Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1467017 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:OFF
« Válasz #2180 Dátum: 2008. június 04. - 17:27:13 »
Én külső felvételeken voltam statiszta.
Ilyen én is voltam egyszer.  :D Egy rokonom a Pannónia filmstúdióban dolgozik, és be akarták vezetni itthon is a kandi kamerát, vagyis az otthonról beküldhető videókat. Ehhez, kedvcsinálónak az elsőt megrendezték. Ebben voltam egy apuka, aki a kislányát (aki az ő lánya volt, nekem uncsitesóm) lökdösi egy hintán, majd elvileg anyuci szól, hogy kamerázik, nézzünk oda, odanézek, mire a hinta elüt és elesek. Kaptam érte egy ezrest.  ;D

Daredevil

• Fekete Tarantula
  • **
  • Proctector os Hell"s Kitchen
« Válasz #2181 Dátum: 2008. június 04. - 18:23:38 »
Durva kereseti lehetőség. ;D
A félelem nélküli

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #2182 Dátum: 2008. június 04. - 19:24:42 »
meg nekünk azt mondta a dékán, viccesen, hogy azért törölték el az őszi vizsgaidőszakot, hogy a diák nyáron csak pihenjen inkább. Erre meg gyakorlat van...hát köszönöm szépen!
Ez nagyon gyanús... :headscratch: Nálunk is pont ez volt az indok az öszi vizsgaidőszak eltörlésére.
kaine: Ennél a boncolásnál ne hullaszagot képzelj el. :D Itt csak a formalin szagát érzed, az a nagyon büdös. Patológián meg fagyasztva lesznke, szóval azok nem rohadnak.
Hát nekem eleve nagyon érzékenby az orrom, amikor nem vagyok náthás, és a szagokat sem bírom, de ha még csak formalin szag lenne, azt elviselném, de itt a félig rohadt \ rothadó tetem és a formalin kombinációja betesz nekem. Amúgy meg patologián simán felolvadnak egy boncolás közben , úgyhogy azis nagyon büdös, állítólag büdösebb, mint a formalinos.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2183 Dátum: 2008. június 04. - 20:35:04 »
Az élet szép oldalai.  :lol:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2184 Dátum: 2008. június 04. - 22:08:24 »
Na majd kiderül.

Érdekes, hogy itt mindnkei szereeplt már valamiben, én meg még soha semmiben. Pedig kiskoromban színész akartam lenni. :D
Idézet
Ez nagyon gyanús... vakaró Nálunk is pont ez volt az indok az öszi vizsgaidőszak eltörlésére.
Összebeszéltek, hogy mi a legnagyobb szánalma shülyeség, amit ki tudnak találni... :drying:
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2185 Dátum: 2008. június 04. - 22:11:42 »
Régebben még én is szerettem volna színész lenni, de nemrég leszámoltam vele, és inkább a filmforgatást választottam.  :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2186 Dátum: 2008. június 04. - 22:23:03 »
Engem is érdekel. Alighanem nem valami hétköznapibb dologt választok, akkor afelé orientálódtam volna. Mivel imádom a filmeket,. minden érdekelt, ami a filmekkel kapcsolatos.
MOndjuk szerintem reklámszakinka is jó lennék..legalábbis anniy gáz, ötlettelen és szánalmas reklám van, hogy hihetetlen. Fájdalmasan sz@r de tényleg...nekem meg amikor nézek egy ilyen reklámot, minidg egy halom ötletem van, hogyna kéne ezt megcsinálni meg ilyesmi. :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2187 Dátum: 2008. június 04. - 22:53:54 »
Én nagyon sokáig programozó akartam lenni, aztán végül elméleti matematikusnak mentem, később mégis felvettem a progot is, és most tépődök a matematikus és a programozó szak között. Mindkettőt nagyon szeretem, csak a prog látványosan jobban megy, ezért valószínűleg ezt a szakom tartom meg.
Egyébként ma vizsgáztam 5-ösre architektúrákból. 70-en kezdtük, volt egy rövid írásbeli rész, ott el lehetett érni egy legfeljebb 3-as jegyet. Akinek legalább 2-es lett, az mehetett javítani szóban. Én mentem, és sikerült. Két tételt kellett elmondanom, egyet én választottam, egyet kaptam. A "digitális logika alapjai" nevűt kaptam, az nem volt nehéz. Amit pedig választottam, az a leggyönyörűbb volt az egész tételsorról: "Folyamat fogalma és szerepe, folyamat állapotai, állapotátmenetek; megvalósításuk modern processzorokon, folyamatleíró, folyamattáblázat, folyamatok hierarchiája; szálak és megvalósításuk; konkrét példák: Linux és Windows". Picivel hosszabb neve van, mint a másiknak. :) A Windowst teljesen kihagytam, helyette a Linuxot annyira bemutattam, amennyire csak tudtam.

