Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1469492 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

killingjoke

• Kaméleon
  • **
Re:OFF
« Válasz #10600 Dátum: 2010. október 24. - 23:02:24 »
Visszavonult mert több időt szeretne a gyerekeivel tölteni. Állítólag. Remélem gyorsan meggondolja magát.
"Live for nothing or die for something, your call."

venom75

• Pókfej
« Válasz #10601 Dátum: 2010. október 25. - 07:20:41 »
Én úgy érzem, hogy sem az első sem a második Hulk film nem volt történetileg egy nagy durranás és ezt akármilyen jó ( esetünkben rossz ) kivitelezés , trükk sem javítja fel.Nem is tudom , hogy egy zúzzunk szét mindent lényből lehet -e jó "ütős" filmet készíteni.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #10602 Dátum: 2010. október 25. - 07:46:16 »
Hulkkal persze, hogy lehet jó filmet csinálni. Ott van a Külvárosi kommandó vagy a Mr. Óvóbácsi. Mindkettőben ő a főszereplő. :D

venom75

• Pókfej
« Válasz #10603 Dátum: 2010. október 25. - 08:40:20 »
Mert azok akkora filmtörténeti alkotások voltak.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #10604 Dátum: 2010. október 25. - 08:50:34 »
A Hihetetlen Hulk nem volt annyira rossz, csak a végén az a szokásos "bekattan és hú de megőrül a főenemy" dolog rontotta el...  :roll:

venom75

• Pókfej
« Válasz #10605 Dátum: 2010. október 25. - 09:01:21 »
Alapvetően mindkét filmben voltak számomra tetsző részek , de egészében nem igazán tetszett.
Nem tudom ti hogy vagytok ezzel , de néha nekem ( és ezt nem csak ezekre a filmekre értem ) , a párbeszédek és jelenetek (talán a sok vágás miatt ) olyanok mintha csak egymás után lennének dobálva.Nincsen kibontakozás egy beszélgetésben.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10606 Dátum: 2010. október 25. - 09:04:59 »
Egyetértek, ezért jó néha felüdülésként egy egy 30-40 éves filmet megnézni, ahol szinte csigatempóben zajlanak az események, és egy-egy párbeszédre simán jut 10-20 perc, és mégis jólesik az embernek a mai videóklipp szerü filmekhez képest.

venom75

• Pókfej
« Válasz #10607 Dátum: 2010. október 25. - 09:09:58 »
Na ez az "videóklipp" szerű filmek .Nekem annyira zavaró.

Ju

• Pókfej
« Válasz #10608 Dátum: 2010. október 25. - 10:09:37 »
Nem akarom felújítani a vitát, de pár dolgot hozzáfűznék. Azt mondjátok, hogy a CGI nem kreatív. Ja, melyikőtök foglalkozott vele csak kicsit is közelebbről, minthogy megnézett pár making-of videót? Miért lenne kreatívabb makettet, maszkokat csinálni? Csak az eszközeik mások, ennyi az egész.
Az pedig, hogy sok filmben a történetet is CGI-al pótolják... vajon régen mennyi film készült, aminek nulla története van, és csak egy színésszel, helyszínnel, vagy botránnyal akarják eladni? Nem sok emberről tudom elképzelni, hogy ismerik mondjuk az utóbbi 50 év összes filmjét. Ja, ismerik a nagyobb címeket, amik bent maradtak a köztudatban, és ezekkel baromi jól lehet dobálózni, de most komolyan úgy gondolják, hogy régebben nem jutott 1 jó filmre 20 csapnivaló? A régi filmek sem csak Keresztapákból álltak, ahogy a mostaniak sem csak Inceptionökből.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #10609 Dátum: 2010. október 25. - 10:46:20 »
A CGI-vel nem az a baj, hogy mindenre azt használják, kérdezz egy filmtörténészt, mi volt régen a stop-motionnel. Az a gond vele, hogy abszolút nem él. Egy műanyagfigurával simán el lehetett hitetni még 2004-ben is, hogy ott van, valós, míg egy számítógépes figura még ma is úgy néz ki, hogy egyszerűen üvölt, hogy egy teljesen más létsíkon van még a két dimenziós vásznon is. Még az Avatarnál is teljesen elütöttek az élő színészek és valós díszletek a számítógép által odarakottaktól, pedig az most az új etalon a cgi-ben.
De a legjobb összehasonlítás még mindig a Star Wars. Az EpIV kimaradt jabbás jelenetében számítógépes Jabba van, míg az EpVI-ban ott a régi műanyag. Mégis a műanyag sokkal életszerűbb és elhiszed róla, hogy az egy kukacszerű lény, amivel a színész beszélget, a számítógépesnél meg olyan, mintha egy skizofrén a semmivel beszélgetne és valaki utólag odarakott volna egy figurát.
És ugyanez áll fenn a játékokban is. Hiába fejlődik a grafika, a kinézet még mindig olyan, mintha minden PVC-ből lenne, ennyi év után is, és még mindig él a kézzel rajzolt 2D-s játékok világa, mert egyszerűen sokkal életszerűbbre, részletesebbre tudják megalkotni.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #10610 Dátum: 2010. október 25. - 13:36:05 »
Na ez az "videóklipp" szerű filmek .Nekem annyira zavaró.

