Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1469489 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Daredevil

• Fekete Tarantula
  • **
  • Proctector os Hell"s Kitchen
Re:OFF
« Válasz #1220 Dátum: 2008. február 04. - 22:28:10 »
Én is gratulálok. Bárcsak már ott tartanék én is.....
A félelem nélküli

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1221 Dátum: 2008. február 05. - 10:25:07 »
Inkább átjöttem a DB-vel ebbe a topikba, hogy ne a köszöntősben offoljunk.
http://majinforums.com/ (a dragonball részek dual hangban (angol, japán) kiváló minőség, én most szedem őket.
Én egyetlen egy részt láttam angolul, ez a Bardockos különrész volt. Hát valami borzalmas volt a hang... Már a szereplők nyögdécselős beszéde nagyon zavart, de mikor meghallottam, hogy a zenéket is lecserélték, már szenvedve néztem tovább. A japán sokkal jobb minden tekintetben.
Egyébként ha most látnám először a Dragon Ballt, szerintem egy "Mi ez a kaki?" felkiáltással ki is dobnám az ablakon, de kicsi koromban úgy hozzám nőtt. :sweetheart: Szerencsére attól a résztől kezdtem el nézni, ahol először majommá változál, az nagyon megtetszett.
És kik a kedvenc szereplőitek? Nekem sokáig Chaos volt, de utána, mikor már keveset szerepelt, Ifjú Sátán lett, ő nagyon érdekes figura.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/3/3d/Piccolo_(Dragon_Ball)_photo.jpg
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Kakarotto

• Mysterio
  • **
  • May Néni Lover
« Válasz #1222 Dátum: 2008. február 05. - 11:26:52 »
nekem meg van az összes rész angolban, de én se nagyon szeretem, de szerencsére a Z felénél már normálisabb a szöveg, mert most megnéztem az egyik Raditzos részt és valami ilyesmi beszélgetés volt:
"Piccolo: He is your brother?
Goku: Yeah, can you belive that? He isnt took me to a ball game ever.
Piccolo: Yeah, Tell me about it."
Ezután megállítottam, és elkezdtem a monitoromnak ordibálni, hogy ekkora szart hogyan?!?!
Amcsik ezen a téren nagyon értenek ahhoz, hogyan szúrják el a Japán rajzfilmeket, kiveszik a jó, külön arra írt zenét, beraknak valami hard-rockot, lecserélik a szöveget, mert az amerikai gyerekek mégsem hallhatnak komoly beszédeket, meg olyan szavakat, hogy Isten és mennyország (helyette lett "Guardian of the earth" és "other dimension". Azért az vicces ahogy nem azt mondják, hogy Goku meghalt, hanem "he is now in the other dimension"), és kivágnak sok jelenetet ami szerintük nem olyan izgalmas (ezért nehéz megtalálni az original verziót ha az angolt nézed. Lehet hogy unalmas 1-2 rész, de azokban általában valami karakter fejlődés van, vagy a magánéletükről tudunk meg 1-2 dolgot ami szerintem jó, mert nem tesz jót a sorozatnak ha csak a harcokrol szól az egész.)

De nincs probléma, mint ahogy már írtam és a majinforums.com-on úgy mint a Kaskuson le lehet szedni a részeket jó minőségben, dual hang, meg nem csak DB van, van ott más anime is akit érdekel.

kérdésedre válasz: Nekem mindig is Goku volt, ha csak elképzelem hogyan eszik máris jobb kedvem van, plusz jó benne, hogy bárhogy is fejlődött a jelleme, mindig hű maradt az eredetihez, ami sajnos sokszor változik a sorozatokban. De persze az összes többit is csípem (kivéve néha Bulmát meg Pan-t, mikor óriási nagy csata folyik, már félholt az összes főszereplő, ők meg elkezdenek panaszkodni, hogy "jajj letört a körmöm" és "légyszi valaki vigyen már haza", na az nagyon irritál.)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1223 Dátum: 2008. február 05. - 16:38:38 »
Én Vegitát bírtam a legjobban.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1224 Dátum: 2008. február 05. - 16:49:56 »
Nekem Piccolo volt a kedvencem, csak miatta néztem a sorozatot és szedtem le a részeket, aztán amilyen kemény karaktert csináltak belőle a Z-ben a GT-re és az S-re ritka kaki lett.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1225 Dátum: 2008. február 05. - 17:17:32 »
Nekem is a Z-ben tetszett leginkább. De mi az az S? Sose hallottam ilyenről. :-[

