Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363050 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #4080 Dátum: 2010. április 12. - 10:34:16 »
A könyvet nem ismerem, számomra egy az egyben egy Sárkányszív koppintásnak tünt a dolog, ennek ellenére nem volt rossz film, csak befejezetlen.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4081 Dátum: 2010. április 12. - 10:41:20 »
A könyvet nem ismerem, számomra egy az egyben egy Sárkányszív koppintásnak tünt a dolog, ennek ellenére nem volt rossz film, csak befejezetlen.

Hidd el nagyon jó a könyv! :) Kedvencem, bár a 3. kötetet már nem volt kedvem elolvasni. Eleve az egész egy hosszú tanulásról szól és sárkány felneveléséről. A filmben ehez képest a kis sárkány felrepül az égbe és egy robbanással megnő majd leszáll és közli, hogy "helló, Saphira vagyok" Vááááá! Nem is tudom, hogy beszélt, vagy  gondolatátvitellel mondta? A könyvben szép lassan növekszik és fokozatosan kapcsolódik a gazdája tudtához, először csak alap érzelmekkel - éhség, szeretet, félelem - a végére már a két tudat teljesen egyé válik, mint egy állnadó online kapcsolat. A varázslat meg afilmben csak úgy ment neki mintha kapott volna egy pisztolyt aztán lőjjé gyerek. A könyvben az is teljesen kimeríti hogy egy kavicsot a tenyere fölött lebegtesen. Amúgy meglepően jól ki van dolgozva az egész mágia mechanikája a könyvben, és hogy hogyan fejlődik Eragon.
« Utoljára szerkesztve: 2010. április 12. - 11:47:32 írta VTomi »

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #4082 Dátum: 2010. április 12. - 11:43:39 »
Hát mivel a filmben így sincs vége a történetnek, nem csoda, hogy felgyorsították egy kicsit a dolgot.  ;D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4083 Dátum: 2010. április 12. - 12:56:10 »
Tud valaki adni egy linket ahol meg lehet nézni a Boogeyman (2005) -ből azt ajelenetet, amikor a székre pakolt ruhák sziluettje olyan mint egy ember és aztán fel is áll? Nekem nem sikerült megtalálni.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #4084 Dátum: 2010. április 12. - 13:05:36 »
Az eragonnal az volt a hiba, hogy egyáltalán leforgatták  ;D  Mármint azt a szemetet. Mert a könyv nagyon jó, de aki a filmet megnézi az a közelébe sem megy a könyvnek az tuti.

Ezt a hsz-t rólam írtad. Könyvben annyival jobb az Eragon ?

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4085 Dátum: 2010. április 12. - 13:19:38 »
Az eragonnal az volt a hiba, hogy egyáltalán leforgatták  ;D  Mármint azt a szemetet. Mert a könyv nagyon jó, de aki a filmet megnézi az a közelébe sem megy a könyvnek az tuti.

Ezt a hsz-t rólam írtad. Könyvben annyival jobb az Eragon ?

Hogy érted, hogy "rólam írtad" ? 
Nem jobb, hanem jó. A film meg minősíthetetlen. Többet nem tudok róla mondani, mint amit már írtam feljebb.
« Utoljára szerkesztve: 2010. április 12. - 13:28:32 írta VTomi »

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #4086 Dátum: 2010. április 12. - 14:06:05 »
Valld be, hogy lestél, nem önálló gondolatokat adtál be. Ez most már egy igazgatói lesz, fiacskám. ;D Egyébként ha már Fantasy regényeknél tartunk akkor a Forgotten Realms világát és azon belül Drizzt Do'Urden kalandjait nem übereli semmi, arra leszek kíváncsi, hogy mennyi idő míg hollywoodoo is felfedezi magának ezt a ziccert.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4087 Dátum: 2010. április 12. - 14:53:41 »
Nem tudnak normálisan sötételfeket létrehozni, mert hát ugye annyira cgi-ben gondolkozik mindenki, hogy már el is felejtették, léteztek maszkmesterek is régen.
Plusz Hollywood nem nagyon szereti erőltetni a népszerű fantasy-szerepjátékok világának bármilyen adaptálását, mert eddig az összes akkorát esett, mint bármely buli hangulata Kiszel Tünde megérkezésekor.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4088 Dátum: 2010. április 12. - 14:54:09 »
Valld be, hogy lestél, nem önálló gondolatokat adtál be. Ez most már egy igazgatói lesz, fiacskám. ;D
Mostmár valaki magyarázza el, hogy én is értsem plíz!

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #4089 Dátum: 2010. április 12. - 14:56:57 »
Nem tudnak normálisan sötételfeket létrehozni, mert hát ugye annyira cgi-ben gondolkozik mindenki, hogy már el is felejtették, léteztek maszkmesterek is régen.
Plusz Hollywood nem nagyon szereti erőltetni a népszerű fantasy-szerepjátékok világának bármilyen adaptálását, mert eddig az összes akkorát esett, mint bármely buli hangulata Kiszel Tünde megérkezésekor.
Del Toro nagyon pofásan megoldotta, A Hellboy 2 főgonosza egy az egyben elmenne Drizztnek. Főleg a kétkardos, tróntermes verekedés után. :) És igen, azért a gyűrűk ura felállított egy színvonalat, annál alább nem igazán érdemes vinni a szintet.
Mostmár valaki magyarázza el, hogy én is értsem plíz!
Ami után smiley van és mosolyog vagy vigyorog azt ne vedd szó szerint és/vagy komolyan. ;)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4090 Dátum: 2010. április 12. - 15:05:12 »
De arről szó sincs, hogy bármit komlolyan vettem volna. Magyarázatot kértem, nem bocsánatot. Hogy értette Silver ezt?: "Ezt a hsz-t rólam írtad"  Csak enniyt kérdeztem

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #4091 Dátum: 2010. április 12. - 15:21:06 »
Nem is bocsánatot kértem, hanem magyarázatot adtam. 

"MI a szart nem lehet felfogni ezen? Talán rajzoljak hozzá egy folyamatábrát?"
-Alien 4  ;D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4092 Dátum: 2010. április 12. - 15:38:36 »

Ezt a hsz-t rólam írtad.

Ezt nem értem.  :nezze:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #4093 Dátum: 2010. április 12. - 15:40:11 »
VTomi, ha egy hozzászólást nem értesz, az valószínűleg azért van, mert nem te vagy a címzettje. Ennyi. Pont.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4094 Dátum: 2010. április 12. - 15:43:10 »
Már hogyne én lennék a címzett? Nekem írta.  :headscratch:
« Utoljára szerkesztve: 2010. április 12. - 15:57:54 írta VTomi »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #4095 Dátum: 2010. április 12. - 15:47:27 »
Akkor tényleg magyarázzátok el neki, mert itt leszünk estig.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4096 Dátum: 2010. április 12. - 16:14:56 »
Mert amúgy nem lennénk itt. :D

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #4097 Dátum: 2010. április 12. - 17:22:38 »
Magyarázatot kértem, nem bocsánatot. Hogy értette Silver ezt?: "Ezt a hsz-t rólam írtad"  Csak enniyt kérdeztem

Úgy hogy én olvasok némi fantasy irodalmat is és az Eragont a film megnézése után lehúztam az "érdekel a könyv" listámról. Sőt öngyújtóval ki is égettem a helyét  :hehe:

Ne spilázd túl  ;)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #4098 Dátum: 2010. április 12. - 17:26:28 »
Sőt öngyújtóval ki is égettem a helyét  :hehe:

Azt se felejtsd el, hogy kitoltad a saját szemed, és azóta tapogatózol mint vak a kuplerájban.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4099 Dátum: 2010. április 12. - 17:38:37 »
Magyarázatot kértem, nem bocsánatot. Hogy értette Silver ezt?: "Ezt a hsz-t rólam írtad"  Csak enniyt kérdeztem

Úgy hogy én olvasok némi fantasy irodalmat is és az Eragont a film megnézése után lehúztam az "érdekel a könyv" listámról. Sőt öngyújtóval ki is égettem a helyét  :hehe:

Ne spilázd túl  ;)

Köszi! végre. Nem spiláztam túl, csak addig kérdeztem, amíg nem kaptam választ.  ;)