Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1467308 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
Re:OFF
« Válasz #240 Dátum: 2007. július 15. - 22:11:16 »
Szóval leégtél. :D Én hálistennke szoktattam magam a naphoz, szóval elvileg nem lenne szabad, hogy megsüljek.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #241 Dátum: 2007. július 15. - 22:22:15 »
Még annyira nem vagyok biztos benne, de már vannak jelek.  :)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #242 Dátum: 2007. július 15. - 22:27:38 »
A picit is vittétek? Gondolom élvezte ő is, már amikor nem aludt. :D

Ju

• Pókfej
« Válasz #243 Dátum: 2007. július 16. - 11:50:19 »
Hú, lemaradtam egy kicsit... elromlott a modemem :roll: Most bepótolom, amiket muszáj beszólnom. :hehe:

A Plútóról: egy iszonyú nagy hülyeség, hogy kisbolygóvá minősítik.  :roll: Ezzel az erővel a Merkúr is lehetne az. Az más, hogy az asztrológiában fontos szerepe van, bár ezt a tudományt nem tartják sokra az asztronómusok.
Amúgy nem 8 bolygó maradt, mert már felfedeztek egyet a Plútón kívül és Eris-nek nevezték el.

A történelemről: most komolyan, nem mindegy, hogy 2007 vagy 1707 van? :D Nem az a lényeg, hogy és mikor kezdték el számolni az időt. Minden csak viszonyítás kérdése.
Az meg, hogy eseményeket kitaláltak 500 évvel ezelőttre, szintén nem mindegy? Változtat ez bármit is a mi életünkön? Persze, kivéve ha történész az ember. ;)

Jézust meg szerintem minden nép nacionalista része magáénak tartja valahol, nem mintha ezzel bármit is elérnének. ;)

Az meg, hogy földönkívüliek jöttek a Földre... és azóta hova lettek? :D Erre is van más magyarázat, például, hogy létezett a Földön egy fejlettebb civilizáció, ami a pusztulásával egyidőben menekült/menekítette ki a tudását és így jutott különböző helyekre ugyanaz a "mítosz".
De persze senki nem tudja, hogy ezekből a sztorikból mi igaz és hogy is volt.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #244 Dátum: 2007. július 16. - 13:49:20 »
Idézet
A Plútóról: egy iszonyú nagy hülyeség, hogy kisbolygóvá minősítik.  Hááát Ezzel az erővel a Merkúr is lehetne az. Az más, hogy az asztrológiában fontos szerepe van, bár ezt a tudományt nem tartják sokra az asztronómusok.
Amúgy nem 8 bolygó maradt, mert már felfedeztek egyet a Plútón kívül és Eris-nek nevezték el.
Szerintem egyáltalán nem hülyeség. A Plútó eddig is nagyon neccesen volt nagybolygó...mindig vitatták, hogy annka lehet-e tekinteni. a sűrűsége, méretei, tömege alapján belső típusú...viszont ehhez képest irdatlan messzi van a Naptól és nagyon kicsi. A pályája sem hétköznapi...nem értek vele egyet, de nem lepődtem meg, amikor levették a listáról.
Idézet
A történelemről: most komolyan, nem mindegy, hogy 2007 vagy 1707 van?
Nem, mert akkor a nagy milleniumi ünnepség csak kamu volt.. ;D
nem is az a lényeg, hogy most menniyt írunk, hanem az, hogy 300 évet csak úgy kitaláltak a történelmeből.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #245 Dátum: 2007. július 16. - 13:55:28 »
A pályája sem hétköznapi...
Szerintem az ilyen kis kifogások amikkel a tudósok jönnek nem állják meg a helyüket. Jó persze, nem óriásbolygó, de van rá valami törvény, hogy egy naprendszer külső részén csak óriás gázbolygók keringhetnek?? Plussz a nem hétköznapi dologra a legjobb ellenpélda az Uránusz. Hiszen az sem forog a tengelyén, hanem "gurul". Nagyon furcsa és érdekes dolgok léteznek a világegyetemben, csak az a baj, hogy a csillagászaink egyszerűen a sötétben tapogatóznak. Persze ez nem az ő hibájuk, egyszerűen a mai technikai tudással más nem kivitelezhető. Csak akkor miért szegregálnak ennyire...?

