Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363379 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #3780 Dátum: 2010. március 17. - 12:58:04 »
Örülök, hogy neked is tetszett.
Egyébként én is viszonylag hamar levágtam, hogy ire megy ki a játék, de legkésőbb akkor amikor Chuck hozta a papirt, már 100%-ig biztos voltam benne.
A ki játszik szerepet kérdés is érdekes, és ez még mindig nem tiszta nekem, de ha megfigyelted, javarészt olyan betgekkel találkozott, akik valószinüleg sose látták őt, mivel más szárnyban voltak.
Szerintem mindenképpen érdemes lesz még egyszer megnézni a filmet.
Egyébként szerintem is az álom részek voltak a legjobbak, és az, ahogyan adagolták őket, kifejezetten tetszett.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3781 Dátum: 2010. március 17. - 13:08:00 »
Nekem az Éjszaka A Múzeumban tetszett B.S.-től. De lehet, hogy ott is inkább a mellékszereplők vitték a filmet.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3782 Dátum: 2010. március 17. - 13:19:34 »
Én kimondottan bírom Ben Stillert, ő ránézésre pont egy ilyen idióta, mint a filmes karakterei. Persze a való életben nem tudom milyen, de ezek a figurák, amiket alakítani szokott nagyon jók, nagyon passzolnak a fizimiskájához. A Kidobós az egyik legnagyobb vígjáték, amit az utóbbi 2-3 évben láttam, BS ebben annyira hozza ezt a kretén, nagyképű, idióta fitnessbuzit, hogy öröm volt nézni. És aki már járt konditeremben az tudja, hogy bizony tényleg vannak ilyen... hmmm... fitnessgeek-ok is. :)

"Edző, nem kéne labdákkal is gyakorolnunk? Minek, amikor itt vannak a csavarkulcsok is."  :lol: :lol: :lol:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3783 Dátum: 2010. március 17. - 14:39:05 »
Megvettem a Showzás DVD-t, amolyan best of, ha jól láttam. Belenéztem, halálra röhögtem magam.  :lol: Itt egy jelenet:
Mózes megy a sivatagban a népével, de csak támolyognak. Valami "alvezér" odamegy Mózeshez azzal, hogy most már muszáj belátnia: eltévedtek. Az emberek fáradtak, reményvesztettek, alig bírnak menni, ennek rossz vége lesz.
Mózes felnéz az égre és imádkozni kezd Istenhez, hogy: mindig hű szolgád voltam, érted tettem mindent, a te népedet vezetem, de eltévedtünk, nem tudjuk, merre tovább, segíts rajtunk - GIVE ME A SIGN!
Erre lecsap egy villám, hatalmas porfelhő kíséretében, majd amikor a porfelhő eltisztul, ott van a helyén egy ultramodern autósztráda jelzőtábla, nyilakkal, hogy Kánaán balra, Szodoma jobbra.  :lol: :lol:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3784 Dátum: 2010. március 17. - 14:44:18 »
Én most az Angolkák-at "kölcsönzöm", hatalmas sorozat, igazi angol humor.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3785 Dátum: 2010. március 17. - 15:09:29 »
Én a Viharszigetnél tök más csattanóra tippeltem. De örülök, legalább nem lőttem le saját magam előtt a poént. ;D

Én az Árva csattanóját találtam ki kb. negyed óra után. ;D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3786 Dátum: 2010. március 17. - 17:00:37 »
Én amúgy ott jöttem rá, hogy az egész kamu, amikor a C szárnyban találkozott az őrrel, aki figyelmeztette amiről már szó volt, majd röhögve elszaladt. Leo utána is nézett, hogy ez most mi volt. Ott hasított belém, hogy ácsi, ez így sehogy sem áll össze. Ez vagy nem valóság (álom, vagy ilyesmi) vagy csak meg van játszva. Miután kiderült, hogy nem álom, visszagondoltam, az említett 67. beteges esetre, meg a nő esetére és én is arra gondoltam onnantól kezdve már végig, hogy itt valószínű az egész egy színjáték, vagy Leo képzeletének része. Amúgy a rabokat simán meg lehet magyarázni azzal,, hogy Leo halucinálta, képzelte oda a dolgokat. Hisz kvázi ezt csinálta végig a betegsége során. Szerintem az rab, akit pl. Jackie earle Haley alakított nem is volt ott, csak Leo képzelte oda. Nem lett volna szabad, hogy ott legyen.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3787 Dátum: 2010. március 17. - 19:31:06 »
Én egyedül azt éreztem neccesnek, ha minden színjáték, amikor a papírlap odarepült hozzá a sziklán lógva. Az annyira lehetetlen volt, hacsak a szelet is nem irányították, hogy ott egy nagy kérdőjel merült fel bennem. De aztán kiderült, hogy azt a részt totálisan csak képzelte. Vagyis a betegek egy részét is képzelte, egy másik része pedig valóban ott volt.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3788 Dátum: 2010. március 17. - 20:53:26 »
Na megvan a Hófehér és a Ninja Assasin is (magyarul Ninzdsagyilkos tejóég!) úgyhogy meg van program :)

Összevont üzenet ideje: [time]2010. március 17. - 20:59:27[/time]
Ezek a ninja fegyverek egy predatorfegyver könnyedségével szelik a testeket  :stupid:

Összevont üzenet ideje: [time]2010. március 17. - 23:03:15[/time]
Nah hát egész jó volt a Ninja Assasin. Szinkronnal néztem, az épp elment. Nekem az tetszik az ilyen filmekben, amikor megpróbálják a nézőről lefejteni a sok rárakódott dolgot... namost azt akarom mondani, hogy ugye ma már mindenki tudja mi az a nindzsa, agyon van csépelve (de nem csak a ninjára értem) és a film az elején megpróbálják mégis misztikus ködbe burkolni, az emberek értetlenül néznek stb. Szerintem ennek a filmnek ez sikerült. Azért akkor is az Amerikai ninja marad a kedvencem. Abban is pont ez tetszett. "Mi a fene az a nindzsá Joe?!" :)

Az árnyékban bújkáló ninják képi megjelenítése is tetszett, a végső küzdelemben túlzásba viszik sajnos a természetfeletti ninjaképességeket. Sajnáltam kicsit, hogy összesen 3 fegyvert használtak, csillagot, kardot, és a láncos kést. Najó és puszta kezet Összességében egyszer mindenképpen nézhető, jó kis ninja film.  :D

U.I.:
Nem tudom ki hogy van vele, ennél a filmnél is a filmhez használt dikitális effektek, kissé lebutított válozatát használjá a végefőcím dizájnos képi aláfestéséhez és engem ez egy picit szokott zavarni, mert úgymond mintha "lelepleznék" a filmet.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 17. - 23:08:42 írta VTomi »

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3789 Dátum: 2010. március 18. - 08:04:39 »
Na megvan a Hófehér és a Ninja Assasin is (magyarul Ninzdsagyilkos tejóég!) úgyhogy meg van program :)
Miért minek kellett volna fordítani?
Egyébként a filmben tényleg az volt a remek, ahogy az emberek reagáltak amikor szóba kerültek a nindzsák. Aztán persze már nem  örültek annyira. ;D A reális és brutális kiképzés és a kicsit misztikus vonal is jól sikerült, az önkontroll csúcsa. ;D

venom75

• Pókfej
« Válasz #3790 Dátum: 2010. március 18. - 09:30:32 »
Nagyon szeretem az ilyen filmeket , holnap talán én is megnézem.Majd véleményezem én is.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3791 Dátum: 2010. március 18. - 13:52:24 »
Miért minek kellett volna fordítani?
Egyébként a filmben tényleg az volt a remek, ahogy az emberek reagáltak amikor szóba kerültek a nindzsák. Aztán persze már nem  örültek annyira. ;D A reális és brutális kiképzés és a kicsit misztikus vonal is jól sikerült, az önkontroll csúcsa. ;D
Nem kellett volna lefordítani. Vagy akkor Gyilkos ninja inkább :)
Az önkontroll csúcsán azt érted, hogy nem estek túlzásokba? Mert akkor szerintem is.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3792 Dátum: 2010. március 18. - 14:01:18 »
Sajnos ez megint egy olyan cím ami fenejól hangzik amerkai nyelven, de magyarra nem igazán lehet épkézláb módon átfordítani.
Igazából azt értettem rajta, amit írtam., csak nem akartam spoilerezni a filmet, aki látta az biztos tudja miről beszélek. Vagy, hogy még egy kicsit segítsek- nem kell kórház. ;)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3793 Dátum: 2010. március 18. - 14:08:07 »
jajaaa megvan  ;)

Végülis nem haltam bele, hogy az elején azt kell hallanom amikor a magyar hang felolvassa nekem a címet NINDZSAGYILKOS! De már egy csomó címet nem fordítanak le. pl Transformers, Avatar, Daybreakers - A vámpírok kora , District9

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3794 Dátum: 2010. március 18. - 14:23:21 »
Az avatáron pontosan mit kellene vagy lehetne amúgy fordítani? Az magyarul is avatar v. avatár.
A District9-t meg az elég egyértelmű politikai áthallás miatt se lehetett nagyon lefordítani, így legalább az megmaradt.
A TransFormers meg a képregényben is eredetivé alakult végül az olvasók kérdésére. Talán még ott lehetett volna Alakváltókra írni, de már annyi ideje TransFormers a magyarok szemében is, hogy az már tényleg felesleges lett volna. Plusz általában játékokhoz kapcsolható címeket nem szokás a felismerhetőség végett fordítani. Majdnem az összes ismertebb videojáték-adaptációnál meghagyták az eredeti címet, és alcímet raktak inkább mellé, hogy mindneki (de főleg a célközönség) felismerje.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 18. - 14:25:24 írta talgaby »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3795 Dátum: 2010. március 18. - 14:38:50 »
 lehet, hogy nem a legjobb példákat hoztam, de a D9 az jó  volt! :bravo:
Milyen politikai áthallásra gondolsz?
Az assasin is elég speciális dolog, nem hiszem h van pontos magyar megfelelője.
Az avatár lehetne mondjuk Megtestesülés! :)
Egy barátom aki most kb 52 éves, régebben a megélhetésért batmant fordított (nem volt rá büszke, én az vagyok rá :) ) és a beíró mindíg szencségelt, mert neki  le kellett fordítani a Batmant Denevéremberre ami kétszer annyi betű, a buborék mérete meg adott volt :)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3796 Dátum: 2010. március 18. - 14:43:35 »
régebben a megélhetésért batmant fordított

Megélhetési geek.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3797 Dátum: 2010. március 18. - 14:44:19 »
assassin = bérgyilkos. A szó eredetébe most ne menjünk bele. :)
Van még egyáltalán olyan akire nem lehet rámondani, hogy geeK?

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3798 Dátum: 2010. március 18. - 14:47:07 »
Néha még mondja: Van egy gonosz, hogy is hívják? Dek&rvahosszú neve volt  :lol:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3799 Dátum: 2010. március 18. - 14:48:18 »
Vagy orgyilkos. Vagy, ha arabok is lettek volna benne, hasszaszin. :D
VTomi: District 6. Erre így keress rá. Meg fogod majd érteni.