A témához: én nem szerepeltem soha tv-ben, viszont készítettek velem interjút egy rádióban, valami tudományos műsorban. A fotoelektromos effektusról és a maghasadásról kérdezgettek, én meg válaszolgattam. Akkoriban még a (szigorúan elméleti) fizikusi pályát is fontolgattam, de aztán sajnos/szerencsére nem ott kötöttem ki.

Sepi, ma említetted valahol, hogy van egy "középfokú programozói" végzettséged. Ez micsoda? Ugyanaz, amit ismerek, a középfokú informatikus, vagy ez ténylegesen valami programozói szakma? Milyen nyelveket tanítottak ott neked?
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2188 Dátum: 2008. június 04. - 23:06:49 »
Idézet
Én nagyon sokáig programozó akartam lenni, aztán végül elméleti matematikusnak mentem, később mégis felvettem a progot is, és most tépődök a matematikus és a programozó szak között. Mindkettőt nagyon szeretem, csak a prog látványosan jobban megy, ezért valószínűleg ezt a szakom tartom meg.
Az nem semmi. Zozi, te nagyon okos lehetsz. Elméleti matek+ programozó. Mindkettőhöz sok ész kell, le a kalappal. ;)
Áh, de ez akkor is durva... :D
Lakótársam mérnök infós, de nagyon megy neki a programozás, már 12 éve skorában ilyen 600 oldala könyveket olvsott ki a nemtom milyen programnyelvről...és már most az egyetem egyik legjobb programozója, ilyne olyan haverjai által 100 ezre munkákat kap satöbbi. Én meg oylan iriyg vagyok, hogy nekem sokkla többet kell tanulni, sokla tovább és egyáltalán nem biztos, hoyg jó lesz az orvoskonak..legalábbi amilyne helyzetben van most az egészségügy. :(
nem értem engem miért nem érdekelt soha a számítástechnika, meg a programozás...pedig enke nagy jövője van úgy látom, és igazán jól keresnke vele. Matekból sosem voltam rossz, meg alapból nincs rossz fejem, de utáltam a matekot, semmi értelmét nem láttam...az infót is utáltam, már a kezdetleges veblapszerkesztésnél mindne bajom volt. :D
Ja és grat a vizsgához! ;)
Idézet
A fotoelektromos effektusról és a maghasadásról kérdezgettek, én meg válaszolgattam
Fizikából két dolog lérdekelt minidg, de az  nagyon. Az atomfizika, meg az ilyen optikai dolgok, sugárzások.
Nade én már esküszöm nem vagyok képben: a fotoeffektus, meg a fotoelekromos jelenség most ugyanaz, vagy különböző? :D

Gari

• Grizzly
  • *
« Válasz #2189 Dátum: 2008. június 04. - 23:23:22 »
Kezdek zavarba jönni...itt már mindenki csinált mindent, meg mindenféle végzettsége van, én meg még csak az általános 7. osztályt végzem el másfél hét múlva... :o :hehe:

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2190 Dátum: 2008. június 04. - 23:23:49 »
Idézet
Nade én már esküszöm nem vagyok képben: a fotoeffektus, meg a fotoelekromos jelenség most ugyanaz, vagy különböző?
Ugyanaz, csak a fotoeffektus elnevezés jóval elterjedtebb. Fogalmam sincs, hogy miért pont a másik nevét írtam, itt lászik meg, hogy lassan 40 órája talpon vagyok.
Idézet
optika
Ez az a tárgy, amit egytől egyig az összes fizikusismerősöm átkoz. :lol: Állítólag az egyik legnehezebb fizikai tárgy.