Tovima

• Rakéta Robi
  • *
« Válasz #246 Dátum: 2007. július 16. - 15:08:36 »
Egy kicsit utánajártam ennek a Plútós izének, (olyan 5 percet) és azt találtam, hogy:

Tudták, hogy valami nincs rendben az Uránusz pályájával, és megtalálták a Neptunuszt. De annak a pályájával sem volt rendben, és keresték a 9. bolygót. Megtalálták a Plútót (ami túl kicsi meg minden volt, hogy azt az eltérést okozta volna a Neptunusz pályájában) de megvolt és kész. Pedig valószínűleg van még egy bolygó a környéken, csak nem keresték mert ott van a Plútó. Talán most majd találnak helyette mást.(régebbi cikk-itt a Plútó még bolygó volt ;D)

Ami miatt ezt megtaláltam az az volt, hogy a Legyen Ön is Milliomos egyik adásában a következő volt a kérdés(és ennek jártam utána):

Melyik bolygónak van gyűrűje?
A - Jupiter  B - Szaturnusz  C - Uránusz  D - Neptunusz

Ha én ültem volna ott azt mondtam volna hogy: Jelöljük meg az A B C és D választ. :D (Olyan kérdést feltenni, amire minden válasz helyes, az elég durva)
"So Captain Marvel zapped in right between the eyes." Lennon-McCartney

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #247 Dátum: 2007. július 16. - 15:13:13 »
Melyik bolygónak van gyűrűje?
A - Jupiter  B - Szaturnusz  C - Uránusz  D - Neptunusz

Ha én ültem volna ott azt mondtam volna hogy: Jelöljük meg az A B C és D választ. :D (Olyan kérdést feltenni, amire minden válasz helyes, az elég durva)

Hát ez tényleg elég durva. Egy kicsit jobban is utánnanézhettek volna, nem csak az 50-es évek beli földrajzkönyvet kellett volna elővenni. :roll: Mert tényleg az a poén, hogy mindegyik felsorolt bolygónak van gyűrűje. Az egy dolog, hogy a legnagyobb és leglátványosabb a Szaturnuszé, de ez nem zárja ki a többit. Egyébként apró érdekesség, hogy a Neptunusznak pedig olyan a gyűrűje, hogy úgy néz ki, mint ha sodrott kötél lenne.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #248 Dátum: 2007. július 16. - 15:14:54 »
A picit is vittétek? Gondolom élvezte ő is, már amikor nem aludt. :D
Dehogy!  8)  Két hónapos babát még nem vihetsz ki a napra, meg majdnem 40 fokos hőségbe, árnyék ide, vagy oda.  ;) Kinn láttam babakocsis alvó babát, megkérdeztem, másfél éves volt. Talán jövő nyáron már vihetjük.  :)
« Utoljára szerkesztve: 2007. július 16. - 16:11:57 írta kaine »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #249 Dátum: 2007. július 16. - 15:27:49 »
Nem szabad ilyen hőségben kivinni. Gyalog menetm az újságoshoz, 400m, de esküszöm már ömlött rólam a víz, meg szinte rosszul voltam olyan a hőség.
Idézet
Tudták, hogy valami nincs rendben az Uránusz pályájával, és megtalálták a Neptunuszt. De annak a pályájával sem volt rendben, és keresték a 9. bolygót. Megtalálták a Plútót (ami túl kicsi meg minden volt, hogy azt az eltérést okozta volna a Neptunusz pályájában) de megvolt és kész. Pedig valószínűleg van még egy bolygó a környéken, csak nem keresték mert ott van a Plútó.
Azóta már találtak is valamit. De nem értem mi olyan nagy baj, hogy szerencsétlen Plútót lefokozták? Most őszintén: sokkal jobban hihető egy kisodródott holdnak, mint egy önálló bolygónak.

Ez a kérdés meg iszonyú durva...Vágó mit monodtt a kérdésre nem emlékszel?

Ju

• Pókfej
« Válasz #250 Dátum: 2007. július 16. - 15:31:12 »
Basszus, általános 5.ben tanították, hogy mind a 4nek van gyűrűje... ;D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #251 Dátum: 2007. július 16. - 15:31:46 »
De nem értem mi olyan nagy baj, hogy szerencsétlen Plútót lefokozták? Most őszintén: sokkal jobban hihető egy kisodródott holdnak, mint egy önálló bolygónak.
Azt már régebben is mondták, hogy valószinűleg a Neptunusz egyik elkóborolt holdja, ám mégis a Charon-al együtt egy jópofa kis kettő bolygót alkotott, és Nap körüli pályára állt. Az egy dolog, hogy nem ő okozza a Neptunusz pályazavarait, attól még ott van a Neptun és a feltételezhető 10dik bolygó között. Szerintem nyugodtan maradhatna a bolygók között, én biztos mindig úgy fogok rá tekinteni.

