Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1473190 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

D-TOX

• Rinó
  • **
Re:OFF
« Válasz #14340 Dátum: 2013. április 16. - 09:38:23 »
Dolgoztam ilyen helyen pár napot, ez semmilyen néven nem lopás. A dolgozók teljesen legálisan vihetnek a zúzásra kerülő újságokból.
Annó én is mentettem ki Pár Pókembert.
Azért, mert te is csináltad, még nem lesz más a neve. Amit a kiadó bezúzásra ítél, annak a helye a zúzdában van. Ha nem kerül oda, az lopás, akárhogy is szépíted.  ;) Ha bemászol a papírgyárba, hogy hulladékot szerezz még mielőtt a pulperekbe kerülne a papír, az is lopás. Ha bármi történhetne a zúzdás anyagokkal, akkor a kiadóknak nem létezne utóeladása, mert tele lenne a piac a zúzdás anyagokkal.  ;) :spidey:

Nemcsak az utóeladással lenne gond, ha ezt nagy tételben csinálnák, hanem a "normál" eladásokkal is. Ki venné meg a különféle lapokat az újságárusoknál, ha tudná azt, hogy mondjuk egy ismerőse ki tud neki (és esetleg a barátainak) menteni pár példányt a bezúzás elött álló kiadványokból ingyen vagy mondjuk valamilyen jelképes összegért? Kb. senki. Mindenki azt várná, hogy végre bezúzásra kerüljenek az újságok, mert onnan "ingyen" hozzájuthatnak a lapokhoz.
Én mondjuk újságárusoknál is láttam sokszor régebbi lapokat, amelyek nem tudom, hogy maradtak ott. Elvileg leltárt kell készíteniük, ami pedig nem kel el, azt vissza kell küldeniük.

venom75

• Pókfej
« Válasz #14341 Dátum: 2013. április 16. - 11:25:37 »
Mit indítottam el !!!
A lényeg nálam az , hogy padláson feküdt néhány száz újság és én megkaptam ajándékba, az meg hogy hogyan került oda engem nem érdekel illetve csak véletlenül tudtam meg.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #14342 Dátum: 2013. április 16. - 13:20:10 »
Meg ennyi év után, és a kiadója megszűnésével már nem is számít.  ;)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #14343 Dátum: 2013. április 16. - 13:53:49 »
Én mondjuk újságárusoknál is láttam sokszor régebbi lapokat, amelyek nem tudom, hogy maradtak ott. Elvileg leltárt kell készíteniük, ami pedig nem kel el, azt vissza kell küldeniük.
Igen, jól látod, csak előfordul, hogy emberi mulasztásból elfelejtenek pár lapot visszaküldeni a terjesztőnek. Ez a következőképpen működik:
A lapker minden újság szállítmánnyal visz az eladónak egy remitenda papírt, amin fel vannak tüntetve, hogy a következő napon mely újságokat kell beszedni és visszaküldeni a szállítóval. Azon a papíron a lap neve mellé fel kell tüntetni a darabszámot is, és a visszaküldött darabszámok után nem kell fizetnie az eladónak. Ha egy-egy címből nem küld vissza az eladó, akkor a lapker úgy értékeli, hogy abból az összes leszállított példányszámot eladta, és így kifizetteti az eladóval. Ha viszont valamilyen okból elfelejtik az adott lapot visszaküldeni, akkor azt már más napon nem lehet elküldeni, ezt nagyon szigorúan veszi a lapker. Persze sokan még ezután is próbálkoznak vele, hogy pót-remitenda papírral visszaküldhessék a lapkernek, de ez nem minden esetben szokott sikerülni, ezért fordulhat elő, hogy valamelyik újságból van még régebbi szám is az eladónál. Mert azt a lapker már kifizettette vele, ő pedig igyekszik megszabadulni tőle.

Mit indítottam el !!!
A lényeg nálam az , hogy padláson feküdt néhány száz újság és én megkaptam ajándékba, az meg hogy hogyan került oda engem nem érdekel illetve csak véletlenül tudtam meg.
Látod, ezért nem szabad dicsekedni.  ;D Büntetésből most mindannyiunknak hozol belőle a következő börzére.
« Utoljára szerkesztve: 2013. április 16. - 13:55:50 írta Sepi »

SwitcX

• Vendég
« Válasz #14344 Dátum: 2013. április 16. - 14:16:40 »
elkezdte felhasználni a kazánhoz.