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #1226 Dátum: 2008. február 05. - 18:07:01 »
Ott szúrták el a DragonBall-t hogy mindig SonGoKu volt az über harcos. Mindenki más folyamatosan egyre pancserebb lett. Még az eleinte hihetetlen erejű arrogáns Vegita is majd elsírta magát mikor néhány szituációban felbukkant és megoldotta a szituációt. Kár.

Kakarotto

• Mysterio
  • **
  • May Néni Lover
« Válasz #1227 Dátum: 2008. február 05. - 18:44:26 »
Piccolo akkor volt a legkeményebb mikor C17-el harcolt, az nagyon király küzdelem volt, azután már nem tudott merre fejlődni, de megmaradt talán a "legokosabb harcosnak".
Silver: eredetileg úgy tervezték a Z sorozatot, hogy Gohan lesz a főszereplője, ezt láthatjuk is mert az ő karakterfejlődéséről van a legtöbb jelenet (piccolo tréning, namek, garlic jr, cell games, iskola évek, túlvilág), de az elején a sorozatnak (mármint a mangának) mégsem volt akkora hatása az új karakternek mint Goku, ezért nézettség miatt az alkotó egyre többet visszahozta SonGokut, mint utolsó megmentő.
Az első felében meg igazából muszáj volt, hogy Goku legyen erősebb, mert akkor még Vegita simán megölt volna mindenkit ha nincs a fusztráció, utána Gohan lett az űber harcos, de hát ez van a végére ezt találták ki...

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1228 Dátum: 2008. február 05. - 20:19:33 »
Idézet
Ott szúrták el a DragonBall-t hogy mindig SonGoKu volt az über harcos. Mindenki más folyamatosan egyre pancserebb lett
Ez így nagyon nem igaz. Sok szereplő volt sokkal erősebb nála.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1229 Dátum: 2008. február 05. - 22:12:38 »
Ehhez hozzászólni nem tudok, mert én csak a magyarul megjelent képregényt olvastam, de akkor van egy jó hírem: a börzére viszek ki DB puzzlet is eladni.  ;D

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1230 Dátum: 2008. február 06. - 11:37:21 »
Egy átlagos napnak indult a mai, el akartam indítani a utorrentet, nem indul. Cél nem található. :headscratch: Megnézem, mire hivatkozik, a win az elérési út végére odabiggyesztett egy ~ jelet. Ki akarom törölni: nem találja az eredeti elérési utat. Itt már csúnyán néztem, gondoltam, megnézem a folyamatokat, mégis milyen csúnyaságok futnak nekem. Ctrl+alt+del, mire hibaüzenet: "A rendszergazda letitotta a feladatkezelő használatát." Rövid gndolkodás után villámként csapott belém a felismerés: "de'jszen az én vagyok!" :o Ok, itt már nagyon csúnyán néztem, gondoltam újraindítom. De nem, a start menüből hiányzott a "számítógép kikapcsolása" menüpont. Álltam egyedül, magányosan, feladatkezelő nélkül, a restart hiánya miatti mélabútól csüggedve. Rendben, brute force. A kikapcsolásgombot nyomtam 5 másodpercig, kikapcsolt. Kicsit vártam, bekapcsoltam. Mikor indul a win, kékhalál, de épp csak addig, hogy fel tudjam fogni a kék színt, a szöveget már nem tudtam elolvasni. Ugyanez még párszor. A csökkentett módnál ugyanezt produkálta. Itt tudatosult bennem, hogy valószínűleg megsérült egy fontos rendszerfájl. Érdekes, hogy a "legutóbbi helyes konfiguráció"-val elindult a win, de ezzel is csak ki akarta élni szadista hajlamait rajtam, a halálos csapás előtt még egy utolsót belém rúgni, induláskor rögtön megjelent Az Ablak, Amit Csak Kevesen Látnak (továbbiakban AAACsKL). Mikor érzi az ember, hogy a túloldalon a bitek így: :twisted: vigyorognak. Egy visszaszámláló, hogy egy perc múlva újraindul a rendszer. Addig bármit csinálhatsz. Olyan ez, mint a halálraítéltek utolsó kívánsága: csak arra a pár képregényre hagy vessek egy utolsó pillantást, csak azt az e-mailt hagy olvassam el thunderbirdben, ilyesmik. Aztán kíméletlenül leáll.
Mivel laptopokba bűnszar dvd-meghajtókat szoktak tenni, nem is lepődtem meg igazán, mikor egyetlen boot-lemezemet sem olvasta be a kb 7-ből. Kísérleteztem egy ideig a Damn Small Linux-szal, hogy majd bootolok én USB-ről, de egy félórás reménytelen küzdelem után feladtam (arra mindenesetre büszke vagyok, hogy elsőre sikerült adsl-kapcsolatot létrehoznom egy 50 megás linux-disztribúció alatt).
Most pedig "jön" az új win a másik gépen. Mindent újrakezdek. Szebben. Jobban. Okosabban. Mint mindig...