Tovima

• Rakéta Robi
  • *
« Válasz #252 Dátum: 2007. július 16. - 15:37:17 »
Ez a kérdés meg iszonyú durva...Vágó mit monodtt a kérdésre nem emlékszel?

Olyan 200ezres körüli kérdés volt, a játékos megjelölte a Szaturnuszt, aztán mentek tovább. Lehet, hogy a Vágó tudta a helyes válaszokat, de akkor kivágták a reakcióját. ;D

A közönségjátéknak egyszer ez volt a kérdése:
Kiről nem neveztek el hidat BP-en?
Erzsébet, István, Margit, Árpád
(Itt szintén nincs helyes válasz, de az Istvánra gondoltak ;D)
"So Captain Marvel zapped in right between the eyes." Lennon-McCartney

Ju

• Pókfej
« Válasz #253 Dátum: 2007. július 16. - 15:47:02 »
feltételezhető 10dik bolygó között.

Már megtalálták. ;) Legalábbis találtak egyet. :)

Idézet
Szerintem nyugodtan maradhatna a bolygók között, én biztos mindig úgy fogok rá tekinteni.

Én is.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #254 Dátum: 2007. július 16. - 17:04:40 »
Idézet
Olyan 200ezres körüli kérdés volt, a játékos megjelölte a Szaturnuszt, aztán mentek tovább. Lehet, hogy a Vágó tudta a helyes válaszokat, de akkor kivágták a reakcióját. Vigyorog
Tuti..szerintem kiesett a székből. ;D

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #255 Dátum: 2007. július 16. - 19:09:16 »
"Többség"? Van, akinek az Ulti volna szimpatikusabb? :o Szegény emberek...
Sepi, talgaby: Én szeretem a 616-os Univerzumot, de az Ultit egy picit jobban bírom. Szinte az összes sorozatot ismerem, párat veszek is. (Csoda Pók, ÚXM) Régebben az ÚF4-et is vettem, csak sajna megszűnt..... :'( :'( :'( :'(

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #256 Dátum: 2007. július 16. - 19:14:58 »
Teljesen érthető, nem is nézün rád csúnya szemmel emiatt. Az egész Ulti univerzum a fiatalokat célozza meg és ők szeretik is. Nektek készül...(én vén róka,a  18 évemmel) :hehe:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #257 Dátum: 2007. július 16. - 19:27:07 »
Nekem is tetszik az ultimate univerzum. Rendszeresen olvasom őket, de attól még az eredeti marad a kedvencem. Főleg, hogy rengeteg klasszikus képregényt olvastam el, így jópár dologra furcsa szemmel nézek az ultiban.

Gabe

• Gibbon
  • *
« Válasz #258 Dátum: 2007. július 16. - 20:43:25 »
Pepo, lehet hogy ennek a linknek örülni fogsz: Kenedy

616 vs Ulti: Én nem vagyok benne túlzottan a témában, de általában nekem is az előző tetszik a leginkább (F4 rulz), de az X-eket kifejezetten utálom. Viszont az a minimális mennyiségű találkozás velük az ultiban, nos, lehet hogy ott tudnám őket szeretni. Kivéve pesze Rozsit, akitől mindig is kiráz a hideg  :-\ 

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #259 Dátum: 2007. július 16. - 20:56:54 »
Nem rossz ez a Kennedy cikk, de ezt már a hatvanas évek közepén is megállapították független szakértők, hogy biztosan nem Oswald lőtt. Főleg hogy mint kiderült, az előtt az épület előtt, ahonnan állítólag Oswald lőtt egy texasi örökzöld fa is áll, ami pont eltakarta Kennedy autóját, tehát ezzel már pont elveszett az a 8 másodperc, amit meg kellett volna várnia az áthaladás miatt.

Egyébként ajánlom mindenkinek a témában a JFK című filmet. Bár van benne pár nem tökéletesen pontos tény is, de azért rengeteg mindent elmondanak benne, amit a new orleansi ügyész kiderített az évek során.
« Utoljára szerkesztve: 2007. július 16. - 20:59:05 írta Sepi »