Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1469839 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
Re:OFF
« Válasz #1040 Dátum: 2008. január 06. - 13:13:37 »
Idézet
Ez tényleg nem egyszerű, pepo. Ha orvos akarsz lenni, akkor te is inkább a Patch Adams féle módszert kövesd.
Hát van olyna is, hogy patch-clamp technika, csak azt a sejtmembránpotenciál mérésére találták ki.
Idézet
Isten hozott az egyetemisták való világában Pepo! Nevet Egy jótanács: szerintem hagyd a francba ezt a sok kémiát, fizikát jó abbók a kettes is, aztán inkább az anatómiát, élettant, stb tanuld. Kacsint (egyébként a kémia ugyan az, mint a fizika, csak büdösebb... Vigyorog)
A kémia az nem olyan nehéz, egyik zh-m 82%-os a másik 99%-os lett...meg szerintem alapból könnyebb, amit tanulunk, jó vannak durva képletek, meg egyenletek, de még így is sokkal jobb, mint a fizika.
Nem akarok én fizikából penge lenni...elég lenne nekem egy halványka kettes is...csak pont az van, hogy egyik tételről lehet beszélni normálisan, egyik másik meg olyan felfoghatatlan, meg rövid, hogy semmire se elég...szal ezért félek. :-\
Idézet
Ja és addig ürölj, amíg nincs analitikai vagy fizikai kémiád (máig nem értem, mi szüksége ezekre egy biológia tanár szakos hallgatónak...)! Főleg, hogy analitikai kémiából, ugyanazt a könyvet kell megtanulnunk, mint a vegyészeknek, az analitikai kémia szigorlatra...
Szép. :drying: Mi is tanulunk olyat, amit még a vegyészek nem is vesznek...persze ők is fogják, csak gondolom magasabb szinten.
Amúgy lesz nekünk is még kémia, meg a sejtbiosz is a biozikia tanszék része, ami nem sok jót sejtet, így előre..
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1041 Dátum: 2008. január 06. - 13:54:55 »
Idézet
Ez tényleg nem egyszerű, pepo. Ha orvos akarsz lenni, akkor te is inkább a Patch Adams féle módszert kövesd.
Hát van olyna is, hogy patch-clamp technika, csak azt a sejtmembránpotenciál mérésére találták ki.
Pedig van egyfajta Patch Adams módszer is (tudod, meg is filmesítették az életét Robin Williams főszereplésével), mégha azt nem is így hívják. Most hirtelen egy rövid ismertetőt találtam magyar nyelven, angolul ennél sokkal többet lehet találni róla.

"A negatív energiák megbetegítő hatásáról már értekeztünk néhány hasábon. Íme néhány érv a pozitív pszichoszomatikára is. A nevetés és a pozitív gondolatok gyógyító hatása ma már közismert. Patch Adams és bohóc-orvosai nagyon komoly segítséget adnak a fekvőbeteg intézménybe kényszerített kisgyerekeken. Mint azt olvashattátok is nálunk, Albert Royaards, a magyarországi Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány igazgatója jelenleg egy gyalogtúra keretében gyűjt pénzt a szervezet számára.

Mi most néhány gondolattal színesítenénk a témáról alkotott véleményeteken. Jellemző, hogy amíg a gyerekek naponta majdnem 400-szor nevetnek, addig mi felnőttek csupán átlagosan 15-ször. Pedig a szívből jövő mosoly akár három napra is megnöveli szervezetünkben az endorfin boldogsághormon szintjét, s ez által az immunrendszer védekezőképességét.

A nevetés egyébként a szív és érrendszer számára is komoly gyógytornát jelent. Ezért igyekezzünk ne más kárán nevetni, hanem a saját boldogulásunk érdekében."
« Utoljára szerkesztve: 2008. január 06. - 13:56:44 írta Sepi »

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #1042 Dátum: 2008. január 06. - 14:23:29 »
Idézet
Nem akarok én fizikából penge lenni...elég lenne nekem egy halványka kettes is...csak pont az van, hogy egyik tételről lehet beszélni normálisan, egyik másik meg olyan felfoghatatlan, meg rövid, hogy semmire se elég...szal ezért félek.