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1231 Dátum: 2008. február 06. - 12:10:24 »
Nekem is a Z-ben tetszett leginkább. De mi az az S? Sose hallottam ilyenről. :-[

A Dragon Ball anime-nek 5 sorozata van. Az alap, a Z, GT, S és az AF ami jelenleg is fut japánban. Az S története nem Goku-ról szól, hanem az apja vezette lázadásról, és azzal ér véget, hogy Gokut kirepítik az űrbe. 58 részes. Az AF pedig fogalmam sincs miről szól, lévén csak japán szervereken keresztül lehet letölteni.
http://www.myfavoritegames.com/dbz/DBAFEpisodes.htm

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1232 Dátum: 2008. február 06. - 12:22:23 »
Akkor segítek: Az "AF" az "April's Fool" rövidítése... ;)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1233 Dátum: 2008. február 06. - 12:23:53 »
Részvétem, zozi. Sok sikert az újratelepítéshez.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1234 Dátum: 2008. február 06. - 12:29:11 »
A Dragon Ball anime-nek 5 sorozata van. Az alap, a Z, GT, S és az AF ami jelenleg is fut japánban. Az S története nem Goku-ról szól, hanem az apja vezette lázadásról, és azzal ér véget, hogy Gokut kirepítik az űrbe. 58 részes. Az AF pedig fogalmam sincs miről szól, lévén csak japán szervereken keresztül lehet letölteni.
Az AF nem létezik, arról már hallottam. Forrás: http://en.wikipedia.org/wiki/Dragon_Ball_AF

Ennek az S-nek utánanéztem, de nem találtam semmi használhatót se wikin, se google-n. Tudnál róla linket adni?

Sepi: Köszi, remélem semmi lényeges adatom nem veszik el. Szerencsére volt annyi eszem, hogy két partíciót használjak, és a windowsén nem volt semmi pótolhatatlan, csak a thunderbird mentette oda az e-maileket. Az újabbak megvannak máshol is, de a régiek sajna csak ott.
A "javítás" funkció tartja még a lelket bennem. :)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1235 Dátum: 2008. február 06. - 13:09:32 »
Hát, nekem már többször volt olyan, hogy hiába volt két partíció, mégis sérültek fájlok a másikon is. Vagy fel se tudta rendesen telepíteni magát a windows, csak ha a másikat is letöröltem. :headscratch:

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1236 Dátum: 2008. február 06. - 13:23:05 »
Hogy került a csökkentett módban való indításkor látható rendszergazdai fiókra jelszó? >:(

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1237 Dátum: 2008. február 06. - 13:33:15 »
Asszép. Lehet formázás lesz a dologból.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1238 Dátum: 2008. február 06. - 13:41:55 »
Most az fordult meg a fejemben, lehet, hogy valaki "játékának" lettem az áldozata. Tényleg nem tudom elképzelni máshogy, hogyan kerül valamire jelszó, amin _biztos_, hogy nem kellene lennie. Az e-mailjeimet is sikerült kimentemen szerencsére, szóval szívem szerint már formáznám. Csak sajnos továbbra sem olvasta be egyetlen telepítő cd-met sem.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1239 Dátum: 2008. február 06. - 13:59:21 »
Milyen laptopod van?