Szerintem kár is a Salvationon gondolkodni. Én is adtam nemrég egy esély a filmnek, de a Schwarzi cameo-ig bírtam nézni, de addigra már nagyon bosszantott a cucc. A hülyeségeket el se kezdem sorolni, de az időutazós dolog úgy hülyeség benne, ahogy van. Szerinted ha Connor bárki elé odaállna, hogy hé haver a termik visszamennek és ki akarnak nyírni engem, akkor úgy röhögnék ki és lőnék le mint az állat. Cameron egyébként a jövőt is nagyon alaposan kidolgozta, és a T2 elején a 20 mp jelenetben több tiszteletet tudott ébreszteni John Connor (és tökéletesen be tudta mutatni, hogy ez egy harcedzett veterán, akit mindenki tisztel) míg a T4-ben egy nyafogó, kretén, beképzelt totál idióta vezetésre alkalmatlan karaktert sikerült összehozni.
Teljesen igazad van.
Azthiszem rájöttem. AZ elején amikor beemelik a tengeralatt járó főhadiszállásra ezt mondja a főnök: "John Connor, az ellenállás jövendölt vezetője" Vagyis az ő státusza és az apátosz ami övezi az időparadoxon miatt van. Azért lesz ő a vezér, mert megmondták neki a múltban.Válaszom:
What? pont az a lényeg a filmben, hogy néhány katonáján kívül, senki sem hiszi el, hogy miért lesz ő a nagy john connor, miért ő lesz az ellenállás vezetője. Bár összesen egyszer láttam a filmet, többször nem bírtam megnézni, úgyhogy minden választ így tessék értékelni, de én így emlékszem.
Ráadásul a vicc az egészben pont az, hogy a t4-es Connorban semmi nincs meg abból a levázolt képből, amit már az eddigi filmek alapján felépítettünk magunkban, pedig ekkora már igencsak ki kellett volna domborodnia a ragyogó képességeinek az irányításhoz, még ha nem is volt vezető ekkor még tényleges vezető az ellenállásban. Helyette kaptunk egy totálisan súlytalan, néha már nevetséges, hörgő idiótát, ahogy már mondtátok is. Ha nem Connor lett volna a neve, a kutya sem gondolt volna rá, hogy ez az képes elvezetni az ellenállást. MCG-nél azért lett Connor a vezető, mert ő azt állította magáról, hogy az lesz, illetve hogy mindenki meghalt aki fölötte állt a ranglétrán; nem pedig a képességei miatt.
A rádiózás meg olyan dolog, hogy a bujkáló embereknek csak anniy jött le belőle, hogy valaki beszél hozzánk, aki valamiért többet tud a gépekről, mint a környezetükben bárki. SZóval lehet elhitték, amiket állít, de ez még nem jogosítaná fel alanyi jogon, hogy ő irányítson mindenkit.Amit továbbra sem értek, hogy hogy történhetett minden úgy ahogyann a Skynet elmondása szerint tervezte a dolgokat Marcussal. Annyi sok változó volt a sztoriban, hogy nekem ez még mindíg erőltetett.Válasz:
Nahát pont ez az. EZ a kismilliárd logikátlanság közül a legnagyobb és a legalapvetőbb. Egy hideg, racionalista logikával dolgozó gép intelligencia, aki ha tervez is valamit biztosan minden eshetőséget kiszámol, valószínűsíti ha lehetséges stb nagy, tutibiztos, előre kitervelt ördögi terve egy olyan terven alapult, amiben több a kiszámíthatatlan tényező, mint a kiszámítható. És ezt a tervet megpróbálja úgy eladni a film, mintha tényleg mindent előre eltervezett volna a skynet. Addig még csak a fejemet fogtam a moziban, ennél a résznél majdnem lefordultam a székről.Ja még 1 kérdés: Miért mondja John a film elején a T-800-as terveit megnézve, hogy: Katona: "Olyan mint ahogy elmesélted" " John: "ez rosszabb"
Pontosan nem emlékszem már az egész filmre, de a t800-asok sokkal korábban jelentek meg abban a jövőben, amelyben a film játszódik, mint amit John ismert. Ezért mondatta talán, amit írtál.
Mellesleg tényleg, egy oldalig tudnám írni hogy milyen blődségek vannak a filmben, ha megnézném újra. De egyszerűen képtelen vagyok.
Míg a 3. rész csak egy az első kettő sémájára épülő, fölösleges, elpoénkodott, de alapvetően szórakoztató bőrlehúzás volt, addig ez, a nagy háborút bemutató film gigantikus nagy csalódás.
Connor már csak azért is unszimpatikus (nem csak azért mert Bale saját beképzelt személyisége átsüt) a T4-ben, mert csak a saját seggéért aggódik amikor megmenti a túszokat. Azt mondja, hogy mindenki jövője kerül veszélybe és semmit nem konkretizál csak ködösít a rádióban is.
Ez kivételesen nem hiba. Mivel ez a jövő már más, mint amit ismer, máshogy is alakulhat. Lehet, hogy sosem éri el a 2029-es éveket, mert addigra már régen meghal, pont egy ilyen akció miatt és akkor az ellenállás többi része is bekrepál...legalábbis szerinte, mert t4-es Connor halálával nem sokat veszített volna az ellenállás.
Honnan tudja a Skynet, hogy ki kell nyírni Kyle Reest?He?
Sehonnan. A skynet nem tudhatta, hogy ki lesz Connor apja.
És hogy alternatív idősíkok nélkül is lehet sztorit írni egy folytonos időhurokkal aminek sem kezdete sem vége nincs.
De ha időhurok lenne, ami mindig visszatér magába, mindig ugyanannak kéne történnie. Ami nyilvánvalóan a t saga alapján kirát, mert többször megváltoztatták már a jövőt. A terminator világa csak a alternatív síkos elmélettel magyarázható, ha a nagypapa paradoxont próbálod ráhúzni, nagyon hamar baromságnak fog tűnni.