Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364641 alkalommal)

0 Felhasználó és 7 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #3820 Dátum: 2010. március 20. - 12:14:30 »
Az ötödik, Ramiel. Egyrészt ő az egyetlen, aki a futurisztikus szörnyforma helyett valóban egy szuperfejlett lénynek tűnik a maga oktahedronikus alakjával, másrészt szerintem az egész széria legjobb része az ellene folytatott harc. Ott látszik, hogy milyen erőforrásokat képesek megmozgatni, és hogy mennyire kiélezett tud lenni a harc az emberiség és az angyalok között. És a Rebuildben szerintem csak még jobb lett a folyamatosan változó, az aktuális célnak megfelelő, szimmetrikus geometriai formáival. Egyszerűen látszott, hogy ott folyamatosan döntenie kellett neki is a maximális védelem és a maximális tűzerő (teljes nyitottság) közötti állapotok skáláján, amitől az egész küzdelem egy taktikai összecsapásba fordult át, ahol mindkét félnek megvoltak a maga nyerésbiztosnak tűnő pillanatai.
Bár elismerem, a tizenhetedik, Tabris is érdekes volt, bár ő leginkább a manifesztációja miatt.

És igazság szerint én csak azért nem néztem még meg a 2.0-t, mert szeretném normális verzióban látni. Pláne, ha ezt is átdolgozzák előtte magasabb verzióba, mint az 1.0-t, aminek csak az 1.11-es verzióját láttam.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3821 Dátum: 2010. március 20. - 12:50:28 »
Szerintem a 2.0-án semmilyen csúcsminőségű kép, vagy animáció nem segíthet már.

Nekem is Ramiel a kedvencem. Az egész rész baromi jó, abban a rövid harcban hatalmas feszültség van, ráadásul utána volt az egész széria, számomra egyik legérzelmesebb pontja is. Mellesleg Ramiel volt az egyetlen angyal, akinél úgy éreztem, hogy képtelenség elpusztítani.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3822 Dátum: 2010. március 20. - 13:52:40 »
Tegnap este megnéztem az Árnyék nélkült (újra, rég láttam). Jó kis film. Egy kis hiány érzetem volt, az történet izoláltsága miatt, hogy nincs külső helyszín, de talán így is volt jó. Hogy amikor kiszökött Bacon akkor annak súlya volt. Jók, hogy a főszereplő láthatatlan ember, nem pozitív hős és ez az elejétől kezdve így van. Ha kekeckedni akarnék, de nem. Inkább csak azt mondom, hogy a valóságban ha ilyen kísérletet csinálnának, akkor attól hogy a kísérlet állatok láthatatlanok, még be lehetne őket festeni, itt ott. Attól még vizsgálhatóak. A humán alany, meg mindíg meztelen? Miért ne lenne rajta, rendes ruha mint mindenkin? De ez korlátozná a filmet.
Szerintem szemetgyönyörködtetőek az efektek, és maximálisan kihasználták a láthatatlanságot. Volt minden, füst, poroltógáz, gőz, Víz, fesék (vér) minden. Ami nem tetszett, hogy így nem csinálnak maszkot, hogy nyakon öntenek gumival, csak úgy rá a hajra!

Todd

• Pókfej
« Válasz #3823 Dátum: 2010. március 20. - 20:04:50 »
Érdekes, de nekem az árnyék nélkül annyira nem jött be, pl. nem tetszett az, hogy felhívják rá a figyelmet, hogy a csávó nem tud aludni, mert ügye nem tudja becsukni a szemét, mert a szemhéjja átlátszó. De basszus, a szeme is átlátszó, vagyis nem is látna valójában! És ezzel nem foglalkoznék, ha nem is hangsúlyoznék ki az említett dolgot.
Nekem mindig sokkal reálisabbnak tünt az a fajta láthatatlanság, ami a predatorban van. Vagyis, hogy nem biológialilag láthatatlan, hanem optikailag (nem átlátszó, csupán a maga mögött lévő teret vetíti maga elé).
Ha egy embert tökéletesen átlátszóvá tennénk, abból annyi probléma származna, hogy az hihetetlen, én nem tudtam ettől elvonatkoztatni, főleg, hogy tele volt tömbe a film áltudományos bla-blával.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 20. - 20:11:15 írta Todd »

venom75

• Pókfej
« Válasz #3824 Dátum: 2010. március 20. - 20:08:42 »
Most fejeztem be a Szállítmány c filmet Antal Nimródtól.Elég jó film .

