Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1467017 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:OFF
« Válasz #1800 Dátum: 2008. május 01. - 12:52:12 »
Punkológus, nem vagy te egy kicsit eltévedve, mert ki akarja itt leköpni, megverni stb az emokat, inkább egy Metálos forumon kéne nyomnod ezeket a hozzászólásokat. ;D Hiszen nem igazán értem, ki ellen véded, emikor itt senki sem támadta őket.
Amúgy tényleg kaki dolog tininek lenni, rájönni, hogy nem vagy mindenben őstehetség, és nem valószínű, hogy szuprhős, világhírű rocksztár, stb. leszel, ebben kb egyet értek, de azért az, hogy emiatt magadra íród hatalmas betükkel, hogy Lúzer (mert ezt jelenti emonak lenni), nem megoldás.
Hát ezért nézem le őket, meg ezért nézem le a többi kasztot is, mert sem bandázásból, sem izomtibizésből, sem sörivásból, sem emozásból nem lessz érettségi, és talán a kiábrándulásból nem arra kéne jutni, hogy akkor mindent feladunk, hanem arra, hogy jobban kellene küzdeni.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1801 Dátum: 2008. május 01. - 12:52:55 »
Idézet
És igenis had legyen világfájdalmuk, ami jelezném nem abból áll, hogy nekem a világon a legszarabb, mert csak. Hanem abból a fusztráló érzésböl, hogy valami nem működik jól a környezetünkben, hogy alapvetően valami valahol el van cseszve és igenis tele a világ igazságtalansággal. És mint írtam, ezt csak a tinédzserkorban lehet igazán átérezni, mert naívak vagyunk, ez az egész újdonságszámba megy még, és a menetrendszerinti kamaszkori teljesen normális önértékelési zavarokkal párosul. De ezekben semmi különös nincsen.
Nincs,  és mégis van. Ezen mindenki átesett...legalábbis én is egy időben nagyon az ilyen érzelmek kavalkádjában voltam, mondjuk 3-4 éve, amikor kezdett átformálódni a gondolkodásmódom. Mégse lettem emos, akkor is ezt tudom mondani. Mert korábban is voltak olyan teenagerek, akiknek érzelemdúsabb, zavartabb volt ez az időszak, esetleg súlyosabban érintette őket a nagy rácsodálkozás, hogy menniy fájdalom és pusztítás van a világban. De valahogy mégse jött létre ez az emo nevezetű divat. Mert ez az...ahogy Ben is írta, sokan csak belekerülnke ebbe, holott semmi keresnivalójuk ott.
Idézet
Az hogy a társadalom számára ezt a mindig szomorú arcukat mutatják, az egy dolog, bedőlni nem kell nekik. Ha azért hőbörgünk, mert a "kis taknyos nem tudhat az életről semmit", akkor nem kell nekünk úgy viselkedni, mintha nem tudnánk miröl van szó. Talán nem kéne egy tinédzser provokációinak felülni, mert azzal csak azt bizonyítjuk, hogy mi nem tudunk valójában a világról semmit. Sajnos a baromi nagy utálatözönt látva ellenük, úgy érzem, hogy rengetegen tényleg nem tudnak.
Nem is, és nem is lököm a nagy bölcs sokat tapasztalt szöveget, mert nem így van. De ha valami nagyobb bajom van érzelmileg, akkor már egyből legyek emos? Nevetséges. Engem, mint mondtam, az zavar, hogy korábban is lejátszódott ez minden korosztályban, aztán mindenkin kijött valahogy, úgy ahogy. De eddig nem így...és aza baj, hogy ennke nem szabadna így történnie. És hogy csak a szomorú arcukat mutatják, ami valójában egy trükk? Az ő tudatos trükkjük. Innentől kezdve, ha valaki csak egy tahó görény a világ szemében, és direkt tahó görény, de vannka belső értékei is, azok nem érdekelnek. Saját magát állítja be, ahogy az emos is, kiprovokálják maguknak az utálatot, ezzel is alátámasztva mesterkélten maguknak azt, hogy őket menniyre nem értik meg, és hogy tényleg mennyi kaki van a világban.
Idézet
Ilyenkor még minden fekete vagy fehér
Akkor minden bizonnyal én abnormális  tinédzser voltam. Mert nem volt minden feket-vagy fehér. Pont abban a korban jöttem rá, hogy nem minden az.
Idézet
És ismétlem, nem akarom, hogy szeressétek őket (én sem teszem), hanem hogy értsük már meg a dolgokat, ne gyűlöljük őket, ne kezeljük külön emberi fajként
Nem kezeljük külön fajként, isten ments. De a fenébe is, pár nap múlva 19 vagyok, én sem mondhatom magamat valami húdenagy feltőttnek. 3-4, vagy egyesek esetében akár 2 év választ el az emos korosztálytól, szóval nem vagyok valami messze, a korosztályom nincs messze időben. Nem mondhatjuk, hogy 3 év alatt enniyre megváltozott volna minden, minden enniyra sz@r lett volna, ahogy az emosok szerint van. És mégis létezik az emo...úgyhogy nekem ne mondja senki, hogy meg kéne értenem őket. Minket se értettek meg anno, mégse lett senki sem emos, mégsem sírtunk, mint a kislányok. Ez egy szánalamas divat, mert a mai tinédzserek egy része nem tud mit kezdeni magával és azt hiszi, hogy rájött a nagy igazságra.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Todd

