Miért lenne abszurdum? Csak mert az angyalokról az a kép vonult be a popkultúrába, hogy a jóság, tisztaság megtestesítői?
Az valóban nem derült ki, hogy a gyermek miért lesz utolsó remény, ezt én is hiányoltam. De a többin igazán nem értem, mit értetlenkedsz. A gyermek születésével nem változott volna meg egy csapásra minden. Őt csak azért kellett megölni, nehogy a terv később kudarcba fulladjon. Ez olyan John Connor analógia. Ott sem a puszta létezése nyírta ki a gépeket, ő csak az egyetlen lehetőség volt az emberiség számára, hogy túléljen.
Bettany azért tért vissza, mert Isten az ő önfeláldozása árán belátta, hogy tévedett. A tetkók szimbólumok, és mivel Gábriel védelmezte a gyereket, így azok átkerültek a srácra, miután ő lett a védelmező. Mellesleg ez egy buta popcornfilm, ez egy coolfaktor jelenet, az ilyeneknek nem kel sokszoros rétegződésű jelentéstartalmat keresni. Amiben még jogos a kérdésed, az a fegyverarzenál. Azt én sem vágtam, mire kell. lehet hogy csak a biztonság kedvéért vitték magukkal. Szerintem nem az angyaloktól tartottak, hanem bárminemű veszélytől. A cél ugyanis az, hogy felneveljék a gyereket, bármilyen veszély is leselkedik rájuk az útjuk során.