Én mondjuk újságárusoknál is láttam sokszor régebbi lapokat, amelyek nem tudom, hogy maradtak ott. Elvileg leltárt kell készíteniük, ami pedig nem kel el, azt vissza kell küldeniük.
Igen, jól látod, csak előfordul, hogy emberi mulasztásból elfelejtenek pár lapot visszaküldeni a terjesztőnek. Ez a következőképpen működik:
A lapker minden újság szállítmánnyal visz az eladónak egy remitenda papírt, amin fel vannak tüntetve, hogy a következő napon mely újságokat kell beszedni és visszaküldeni a szállítóval. Azon a papíron a lap neve mellé fel kell tüntetni a darabszámot is, és a visszaküldött darabszámok után nem kell fizetnie az eladónak. Ha egy-egy címből nem küld vissza az eladó, akkor a lapker úgy értékeli, hogy abból az összes leszállított példányszámot eladta, és így kifizetteti az eladóval. Ha viszont valamilyen okból elfelejtik az adott lapot visszaküldeni, akkor azt már más napon nem lehet elküldeni, ezt nagyon szigorúan veszi a lapker. Persze sokan még ezután is próbálkoznak vele, hogy pót-remitenda papírral visszaküldhessék a lapkernek, de ez nem minden esetben szokott sikerülni, ezért fordulhat elő, hogy valamelyik újságból van még régebbi szám is az eladónál. Mert azt a lapker már kifizettette vele, ő pedig igyekszik megszabadulni tőle.
Mit indítottam el !!!
A lényeg nálam az , hogy padláson feküdt néhány száz újság és én megkaptam ajándékba, az meg hogy hogyan került oda engem nem érdekel illetve csak véletlenül tudtam meg.
Látod, ezért nem szabad dicsekedni.

Büntetésből most mindannyiunknak hozol belőle a következő börzére.