• Pókfej
« Válasz #1802 Dátum: 2008. május 01. - 13:03:12 »
Idézet
Szerintem viszont a Ben álltal leírt eset sokkal inkább álltalános, semmint végpont.
Hát abból, amit én tapasztaltam, nem ez szűrődött le. Pedig sikerült jó párral beszélgetnem, sőt neten keresztül még egykét anyukával is, akinek a csemetéje az. (...)
Az elkényeztetés téma. Itt annyi igazság mindenképpen van, hogy a többségük középosztálybeli családokból kerül ki. Sőt igazatok van abban is, hogy a többségük el lett kényeztetve, de ez sem megy újdonságba.
Pont erről beszéltem én is Punkológus, azonnal rávágod arra, amit írok, hogy nincs így, hogy lehessen ellenkezni, aztán meg a következő mondatodban leírod szó szeint ugyanazt, akkor mégis miről szól ez a vita, ha mi mindenben egyetértünk?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1803 Dátum: 2008. május 01. - 14:52:15 »
Az emósokról.  ;D
Kaine már látta a húgomat és még őt is megtévesztette.
Hogyne, egy nagyon kedves, csendes, aranyos lány volt.  ;D
Mellesleg rengeteg ember van, főleg tinédzserkorban, aki csak a vidám partyface arcát mutatja meg a világnak, ami színtén ugyanolyan rossz dolog, ha nem rosszabb.
Itt van például Mary Jane Watson.  :D
Idézet
És ismétlem, nem akarom, hogy szeressétek őket (én sem teszem), hanem hogy értsük már meg a dolgokat, ne gyűlöljük őket, ne kezeljük külön emberi fajként.

Ami engem illet, egyáltalán nincs kialakult véleményem a jelenségről. Személyesen annyira kevéssel találkoztam még, hogy egyszerűen nem alakult ki semmiféle határozott kép róluk, különösen olyan nem, hogy lőjük halomra őket, stb. Megértem, hogy nem normálisak kissé, hogy mártírok és drámakirálynők az önsajnálat tengerébe fulladva (de szépen mondtam, istenem  :'( ), amit abszolút negatívnak tartok, de messze nem tartok ott, hogy egyáltalán eszembe jutna bárminemű gyűlölet velük szemben, nem hogy erőszak.  ;)

Gordin

• Grizzly
  • *
« Válasz #1804 Dátum: 2008. május 03. - 17:02:43 »
Hát nem tudom mit írjak...
Szánalmas.
Nekem akinek tényleg nem volt ygerekszobája gond nélkül felnőttem.
Sztem itt csak önértékelési és önbizalom hiány van (kicsit scak össze kéne szedniük magukat, az önsajnáltatásból nem lehet megélni), meg ugye az elkényeztetés amiről töübben is írtak. Nem megértés kell ide, hanem normális nevelés, és ennyi.

