Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1362951 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #4120 Dátum: 2010. április 13. - 14:46:32 »
Király a szereposztás.  :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4121 Dátum: 2010. április 13. - 14:55:04 »
Ez is elég ütősnek ígérkezik. Nagyon jók a ruhák itt is!

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #4122 Dátum: 2010. április 13. - 14:59:10 »
A kínai filmgyártás termékei már nagyjából 10 éve ütik a hollywoodoo filmeket. Kivéve, amikor ők is elkezdik erőltetni a cgi-t, abban azért még messze le vannak maradva. Mondjuk szerintem ennyire látványos és profi kaszkadőrmunka mellett szinte felesleges is erőltetni a cgi-s dolgot.
Egyébként ha már látvány és jelmez:

De ezek sehol sincsenek John Woo 2 részes filmjéhez képest, ami kis hazánkban úgy tűnik soha nem fog megjelenni.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4123 Dátum: 2010. április 13. - 15:06:25 »
A centuriohoz csak annyit, hogy miért va az e filmekben, hogy ha valaki kiszabadul a romok alól, vagy bármi alól ami betemeti, akkor először az egyik karját kell az ég felé emelni, görcsös ujjakkal???

Nagyon jó ez a két railer is. Az első inkább olyan 'Hős'-ösen meseszerű, amásik realisztikusabb, De nagyon szép mindkettő a maga módján.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #4124 Dátum: 2010. április 13. - 15:13:32 »
Nem véletlen a Repülő tőrök klánjának ugyanaz a rendezője, mint a Hősnek. :) És akkor még egy film tőle:

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #4125 Dátum: 2010. április 13. - 15:26:00 »
Nekem tetszett a Napfény. És ezt a mondatot nagyon bírom: Ha egyik reggel verőfényes napsütésre ébrednek. Akkor sikerült. :D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4126 Dátum: 2010. április 13. - 15:33:36 »
Nekem tetszett a Napfény. És ezt a mondatot nagyon bírom: Ha egyik reggel verőfényes napsütésre ébrednek. Akkor sikerült. :D
eLéggé rányomja ahangulatra bélyegét, hogy tudják nem térhetnek vissza és az egész emberiségért áldozzák fel az életüket

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4127 Dátum: 2010. április 13. - 15:34:50 »
A Repülő Tőrök Klánja tök jó film volt. Jó bunyók, nagyon hatásos helyszínek, és hangulat választások és a sztori se volt rossz.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #4128 Dátum: 2010. április 13. - 19:27:51 »

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #4129 Dátum: 2010. április 14. - 09:45:31 »
Kíváncsi vagyok milyen is lesz ez a Predators. Mindenesetre Antal Nimród tehetséges ezt el kell ismerni, nem véletlen, hogy az eddigi nem túl nagy költségvetésű (de ennek ellenére elég jól sikerült) filmjeiben is híres színészek játszottak. Úgyhogy vagy ott is felfigyeltek rá, vagy legalább olyan jó a producere, mint Uwe Bollnak. ;D
A Boondock Saints 2-t (magyarul Testvérbosszú volt az első rész címe) látta már valaki? Az első rész kimondottan jó volt, egy kis vallási színezettel működő Punisher mozi, nagyon ötletes és eltalált karakterekkel, remek zenékkel vallási szövegekkel és bullet time-os lövöldözésekkel.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4130 Dátum: 2010. április 14. - 12:21:04 »
Megnéztem tegnap másodszorra aTerminator Salvationt. Valaki említette nemrég, hogy nem derül ki a filmből, hogy John Connor mitől is A Nagy John Connor. Azthiszem rájöttem. AZ elején amikor beemelik a tengeralatt járó főhadiszállásra ezt mondja a főnök: "John Connor, az ellenállás jövendölt vezetője" Vagyis az ő státusza és az apátosz ami övezi az időparadoxon miatt van. Azért lesz ő a vezér, mert megmondták neki a múltban. És a többi ember is elhiszi. Na meg akis kalózrádiója miatt is. Miután meg kilövik az egész vezetőséget, már egyértelműen ő lesz a főnök.  Amúgy Bale írtó unszimpatikusan alakítja a figurát. Semmi jóság nincs benne és úgy hörög mint a Batman. Amit továbbra sem értek, hogy hogy történhetett minden úgy ahogyann a Skynet elmondása szerint tervezte a dolgokat Marcussal. Annyi sok változó volt a sztoriban, hogy nekem ez még mindíg erőltetett.