Erre pedig az a megoldás, amit én is előszerettel alkalmazok biokémián és állat/növényrendszertanon: kidolgozod, két nap alatt bebiflázod, elmondod, kapsz egy kettest és másik két nap múlva már arra sem emlékszel, hogy mi volt a tételek címe... :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1043 Dátum: 2008. január 06. - 14:54:20 »
Sepihez: na éppen ezért értelmesebb dolog optimistának lenni, mint pesszimistának. Örülni kell az élet apró örömeinek is, nem mindig a rosszat látni mindenben, és máris sokkal boldogoabb, meg ezek szerint egészségesebb is lesz az élet.  ;)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1044 Dátum: 2008. január 06. - 15:18:55 »
Idézet
Erre pedig az a megoldás, amit én is előszerettel alkalmazok biokémián és állat/növényrendszertanon: kidolgozod, két nap alatt bebiflázod, elmondod, kapsz egy kettest és másik két nap múlva már arra sem emlékszel, hogy mi volt a tételek címe...
Hát ezzel már elkéstem. :-\ :headscratch:
Csak a tételek egy 600 oldalas Orvosi biofizika könyvből vannka, ami 9 rugóba került. Szóval elvileg azért lenne a könyv, hogy onnan tanuld a tételeket(a tételek címe mellett ott is van, hogy melyik fejezet kell a könyvben)...és egyik másik tétel címében lévő anyga benne sincs a könyvben, vagy ilyne értékelhetetlen módon van benne. (a másik anyag, ami szintén elég bonyolult, meg tö rthetően le van írva.... :drying:)szóval remélem lehet hivatkozni majd, hogy a könyvben, ahonnan a tételeket meg kéne tanulni, semmi értékelhető nincs róla. :D Amúgy néztem é utána a neten, de nem találtam anno semmit, amivel könnyebebn érthető lenne a dolog....majd lesz valami. Holnap megnézem az egyenletlevezetést, hátha szóbal el tudom mondani azt.
Idézet
Pedig van egyfajta Patch Adams módszer is (tudod, meg is filmesítették az életét Robin Williams főszereplésével), mégha azt nem is így hívják. Most hirtelen egy rövid ismertetőt találtam magyar nyelven, angolul ennél sokkal többet lehet találni róla.
De most mire jó nekem ez tulajdonképpen? :headscratch:
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1045 Dátum: 2008. január 06. - 15:43:32 »
De most mire jó nekem ez tulajdonképpen? :headscratch:
Hát pont ezért:
na éppen ezért értelmesebb dolog optimistának lenni, mint pesszimistának. Örülni kell az élet apró örömeinek is, nem mindig a rosszat látni mindenben, és máris sokkal boldogoabb, meg ezek szerint egészségesebb is lesz az élet.  ;)
Csak pozitívan kell hozzáállni mindenhez, és itt nem csak a tanulásra értem, hanem magához az orvosi szakmához is, esetedben. ;)

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #1046 Dátum: 2008. január 06. - 15:49:37 »
Idézet
szóval remélem lehet hivatkozni majd, hogy a könyvben, ahonnan a tételeket meg kéne tanulni, semmi értékelhető nincs róla.

Na az ami a tanárok nagy többdégét egyáltalán nem érdekli ;) Hidd el, tapasztalatból beszélek...