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3825 Dátum: 2010. március 20. - 20:10:01 »
Érdekes, de nekem az árnyék nélkül annyira nem jött be
De legalább a Superman vicc jó volt benne.  ;)
Amúgy nekem egyik kedvencem az a film, de én nem is foglalkozok a benne lévő logikai hibákkal. Az csak elrontja a film élményt.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3826 Dátum: 2010. március 20. - 22:44:36 »
Kivétel, ha már olyan sok van belőle, hogy már csukott szemmel és bedugott füllel is feltűnnek. :)

Mellesleg ha most a Kevin Bacen-es thrillerről beszélünk, az szerintem is egy gyenge próbálkozás volt.
Sok éve láttam először és akkor sem volt rám semmilyen hatással, pedig akkor még könnyebb volt "megvenni".
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3827 Dátum: 2010. március 21. - 00:45:42 »
Érdekes, de nekem az árnyék nélkül annyira nem jött be
De legalább a Superman vicc jó volt benne.  ;)
Amúgy nekem egyik kedvencem az a film, de én nem is foglalkozok a benne lévő logikai hibákkal. Az csak elrontja a film élményt.

Egyet értek mindkét ponttal. Jó a supermanes vicc és ha nem foglalkozunk a logikai bakikkal, amik mindíg lesznek, mert a láthatatlanság nem lehetséges akkor álvezhető. Mint az időutazás. Jóindulat kell hozzá, és élvezni kell a múvit. Nekem mindíg az jut eszembe, hogy ha az ember huzamosabb ideig láthatatlan, akkor előbb utóbb láthatóvákell válnia, a bevitt táplálék által. Mert a sejtjeidet újraépíted a kajából. először látszik a kaja, ahogy lenyeled, aztán felszívódik a sejtekbe, a vér megszíneződik stb.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3828 Dátum: 2010. március 21. - 20:53:35 »
De szerintem amint felszívódik, már nem látszódik. ;)
Ellenben szerintem ez egy igencsak időleges probléma, mivel akár napokig is kibírod kaja nélkül. Az már nagyobb baj, hogy azonnal megvakulsz, amint láthatatlanná válsz (szerintem ez a legnagyobb probléma vele).

