Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1473075 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:OFF
« Válasz #3340 Dátum: 2008. augusztus 20. - 12:34:45 »
A tüzijátékra azért van pénz, hogy mindenki befogja a száját. Cirkusz és kenyér.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3341 Dátum: 2008. augusztus 20. - 12:37:41 »
Fene tudja, nekem tetszik ez az ünnep. Legalább a film+ tlaált egy jó indokot, hogy du. 2-től leadja az Ördög jobb és bal keze 1-2-t egymás után. Már megérte ez az államalapítósdi. :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3342 Dátum: 2008. augusztus 20. - 12:45:58 »
Idézet
Én meg pont ezt nem szeretem az ilyen bulizásban, hogy ilyenkor minden tahó bulizni megy, akikkel a legkevésbé sem szeretnék egy helyen bulizni, vagy találkozni.
Nekem azért még mindig több ember van akivel ilynekor találkozom, és évközbe nem nagyon, és örülök neki, mint akinek nem.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3343 Dátum: 2008. augusztus 20. - 12:49:49 »
Nyilván akkor a hely is szerepet játszik. Petsen több az ember, így több a bunkó is, akikkel nem szívesen találkozik az ember. Nálad meg kevesebb a bulihely, így nagyobb az esélye, hogy rég nem látott haverokba botlasz. :)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3344 Dátum: 2008. augusztus 20. - 12:54:11 »
Ebben is van valami.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3345 Dátum: 2008. augusztus 20. - 20:42:11 »
Egy kis melléktéma. Szerintem a honosítás sokkal jobb, mint a bolti megjelenés. 

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #3346 Dátum: 2008. augusztus 20. - 20:43:21 »
Milyen szempontból?
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3347 Dátum: 2008. augusztus 20. - 20:45:02 »
Erre én is kiváncsi lennék, mert így kapásból nem értek veled egyet.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3348 Dátum: 2008. augusztus 20. - 21:11:34 »
Mikor új volt itthon az internet, még nem tudtam arról, hogy létezik olyan, hogy honosítás. Aztán , mikor megtudtam, hogy több ezer képregény van az interneten, nagyon megörültem.

Na, és az okok: Ezek a képregények nem gyűrődnek.
                      Ingyen vannak.
                      És egy kis hízelgés: szerintem dokiék sokkal jobban csinálják meg a képregényeket, mint az eredeti kiadók.

Igaz, más a varázsa egy kézzel fogható képregénynek. de akkor is...

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #3349 Dátum: 2008. augusztus 20. - 21:13:23 »
Igen, más a varázsa is, de még szemkímélőbb is. ;)

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3350 Dátum: 2008. augusztus 20. - 21:19:00 »
Nem kell naphosszat a monitor előtt ülni. Naponta elolvasol egy - két képregényt, és kész.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #3351 Dátum: 2008. augusztus 20. - 21:25:11 »
És azt hogy bírod ki, hogy csak egy-kettőt? ;D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3352 Dátum: 2008. augusztus 20. - 21:26:31 »
Viszont a nyomtatásban megjelent képregények jól mutatnak a polcon. ;D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3353 Dátum: 2008. augusztus 20. - 21:34:23 »
A honosításnak is megvannak az előnyei. Régen, amikor nem lehetett szuperhős képregényeket kapni, nagyon jó volt, hogy az interneten lehetett tovább olvasni a kalandokat. Most már átalakult a honosítás is a kezdeti kezdeményezés/cél óta, most már azon van a hangsúly, hogy olyan képregényeket honosítsunk, amelyeknek kicsi a valószinűsége, hogy megjelennek papír formában hazánkban, de mi mégis olyannak tartjuk, hogy jó ha megismerik az emberek. Igyekszünk, hogy a honosítások ne sértsék a kiadók helyzetét, hiszen mi is úgy vagyunk, hogy jobb szeretjük a nyomtatásban megjelent képregényeket. Ez egy érdekes szimbiózis. Azért a papír képregénynek megvan a maga varázsa, sokkal, de sokkal jobb a rendes képregényt kézben tartani, olvasni, mint a digitálisat.
Idézet
Ingyen vannak.
Mindenkinek ez az első indoka, csak én ezzel az indokkal, felfogással nem értek egyet. Igaz, hogy ingyen adjuk, csak annyit várunk el érte, hogy legalább egy köszönömöt benyögjenek azok, akik letöltik a képregényeket. Bár ez eléggé hiú ábránd, mert ahoz képest, hogy mennyien töltik le, nagyságrendekkel kevesebb a köszönet érte. Mindenki úgy van vele, hogy ingyen van, ezért nem is köszönöm meg senkinek.