Ez a legdurvább az egészben!

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #14345 Dátum: 2013. április 16. - 15:16:05 »
...begyjutáshoz használta volna őket.
...elkezdte felhasználni a kazánhoz.

Todd

• Pókfej
« Válasz #14346 Dátum: 2013. április 16. - 19:13:53 »
Miért, ő csak végrehajtotta az utasítást, hogy megsemmisítse a remitendát.  ;D
Egy törvénytisztelő polgár.

venom75

• Pókfej
« Válasz #14347 Dátum: 2013. április 16. - 20:15:49 »
Mit indítottam el !!!
Látod, ezért nem szabad dicsekedni.  ;D Büntetésből most mindannyiunknak hozol belőle a következő börzére.
[/quote]

Legközelebb nem mondok neked el semmit .

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #14348 Dátum: 2013. április 16. - 21:19:17 »
És mindezt nyilvánosan jelented be.  :twisted: ;D
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #14349 Dátum: 2013. április 16. - 21:24:02 »
Most már késő, nem úszod meg a büntetést.  :brow:

venom75

• Pókfej
« Válasz #14350 Dátum: 2013. április 17. - 09:35:26 »
Csak neked, csak  most.  :D

Jester

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #14351 Dátum: 2013. április 21. - 16:08:14 »
Ronrol tud valaki valamit? szokott meg valahol forumozni?

Kozben meglett a blogja. Tessek neki gratulalni. Meg emlekszem anno a k.net-es suta, kezdeti hozzaszolasaira, de a mai naptol kezdve kvazi peldakep lett a szememben :)
A srac 3000 futobol lett a negyedik a Varosvedo futason, olyan idovel, amihez kepest Flash kutyaf*sza.
« Utoljára szerkesztve: 2013. április 21. - 16:46:08 írta Jester »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #14352 Dátum: 2013. április 21. - 19:57:45 »
Tényleg??  :) Hatalmas gratula neki!
Figyeled, milyen tehetségek jönneki ki a képregényes körökből? Ott volt nemrég Mozaik, aki beállította a vak bűvös kocka kirakást egy óra alatt 19 kockával egymás után. :)

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #14353 Dátum: 2013. április 21. - 20:34:43 »
Ronrol tud valaki valamit? szokott meg valahol forumozni?

Kozben meglett a blogja. Tessek neki gratulalni. Meg emlekszem anno a k.net-es suta, kezdeti hozzaszolasaira, de a mai naptol kezdve kvazi peldakep lett a szememben :)
A srac 3000 futobol lett a negyedik a Varosvedo futason, olyan idovel, amihez kepest Flash kutyaf*sza.

Eléggé el van foglalva mostanság magával, de én ismerem már kölyökkorom óta, szóval megvan, szerkesztget, ír, a blogján tudod követni, itt is szokott néha néha lenni.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #14354 Dátum: 2013. április 21. - 21:22:07 »
Gratula neki! :)
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Ju

• Pókfej
« Válasz #14355 Dátum: 2013. április 21. - 22:57:58 »
Wow! Gratula neki :)

Figyeled, milyen tehetségek jönneki ki a képregényes körökből? Ott volt nemrég Mozaik
Valóban. :D Lassan már rajtam lesz a sor, hogy alkossak valami maradandót. ;)

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #14356 Dátum: 2013. április 22. - 01:25:13 »
A HZS-n merre vannak a DC-s karakter leírások ?  :headscratch: Meg marveles ha van.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #14357 Dátum: 2013. április 22. - 07:38:38 »
DC-s nincs. Az Enciklopédiában gyűjtjük őket.

venom75

• Pókfej
« Válasz #14358 Dátum: 2013. április 22. - 09:41:35 »
A newgencomics oldalán vannak.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #14359 Dátum: 2013. április 29. - 14:44:24 »
Hali,
az egyik cimbim mindenáron comicsból szeretne németül tanulni. Van ötlet, honnan lehetne letölteni német nyelvű cuccokat?
"Live for nothing or die for something, your call."