Aki alkalmatlan az életre.... (na ezt inkább nem írom le), na mind1 az élet tényleg nem  egy habostorta, nekünk se volt könynebb...

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1805 Dátum: 2008. május 03. - 21:21:59 »
Nézted a meccset Doki? 4-1..sima ügy, Ronaldo meg aranycipős lesz, plusz alighanem aranylabdás is. Egy győzelem kellene és bajnoki cím... :D
Nanit nem értem egyedül. Mire volt jó, hogy kiállíttatta magát 3-0ás állásnál... a 38. percben. :headscratch: :drying:
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #1806 Dátum: 2008. május 04. - 08:38:17 »
Néztem, bár pont az első félidő 15. percében jöttek a rokonok, szóval 3 gólról lemaradtam... :'( De utána néztem a második félidőt is. Nanit meg: fiatal még, majd ha lehiggadt, már nem fog ilyeneket csinálni. ;) Egyébként az volt a legszebb az egészben, hogy még emberhátrányban is szinte csak nekünk volt helyzetünk! :D
Ja és összejött, amit akartam: Chelsea-MU BL döntő! :oh: Csak sajna az MU-Bayern Szuperkupa már nem fog összejönni..

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1807 Dátum: 2008. május 04. - 09:30:51 »
No, ne szaladj anniyra előre, elsőnke a Wigan meccs a legfontosabb. Végülis az a helyzet van, ha azt a meccset megnyerjük, sikeres az idény, bajnoi cím satöbbi, ha nem akkor kész. Az jár a fejemben, hogy ilyenkor mit mondhat a srácoknak az edző...én legalábbis azt mondanám, hogy a kezetekben a sorsotok, nézzétek az egészet úgy, hogy egy meccsért bajnoki címet adnak, mindössze egy meccset kell megnyerni érte. És ez az a mecss. :D

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #1808 Dátum: 2008. május 04. - 09:40:31 »
Én Football Managerben ilyen azt mondom, hogy vagy nyertek vagy repül a fél csapat... ;D

Ju

• Pókfej
« Válasz #1809 Dátum: 2008. május 05. - 12:06:18 »
Idézetet írta: Punkológus
Az egyéniségről szóló véleményeddel egyetértek, azzal a különbséggel, hogy én két külön kategóriát állapítok meg: a véleményvezérhez, azaz valamilyen kialakult gondolatvilághoz való csatlakozást és a divatozást.
Igen, de a kettő között csak az intelligencia a különbség.

Idézet
Az emo pedig egy kisebbség
Egyre kevésbé az...

Idézet
Nekem sem jön be a gondolkodásuk, meg a véleményük, és egy emo közegben vitába is szállnék velük, de inkább látok bennük fejlődőképes emberi lényt, míg az átlagos Gáborkába, aki csak füvezni, meg inni akar, könyvet kezébe nem fogott és a Harcosok Klubjáról harmadszori megnézés után is azt gondolja, hogy milyen kúl verekedős film.
Úgy érzem, hogy lesarkítod a dolgokat. A tinédzserek sem csak emosokból meg Gáborkákból áll, ezek csak végletek.

Idézet
Az hogy az emo reális alternatívát jelenthet egy fiatalnak (amit sem te, sem én nem helyeslünk) leginkább a világról kiállított szegénységi bizonyítvány, válságtünet.
Persze, így igaz. Nem az a baj, hogy követnek egy filozófiát (itt most nem a divatozókra gondolok), mert legalább gondolkodnak, hanem az, hogy ilyen filozófiát találnak maguknak. Nem személyesen az emberekről van véleményem, hanem magáról a filozófiáról. Szerintem életképtelen és nem mutat kiutat a személyes válságokból, nincs benne erő, amibe kapaszkodhatnál ha valami gondod van, nem tanít meg küzdeni.

