Ugyanaz, csak a fotoeffektus elnevezés jóval elterjedtebb. Fogalmam sincs, hogy miért pont a másik nevét írtam, itt lászik meg, hogy lassan 40 órája talpon vagyok.
Hú...mit csinálsz te enniy ideje fennt?

nekem 36 óra volt a max...eddig. Mert ha tanulsz, annak így semmi értelme.

Ez az a tárgy, amit egytől egyig az összes fizikusismerősöm átkoz. nevetés Állítólag az egyik legnehezebb fizikai tárgy.
Jah, már amit mi tanultunk belőle biofizikából az se volt a legkönnyebb, de engem már általánoisban megfogott a dolog, amikor vettük a fénytörsét, lencséket meg ilyeneket. Titkolt szándékom hoyg szemész legyek...mondjuk hazabeszélek nekem is van szemügém.

Bár azt mondják a szemészeknke biztosnak kell lenni a kezének..hát nekem ha ideges vagyok nem a legbiztosabb.

A lakótársad jó korán kezdte! Nekem az az úgymond szerencsém, hogy az infósok matekból... nem igazán vannak a helyzet magaslatán.
Ez komoly? Én mindenkitől úgy tudtam, hogy a matekosok mellett az infósoknka van a legtöbb matek. Főleg a mérnökinfósoknak...legalábbis nekik is van egy csomó...kalkulus, diszkrétmatek, meg ilyesmikk, nem tudom mik ezek. De az apoén, hogy a matekot ő is nagyon szereti, meg keni is rendesen, kalkulusból 98%-os zh-kat írt...

Fizikából meg bukik megfele, mert olyan kemény kérdéseket tettek fel a dogába, hogy mi történik, hogy ha egy atommag béta sugárzással bomlik...

Engem pedig érdekelnek a matematika rendszerek modellezései, erre pedig elég nagy a kereslet (hogy mást nem mondjak, az mp3 és társai a numerikus analízis "szerény eredményei")
Na összejöttek itt a dolgok.

Pont vagy egy hónapja mondta, hogy az mp3-mal kapcsolatban ír valami programot.

Amúgy engem pont azért zavar ennyire, hogy sosem tudott lekötni ez a dolog, mert azt viszont nagyon fantasztikusnka tartottam mindig, hogy egy számítógép hogy működik, milyen számítási teljesítményre képes, mi mindent meg lehet csinálni egy programmal, vagy egy programot írni, ami egy rakás dolgot megtud csinálni egy játékot stb.
Meg néha elgondolkozom azon, hogy vannka emberek akik ezeket a programokat csinálják. Nem kis koponyák az tuti. De akik ezeket a programnyelveket kitalálták, na azok mit tudtak te jóisten? meg elgondolkozom azon, hogy az első ilyen emberkék még nullákból meg egyesekből építették fel ezt az egészet? meg az is eszembe jutott már, hogy egyáltalán a gép, hogy érzékeli, hogy a képernyőn mire kattint az ember...?

Szóval számomra ezek olyan fantasztikus dolgok, mint amikor pista bácsi rácsodálkozik a ciklotronra, mivel túrót se ért hozzá. De amikor egyáltalán megláttam egy minimális programot hogy az hogy épül fel....vagy egy ilyne kis Mario szintű játékot hány oldlaon keresztül csinált...

Egyből elmegy a kedvem az egésztől. Meg mondtam, hogy én már ott rémesen untam az egészet, amikor infó órán egy olyna progit csináltunk asszem pascalba, hogy kiírja a nevedet fordítva, meg hogy kék alapon villogjon egy magyar zászló...

Kezdek zavarba jönni...itt már mindenki csinált mindent, meg mindenféle végzettsége van, én meg még csak az általános 7. osztályt végzem el másfél hét múlva..
Hát akkor még előtted az élet. Azért itt már akik ilyenket írtak, már 20 fölött van mindenki. Én vagyok még 19...

Mondjuk én már gyerekként is vagy sznész akartam lenni, vagy már akkor arról álmodtam, buzgón olvasva a képregényeket, hogy milyen nagy genetikus leszek és átalakítom a géntérképet, meg simán csinálhatok majd magamnak képességeket.

Persze mostmár azért helyrerázódtam, de a genetika fantasztikussága még mindig lenyűgöz.
Azért durva, hogy simán képesek vagyunk olyna halat csinálni, aminek nem pikkelye van hanem tolla...

HOgy akár egy drosophila melanogaster(ecetmuslica) genetkai szabályozottságánka elképesztő bonyolultságáról ne is beszéljek.

na most kicsit elragadtattam magam én kérek elnézést.