Amúgy nem emlékszem, de a 3. részben kitolódott a világvége időpontja? Mert a 4. részben 2003-ban még nincs nagy bumm. Csak később.

Ja még 1 kérdés: Miért mondja John a film elején a T-800-as terveit megnézve, hogy: Katona: "Olyan mint ahogy elmesélted" " John: "ez rosszabb"
« Utoljára szerkesztve: 2010. április 14. - 12:26:49 írta VTomi »

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #4131 Dátum: 2010. április 14. - 14:35:04 »
Szerintem kár is a Salvationon gondolkodni. Én is adtam nemrég egy esély a filmnek, de a Schwarzi cameo-ig bírtam nézni, de addigra már nagyon bosszantott a cucc. A hülyeségeket el se kezdem sorolni, de az időutazós dolog úgy hülyeség benne, ahogy van. Szerinted ha Connor bárki elé odaállna, hogy hé haver a termik visszamennek és ki akarnak nyírni engem, akkor úgy röhögnék ki és lőnék le mint az állat. Cameron egyébként a jövőt is nagyon alaposan kidolgozta, és a T2 elején a 20 mp jelenetben több tiszteletet tudott ébreszteni John Connor (és tökéletesen be tudta mutatni, hogy ez egy harcedzett veterán, akit mindenki tisztel) míg a T4-ben egy nyafogó, kretén, beképzelt totál idióta vezetésre alkalmatlan karaktert sikerült összehozni. Ha Cameron elképzeléseit veszik alapúl és mondjuk itt ott megváltoztatják, belerakják az újfajta robotokat még akkor is egy nagyon jó történetet kaptunk volna...
« Utoljára szerkesztve: 2010. április 14. - 15:44:12 írta holloo »

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #4132 Dátum: 2010. április 14. - 15:08:06 »
A T4-es Conorral nem volt ilyen téren nagy probléma. Ott még messze nem főboss csak egy talpas aki néha átmegy DiscJokéba. Ami engem totál kiakasztott az a T3-as Connor. Könyörgöm honnan rángatták elő azt a kis b*zit ?  :roll: :roll: :roll: Meg az a rész amikor elkezdi kérdezgetni a Schwarzit hogy "Nem emlékszel, rám ? Hasta la Vista Baby ? Cyberdine ?" hát bazzzzzzzzzzzzz... Mint vmi amnéziás hülyegyerek...

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4133 Dátum: 2010. április 14. - 15:18:45 »
Hollo, hogy érted hogy az időutazós dolog a T4-ben hülyeség? Nem is volt benne.
Honnan tudja a Skynet, hogy ki kell nyírni Kyle Reest????
Connor már csak azért is unszimpatikus (nem csak azért mert Bale saját beképzelt személyisége átsüt) a T4-ben, mert csak a saját seggéért aggódik amikor megmenti a túszokat. Azt mondja, hogy mindenki jövője kerül veszélybe és semmit nem konkretizál csak ködösít a rádióban is.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #4134 Dátum: 2010. április 14. - 15:22:52 »
VTomi, innen kezd el olvasni
http://pokember.hu/forum/index.php?topic=21.2360
Laza 10-12 oldalas hsz háború, amire itt nem tértünk ki az nem létezik.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4135 Dátum: 2010. április 14. - 15:48:11 »
Kösz ben! Kőkemény :) Nem olvastam végig. De azt tudom, hogy nem az időutazás témája megoldhatatlan. És hogy alternatív idősíkok nélkül is lehet sztorit írni egy folytonos időhurokkal aminek sem kezdete sem vége nincs.
Nekem nagy kedvencem az Időjárőr című kis magyar ponyva sci-fi és az Időutazó felesége.