Azért nem csak ilyen filmek vannak. Minden évben kijön egy-két ütős, elgondolkodtató amerikai, európai, ázsiai vagy akármilyen származású film. Csak ezeket nem a plaza mozik kínálatában kell keresni. Bár néha oda is beesik néhány gyöngyszem. ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #10611 Dátum: 2010. október 25. - 14:16:41 »
Nem hiszem, hogy aki a 80-as évek kommersz akció, sci-fi, és horrorfilmjein nőtt fel, az pont a művészmozik kínálatában találná meg eme igényét.
Én pedig pontosan ilyen ember vagyok, ezért zavar a kifejezetten szórakoztatóipari (nevezzük plázamozinak, ha akarjuk) termékek leépülése.
Egyébként én nem a cgi térhódítását tartom a filmipar rákfenéjének, sokkal nikább a teljes ötlettelenséget, és a kreativitás, újszerüség maximális hiányát.
Talgaby-nak meg a Star Wars-os példáján is látszik, hogy ő bő 13 évvel ezelött él.
« Utoljára szerkesztve: 2010. október 25. - 14:33:57 írta Todd »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #10612 Dátum: 2010. október 25. - 14:47:28 »
Lehet, de furamód a moziban látott 3D-s Avatar cgi-jénél nekem sokkal szebbek voltak és kevésbé műviek a rákövetkező nap megnézett 2004-es (egyelőre) utolsó Godzilla-film gumijelmezei és műanyag fái. Attól még, hogy egy film úgy néz ki, int egy videojáték, akármilyen modern, nem lesz hihetőbb, mint egy fizikai objektum, ami tényleg ott volt a kamera előtt.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10613 Dátum: 2010. október 25. - 14:59:59 »
Csak én valahogy semmivel sem éreztem élettel telibbnek az MG 1-2-t, mint mondjuk a Metal Gear Solid 3-4-et.
És nem is igazán érzem szükségességét, hogy a széria költözzön vissza a 2 dienzióba.
Kétségkívül sok széria megsínylette a 2 dimenzóbol való kilépést, pl.  Mortal, de azért sokaknak sikerült (Resi, MGS, Legacy of Kain, Final Fantasy).
Ahogy azt se érzem fene nagy dicsőségnek, hogy hiteltelennek érzel egy neonszínekben pompázó őserdőt, ahol csillogó börű 3 méteres macskák rohangálnak lebegő köveken.
De mondjuk a District 9 visszafogott mocskos CGI-je, szerintem full hiteles volt.
Ugyanez igaz a játékprogramokra is, a mindent vakító csillogással beborító Unreal, és a legnagyobb tárgyakat is tök hiteltelen rongybaba effektel dobálózó Havok motortól egyaránt okádni tudnék (pedig sajnos mindkettő igen népszerű).
« Utoljára szerkesztve: 2010. október 25. - 16:06:45 írta Todd »

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #10614 Dátum: 2010. október 25. - 16:58:27 »
Nem hiszem, hogy aki a 80-as évek kommersz akció, sci-fi, és horrorfilmjein nőtt fel, az pont a művészmozik kínálatában találná meg eme igényét.

