Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1467808 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re:OFF
« Válasz #2440 Dátum: 2008. június 20. - 19:36:36 »
Az L-29 csehszlovák oktatógép, de nem az oroszoktól kaptuk, hanem az NSZK-tól. 1968-as gyártmány ha jól emlékszem.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2441 Dátum: 2008. június 20. - 20:11:01 »
Ennek a kocsinak a technikai adatai impresszívek, külsőre viszont randább, mint bármilyen négykerekű, amit eddig láttam. Mintha a designer elhagyta volna a vonalzóját, és csak az ellipszisvonalzóval huzigálta volna tele a tervrajzokat.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #2442 Dátum: 2008. június 20. - 21:29:38 »
Tényleg Ben, neked van igazad! Ezek még a Mi-24-esekkel jöttek, amikor a németek leselejtezték a régi NSZK haditecjnikát (így kaptak a lenygelek néhány éve 23 darab Mig-29-est darabonként 1 euróért! :o)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2443 Dátum: 2008. június 20. - 21:37:09 »
Hát lehetett volna első világháborús is...akkor is durva. A kiképző alezredes idevalósi volt a környékre. RIP: :-\
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2444 Dátum: 2008. június 20. - 21:47:08 »
Borzalmas halál. Úgy hallottam tesztrepülést végeztek 200 méteres magasságban és nem engedélyezett manővereket hajtottak végre. Az egyikük még katapultált, de ezek szerint már az sem sokat ért ilyen magasságban.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2445 Dátum: 2008. június 20. - 21:50:08 »
Sajnálom, Pepo. Én láttam este a tévében. Én már láttam ilyet különben, mert Taszáron voltam katona. Már a kiképzés alatt lezuhant egy gép (a vasúti sínekre tették le), majd később két gép ütközött, és a mocsárba zuhantak. De ott mindenki katapultált, de még így is hetekig kórházban voltak utána.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2446 Dátum: 2008. június 20. - 22:45:50 »
2 gép összeütközik a légtérben? Ez hogy a fenébe lehetséges??? Abban a bazinagy légtérben nem látják meg egymást vagy mi? :surp:

Idézet
Borzalmas halál. Úgy hallottam tesztrepülést végeztek 200 méteres magasságban és nem engedélyezett manővereket hajtottak végre. Az egyikük még katapultált, de ezek szerint már az sem sokat ért ilyen magasságban.
Itt mondtad fűt, fát, a hírekben ez szerepelt, gondolom ez a legmegbízhatóbb. Annyi biztos, hogy a kiképző már pár hete repült erre, ugyanígy gyakorlatoztak és már akkor is nagyon alacsonyan repültek, meg volt egy hangrobbanás is, ami szabálytalan. MOndhatni a gép súrolta a kéményeket...
Amúgy azt mondták itt is, hogy akik a zuhanás alatt az utcán tartózkodtak, már régen látták, hogy baj van és a gépet még éppen el tudták vinni a reptérre a város mellé, hogy ne a lakóházakba csapódjanak be. Én csa azt nem értem, hogx egy veszélyes manőver hogy okozhat ilyen korrigálatlan hibát a gépben. :headscratch:
Meg nekem folyton az jár a fejemben, hogyha nem húzzák ilyen sokáig, még simán katapultálhattak volna. Persze akkor megvolt még a veszélye, hogy valamilyen épületbe csapódnak. :'(
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2447 Dátum: 2008. június 20. - 22:51:48 »
Szerintem szerencsétlenek jobban féltek attól, hogy összetörik a gépet amiért odalehet a karrierjük, mint a haláltól. Amerikában egy pilóta képzése során meg se kottyan ha tönkrevág egy gépet, de a szegényes magyar légierőnél nem lehet ezt megjátszani. Valószínűleg a legutolsó utáni pillanatig próbáltak korrigálni, de ez persze feltételezés.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2448 Dátum: 2008. június 20. - 23:00:30 »
Nem, mondták annak idején, hogy a pilóta egyszerűen nem katapultálhat, amíg meg nem győződik arról, hogy lakott területen kívül zuhan le a gépe. Meg kell várnia a parancsot, csak akkor teheti meg.
A kettő úgy ütközött, hogy valamiféle rárepülést gyakoroltak, ami pontosan nem tudom mit jelent, de valami Csillagok háborújás dolgot képzelj el. A követő túl közel ment a követendőhöz, és ütköztek.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2449 Dátum: 2008. június 20. - 23:20:16 »
Idézet
Nem, mondták annak idején, hogy a pilóta egyszerűen nem katapultálhat, amíg meg nem győződik arról, hogy lakott területen kívül zuhan le a gépe. Meg kell várnia a parancsot, csak akkor teheti meg.
Az első része okés, de azt kötve hiszem, hogy egy katapulthoz parancs kellene.
Idézet
Szerintem szerencsétlenek jobban féltek attól, hogy összetörik a gépet amiért odalehet a karrierjük, mint a haláltól. Amerikában egy pilóta képzése során meg se kottyan ha tönkrevág egy gépet, de a szegényes magyar légierőnél nem lehet ezt megjátszani. Valószínűleg a legutolsó utáni pillanatig próbáltak korrigálni, de ez persze feltételezés.
Á, ezeket a gépeket 2009-ben kiselejtezik, szóval nem hinném. Másrészt meg az alezredes srác már rengeteget repült, szóval 2 ilyen pilóta kiképzése sem két forint. Hogyha szigorúan az anyagiakat nézzük.

