A "kiadó hajthatatlan" részről beszélgessünk kicsit. Amikor valaki még a k.neten megírta, hogy a Mutánsvilág milyen jó, és de jó lenne, ha kiadnám, elolvastam, megtetszett és kiadtuk. Amikor a Marvel+ egy éve ment, sokan szóltak, hogy jó lenne bele X-Men, azóta non-stop van benne. Amikor felmerült, hogy a PPP-ben lehetne Lee-Romita is, lett benne. Amikor azt vetették fel, hogy a PPP lehetne vastagabb is, ha már úgyis gyűjtők veszik, vastagabb lett. Amikor a tavalyi felmérésen kiderült, hogy az Old Man Logan a legnépszerűbb, két hónap és megjelenik. Amikor szó volt róla, hogy legyenek a kiadványokhoz díszdobozok, lettek. Amikor jó sokan írtak, hogy a Polgárháborúból kéne újranyomás, annak ellenére is lesz, hogy az újranyomás már kiderült, hogy nem éri meg a kiadónak. Nem folytatom.
Szóval szerintem maradjunk annyiban kedves András, hogy nem a kiadó hajthatatlan, hanem a kiadó nem hajlandó mindent úgy csinálni, ahogy te azt megálmodod. Kiegyezünk ebben?
Beszélgessünk az "utolsó lehetőség nyitni a klasszikusok felé" részről. Már az első évben megjelent a PPP, mint teljesen különálló klasszikus sorozat. Ezt megfejelve a különszámai, aminél klasszikusabbat te sem tudsz mondani. Azóta lement a Marvel+-ban a teljes Végtelen Hatalom, Végtelen Háború és egy 4 részes Warlock-sztori és a Hulk klasszikusoknak is totál saját sorozata van. Klasszikus a Csodák kora is, a Kraven utolsó vadászata, a Jean DeWolff halála, a Vadász lelke, az Új Marvel Extra...
Itt már nem is tudom, mit írjak. Ahogy előttem írta már valaki pár hónapja/éve: a Kingpin kiadó nem a te személyes kívánságlistádat követi, és még csak nem is az enyémet. Ha ezt nem tudod elfogadni, élményekben sokkal szegényebb leszel.