Én azért nem nagyon hiszek a Titánon kialakult élet lehetőségében, mert nagyon messze van a naptól, oda a napfénynek kb 2%-a jut el. Persze ez még nem zárja ki, hogy valami primitív életforma (baktériumok, amőbák) ne létezhetnének ott.
A szétrobbant bolygó elmélete valóban érdekes. Kár, hogy nem sokat hallani róla mostanság...de szerintem a legnagyobb probléma az, hogy elfért volna-e még egy bolygó a Vénusz s a Mars között?
Pont ezért van a Mars és a Jupiter között.

De egyébként nagyon keveset hallani róla mostanság. Gondolom azért is, mert amennyit innen a Földről, és amennyit ilyen sok évmilliónyi idő elteltével ki lehetett kutatni, azt már megtették. Ha jól emlékszem azt mondták, hogy kb a Mars-al egyméretű bolygó lehetett ott. Meg valószinű, hogy a Mars két holdja is annak a néhai bolygónak a maradványai, valamint azt sem tartották kizártnak, hogy a Hold-on lévő kráterek nagy részét is annak a bolygónak a szétrepülő maradványai okozták. Egyesek azt sem tartják kizártnak, hogy azok a meteorok pusztították ki a dinoszauruszokat (ismét visszakanyarodtunk erre a témára is.

)
Egyébként a Plutót most már nem számítják a bolygók közé. Ami szvsz elég nagy hülyeség. Szerintem vígan elférne annak. Csak azért kiszedni a listából, mert hogy elég kicsi...

Így most egy kettős bolygóval kevesebb a naprendszerünk.