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3829 Dátum: 2010. március 22. - 08:52:22 »
Az árnyék nélkül szerintem is egy elég jó film, persze ha átlépünk a szokásos "okoskodáson", és elfogadjuk, hogy a film saját realitást állít fel, saját fizikai törvényekkel és hasonlókkal. (ezt egyébként érdemes megtenni a legtöbb sc-fi -sőt a legtöbb film- esetében. :)).
A Legionhoz pedig (átugorva a NGE Fanboys találkozót ;D) a trailere nagyon jó, de a film inkább csak egy erős közepes. Sajnos tényleg sikerült ledegradálni az egészet egyfajta Zombis lövöldözős tucatfilmé. Pedig a sztorija jó lenne (még a buta hibái ellenére is). Amit érdekesnek tartottam, hogy most Mihály a lázadó angyal, míg Gabriel az engedelmes. A megszállós, zombis hülyeség meg, először azt hittem, hogy a Démonok jöttek fel egy kicsit portyázni, keverni a kulimázt, de sajnos nem, a magyarázat totál értelmetlenség.
Mindenesetre az angyalok ábrázolása eddig talán két filmben volt nagyon jó szerintem, az első az Angyalok háborúja című film, a másik pedig az Odaát (Supernatural) című sorozat. A sorozatban tényleg előjön, hogy az angyalok kegyelmet nem ismerő, a parancsot mindig teljesítő, szinte végtelen hatalmú harcosok. Egész városokat képesek eltörölni egyetlen ellenség legyőzéséért.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3830 Dátum: 2010. március 22. - 14:04:58 »
Engem nem a logikai hülyeségek zavartak elsősorban, mert a realitás reménye már az első percekben elveszett. Ha a saját fizikáján és a szabályain belül kezelem a filmet, akkor is egy feszültségmentes, hatásvadász és oké, egynek elmegy, de nem fogok már másnap emlékezni rá darabot láttam.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3831 Dátum: 2010. március 23. - 10:48:13 »
Az árnyék nélkül szerintem is egy elég jó film, persze ha átlépünk a szokásos "okoskodáson", és elfogadjuk, hogy a film saját realitást állít fel, saját fizikai törvényekkel és hasonlókkal. (ezt egyébként érdemes megtenni a legtöbb sc-fi -sőt a legtöbb film- esetében. :)).
A Legionhoz pedig (átugorva a NGE Fanboys találkozót ;D) a trailere nagyon jó, de a film inkább csak egy erős közepes. Sajnos tényleg sikerült ledegradálni az egészet egyfajta Zombis lövöldözős tucatfilmé. Pedig a sztorija jó lenne (még a buta hibái ellenére is). Amit érdekesnek tartottam, hogy most Mihály a lázadó angyal, míg Gabriel az engedelmes. A megszállós, zombis hülyeség meg, először azt hittem, hogy a Démonok jöttek fel egy kicsit portyázni, keverni a kulimázt, de sajnos nem, a magyarázat totál értelmetlenség.
Mindenesetre az angyalok ábrázolása eddig talán két filmben volt nagyon jó szerintem, az első az Angyalok háborúja című film, a másik pedig az Odaát (Supernatural) című sorozat. A sorozatban tényleg előjön, hogy az angyalok kegyelmet nem ismerő, a parancsot mindig teljesítő, szinte végtelen hatalmú harcosok. Egész városokat képesek eltörölni egyetlen ellenség legyőzéséért.

Akkor már a legjobban ábrázolt angyalok szerintem az Angyalok városában van.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3832 Dátum: 2010. március 23. - 10:48:53 »
Azért a Dogma se smafu.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3833 Dátum: 2010. március 23. - 10:53:16 »
Az angyalok városa inkább pont, hogy egy kicsit a "pacifista" szemléletet erősíti. :) A Dogma viszont nagyon nagy, Kevin Smith legjobban eltalált filmje, én mindig nagyon nagyokat röhögök a poénjain. " Itt van Jézus haver, hát nem frankó."  :lol:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3834 Dátum: 2010. március 23. - 10:57:16 »
A Dogmát kötelezővé kéne tenni annyira jó.  :) Olyan dumák vannak benne  :lol:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3835 Dátum: 2010. március 23. - 10:57:21 »
Az animatonik szárnyakkal?  :hehe:
Az Angyalok városa a legreálisabb. Ha vannak angyalok akkor azok olyanok mint ott.
Jelmezek szempontjából a Constantine a kedvencem. Tilda Swinton zseniális választás volt a hímnős angyal szerepére. A templomban, az öltönyben és a végén a fehér ruhája is nagyon jó. Valamint nagyon szép jelenet, amikor a közönséges boltos a trafikban odamegy a halotthoz és ráteszi a kezét. Közben kinyílik a szárnya, az is jól néz ki. És a legjobb ördög ebben a filmben van amit valaha láttam.

Összevont üzenet ideje: [time]2010. március 23. - 11:00:33[/time]
Az angyalok városa inkább pont, hogy egy kicsit a "pacifista" szemléletet erősíti. :) A Dogma viszont nagyon nagy, Kevin Smith legjobban eltalált filmje, én mindig nagyon nagyokat röhögök a poénjain. " Itt van Jézus haver, hát nem frankó."  :lol:

Az angyalok alapból pacifisták, azt nem kell erősíteni  :lol: A háborús, gyilkos angyalok erősítik az antipacifista szemléletet aminek nincs sok értelme, mert az angyal az egy pozitív szellemiséget fejez ki. Egy harcos, gyilkos, mészáros lény pedig démon. Nem angyal. Emberre jellemző szemlélet nem?  ;)

Összevont üzenet ideje: 2010. március 23. - 11:02:53
A Dogmát kötelezővé kéne tenni annyira jó.  :) Olyan dumák vannak benne  :lol:

Én is szeretem nagyon. Jólesik az a pofátlanság, ahogy a témához nyúl. Kell az ilyen  :hehe: És Alan Rickman  :) :bravo: ÉÉÉN VAGYOK A METATRON!!! KHmkhm! Megőrültél?! Ez egy vadiúj zakó!!
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 23. - 11:02:53 írta VTomi »

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3836 Dátum: 2010. március 23. - 11:10:21 »
Az Angyalok városa a legreálisabb. Ha vannak angyalok akkor azok olyanok mint ott.
Az angyalok alapból pacifisták, azt nem kell erősíteni  :lol: A háborús, gyilkos angyalok erősítik az antipacifista szemléletet aminek nincs sok értelme, mert az angyal az egy pozitív szellemiséget fejez ki. Egy harcos, gyilkos, mészáros lény pedig démon. Nem angyal. Emberre jellemző szemlélet nem?  ;)
Megkérdezném, hogy ezt az észrevételt mire alapozod?
És a legjobb ördög ebben a filmben van amit valaha láttam.
Volt régebben a Tv-ben egy sorozat, ahol egy meghalt rendőr küldenek vissza, hogy elkapja a Pokol szökevényeit. Abban játszotta az ördög szerepét az Aprajafalvából ismert Lionel Luthor (persze még sokkal fiatalabb volt). Az a karakter nagyjából ugyanolyan, mint a Constantinban. ;)
Jólesik az a pofátlanság, ahogy a témához nyúl. Kell az ilyen  :hehe:
Igen, mivel pont az volt a lényege, hogy az emberek mennyire nem ismerik a saját vallásuk alapjait sem. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3837 Dátum: 2010. március 23. - 11:24:02 »
Arra alapozom, hogy az angyal, az angyal. Vagis pozitív. Mint a védőangyal. Ezen nem kell magyarázni semmit. Persze, most az a népszerű, hogy negatívnak ábrázolják őket.

Az a kedvenc sorozatom volt!!! A Pokoli szolgálat. Azóta meg akarom nézni újra! Nagyon jó volt a képi világa, erős kontrasztok voltak. A fősz meg mindíg nagykabátban volt, mert a pokol után fázott a földön bármilyen nyári meleg is volt. Isten is szerepelt néha és őt is uaz játszotta mint az ördögöt.
Cinikus volt az ördög az igaz. Nekem jelmez szempontjából ragadt meg, de a személyisége is jó volt. Fehér ültöny, nyakkendő nélkül, mezítláb. A lábfeje és a nadrágja szára meg csupa szurok. És jéghideg kék szemek.

Összevont üzenet ideje: [time]2010. március 23. - 11:29:14[/time]
Brrrr...

ez a kedvenc jelenetem ,nem találtam jobb képet:
http://media.photobucket.com/image/constantine%20angel/Sweetheart16/constantine_angel.png
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 23. - 11:31:06 írta VTomi »

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3838 Dátum: 2010. március 23. - 13:36:10 »
Szerintem inkább Őrangyalra gondoltál. :) (Egyébként ez sem igazán azt jelenti, amit a mai értelemben használunk ;)). Az angyalábrázolás változása pedig nem újkeletű, 10-15 évvel ezelőtti filmek is vannak, amelyek abban a formában próbálták meg ábrázolni őket, amilyenek eredetileg a történetekben (leginkább azokra a filmekre jellemző, amelyek valóban próbáltak a forrásokból dolgozni és nemcsak a hollywoodi kliséket hasznosították). Sokkal inkább ez a cukormázas jóságos dolog volt/vagy még ma is az a divat.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3839 Dátum: 2010. március 23. - 16:17:19 »
szeretem nagyon. Jólesik az a pofátlanság, ahogy a témához nyúl. Kell az ilyen  :hehe:
És az benne az érdkes, hogy mindezt úgy oldotta meg, hogy azt még egy vallásos ember is tudja élvezni.
VTomi: A Biblia szerintem egyálltalán nem pacifista jótét lelkekként tünteti fel az angyalokat, őrangyalokat meg talán nem is említ.
Olvasd csak el a Jelenések könyvét, hát ott nem éppen a démonok, meg a rosszfiúk irtják ki az emberiséget.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 23. - 16:24:25 írta Todd »