Én is ezeken nőttem fel, de ettől függetlenül a District 9-t művész moziba kellett megnéznem, mivel az itteni Cinema City nem érezte elég jónak, hogy bevegye a repertoárba.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #10615 Dátum: 2010. október 25. - 20:34:22 »
Idézet
Nem akarom felújítani a vitát, de pár dolgot hozzáfűznék. Azt mondjátok, hogy a CGI nem kreatív. Ja, melyikőtök foglalkozott vele csak kicsit is közelebbről, minthogy megnézett pár making-of videót? Miért lenne kreatívabb makettet, maszkokat csinálni? Csak az eszközeik mások, ennyi az egész.
Nana, én mondtam hasonlót, de nem pontosan ezt. Olyan szempontból nem kreatív, hogy CGI-vel BÁRMIT meg lehet csinálni, max kevésbé lesz hiteles, vagy több pénzbe kerül. Nincsenek meg az olyan korlátai, hogy nah, a rendező összedugta a fejét a maszkmesterekkel, trükkösökkel, órákig tanakodtak, gondolkoztak, hogy bakker, ezt a trükköt hogy lehetne úgy megcsinálni, hogy ne ordítson róla a bábu, műkar stb-stb.
Bénán mondva a régi technika duplán kreatív. Nem volt elég elképzelni, lerajzolni, kifundálni, hogy milyen legyen a látványvilág, hogy nézzen a film, meg is kellett sokszor egészen elképesztő és hihetetlen ötletekkel valósítani azt.  Manapság mondjuk egy rendező csak az első részben vesz részt ténylegesen, a másodikban csak koordinál.
Idézet
Egyetértek, ezért jó néha felüdülésként egy egy 30-40 éves filmet megnézni, ahol szinte csigatempóben zajlanak az események, és egy-egy párbeszédre simán jut 10-20 perc, és mégis jólesik az embernek a mai videóklipp szerü filmekhez képest.
Lehet azért, mert öregszem, lehet azért, mert egyre nagyobb a filmes tapasztalatom, de én egyre többet nyúlok vissza ilyen régi filmekhez. Ma már nem tudnék megnézni egymás után 3 ilyen hipergyorsvágású blockbustert, mert hosszú távin idegesítő.
Idézet
Az pedig, hogy sok filmben a történetet is CGI-al pótolják... vajon régen mennyi film készült, aminek nulla története van, és csak egy színésszel, helyszínnel, vagy botránnyal akarják eladni?
A kérdés költői: Kevesebb. Bizonyos rétegeknek még ma is lehet gyártani és gyártanank is olyan filmeket, amit egy színésszel, helyszínnel, botránnyal akarnak eladni, nulla történettel, plusz erre még egyre jobban rájönnek a CGI-ből álló szemét legaljafilmek. Az arányok persze eltolódhattak úgy is, hogy a végeredmény egál, de nekem is, és sok más embernek is az a tapasztalatom, hogy azért régen 20 filmből kevesebb volt a szemét. Nyilván régen is voltak pocsék filmek, de nem ennyi. Objektíven persze ezt senki sem fogja megmondani soha.

Másik ok, amiért ezt érezhetik sokan. Frusztráló, hogy egy csomó szemetet reklámoznak a világ legjobb filmjeként, égen, vizen, földön, majdhogynem már az űrben is. Közben utólag akkor lett volna fair, hogy nekem fizetnek az időm elpocsékolását. Valahogy régen, amikor negyed enniy reklám nem volt még amcsiban sem, máshogy jött ez le. Csináltak egy filmet, akár egy nagyobb költségvetésűt is, kaki volt, kész, elfelejtette mindenki baromi gyorsan. Most meg ha egy filmnél nem is, de egy idő után megmarad az emberben az, hogy így, megy úgy reklámozzák, ilyen jó, olyan, aztán egy hatalmas nagy csalódás a végeredmény. MIt csalódás: Felfoghatatlan, hogy hogy voltak képesek sok 10 milliót adni erre a szemétre.
Tudom persze marketing az egész, amiből egy szót sem szabad elhinni, de akkor is...egy bizonyos határon túl hiába tudatosan tudja, hogy a reklám csak reklám, a tudat alatt valahogy mégis lecsapódnak, és összeadódnak ezek a dolgok.

