Õ azt mondja, hogy fénysebességgel ha menne egy tárgy elégetne bármit körülötte felfoghatatlanul gyorsan, szóval a hegy elpárologna egy szempillantás alatt. Kicsit olyasmi módon mint Johnny szupernovája, hogy ha azt eléri akkor megeshet, hogy meggyújtja magát a levegőt és kiégeti az egész bolygót. Csak ezt fel kellene szorozni kb 1000-el ha fénysebességet nézünk. Szóval ha ezt megoldják a képregényben akkor Kapi is kibírja a hulk méretü ütéseket, habár szét kellene morzsolódnia az összes csontjának, mielőtt még beérne az ütés. (nem a golyó üti a lyukat, hanem az előtte lévő levegő)
Ami még nekem sosem tiszta, hogy hogyan bír Rozsi mindent amit csak lehet szétvágni? Oké, adamantium, a világ legerősebb fémje, de hogy tud olyan könnyedén egy acéltömböt kettészelni? Ha fogsz egy titánium katanát ami szuperéles és nagyon precízen nekisuhintod egy pl. 2 centis fadarabnak, nem vagyok biztos benne, hogy olyan szépen elvágnád mint rozsi a vasbetont. (persze gyorsaság meg erő itt a legnagyobb befolyásoló, de egy zárat átvágni csak úgy hogy pöccint egyet a bicskáján...)
Ezt áthoztam ide.
Nem kételkedem fizikus ismerősödben, de nekem még így is meredek, hogy az egész hegy elpárologna tőle, nem csak az adott tárgy környezete.
Egy szinkrotronban amúgy menniyre tudnak felgyorsítani egy töltést? És egy lineáris gyorsítóban?
Rozsinál én se értettem ezt sosem, de ahogy te is mondtad, képregény, és ez nem annyira meredek, úgyhogy simán meg lehet szokni.