Idézet
És egy kis hízelgés: szerintem dokiék sokkal jobban csinálják meg a képregényeket, mint az eredeti kiadók.
Ezzel sem értek 100%-ig egyet. Bár igyekszünk minél jobban megcsinálni, hogy minél jobban hasonlítson az eredetire, de azt azért nem mondanám, hogy sokkal jobb, mint az eredeti. Ha így látod, akkor valószínüleg még nem volt képregény a kezedben. Jól esik a hízelgés, de mi sem vagyunk profik, tudjuk, hogy olyan dolgok kerülnek ki a kezünk közül, amin biztos lehetne még javítani.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3354 Dátum: 2008. augusztus 20. - 22:24:00 »
A digitális formában megjelenő képregényeknek nincs értéke. És ezalatt most nem a honosított képregényeket akarom becsmérelni, mert a beléjük fektettett emberfeletti munka egymagában sokat ér, és jobban népszerűsítik a képregény kiadást mint akármelyik nálunk bemutatott képregényfilm, de én levágnám a tököm ha holnaptól csak így tudnék képregényt olvasni.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #3355 Dátum: 2008. augusztus 21. - 08:00:38 »
Hát, holdlovag kényes témára tévedtél, az biztos!

Idézet
Ezek a képregények nem gyűrődnek.
az lehet, de nem is nyújtják ugyan azt az élményt, mint a papír formátum. ;)

Idézet
Ingyen vannak.
Erre Sepi már válaszolt. És ha jobban belegondolsz, ez sincs ingyen, mert az internetért fizetni kell (hacsak nem suliban netezel), ergo, ha csak áttételesen is, de fizetsz érte. ;)

Idézet
Itt most nem igazán értem, mire gondolsz. :headscratch: Kifejtenéd pontosan?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3356 Dátum: 2008. augusztus 21. - 09:05:31 »
Hajaj, ez mostanság egy olyan téma - pláne ezekkel az érvekkel - ami elég központi magját alkotja a "van-e értelme még mindig csinálni a honosítást?" kérdéskörnek. Ebe nem akarok részletesen belemenni, időről időre van nhány menet erről a Kneten többnyire, de azért a felsorolásra reagálva...
Ezek a képregények nem gyűrődnek.
...cserébe viszont sokszor agyonmanipuláltak, zajosak, színhibásak, de még a legjobb DCP, FB vagy MinuteMen szkennek is sokkal rosszabb minőségűek, mint maga a nyomtatott anyag. (Nem mondom, ha a réteges, eredeti változatokra tudnánk rátenni a kezünket... még Galen se panaszkodna többé ;D)
Idézet
Ingyen vannak.
Na, és itt van többnyire a kutya elásva. Azt nem tudjuk jeleneleg, hogy ez a tény mennyire használ még, ha használ egyáltalán. Alapvetően warez ugye mindig is volt, mindig is lesz. A scanlationök már vmennyire szürkébb területek, elvégre mégiscsak akkor van rá szükség, ha egyébként adott területre be se érkezik az adott anyag helyi nyelven, és a Sepi által említett közel téró százalékos kiadási esélyű képregények esetén még hatásos érvünk is a honosítások megláte mellé, viszont egy ideje engem is érdekel - meg vmennyire zavat, pedig én is csinálom -, hogy vajon viszont azzal az új trenddel, hogy nem egyszer szinte a megjelenés előtt már le van foglalva egy sorozat, mert mindenki az újat és a népszerűt akarja, az mennyire jó. Sokszor meg tényleg csak a név miatt megy az egész, nincs mögötte az a lelkesedés, ami általában ezeket a hobbifordításokat/beírásokat kéne, hogy jellemezné. És mondom, én vagy a Zsák se vagyunk sajna mentesek ettől (komolyan mondom, ilyenkor tud nagyon hiányozni Micho...) És ami még rosszabb, az olvasók is egyre vehemensebben csak a friss (főleg Marvel-) dolgokat kaarják csak olvasni, ami viszont már tényleg egyre inkább olybá tűnik, hogy azért van, mert sóherek kifizetni a mostani köteteket, helyette ezzel akarják - ingyen! - pótolni azokat.
Idézet
Hát.... kösz, de itt jön elő, amit mondani szoktam, hogy az átlagolvasónak elég alacsony az ingerküszöbe. :) AMikor még én is csak olvastam, így visszanézve, hihetetlen ótvar dolgokért is úgy rajongtam, hisz vmilyen formában ott volt nekem. Azért nem szabad elfelejteni, hogy a magyar képregények viszonylatában a kiadók a "profik" és mi vagyunk az "amatőrök". Ennek ellenére persze nem csak honosításban jelent már meg olyan fordítás (vagy, khm, beírás), amitől feláll a hátamon a szőr, ha csak belegondolok, hanem a polcomon is van ilyen, sajna (le se fog kerülni többet), de alapvetően igen-igen kevés olyan fordítót (és vmennyivel több grafikai felelőst) tudok, akire azt merném mondani, hogy jobban örülnék, ha az ő munkáját látnám nyomtatásban... És ezt úgy mondom, hogy már túl vagyunk szerencsére a tavaly is előjövő mindenkihonosítóakarlenni rohamon (na, az egy rémálom volt).

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3357 Dátum: 2008. augusztus 21. - 10:09:16 »
És ami még rosszabb, az olvasók is egyre vehemensebben csak a friss (főleg Marvel-) dolgokat kaarják csak olvasni, ami viszont már tényleg egyre inkább olybá tűnik, hogy azért van, mert sóherek kifizetni a mostani köteteket, helyette ezzel akarják - ingyen! - pótolni azokat.
Ez már az én fejemben is megfordult, hogy sokan tényleg ezzel akarják kárpótolni magukat, mert ahogy te is mondod, nem hajlandóak kifizetni a képregénykötetekért a pénzt. És bármennyire is fáj beismerni, igenis, mi honosítók is tehetünk arról, hogy ma a képregénypiac nem tud megélni magyarországon. Hiszen ez az egész honosítás azért indult régen, mert akkor tényleg nem volt egyetlen szuperhős képregény sem magyarországon ami megjelent volna, de aztán már egy iparággá fejlődött. És biztos, hogy emiatt bukott el a Panini is, akik kiváló minőséget nyújtottak nagyon jó áron. De 1000%, hogy rengetegen azért nem vették, mert úgy voltak vele, ez már volt honosítva, akkor letöltöttem, akkor meg minek vegyem meg, hiszen itt van a gépemen.
Időnként ezért is gondolkozik el az ember (legalábbis a normális értékrenddel rendelkező), hogy valóban van-e értelme így folytatni ezt a hobbit, mert bár tényleg az önzetlen rajongás, a képregények irnti szeretet az ami hajtja előre az embert, de akarva-akaratlanul is csak a sírját ássuk annak, amit szeretünk. Szerintem ennek tudható be az is, hogy páran, a korábbi "őstermelők" közül kiszálltak ebből az iparból, mint pl Micho, mert én igazából többek között ezt szűrtem le a távozásából, hogy szerinte már felesleges a honosítás mibenléte, mert már elérhetőek azok a képregények, amelyeket szeretnek az emberek és korábban hiányoltak. És ezen kívül is minden tiszteletem az olyanoké, akik a honosítást feladva, inkább önálló, saját képregények készítésére adták a fejüket, mint pl Spuri, vagy kiadóvá váltak, mint Kaine.

Idézet
már túl vagyunk szerencsére a tavaly is előjövő mindenkihonosítóakarlenni rohamon (na, az egy rémálom volt).
Ne is mondd, az tényleg borzasztó volt. Így is jóval több honosító oldal van, mint ami kellene.

Idézet
...cserébe viszont sokszor agyonmanipuláltak, zajosak, színhibásak, de még a legjobb DCP, FB vagy MinuteMen szkennek is sokkal rosszabb minőségűek, mint maga a nyomtatott anyag.
Ezért mondtam én is, hogy aki ezzel az indokkal jön, az biztos nem tartott a kezében még képregényt, mert a jó minőséghez tényleg rengeteget kell manipulálni a képen, és azok sem lesznek tökéletesek. Holott egy régi képregény, amit kézben tart az ember, az is hihetetlenül jó minőségű, még ha gyenge papíron is van, és ezt a minőséget nem lehet visszaadni a monitoron.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3358 Dátum: 2008. augusztus 21. - 10:14:00 »

Idézet
már túl vagyunk szerencsére a tavaly is előjövő mindenkihonosítóakarlenni rohamon (na, az egy rémálom volt).
Ne is mondd, az tényleg borzasztó volt. Így is jóval több honosító oldal van, mint ami kellene.

Ez érdekes lehetett.  :lol: Mi volt ez a roham?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3359 Dátum: 2008. augusztus 21. - 10:28:33 »
Semmi különös nem volt, csak akkor jött rá boldog-boldogtalanra, hogy bizony ők is nekiállnak honosítani, és önálló oldalakat csinálni. Ilyen volt az azóta szerencsére becsődölt Templ of Comics (nem elírás, tényleg így írta a gyerek, ebből is látszik, hogy mennyire is értett az angol nyelvhez, és ő fordította a képregényeket), ahol a fordító zero angol tudással akart agyaúristen lenni (miközben ha elakadt egy mondattal, akkor máris jött a HálóZsákra, hogy ez meg ez a mondta mit is jelent), a beíró mentségére pedig csak akkor fogadnék el mentséget, ha kiderülne, hogy a Windows-os Paintel csinálta a képregényeket, mert ha más programmal, akkor érthetetlen, hogy hogyan tudott olyan borzasztó munkát végezni. De említhetnék még pár ilyen apró honosító oldalt, ahol egyértelműen lehet tudni, hogy olyan tizenévesek csinálják, és akarnak a középpontba kerülni, akiknek nemcsak semmi html tudása nincs egy különálló weblaphoz, hanem tényleg semmiféle ismerettel nem rendelkeznek erről a világról (lásd például a te karakterleírásaidat, meg egyéb hülyeségeket kirakó srácot, stb). Ezek mind olyan tizenévesek, akik így próbálnak meg "menőzni" (bocs, jobb szót nem találok rá) az ismerősei előtt.