Daredevil

• Fekete Tarantula
  • **
  • Proctector os Hell"s Kitchen
« Válasz #1047 Dátum: 2008. január 06. - 18:53:44 »
DD: te amúgy hogy állsz a vizsgákkal? Nekem 8-án lesz fizika...de borzalmas lesz. Vagy nem csak én vagyok olyan egyetemista, aki 60 tételből legalább 10-et egyáltalán nem tud felfogni? :headscratch: :(

Nekem holnap lesz még egy egyházismeret vizsga 8Nem röhögni) és ha minden jól megy akkor a pszichót nem kell újraírnom.
A félelem nélküli

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1048 Dátum: 2008. január 06. - 19:23:11 »
És anniy? Hány vizsgád volt, meg milyenek?
Idézet
Csak pozitívan kell hozzáállni mindenhez, és itt nem csak a tanulásra értem, hanem magához az orvosi szakmához is, esetedben.
Jaa, hogy a pozitív hozzáállás? Hát van benne valami, csak ha én ilyen mód megyek neki a vizsgánka, akkor ellazázom, tapasztalat sajnos. :D Mindig is jó matekos volt, de 3-ban a négyesért küzdöttem, de nem azért, mert nem tudtam, csak nem aggódtam, hogy ó úgyis jó lesz, ó úgyis tudom én ezt...hát el is számoltam minidg is, annak ellenére, hogy ha nem számolok el, jók lettek volna a feladatok. :D
Idézet
Na az ami a tanárok nagy többdégét egyáltalán nem érdekli Kacsint Hidd el, tapasztalatból beszélek...
Kapják már be szépen... :drying: Gondolom, hogy így lesz, de akkor passz, nemtok mit csinálni..max uv, hátha nem megint ilyen megfoghatatlan tételt húzok. Csak akkor azt nem értem, miért vetetik meg velünk a drága könyvet, ha tudják, hogy abból néha nem is lehet tanulni, mert egy kalap sz@r az egész... :drying:

Csak orvosin azért gázos a helyzet, mert 30 kreditet lehet összeszedni...ebből 11 kredit a kémia és 9 a fizika. Hálistennke, az idén törölték el a regisztrációs hetet és az őszi vizsgaidőszakot is...magyarul, ha most nem vizsgázom le, akkor 2. félévben nem vehetem fel a sejtbioszt. 2 év első félévében így nem lenne sejtbioszom, nem vehetem fel az élettant, de akkor 2. második félévében megint nem vehetek fel vagy 2 tárgyat, ami már necces, mert lehet nem tudom begyűjteni a szükséges kreditszámot és akkor repülök költségesbe. Ami meg egyenlő a hallállal, mert 850 ezer félévente, plusz a tandíj...

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1049 Dátum: 2008. január 06. - 19:54:08 »
Kapják már be szépen... :drying: Gondolom, hogy így lesz, de akkor passz, nemtok mit csinálni..max uv, hátha nem megint ilyen megfoghatatlan tételt húzok. Csak akkor azt nem értem, miért vetetik meg velünk a drága könyvet, ha tudják, hogy abból néha nem is lehet tanulni, mert egy kalap sz@r az egész... :drying:
Ehez hozzá kell szokni. Ez mindig így van. Nekem például utólag a programozói suliban kellett megvennem több, mint 40 ezer forintért 5db könyvet, amit ki sem nyitottam, mert semmi olyan nem volt benne amivel előrébb lettem volna. :roll:
De egyébként az is egy jó megoldás, hogy megkérdezed a tanártól, hogy milyen könyvet tudna ajánlani amiből fel tudsz készülni. Egyrészt akár jó pontnak is veszi, hogy kikéred a véleményét. Én legalábbis ezt csináltam, amikor 16 évesen egy iskolától független vizsgán kellett fizikából felkészülnöm és fingom sem volt, hogy mi is az az elektromágneses szinkép, ő pedig szivesen ajánlott könyvet.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1050 Dátum: 2008. január 06. - 21:30:53 »
A vonalas meg a folytonos atomszínképekre gondolsz? :D
Hát csak túlélem valahogy...csak úgy tudok hozzáállni, hogy (legalábbis ez derült ki) vanak nálam bőven hülyébbek, és én sem értem akkor azok mit csináljanak. És le fognak vizsgázni és én is le fogok. :D
Csak azt bírom már, aki már egy héttel előtte fél, mert jajj istenem vizsga lesz...akkor mi  lesz patológia, meg anat szigrolat előtt? Az két év anyagából lesz... :D
Előtte egy hónapig nem is esznek az idegbajtól... :D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1051 Dátum: 2008. január 06. - 21:40:41 »
A vonalas meg a folytonos atomszínképekre gondolsz? :D
Valami hasonló volt, ;) már nem emlékszem pontosan, 12 évvel ezelőtt volt. :roll:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1052 Dátum: 2008. január 06. - 21:53:46 »
Hát nyugi, nem csodálom nekem sem életem legszebb olvasmánya volt. :D(ha jól emlékszem, ezzel bizonyították, hogy Bohr atommodellje téves).