Összevont üzenet ideje: 2010. április 14. - 15:53:18
A Sarah Connor Krónikáiról nincs egy Timeline?  :D
« Utoljára szerkesztve: 2010. április 14. - 15:53:18 írta VTomi »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #4136 Dátum: 2010. április 14. - 16:00:37 »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4137 Dátum: 2010. április 14. - 16:45:04 »
Idézet
Szerintem kár is a Salvationon gondolkodni. Én is adtam nemrég egy esély a filmnek, de a Schwarzi cameo-ig bírtam nézni, de addigra már nagyon bosszantott a cucc. A hülyeségeket el se kezdem sorolni, de az időutazós dolog úgy hülyeség benne, ahogy van. Szerinted ha Connor bárki elé odaállna, hogy hé haver a termik visszamennek és ki akarnak nyírni engem, akkor úgy röhögnék ki és lőnék le mint az állat. Cameron egyébként a jövőt is nagyon alaposan kidolgozta, és a T2 elején a 20 mp jelenetben több tiszteletet tudott ébreszteni John Connor (és tökéletesen be tudta mutatni, hogy ez egy harcedzett veterán, akit mindenki tisztel) míg a T4-ben egy nyafogó, kretén, beképzelt totál idióta vezetésre alkalmatlan karaktert sikerült összehozni.
Teljesen igazad van.
Azthiszem rájöttem. AZ elején amikor beemelik a tengeralatt járó főhadiszállásra ezt mondja a főnök: "John Connor, az ellenállás jövendölt vezetője" Vagyis az ő státusza és az apátosz ami övezi az időparadoxon miatt van. Azért lesz ő a vezér, mert megmondták neki a múltban.
Válaszom:
What? pont az a lényeg a filmben, hogy néhány katonáján kívül, senki sem hiszi el, hogy miért lesz ő a nagy john connor, miért ő lesz az ellenállás vezetője. Bár összesen egyszer láttam a filmet, többször nem bírtam megnézni, úgyhogy minden választ így tessék értékelni, de én így emlékszem.
Ráadásul a vicc az egészben pont az, hogy a t4-es Connorban semmi nincs meg abból a levázolt képből, amit már az eddigi filmek alapján felépítettünk magunkban, pedig ekkora már igencsak ki kellett volna domborodnia a ragyogó képességeinek az irányításhoz, még ha nem is volt vezető ekkor még tényleges vezető az ellenállásban. Helyette kaptunk egy totálisan súlytalan, néha már nevetséges, hörgő idiótát, ahogy már mondtátok is. Ha nem Connor lett volna a neve, a kutya sem gondolt volna rá, hogy ez az képes elvezetni az ellenállást. MCG-nél azért lett Connor a vezető, mert ő  azt állította magáról, hogy az lesz, illetve hogy mindenki meghalt aki fölötte állt a ranglétrán; nem pedig a képességei miatt.

A rádiózás meg olyan dolog, hogy a bujkáló embereknek csak anniy jött le belőle, hogy valaki beszél hozzánk, aki valamiért többet tud a gépekről, mint a környezetükben bárki. SZóval lehet elhitték, amiket állít, de ez még nem jogosítaná fel alanyi jogon, hogy ő irányítson mindenkit.

