Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1473339 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:OFF
« Válasz #4840 Dátum: 2009. január 30. - 15:01:39 »
Állítva nem érdemes, de fektetve ártani nem árthat. Pár tpb-t így tárolok, ami meg idefenn van, azt mind (de itt fektetve is tartom őket).

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #4841 Dátum: 2009. január 30. - 16:38:40 »
Én eddig állítva tároltam őket zacsiban, de lehet hogy majd lefektetem őket. ;D ;D

Vettem az új képregényboltban egy csomag képregényes tasakot.
Mennyibe került?

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #4842 Dátum: 2009. január 30. - 16:40:28 »
Túlvagyok én is a vizsgaidőszakon, hát elég pocsékul sikerült, kicsit tele van a hócipőm most vele. De mindegy, legalább van egy kis pihi, aztán jön a kövi félév.
Nektek meg gratulálok a jó eredményekhez! ;)
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4843 Dátum: 2009. január 30. - 17:37:38 »
Idézet
Szerintem azért van, mert fősuli/egyetem előtt még fogalmad sincs arról, milyen lesz a felsőoktatás és miket tanítanak egy-egy szakon. Aztán az első pár félévben kapkodod a fejed.
Nem is az első félévben. nekünk első félévben olyan tárgyaink voltak, hogy jóformán semmi köze nincs az igazi orvosis tárgyakhoz....és anniyra hülyeség, hogy februárba kell beadni a felvételi papírt. Miért nem lehet májusban? Mert sok olyan ismerősöm volt itt, hogy már a 2. félévben jött rá, hogy ez mégsem olyan jó ez a szak, mint ahogy gondolta, akkor meg már késő volt váltani és muszájból csinálta tovább. De nem is az első évben jössz rá, milyne is igazán, hanem minimum a 2. évben, amikor már bekeményítenek. Én is ebben a félébne döbbentem rá, hogy mennyire durva az egész.
Idézet
És milyen szak(ok)ra adod be? Egyébként megfigyeltem, hogy az emberek nagyon csekély része elégedett pár félév után azzal a szakkal, amit elkezdett.
Nem tudom, hogy vegyészmérnökire, vagy gyógyszerészetire adjam be.
nagyon bajos ez az egész, mert az állam csak 10-vagy 12 szemesztert támogat, ha jól tudom. Szóval nem lehet azt csinálni, hogy te elkezdesz egymás után 3-4 szakot, mire megtaálod ami neked jó és végig támogatja az állam..ha otthagyod, nem elég, hogy ebben a g*ci orvosiban nem lehet átmenni sehová, mindent újra kell kezdeni ha átmész, még a támogatott félévet is bukod. Gógyszerész azért még mindig könnyebb, mint az orvosi, és egy pár tárgyamat el si fogadnák. 5 év, és úgy csinálnám hogy az elfogadott tárgyak helyett már készülnék előre, amiket még nem veszónk..úgy csak nem csúsznék, csak ha nagyon-nagy pechem van. Hátrány vele szemben, hogy nincs túl sok lehetőséged vele, és ha lejárnak az államilag támogatott féléveim, ez is 5-600 ezer ft félévente. Egyébként szerintem élvezném, orvosin belül is utálom az anatómiát, utálom a fejlődéstant meg az ilyen ökörségeket, az élettan érdekel, ami a belgyógyászat előkapuja, meg a biokémia, ami hát ugye gyógyszerészen belül is nagyon fontos. A kémiát minidg is szerettem, ilyen fizikai kémia sem feküdné meg a gyomromat szerintem, érdekeltek az ilyenek mindig.
Mérnöki mellett szólna, hogy sokkal olcsóbb a félév ha lejár az állami támogatás, max. 200 ezer ft, több lehetőségem lenne vele, viszont teljesen újra kéne kezdeni mindent, az összes vizsgám menne a klotyóba, plusz át kell állnom megint a matekra. Persze itt is kell tanulni azért, mert biztosan nem elégednék meg az alap szakkal és tovább kellene mennem mester képzésre.

Meg most anniy a bibi, hogy ha mindenképpen váltok, akkor meg fölösleges lenne elkezdeni a 4. félévet orvosin, mert csak egy államilag támogatott félévet buknék vele. Szóval nem tudom mit csináljak.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #4844 Dátum: 2009. január 30. - 17:44:19 »
Egy tanácsot azért adnék, mert láttam már jó pár hasonló esetet. Ha úgy döntesz, hogy másik szakra mész, akkor nagyon nézz utána a tantervnek, meg hogy milyen tárgyakat tudsz elfogadtatni, és ettől függően döntsd el, hogy páros vagy páratlan félévben mész-e át, mert ha rosszul sül el, folyamatosan nagyon kevés kreditet tudsz majd csak felvenni az előfeltételek miatt.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4845 Dátum: 2009. január 30. - 18:06:10 »
This is a joke. A real practical Joke.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #4846 Dátum: 2009. január 30. - 18:20:15 »
Az jó. Mikor a Trillian-ban legutoljára kérdeztem, ott 2000 Ft volt.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4847 Dátum: 2009. január 30. - 19:25:37 »
A CI-nél meg úgy emlékszek hogy ezresért árulták tavaly valamikor.
This is a joke. A real practical Joke.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4848 Dátum: 2009. január 30. - 20:55:23 »
A Hungarón pedig kedvezményesen 500-ért...