Idézetet írta: Todd
Hát ezért nézem le őket, meg ezért nézem le a többi kasztot is, mert sem bandázásból, sem izomtibizésből, sem sörivásból, sem emozásból nem lessz érettségi, és talán a kiábrándulásból nem arra kéne jutni, hogy akkor mindent feladunk, hanem arra, hogy jobban kellene küzdeni.
Valójában amilyen szintre süllyesztették az új érettségit (legalábbis a középszintűt), úgy szinte lehetetlen megbukni rajta. ;D Persze tudom, nem erre gondoltál. ;)
Én alapból azt nem tartom sokra, ha az emberek kasztokba tömörülnek, jön a csordaszellem és ekkor már nem gondolkodnak, csak követik az aktuális csordájuk gondolkodását. Ugyanez a véleményem az izomtibikről, meg mindenkiről, aki csak felvesz egy arcot, hogy csatlakozhasson egy csordához.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1810 Dátum: 2008. május 05. - 18:38:46 »
Szuperhős álruha készítő gyorstalpaló:
http://www.spidey4fun.ncable.net.au/

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1811 Dátum: 2008. május 05. - 19:19:46 »
Szerintem életképtelen és nem mutat kiutat a személyes válságokból, nincs benne erő, amibe kapaszkodhatnál ha valami gondod van, nem tanít meg küzdeni.
Hát, valahogy el kell jutni az emberiség újabb (?) kihalásáig, miután túlnépesítettük a Földet, és ezzel a szemlélettel egy tökéletesen alkalmatlan utódfajt sikerült alkotnunk. De nem gond, amíg nincsenek többségben.  :D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1812 Dátum: 2008. május 05. - 19:22:36 »
Én sem aggódom addig amíg valaki fel nem kiállt, hogy az EMO-sok már a spájzban vannak. ;D

Ju

• Pókfej
« Válasz #1813 Dátum: 2008. május 06. - 08:56:30 »
A túlnépesedésre nekem is lenne megoldásom. ;) Két csoportra osztanám az embereket, az egyik a zombik, a másik a nem-zombik. A villamoson lökdösődő nyanyák például az utóbbiba kerülnének. :twisted: Aztán ezeket kiraknám egy külön kontinensre, köré meg drótkerítést raknék, hogy ne zavarják a többi embert. ;)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1814 Dátum: 2008. május 06. - 10:53:41 »
Ez egy ici picit úgy hangzik mint Genosha  ;D De nem egy hülye ötlet. Engem az egyik ilyen "idős nénike vagyok fiatalember, engedjen előre a buszon" típusú halálosztó, úgy röpített félre egy megállóban tolakodás címén, hogy a ványadt testét felszuszakolja a járatra, hogy eltört a kezem, és még azt sem mondta, hogy bajod esett öcskös. Pedig nem vagyok egy gyenge ember, de az a törékenynek látszó emberutánzat mégis felborított. Istenem ha én is ilyen leszek vénségemre végezzenek ki tarkólövéssel, vagy vegyék el a protkóm és haljak éhen.

Ju

• Pókfej
« Válasz #1815 Dátum: 2008. május 06. - 11:32:41 »
Ja, meg felemelik a járókeretet és futnak ha lekésnék a buszt. :roll: Hova sietnek? Kirúgják őket a nyugdíjas klubból ha elkésnek? ;D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1816 Dátum: 2008. május 06. - 12:03:26 »
Az olimpián kellene indítani őket, 100m-es gyorsfutáson, csak egy buszt kell előttük vezetni (mint az agárversenyen a műnyulat). Szerintem mindenkit elvernének. Öt másodperc alatt lefutnák a 100 métert. ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1817 Dátum: 2008. május 06. - 12:08:08 »
Sepi, de gonosz vagy!  :lol:

Ju

• Pókfej
« Válasz #1818 Dátum: 2008. május 06. - 12:32:12 »
Jogos. :hehe:

Erről jut eszembe, múltkori börze után ülünk kb 10en a Burger Kingben, erre mellettünk egy idős pár hangosan megdícsért, hogy mi milyen rendes fiatalok vagyunk. :D Csak tudnám, ez hogy jött le nekik. ;D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1819 Dátum: 2008. május 06. - 12:33:51 »
Bitztos eddig csak olyanokkal hozta őket össze a balsors, akik a Burzsuj Királyban csavarták a spanglit.