A lakótársad jó korán kezdte! Nekem az az úgymond szerencsém, hogy az infósok matekból... nem igazán vannak a helyzet magaslatán. Engem pedig érdekelnek a matematika rendszerek modellezései, erre pedig elég nagy a kereslet (hogy mást nem mondjak, az mp3 és társai a numerikus analízis "szerény eredményei"). És imádok játékokat írni. A külsejükkel egyáltalán nem foglalkozom, mindig csak az "AI"-val (bőven túlzó tá ez a kifejezés, de most már nincs erőm körülírni).
Idézet
Kezdek zavarba jönni...itt már mindenki csinált mindent, meg mindenféle végzettsége van, én meg még csak az általános 7. osztályt végzem el másfél hét múlva...
Ugyan, mi is voltunk fiatalok. Még én is, bár én többnyire már akkor is a matekkönyv fölött gubbasztottam, illetve a gépet buheráltam. :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2008. június 04. - 23:26:52 írta zozi56 »
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2191 Dátum: 2008. június 05. - 00:12:35 »
Idézet
Ugyanaz, csak a fotoeffektus elnevezés jóval elterjedtebb. Fogalmam sincs, hogy miért pont a másik nevét írtam, itt lászik meg, hogy lassan 40 órája talpon vagyok.
Hú...mit csinálsz te enniy ideje fennt? :surp: :surp:
nekem  36 óra volt a max...eddig. Mert ha tanulsz, annak így semmi értelme. :roll:
Idézet
Ez az a tárgy, amit egytől egyig az összes fizikusismerősöm átkoz. nevetés Állítólag az egyik legnehezebb fizikai tárgy.
Jah, már amit mi tanultunk belőle biofizikából az se volt a legkönnyebb, de engem már általánoisban megfogott a dolog, amikor vettük a fénytörsét, lencséket meg ilyeneket. Titkolt szándékom hoyg szemész legyek...mondjuk hazabeszélek nekem is van szemügém. :D
Bár azt mondják a szemészeknke biztosnak kell lenni a kezének..hát nekem ha ideges vagyok nem a legbiztosabb. :headscratch:
Idézet
A lakótársad jó korán kezdte! Nekem az az úgymond szerencsém, hogy az infósok matekból... nem igazán vannak a helyzet magaslatán.
Ez komoly? Én mindenkitől úgy tudtam, hogy a matekosok mellett az infósoknka van a legtöbb matek. Főleg a mérnökinfósoknak...legalábbis nekik is van egy csomó...kalkulus, diszkrétmatek, meg ilyesmikk, nem tudom mik ezek. De az  apoén, hogy a matekot ő is nagyon szereti, meg keni is rendesen, kalkulusból 98%-os zh-kat írt... :D
Fizikából meg bukik megfele, mert olyan kemény kérdéseket tettek fel a dogába, hogy mi történik, hogy ha egy atommag béta sugárzással bomlik... :headscratch: :D
Idézet
Engem pedig érdekelnek a matematika rendszerek modellezései, erre pedig elég nagy a kereslet (hogy mást nem mondjak, az mp3 és társai a numerikus analízis "szerény eredményei")
Na összejöttek itt a dolgok. :D
Pont vagy egy hónapja mondta, hogy az mp3-mal kapcsolatban ír valami programot. :D
Amúgy engem pont azért zavar ennyire, hogy sosem tudott lekötni ez a dolog, mert azt viszont nagyon fantasztikusnka tartottam mindig, hogy egy számítógép hogy működik, milyen számítási teljesítményre képes, mi mindent meg lehet csinálni egy programmal, vagy egy programot írni, ami egy rakás dolgot megtud csinálni egy játékot stb.
Meg néha elgondolkozom azon, hogy vannka emberek akik ezeket a programokat csinálják. Nem kis koponyák az tuti. De akik ezeket a programnyelveket kitalálták, na azok mit tudtak te jóisten? meg elgondolkozom azon, hogy az első ilyen emberkék még nullákból meg egyesekből építették fel ezt az egészet? meg az is eszembe jutott már, hogy egyáltalán a gép, hogy érzékeli, hogy a képernyőn mire kattint az ember...? :D
Szóval számomra ezek olyan fantasztikus dolgok, mint amikor pista bácsi rácsodálkozik a ciklotronra, mivel túrót se ért hozzá. De amikor egyáltalán megláttam egy minimális programot hogy az hogy épül fel....vagy egy ilyne kis Mario szintű játékot hány oldlaon keresztül csinált... :surp: Egyből elmegy a kedvem az egésztől. Meg mondtam, hogy én már ott rémesen untam az egészet, amikor infó órán egy olyna progit csináltunk asszem pascalba, hogy kiírja a nevedet fordítva, meg hogy kék alapon villogjon egy magyar zászló... ;D
Idézet
Kezdek zavarba jönni...itt már mindenki csinált mindent, meg mindenféle végzettsége van, én meg még csak az általános 7. osztályt végzem el másfél hét múlva..
Hát akkor még előtted az élet. Azért itt már akik ilyenket írtak, már 20 fölött van mindenki. Én vagyok még 19... :D
Mondjuk én már gyerekként is vagy sznész akartam lenni, vagy már akkor arról álmodtam, buzgón olvasva a képregényeket, hogy milyen nagy genetikus leszek és átalakítom a géntérképet, meg simán csinálhatok majd magamnak képességeket. :D Persze mostmár azért helyrerázódtam, de a genetika fantasztikussága még mindig lenyűgöz.
Azért durva, hogy simán képesek vagyunk olyna halat csinálni, aminek nem pikkelye van hanem tolla... :D
HOgy akár egy drosophila melanogaster(ecetmuslica) genetkai szabályozottságánka elképesztő bonyolultságáról ne is beszéljek. ;)
na most kicsit elragadtattam magam én kérek elnézést.
« Utoljára szerkesztve: 2008. június 05. - 00:15:56 írta pepo05 »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2192 Dátum: 2008. június 05. - 00:14:31 »
A témához: én nem szerepeltem soha tv-ben, viszont készítettek velem interjút egy rádióban, valami tudományos műsorban. A fotoelektromos effektusról és a maghasadásról kérdezgettek
Meg a nanotechnológiáról?  :D Tényleg nem semmi, ahol tartasz, Zozi, és gratula a vizsgához!  ;)
Gari, te meg még lehetsz minden, ami mi, és még a korodért is fogunk irigyelni egyszer.  ;D Hova akarsz továbbtanulni?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2193 Dátum: 2008. június 05. - 00:16:56 »
Ja a nanotechnológia még az a téma ami nagyon érdekel. :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2194 Dátum: 2008. június 05. - 00:33:17 »
Volt egy jó rész belőle az egyik PPG részben.  :D :D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2195 Dátum: 2008. június 05. - 08:03:57 »
Sepi, ma említetted valahol, hogy van egy "középfokú programozói" végzettséged. Ez micsoda? Ugyanaz, amit ismerek, a középfokú informatikus, vagy ez ténylegesen valami programozói szakma? Milyen nyelveket tanítottak ott neked?
Nagyjából az amit ismersz, mert itt is főleg az informatikára gyúrtak rá a tanárok, de azért az alapszintű programozásba is belekostoltunk, mint pl a makró. Ennél a sulinál ahol én voltam, inkább felsőfokon mennek az ilyen oktatások. Gondoltam rá, hogy elmennék arra is, de azért valahogy sajnálom kiadni érte a több mint 300 ezer forintot.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2196 Dátum: 2008. június 05. - 08:29:17 »
Hát, még én se tudok olyan hszzú listát felmutatni, mint itt egyesek, de azért elég jó útón haladok, 20 évesen már van két szakmám, egy távközlési technikusi, meg egy szoftverüzemeltetői (de ezzel még a seggemet sem törölhetem ki, mert keményfedeles...).
Most meg villamosmérnöknek tanulok.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2197 Dátum: 2008. június 05. - 09:05:14 »
Kezdek zavarba jönni...itt már mindenki csinált mindent, meg mindenféle végzettsége van, én meg még csak az általános 7. osztályt végzem el másfél hét múlva... :o :hehe:

Hidd el öregem a gond akkor lenne, ha azt a 7. osztályt másfél év alatt végeznéd el, nem másfél hét múlva. ;D

Ju

• Pókfej
« Válasz #2198 Dátum: 2008. június 05. - 10:17:20 »
Én is akartam színész lenni. :) (gyakorlatilag nagyon sok minden akartam lenni) Jártam színjátszókörbe még nagyon rég. Aztán rájöttem, hogy ahhoz, hogy abból megélj, elég sokat kell nyalizni.

A mérnök infoval nálam az volt a baj, hogy nem tanítottak rendesen programozást. Meg amikor kódolnom kellett, égnek állt a hajam. A matek része jobban ment, meg érdekesebb is volt. :) A lineáris algebra, gráfelmélet, stb-t szerettem, de aki kitalálta az analízist, azt megszorongatnám, annál szivatósabb tárgyat...

Todd: jaja, én is sokat érek a PR ügyintéző végzettségemmel. ;) De jobb is, rájöttem ,hogy nem akarok ilyennel foglalkozni.

Gari: Neked még sok időd van eldönteni, mit akarsz. ;D

Punkológus

• Fórum Tag
  • Puma
« Válasz #2199 Dátum: 2008. június 05. - 10:18:27 »
TV-ben még én sem szerepeltem, csak újságban. Mert ugye kell a hülyegyereknek április elsején Penny marketben játékpisztollyal krumplit vagy életet követelnie ;D :roll:
Mindenkinek annyi baja van! Az annyi bajnak annyi baja van! Hogy annyi baj legyen...