Daredevil

• Fekete Tarantula
  • **
« Válasz #1053 Dátum: 2008. január 06. - 22:25:35 »
Öszvissz volt 2 vizsgám. A többit kiváltottuk ZH-kkal.
A félelem nélküli

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1054 Dátum: 2008. január 07. - 10:18:30 »
Idézet
Ami meg egyenlő a hallállal, mert 850 ezer félévente, plusz a tandíj...
Költségtérítésesen is van tandíj? Én úgy tudom nincs, bár én szerencsére még épp kicsúsztam a fizetési kötelezettség alól.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Daredevil

• Fekete Tarantula
  • **
« Válasz #1055 Dátum: 2008. január 07. - 12:25:22 »
Na túl vagyok az egyházismeretem. Kemény 2-es lett, de magamtól nem is vártam többet.
A félelem nélküli

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #1056 Dátum: 2008. január 07. - 15:22:16 »
Idézet
Kapják már be szépen...  Gondolom, hogy így lesz, de akkor passz, nemtok mit csinálni..max uv, hátha nem megint ilyen megfoghatatlan tételt húzok. Csak akkor azt nem értem, miért vetetik meg velünk a drága könyvet, ha tudják, hogy abból néha nem is lehet tanulni, mert egy kalap sz@r az egész...

Na most lehet, hogy utálni fogsz, de mivel tanár szakos vagyok ezért erre reagálok: igazából szerintem engem sem érdekelne, hogy nincs benne a könyvbem, ha nem, tud valamit a kölyök, kérdezze meg... ;)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1057 Dátum: 2008. január 07. - 18:40:40 »
Én is így gondolnám, ha vannénk egy könyvet azért, mert lehet belőle tanulni. De nekünk azért volt köelező megvenni ezt a könyvet, mert ez kell, a tételek is ebből vannak...akkor ne rakjanka már olyna tételt, ami benne sincs a könyvbe. Vagy akkor ajánlott irodalomnka kéne lenni ennek a gyásznak...nah mindegy, holnap meglátjuk hogy fog menni. :D
Idézet
öltségtérítésesen is van tandíj? Én úgy tudom nincs, bár én szerencsére még épp kicsúsztam a fizetési kötelezettség alól.
De van. Az mindenkinke van, államisnka, költségesnek egyaránt. Költségesnek erre jön még a képzés díja, a 850 rugó.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1058 Dátum: 2008. január 07. - 21:48:04 »
De van. Az mindenkinke van, államisnka, költségesnek egyaránt. Költségesnek erre jön még a képzés díja, a 850 rugó.
De nincs. ;)

"A képzési hozzájárulás fizetésére a 2007. szeptember 1-jén tanulmányokat kezdő államilag támogatott képzésre felvett hallgató a második tanévtől kötelezett."

Forrás: http://felveteli.elte.hu/penzugyek/tandij
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1059 Dátum: 2008. január 07. - 22:50:10 »
Nah ezen nem veszünk össze, én úgy tudtam. Mindegy, tandíj ide vagy oda, a költséges 12 millióba fáj összesen. :roll: