkor a legtöbb gamer film jó lenne, de nem az.
De mily meglepő, eddig mindig azok a játékprogram adaptációk emelkedtek ki a híg fos tengeréből, amik megpróbáltak hitelesek lenni az eredetihez.
Szerintem igenis csak a készítőkön múlik, hogy mit hoznak ki egy-egy jó alapanyagból.
Már régóta várok egy olyan filmre, ami gyakorlatilag forgatókönyvnek tekinteti az eredeti művet.
De amúgy szerintem sokkal könnyebb lehet játékprogramot adaptálni, mint képregényt, vagy könyvet (mivel itt szinte minden adott, míg a másik két műfajnál nagyon sokat tesz hozzá az ember fantáziája), mégis az utóbbiból vannak már kivállóan sikerültek, míg az elöbbiből nincsenek. Pedig a rajongók elvárásai (többek között az én elvárásaim is) azonosak, tehát azt se lehet ráfogni, hogy a rajongónak soha semmi sem jó.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 16. - 08:23:23 írta Todd »

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3747 Dátum: 2010. március 16. - 08:45:56 »
A Hitman film nekem bejött, nem tudom miért utálják ezt a szereplőt annyira, én még nem igazán láttam filmben, talán egy-két kisebb szerepben, de nem volt vele semmi bajom, 47-es figuráját jól hozta. A Hitman film pedig kimondottan hangulatos lett (és nem arra az agyonösszevisszavágott sz@rra kell alapozni, ami a neten kering ;)) és a rajongóknak is kedveskedett néhány kamerabeállítással és jelenettel (ezek közül az egyik azt hiszem kivágott jelenet lett sajnos, de a DVD-n ott figyel).

De egyébként általánosságban én is azt mondom, hogy a játékadaptációk esetében inkább a névvel akarják eladni a filmet, és sokszor még minimálisan sem erőltetik meg magukat, a hülye rajongók úgyis megvesznek minden sz@rt alapon.

Legjobb filmek (így kategória nélkül elég nehéz azért):

Szellemkutya (minden szempontból befutó)
Gattaca
Sebezhetetlen
Ösztön
9-es körzet
Fegyverek Istene (Hard boiled)
A profi
Ilyen a box
Szigorúan piszkos ügyek trilógia (ha feltétlenül választani kell, akkor a második rész)
Testvérbosszú (The Boondock Saints)

Talán ezek így, amik elsőre eszembe jutnak és bármikor meg tudom nézni őket hangulatuk, történetük, vagy éppen karaktereik miatt.

Ben Reilly

• Pókfej
Goofy fan film
« Válasz #3748 Dátum: 2010. március 16. - 08:54:14 »
Az amerikaiaknak túlságosan sok szabadidejük van.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3749 Dátum: 2010. március 16. - 09:03:39 »
Jópofa volt. ;D Gondolom valami filmes szakkör, klub vagy vizsgafeladat volt.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3750 Dátum: 2010. március 16. - 09:33:12 »
Jennifer Aniston új filmje (katt a képre)

venom75

• Pókfej
« Válasz #3751 Dátum: 2010. március 16. - 09:43:00 »
A videó nagyon jó . Ötletes.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3752 Dátum: 2010. március 16. - 10:57:57 »

;D :bravo:

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #3753 Dátum: 2010. március 16. - 11:01:05 »
Hehehe :hehe:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3754 Dátum: 2010. március 16. - 11:08:05 »
Aliennel, nincs ilyen? Vagy Hannibal Lechterrel?

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #3755 Dátum: 2010. március 16. - 11:11:21 »
Aliennel, nincs ilyen? Vagy Hannibal Lechterrel?
A négyszögletü kerekerdö nem kéne ?? :brow:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3756 Dátum: 2010. március 16. - 11:12:34 »
A négyszögletü kerekerdö nem kéne ?? :brow:
Miért van olyan is?  ;D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3757 Dátum: 2010. március 16. - 11:17:15 »
Vagy olyan, hogy én vagyok Butler helyén?  :lol:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3758 Dátum: 2010. március 16. - 12:26:32 »
Amikor megállt a föld
Könyörgöm, mondd, hogy az eredeti, nem a Reeves-féle bámuloküresfejjelakamerába...
Idézet
Dráma a Rocky? Az egy még talán-talán, de a többi?
Pedig azok...
Idézet
Pedig sokaknak tetszik, de én ott utáltam meg Ben Stillert.
Ben Stillert van, aki szereti? Két számjegyű intelligenciahányados felett? Komolyan?
De tényleg komolyan. Ilyen emberről még nem hallottam. Sőt, átlagban olyanról, akinek tetszett volna a színész. A filmjei néhol még igen, mert van, hogy jó gárdába hajítják be jó forgatókönyvvel, de maga a színész...
Idézet
De mily meglepő, eddig mindig azok a játékprogram adaptációk emelkedtek ki a híg fos tengeréből, amik megpróbáltak hitelesek lenni az eredetihez.
Ööö... elég részletesen ismerem az MK-játékok történetét. A film nagyon nem volt hű hozzájuk. Szinte semmiben. Mégis marha jó lett. A második meg, ami lemásolta szóról szóra a Trilogyt, rémes. Szóval akkor hogy is van ez...? :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #3759 Dátum: 2010. március 16. - 12:29:53 »
Az MK 1-2 az a kivétel, ami erősíti a szabályt. ;D
Egyébként meg az amennyire az MK 1 hiteles volt a játékprogramhoz nekem már bőven elég lenne.