Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1467504 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re:OFF
« Válasz #4160 Dátum: 2008. november 11. - 21:19:01 »
Silo küldtem valamit privátban, ami talán hasznos lehet.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4161 Dátum: 2008. november 11. - 21:57:23 »
Tud valaki olyan marvel karakterről aki öngyilkos lett ? A főnixet kivéve
Hogyne, Kraven.
Látom, találtál segítséget, aminek örülök, mert most dugig vagyok munkával, nem nagyon tudnék utánajárni semminek, de ha konkrét kérdéseid vannak, azokra szívesen válaszolok, ha tudok.
A 4.4-hez tudom ajánlani a Sin Cityt, ami tele van prostikkal, illetve a Peter David-féle Hulkot (a 400. szám után), ahol rendszeres szereplő egy meleg karakter. Illetve, ha nő is jó :D akkor az MC2 univerzumban a Fekete Macska leszbikus és nő élettársa van a Spider-Girl sorozatban.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4162 Dátum: 2008. november 11. - 22:30:41 »
4.4-nek, ha már mutánsokkal kezdődik, akkor sokkal inkább a NYX első sorozata, és a District X (és a belőle leágazó House of M tie-in, a Mutopia X), no meg persze a New X-Men v1 Morrison-érája és az azzal párhuzamos Uncanny (Stacy X, mint a második hivatásos prosti az X-ek között). Ez már csak azért is lehet illőbb, mint a Sin City, mert egy Marvelről szóló dolgozatban talán icipicit érdekesen festene egy Dark Horse-sorozat (mert ha itt tartunk, ilyen erővel lehetne akár az Army@Love-ot is mondani, hol vhogy az összes nő egy nagy k*a). ;)
A II. vh. Marvel-szempontból jó téma, mert az univerzum alaptörténelme 90%-ban arra és a hidegháború okozta társadalmi jelenségekre - köztük legfőképpen az atomfélelemre - építkezik. De ha rám hallgatsz, akkor alapvetően a legismertebb karakterre alapozz, Amerika Kapitányra, illetve az utólag szintén ezt a témát alaposan körüljáró Nick Fury's Howling Commandos és Roy Thomas egyik nagy kedvenc sorozata, az Invaders is remek témát szolgáltat arra, hogy alatta és utána miként látták ill. próbálták láttatni az ottani eseményeket. De maga a II. vh. még mind a mai napig elő- előbukkanó téma a képregények között, még mindig van, amit egészen odáig vezetnek vissza (Alex Ross pl. az egész szuperhumán társadalom kialakulását és a Marvel világának ilyen irányú fellendülését és átalakulását arra a nagy eseményre vezette vissza, illetve jelölte meg kezdőpontjának).
A legkönnyebb viszont az 5.2 lesz. Egyetlen szóval össze lehet foglalni az ajánlott Marvel-irodalmat: Bendis. ;D

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4163 Dátum: 2008. november 12. - 08:56:57 »
This is a joke. A real practical Joke.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4164 Dátum: 2008. november 12. - 10:24:27 »
Ha a kommentelőkre gondolsz, egyetértek.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4165 Dátum: 2008. november 12. - 10:28:23 »
Főleg azokra. Az a 49 éves nő is egy idióta volt. De olyanokat kívánni más 13 éves kislányának hogy dögöljön meg, csak azért mert depressziós... kimeríti az idiótaság fogalmát. Ráadásul akik ilyeneket írkáltak nem poénként írták.

Ju

• Pókfej
« Válasz #4166 Dátum: 2008. november 12. - 10:49:05 »
Nekem az a véleményem, hogy akit egy ismeretlen netes arc öngyilkosságba kerget, annak amúgyis erős hajlama volt rá, valamint nulla realitásérzéke. Mint ahogy a képregényesek közül sem indult még el senki megverni egy másik fórumozót, mert veszekedtek és anyáztak x hozzászóláson keresztül. Attól, hogy emberek neten érintkeznek egymással, még nem lesznek olyan kapcsolatban, hogy ilyen szinten beleártsák magukat a másik életébe. Illetve az is hibás, aki engedi, hogy egy névtelen ismeretlen ennyire lehúzza az önértékelését.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4167 Dátum: 2008. november 12. - 11:00:31 »
a képregényes fórumozók több mint 50%-a 18 év fölött van. A legnagyobbrész 16- fölfelé lévő férfi korosztály, nem összhasonlítható egy 13 éves lánnyal akinek még a korából adódóan is elég rózsaszín köd borítja a lelki világát. Akinek ráadásul egyébként is problémás az élete valószínüleg, hisz annak oka van, hogy depressziós. Túlérzékeny. pont talán a legérzékenyebb korszakában van. És ebbe hirtelen beletapos egy felnőtt ember a legbrutálsiabb módon ahogy csak teheti. Egy gyerek volt, akinek az ítélőképességét nem szabad összehasonlítani egy felnőtt emberével. És lehet hogy 4-6 év múlva megváltozott volna, kinőtt volna a gyerekkori depresszióból, és egy normális felnőtt lett volna belőle. én nem ítélném el olyanért, amiről nem ő tehet vagy nem ő felelős.

És névtelenség sem volt, mert először összebarátkozott vele. Aki csinálta az meg pontosan tudta kivel csinálja.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4168 Dátum: 2008. november 12. - 11:06:49 »
Hát valóban elég kemény...
Oké, én is azt a tábort erősítem, akik szerint túlzás ez az önsajnáltatás, amit a mai fiatalok művelnek.
De basszus, hogy jön egy 49 éves felnőtt ember ahhoz, hogy egy 13 éves kislánynak jobb lenne nélküled a világ, meg mindenki utáll jellegű üzenetekt küldjön.
És főleg hogy jön egy rakás felhasználó ahhoz, hogy aki hülye haljon meg kaliberű hozzászólásokat írogasson.
Az eszem megáll, mindenki megőrűlt itt?

Amúgy a kislány nem a névtelen netes felhasználó miatt kötötte fel magát, érdekelt annyira a téma, hogy eléggé beleolvastam a sztoriba, és az jó kis kedves 49 éves néne, a kiscsaj minden ismerősének elküldte közös netes termésük gyümölcsét.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #4169 Dátum: 2008. november 12. - 11:17:19 »
Mostanra tudtam végigolvasni az egészet és utnanézni máshol is a dolognak, és amit találtam attól felfordult a gyomrom. A 49 éves asszonyt, ugyanis nem egészen a lány öngyilkossága miatt fogták perbe, mint pszichikai bűnsegédet:
A pszichikai bűnsegéd
szándékerősítő magatartást jelent;
megtörténhet a bűncselekmény végrehajtásának megkezdése előtt avagy a
bűncselekmény végrehajtása közben;
a tettesben már kialakult szándékot erősíti, ami rendszerint aktív
magatartással, bátorítással, buzdítással valósul meg.)
Hanem azért, mert két qrva internetes rendelkezést a Computer Fraud (számítógépes csalás) és Abuse Act (Számítógéppel elkövetett csalás és visszaélés) megsértett.
Hát az agyam eldobom. :stupid:
http://en.wikipedia.org/wiki/Megan_Meier_suicide_controversy

Ju

• Pókfej
« Válasz #4170 Dátum: 2008. november 12. - 11:18:40 »
én nem ítélném el olyanért, amiről nem ő tehet vagy nem ő felelős.
Én sem ítélem el. Csak azt mondom, hogy ő ugyanúgy felelős a saját életéért. 13 évesen is ugyanúgy tudatában vagy az életnek, mint felnőttként. Szerintem nem helyes, ha valakiben nincs meg az ösztön az élni akaráshoz. Akiben megvan, azt, legyen akárhány éves, nem lehet öngyilkosságba kergetni.

Idézet
És névtelenség sem volt, mert először összebarátkozott vele.
Milyen barátság az, ami azonnal olyan mély, hogy személyes ismeretség nélkül is ennyire befolyásol egy embert? Erre olyan ember képes, akinek nincs helyén az értékítélete.

Idézet
Aki csinálta az meg pontosan tudta kivel csinálja.
Őt nem is védtem meg. ;) Az ilyet kezelni kéne, mert egy szociopata, aki olyan szinten elégedetlen az élettel, hogy egy ilyen netes álarc mögé bújik, hogy onnan úgy érezze, ő az arc.

Idézet
De basszus, hogy jön egy 49 éves felnőtt ember ahhoz, hogy egy 13 éves kislánynak jobb lenne nélküled a világ, meg mindenki utáll jellegű üzenetekt küldjön.
Erre mondom, hogy olyan szinten elmebeteg, hogy be kéne zárni.
De a kislány meg figyelmen kívül hagyhatná az ilyen üzeneteket, ha belül nem lenne benne egy konfliktus és egy "miért élni" kérdés. Ővele is foglalkozni kellett volna egy pszichiáternek.
« Utoljára szerkesztve: 2008. november 12. - 11:21:53 írta Ju »

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4171 Dátum: 2008. november 12. - 11:26:31 »
Milyen barátság az, ami azonnal olyan mély, hogy személyes ismeretség nélkül is ennyire befolyásol egy embert? Erre olyan ember képes, akinek nincs helyén az értékítélete.

egy 13 éves kislánytól nem is várhatjuk el, hogy olyan értékítélete legyen, amivel ki tudná védeni az ilyet.

Ju

• Pókfej
« Válasz #4172 Dátum: 2008. november 12. - 11:34:05 »
13 évesen én sem barbie autók között éltem, mégsem vettem komolyan azokat az embereket, akik bántottak/bántani akartak és hasonlókat mondtak nekem.
Az más, hogy pl mi van a kislány szüleivel? Nem vették észre, hogy depressziós a lányuk? Ilyenkor nem kéne pszichológushoz vinni? ;)
Sok tényező van, nem lehet egyet kiemelni közülük.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #4173 Dátum: 2008. november 12. - 16:04:45 »
Ez a grey gargoyle által belinkelt cikk tényleg elég durva, de az a nő sem 100-as. :drying:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #4174 Dátum: 2008. november 12. - 17:17:29 »
Hogy is volt anno azzal az erős pistával? :headscratch:
Hát igen, utóbbi időben nem nagyon voltál aktív, lassan már Ben Reilly is megelőz.  :)
Ahhoz még sok erős pistát kell ennie. ;D
:twisted:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4175 Dátum: 2008. november 12. - 20:38:58 »
Pepo eltűnt valahova, valamiért.  :ohmy: Reméljük hamarosan visszatér.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #4176 Dátum: 2008. november 12. - 20:43:01 »
Szerintetek hasonlítok Petőfire? Ezen a héten hárman is megjegyezték, pedig én eddig nem vettem észre.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4177 Dátum: 2008. november 12. - 20:48:29 »
Szerintem nem.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #4178 Dátum: 2008. november 12. - 21:10:27 »
Most így belegondolva... Szerintem sem. :)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4179 Dátum: 2008. november 12. - 21:21:15 »
Egyszerű, orvosi egyetemre jár, ami biztos rengeteg időt elvesz tőle, és fórumozni már nincs ideje. Teljesen érthető.