Közben EB: Hogy ez milyen egy nulla, szánalmas antifoci volt...erre meg 2 perc olyan fantasztikus, hogy ész megáll. Ezek a törökök...hihetetlen.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2450 Dátum: 2008. június 21. - 00:19:31 »
Miért olyan hihetetlen az a parancs?

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #2451 Dátum: 2008. június 21. - 11:05:55 »
Idézet
Közben EB: Hogy ez milyen egy nulla, szánalmas antifoci volt...erre meg 2 perc olyan fantasztikus, hogy ész megáll. Ezek a törökök...hihetetlen.

Ne is mond pepo. az egész meccs alatt fordítottam meg tanultam, olyan gagyi volt, erre a horvátok gólt rúgnak, örülök, hogy kiejtik a törököket, erre azok kiegyenlítenek és nyernek... :( Hát komolyan mondom, eszem f*szom megáll... :-\

Na nem baj, ma este holland-orosz! Kötelező a hollandoknak továbbjutni! Már megvetettem a chipset meccsre és a sört is már tegnap berakatam a hűtőbe hülni! :D (amúgy ma láttam a városban egy kék színű holland van Nistelrooy-os mezt; lehet megveszem majd, jó fog mutatni a narancssárga verzió mellett, ami most is rajtam van... ;D)

Ju

• Pókfej
« Válasz #2452 Dátum: 2008. június 21. - 13:53:13 »
Köszi a képeket, zozi! ;) Nagyon aranyos, nekem nagyon bejön a futurisztikus design. :D Viszont belülről a fa és bőr díszítés, hogyismondjam, olyan szocreál. :-\ Lehetne kifinomultabb.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2453 Dátum: 2008. június 21. - 13:53:27 »
Idézet
Miért olyan hihetetlen az a parancs?
Hát hogy 200 méterre vannak a becsapódástól, de nem katapultálhatnak, mert várják a parancsot? Szerinted ez normális?

Ju

• Pókfej
« Válasz #2454 Dátum: 2008. június 21. - 13:55:32 »
Hát én se várnék parancsra, ha az életem lenne a tét. :stupid:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2455 Dátum: 2008. június 21. - 17:40:38 »
Szerintem se normális, és amikor hallottam, én se értettem, de ez van: nem mentheti a saját életét, ha ennek az az ára, hogy lakóhelyre ejti rá a gépet.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2456 Dátum: 2008. június 21. - 19:07:49 »
Még mindig elbeszélünk egymás mellett. Az alap dolog, hogy településre nem zuhanhat le a géppel, csak lakott területen kívül. De ha már kinnt van a mezőn, és katapultálni akar, még akkor is várnia kell a parancsra...mert te ezt mondtad.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2457 Dátum: 2008. június 21. - 20:48:00 »
Alapvetően, ha kiér a lakott területről, már megkapja rá az engedélyt...  ;) :D

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #2458 Dátum: 2008. június 21. - 21:32:55 »
Hehe alig várom hogy legyen már rozsomák, és kapi film :D pontosan azért mert egy rozsi és egy kapi figura jól mutatna a gyűjteményemben :) ha bárki megtud valamit ( tudom ez még kicsit odébb lesz) szóljon nekem :D