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4849 Dátum: 2009. január 30. - 21:13:54 »
Idézet
Egy tanácsot azért adnék, mert láttam már jó pár hasonló esetet. Ha úgy döntesz, hogy másik szakra mész, akkor nagyon nézz utána a tantervnek, meg hogy milyen tárgyakat tudsz elfogadtatni, és ettől függően döntsd el, hogy páros vagy páratlan félévben mész-e át, mert ha rosszul sül el, folyamatosan nagyon kevés kreditet tudsz majd csak felvenni az előfeltételek miatt.
Na itt a probléma, hogy nektek még lehet hasonlóan gondolkodni. ha mérnökire megyek át, semmilyen tárgyamat nem fogják elfogadni ez biztos. Ha orvosiról fogorvosira akartam volna átmenni, hiába 90%-ban ugyanazok a tárgyak azt sem engedték volna...pont így volt csoporttársam, átment, de csak úgy mehetett át, ha kihagyott egy félévet és kezdte a fogorvosit mint első éves, hiába ugyanazok voltak a 2 szakon első félévben a tágyak, nem csinálhatta azt, hogy átmegy fogorvosira és kezdi a második félévvel hiába voltak ugyanazok a tárgyak. Nálunk nincs keresztfélév egyáltalán.
csak gyógyszerészetin jöhet szóba, hogy elfogadják valamilyen tárgyamat, de mivel ott sincs keresztfélév, értelmét veszti a páros, meg páratlan félév dolog.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #4850 Dátum: 2009. január 30. - 21:51:51 »
A Hungarón pedig kedvezményesen 500-ért...
Ha majd áprilisban a Fesztiválon is ennyiért fogják árulni, akkor tuti veszek 2-őt. :)

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #4851 Dátum: 2009. január 31. - 16:01:10 »
Google - s keresésnél minden cím alá azt írja ki, hogy kárt tehet a számítógépedben és nem enged belépni. Nálatok is ez van?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4852 Dátum: 2009. január 31. - 16:27:44 »

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #4853 Dátum: 2009. január 31. - 17:37:26 »
Most már rendbe jött. ;)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #4854 Dátum: 2009. január 31. - 18:36:47 »
Idézet a linkelt oldalról:
Idézet
Majd a részletesebb közleményből kiderül, hogy egy emberi hiba következtében az összes "/" karaktert tartalmazó url-t rosszindulatú szájtnak nézte a Google és a StopBadware. Hm.
Van egy nagyon erős gyanúm, hogy milyen környezetből is származhat a hiba. Hehe, a reguláris kifejezések helyes használatát igyekeznek minden elsőéves programozóba beleverni, ennek ellenére mégis sokaknak marad a mumusa. Úgy tűnik, nincs ez a Google munkatársainál sem máshogy. :hehe:

(Jó, persze, ez túl kemény velük szemben, egy typo előfordul mindenkivel. És itt nem is kell több.)

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #4855 Dátum: 2009. február 01. - 16:01:57 »
Valami számlázást meg 6000Ft/év - et láttam az e - oldalam vezérlőjében. Most akkor az e - oldal nem ingyenes?

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #4856 Dátum: 2009. február 01. - 16:14:17 »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #4857 Dátum: 2009. február 02. - 11:43:11 »
Megjöttem. De mivel az influenzától alig látok úgy belassult az agyam, hogy gondolkodni is alig bírok. Jótanács: Ne legyetek influenzásak!
Ezt tetőzi, hogy ugyebár meggyilkoltam a gépem, vagy esetleg ő adta fel a küzdelmet ellenem  :nemtudom: mindenesetre bevittem a szakszervízbe, mert még garanciális, úgyhogy 3-4 hét és vissza is kapom.  :o Addig is elkértem a munkahelyemről a laptopomat, és most azon pötyörészek. Bocs Zozi, XP-s.  :'(

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #4858 Dátum: 2009. február 02. - 11:48:38 »
Legalább jobban fogod értékelni az Ubuntut, mikor visszakapod. :) Amúgy jobbulást.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4859 Dátum: 2009. február 02. - 11:49:17 »
Biztos tőled kapott el egy vírust a gép.  ;D