Amit továbbra sem értek, hogy hogy történhetett minden úgy ahogyann a Skynet elmondása szerint tervezte a dolgokat Marcussal. Annyi sok változó volt a sztoriban, hogy nekem ez még mindíg erőltetett.
Válasz:
Nahát pont ez az. EZ a kismilliárd logikátlanság közül a legnagyobb és a legalapvetőbb. Egy hideg, racionalista logikával dolgozó gép intelligencia, aki ha tervez is valamit biztosan minden eshetőséget kiszámol, valószínűsíti ha lehetséges stb nagy, tutibiztos, előre kitervelt ördögi terve egy olyan terven alapult, amiben több a kiszámíthatatlan tényező, mint a kiszámítható. És ezt a tervet megpróbálja úgy eladni a film, mintha tényleg mindent előre eltervezett volna a skynet. Addig még csak a fejemet fogtam a moziban, ennél a résznél majdnem lefordultam a székről.
Idézet
Ja még 1 kérdés: Miért mondja John a film elején a T-800-as terveit megnézve, hogy: Katona: "Olyan mint ahogy elmesélted" " John: "ez rosszabb"
Pontosan nem emlékszem már az egész filmre, de a t800-asok sokkal korábban jelentek meg abban a jövőben, amelyben a film játszódik, mint amit John ismert. Ezért mondatta talán, amit írtál.

Mellesleg tényleg, egy oldalig tudnám írni hogy milyen blődségek vannak a filmben, ha megnézném újra. De egyszerűen képtelen vagyok.

Míg a 3. rész csak egy az első kettő sémájára épülő, fölösleges, elpoénkodott, de alapvetően szórakoztató bőrlehúzás volt, addig ez, a nagy háborút bemutató film gigantikus nagy csalódás.

Idézet
Connor már csak azért is unszimpatikus (nem csak azért mert Bale saját beképzelt személyisége átsüt) a T4-ben, mert csak a saját seggéért aggódik amikor megmenti a túszokat. Azt mondja, hogy mindenki jövője kerül veszélybe és semmit nem konkretizál csak ködösít a rádióban is.
Ez kivételesen nem hiba. Mivel ez a jövő már más, mint amit ismer, máshogy is alakulhat. Lehet, hogy sosem éri el a 2029-es éveket, mert addigra már régen meghal, pont egy ilyen akció miatt és akkor az ellenállás többi része is bekrepál...legalábbis szerinte, mert  t4-es Connor halálával nem sokat veszített volna az ellenállás.
Idézet
Honnan tudja a Skynet, hogy ki kell nyírni Kyle Reest?He?
Sehonnan. A skynet nem tudhatta, hogy ki lesz Connor apja.
Idézet
És hogy alternatív idősíkok nélkül is lehet sztorit írni egy folytonos időhurokkal aminek sem kezdete sem vége nincs.
De ha időhurok lenne, ami mindig visszatér magába, mindig ugyanannak kéne történnie. Ami nyilvánvalóan a t saga alapján kirát, mert többször megváltoztatták már a jövőt. A terminator világa csak a alternatív síkos elmélettel magyarázható, ha a nagypapa paradoxont próbálod ráhúzni, nagyon hamar baromságnak fog tűnni.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4138 Dátum: 2010. április 14. - 16:57:59 »
Ne is mnyjünk bele, Ben mutatta, hogy már kifiléztétek.
Nem akartam ráhúzni a nagypapa paradoxont.
Másodszori nézésre jöttem rá, hogy amikor a T-800 végigkarmolja JConnor arcát az ez a sérülésl:

Filmbeli képet nem találtam

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4139 Dátum: 2010. április 14. - 17:31:05 »
Igen, a film azzal próbálta pótolni fájó hiányosságait, hogy kismillió utalással kedveskedett a rajongóknak a korábbi filmekre. AZonban ezek - látva a pocsék összképet - nem nosztalgikus, kellemes élményeket keltettek, sokkal inkább csak fájdalmat és keserűséget, arra emlékeztettek minket, hogy mennyire elbaszták a filmet és hogy milyen ordító különbség van ez és a Cameroni darabok között.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"