Idézet
Azért nem csak ilyen filmek vannak. Minden évben kijön egy-két ütős, elgondolkodtató amerikai, európai, ázsiai vagy akármilyen származású film. Csak ezeket nem a plaza mozik kínálatában kell keresni.
Jah, csak sajnos ezek nem termelnek túl nagy hasznot, ezért tényleg sokszor alig tudják rájuk összekaparni a pénzt a készítők.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10616 Dátum: 2010. október 25. - 21:38:19 »
Talgaby-nak meg a Star Wars-os példáján is látszik, hogy ő bő 13 évvel ezelött él.
Mondjuk ki konkrétan: öreg?!?  ;D
Pepo: Junak van igaza: régebben is rengeteg szemét készült. Én 16 éves koromig baromi nagy mozibajáró voltam, minden jó filmet minimum hatszor megnéztem, viszont belefutottam nagyon sok gagyiba is. És akkor még nem domináltak az amerikai filmek - rengeteg nézhetetlen olasz, francia, angol is volt benne. A francia filmek, ha nem vígjáték volt és nem Delon, vagy Belmondo játszott benne, nagy valószínűséggel gáz volt.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #10617 Dátum: 2010. október 25. - 21:52:24 »
(Ideglenes)Témaváltás. Az X-Men:E mint eltörölni kiadványnak egyetlen(kis hazánkban  :-\:uhoh: pédányanak mi az angol cime? E for extinction?? :nemtudom:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #10618 Dátum: 2010. október 25. - 21:55:03 »
Igen.

szerk.: Illetve egész pontosan "E is for extinction".

szerk. 2: Mármint ez a a történet címe, nem tudom, megjelent-e összegyűjtve, és hogy annak mi a címe.
« Utoljára szerkesztve: 2010. október 25. - 22:00:11 írta zozi56 »
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #10619 Dátum: 2010. október 26. - 08:19:58 »
Igen, megjelent kint is tpb-ben és ezen a címen. Nem olyan rég volt új kiadás belőle.

Idézet
Valahogy régen, amikor negyed ennyi reklám nem volt még amcsiban sem, máshogy jött ez le. Csináltak egy filmet, akár egy nagyobb költségvetésűt is, kaki volt, kész, elfelejtette mindenki baromi gyorsan. Most meg ha egy filmnél nem is, de egy idő után megmarad az emberben az, hogy így, megy úgy reklámozzák, ilyen jó, olyan, aztán egy hatalmas nagy csalódás a végeredmény. Mit csalódás: Felfoghatatlan, hogy hogy voltak képesek sok 10 milliót adni erre a szemétre.
Iratkozz be filmtörténetre, mert ez így annyira nem igaz, amennyire csak lehet. Az "ez a világ legjobb, legszebb, legpáratlanabb, leglátványosabb, legdrámaibb és legsokkolóbb filmje" kunszt, pont, hogy már a húszas évektől kíséri a mozit és a leggyakoribb elem a marketingben. E mellé ott voltak a fizetett kritikusok, a különböző promotáló kunsztok, a filmcsillagok üres szónoklatai... bármi, amire ma azt mondod, gyenge és szánalmas marketingfogás, és nincs köze az internethez és a mobilkomunikációhoz, minimum hatvan éve ugyanúgy jelen van, és régen is ugyanúgy bekajáltak néha százmilliós bevételekre roppant gyenge filmeket.
Idézet
A kérdés költői: Kevesebb. Bizonyos rétegeknek még ma is lehet gyártani és gyártanank is olyan filmeket, amit egy színésszel, helyszínnel, botránnyal akarnak eladni, nulla történettel, plusz erre még egyre jobban rájönnek a CGI-ből álló szemét legaljafilmek.
Megint tévedsz, a hatvanas és a hetvenes évek cenzorenyhülésének hatására komplett iparágak épültek a filmgyártáson belül arra, hogy botránnyal adják el a filmjeiket. Ennek következtében a Deep Throat (angolul értőknek: igen, ez a film címe) mai napig a legnagyobb bevétel/kiadás arányú film a történelemben. De ekkor alakult ki a nácifilmek, az olcsó zombifilmek, a snuff (amikor állítólag valódi gyilkosság szerepel benne), a női börtönös és még sok egyéb, mai is létező, csak totál underground filmek zsánere.