PS3-on játszottál vele, vagy ps2-n?
Ps2-n. Ps3-on nem is tudom, hogy megjelent-e már a HD verzió, de ha igen, annyi ideje még nem, hogy ennyiszer végigjátsszam.

És különben az egyik legfeleslegesebb átirat HD-re, mert a RE4 már Ps2-n is gyönyörű szép.
Mivel többen is nagy RE-sek vagytok, lenne egy kérdésem hozzátok: a PS2-re megjelent RE játékok közül melyik részt ajánlanátok kipróbálásra valakinek, aki RE témában viszonylag kezdő
Én is ugyanezen az úton haladtam pár éve, úgyhogy határozottan tudom ajánlani a 4-et. Ha az 1-2 nehéz volt, a Code: Veronicával vért fogsz izzadni - még akkor is, ha ötpercenként megállítod és végigjátszást olvasol közben. Azt én is elkezdtem pár évvel a 3 után, de nagyon hamar elfogyott minden lőszerem, és nem tudtam továbbmenni. Aztán szereztem egy végigjátszást, és azzal végigtoltam, de még így is baromi nehéz volt.
Ha meg akarod kedvelni a sorozatot, mindenképpen a négyessel kezdj. Az annyira fog tetszeni, hogy utána majd lesz kedved végigizzadni a többit is.

Azóta már én is végigvittem a 2-est vagy ötször, az egyest kábé háromszor, meg egy lövöldözős különszámot is kétszer.

Te számolod, hogy hányszor viszel végig egy játékot?
Általában nem, de itt minden fejezet végén van egy táblázat, hogy az adott részben a lövéseid pontossága milyen volt (százalékban), hány ellenséget nyírtál ki, és te hányszor haltál meg. Hamar rájöttem, hogy ezeket érdemes írni, hogy következő játéknál össze lehessen hasonítani, majd később rekordokat lehessen dönteni.
Azért zseniális ez a játék, mert az első alkalommal tisztán stratégiai: nehéz, sokat kell menni, tervezni, próbálkozni. Mire a végére érsz, sikerül a fegyvereidet felfejleszteni brutál erősre, és ha nem váltasz nehézségi szintet, ugyanazokkal a fegyverekkel mehetsz újra egy új játékban. Vagyis a második játék kicsit sem olyan, mint az első, mert olyan erős fegyvereid vannak, hogy még az első főboss harcok is poénok majdnem az előzőhöz képest.
Mivel már nem kell pénzt költened a fegyver fejlesztésre (és a kincstérképeket, XL-es táskát sem kell újra megvenni), rengeteg pénzed marad, amiből a játék vége felé összegyűlik annyi (1 millió), hogy meg tudod venni a legerősebb fegyvert, a rakétavetőt, amiben végtelen töltény van.
Na ezzel elkezdve harmadszor a játékot az egész átváltozik egyfajta lövöldözős játékká. Olyan poén lesz az egész, mint a Zombieland.

Tehát eddig háromszor 3 különféle játékot játszottál.
Ha ez megvan, kapsz egy mellékküldetést az egyik mellékszereplővel, amely nem gyenge: szintén vagy 7 óra játékidőt ad. Ugyanaz érvényes erre is: elsőre szívás kicsit, másodikra jobb, majd harmadikra irtás lesz belőle.

Ha ezzel a (nővel) egyszer végigtoltad, akkor a fő játékban elérhetővé válik egy maffia-féle régi stílusú gengszter géppisztoly, amely tízszer erősebb, mint az eddigi legerősebb kézifegyvered, ráadásul sorozatokat lő, és szintén nem fogy ki belőle a skúló. Na ezzel a negyedik végigjátszás megint egészen más lesz (szintén 1 millába kerül, de a 3. játékból lesz rá pénzed).
Innentől választhatsz: vagy folytatod így, és elkezdesz rekordokat dönteni (egy ilyen lövöldözős játék gyakorlatilag megunhatatlan, főleg ilyen hátterekkel, grafikával), vagy továbblépsz, és elkezded elölről egy nehezebb fokozaton (javaslom, hogy easy-vel kezdj, elsőre még az se könnyű. Ha már minden kincset tudsz, hogy hol van, mikor mire kell vigyázni, csak akkor menj nehezebb fokozatra). Én azt hiszem, hétszer csináltam meg a könnyű fokozaton, mire elkezdtem a közepeset.
Aztán közben van még olyan extra a lemezen, hogy időre a különböző pályákon lövöldözések, megy egyebek.
Hát ennyi.