Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1361437 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #3800 Dátum: 2010. március 18. - 14:49:27 »
Van még egyáltalán olyan akire nem lehet rámondani, hogy geeK?
Igen, a Gyíkra.  ;D

Egyébként tényleg nem értem a problémád, VTomi, az assassint egyértelmű, hogy bérgyilkosra fordítják, elvégre azt jelenti.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3801 Dátum: 2010. március 18. - 14:51:14 »
Végülis nem haltam bele, hogy az elején azt kell hallanom amikor a magyar hang felolvassa nekem a címet NINDZSAGYILKOS!

Mondtam, hogy nincs proléma :)
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 18. - 14:53:42 írta VTomi »

Todd

• Pókfej
« Válasz #3802 Dátum: 2010. március 19. - 08:38:04 »
Az avatár lehetne mondjuk Megtestesülés! :)
Hát nagy hülyeség lett volna. Szerinted melyik korosztálynak készült az a film? És szerinted ebben a korosztályban van olyan, aki nem használná már évek óta rendszeresen az Avatar szót?

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3803 Dátum: 2010. március 19. - 08:47:58 »
Az avatár lehetne mondjuk Megtestesülés! :)
Hát nagy hülyeség lett volna. Szerinted melyik korosztálynak készült az a film? És szerinted ebben a korosztályban van olyan, aki nem használná már évek óta rendszeresen az Avatar szót?
Szerintem az ötéveseknek. És nekik tökmindegy mi lett volna a címe.  ;D Akár Kék Pocahontas az űrben vagy az Űrpocahontas is lehetett volna a címe.  :hehe:

venom75

• Pókfej
« Válasz #3804 Dátum: 2010. március 19. - 17:17:42 »
Megnéztem a Ninja bérgyilkost, hát nagyon látványos , de engem már zavar néha az a sok vér. Nagyon durva jelenetek is vannak benne,de nagyon szépek a verekedések és harcok.Érdemes megnézni .

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3805 Dátum: 2010. március 19. - 19:56:30 »
Én most láttam tévében a Sose hátrálj meg című filmet. Tök sablon verekedős film volt, de tetszett, mivel egy ilyen stílusú filmtől az ember nem vár sokat csak erőteljes ütéseket és rúgásokat, a végén a jó fiú győzelmét.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3806 Dátum: 2010. március 19. - 20:45:57 »
Én várom

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3807 Dátum: 2010. március 19. - 20:55:30 »
Látványos egyszernézősnek tűnik. Viszont azon kevés filmek egyike, ami belegondol abba, hogy ha igaza is van a keresztény mitológiának, az angyalok sokkalta veszélyesebbek a világra nézve, mint a démonok. Nem csoda, hogy az NGE-ben is Angyaloknak nevezték el azokat a lényeket.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3808 Dátum: 2010. március 19. - 20:56:58 »
NGE?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3809 Dátum: 2010. március 19. - 20:58:24 »
Neon Genesis Evangelion

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3810 Dátum: 2010. március 19. - 20:59:42 »
Olyan, mint a CGI, csak teljesen más.  ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3811 Dátum: 2010. március 19. - 21:19:02 »
A filmet egyformán lehúzta a Pesti est és az Exit, pedig ritkán egyeznek meg valamiben. :) Annyi igaz, hogy a nagy hatásvadász, nagyszabású, monumentális zene ellenére egy szimpla zombifilm is lehetne - eddig.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3812 Dátum: 2010. március 19. - 21:39:58 »
Szerintem nem volt olyan rossz, mint amennyire nagyon sok embernek nem tetszett, és nem csak a kritikusokat értem rajta, hanem akár a bloggereket, vagy ilyesmi. Nyilván sok potenciálját nem használták ki és maximum egyszer nézhetős darab, de sokaknak azzal van a baja, hogy komolyan veszi magát a cucc, holott szerintem inkább egy szolid paródia ez. Ha tényleg komolyan veszem, eléggé bárgyú az egész.

Az Evangelionos példa azért nem teljesen jó. Bár szerintem biztosan tudod, hogy japánul apostoloknak nevezték őket, csak amikor elkezdték az angol szinkront rá, akkor a rendező javasolta, hogy angel-re fordítsák őket.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3813 Dátum: 2010. március 19. - 22:07:18 »
Mert ott kivételesen a rendező jobban megértette a keresztény áthallást Annónál, akinek ugye ez csak egy egzotikus, idegen koncepció volt. Vannak dolgok a fordításban, amik eléggé vitathatóak ("az utolsó mondat"), de szerintem itt kivételesen jobban illik rájuk. Az angyalok nem védelmeznek, az angyalok harcolnak, és a következmények lényegtelenek az eredmény tükrében. Nemhiába szól a Végítélet is gyakorlatilag arról, hogy a világak akkor lesz vége, amikor elszabadulnak az angyalok. Nem a pokol bugyrainak seregei, hanem a Mennyek hada. AMi kicsit szembemutat a pufók, hárfapengetős angyalkaábrázolásokkal...

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3814 Dátum: 2010. március 19. - 23:59:23 »
Nekem volt itt egy hsz-om. Az meg hova lett?  :headscratch:
Látványos egyszernézősnek tűnik. Viszont azon kevés filmek egyike, ami belegondol abba, hogy ha igaza is van a keresztény mitológiának, az angyalok sokkalta veszélyesebbek a világra nézve, mint a démonok. Nem csoda, hogy az NGE-ben is Angyaloknak nevezték el azokat a lényeket.
erre reagáltam...

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3815 Dátum: 2010. március 20. - 00:15:12 »
A rendező alatt én Anno-ra gondoltam. Én úgy tudom ő mondta, hogy legyenek angyalok inkább.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3816 Dátum: 2010. március 20. - 10:20:25 »
Akkor viszont neki jött meg az esze közben. :) Meg lehet, eleve nyelvi nehézségek lettek volna, a japánban talán nincs is olyan szó, ami fedi a kereszténység angyalait. Nekik inkább démonaik vannak sok. Az NGE-nél amúgy is többször gondot okozott a fordítás, mert az elég erős mitologikus és filozófiai, nem beszélve a pszichológiai áthallásokat, párhuzamokat, utalásokat egyetlen nyelven is elég nehéz lehetett visszaadni (bár igaz, a sorozat is kapásból kettőt, a japánt meg a németet használta).

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3817 Dátum: 2010. március 20. - 10:46:04 »
Jah, azóta viszont teljesen elment neki. :D
 Azért arra kíváncsi lennék, hogy azzal, hogy angolul nézi az ember, mennyit veszít a szériából. Ha belegondolok, hogy így is milyen komplex az egész, és még így nem is teljes... :roll:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3818 Dátum: 2010. március 20. - 10:54:10 »
Lehet, hogy elment az esze, de attól még megjelentethetnék végre azt a nyavalyás You Can (Not) Advance-t dvd-n vagy Blu-ray-en... tőlem lehet akár most már 2.01 vagy 2.1 is, csak jöjjön már ki.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3819 Dátum: 2010. március 20. - 11:58:13 »
Akkor ezek szerint nem láttad még. Én sem néztem meg, de a blogon, ahová írogatok az egyik szerkesztő nagy NGE rajongó és hát azok alapján, amiket írt róla, soha nem akarom megnézni:
http://filmuniverzum.avpuniverzum.hu/?p=4861

Egyébként neked ki volt a kedvenc angyalod?