Szerző Téma: Videojátékok  (Megtekintve 984923 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
Re:Videojátékok
« Válasz #1900 Dátum: 2010. május 03. - 19:45:00 »
Szerintem a Jedy Academy a baromi jó Star Wars játék.

Todd

• Pókfej
« Válasz #1901 Dátum: 2010. május 04. - 13:54:32 »
Nem azt mondtam, hogy az volt a legjobb SW játék, mert valóban volt ami felülmúlta, max a film-adaptációs mezőnyben volt kiválló. ;)

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #1902 Dátum: 2010. május 04. - 14:04:04 »
Legjobb SW-s játék mindenképpen a Republic Commando, vitának helye nincs. ;D Utána nem sokkal lemaradva jön a Unleashed, KOTOR meg a többi. ;)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1903 Dátum: 2010. május 04. - 14:07:57 »
Nekem a Star Warsos játékok közül a két KotOR tetszik legjobban. A Battlefrontok is egész jók, de ezeket meg a Republic Commandót is gyorsan megunom. Az Ep. 1-gyel én is játszottam kicsi koromban, de nem nagyon emlékszem már rá, csak arra, hogy nekem akkor elég nehéz játék volt.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1904 Dátum: 2010. május 04. - 14:34:44 »
Pedig a Commando marha jó. A KotOR első része zseniális, de a másodiknak egyszerűen olyan fájdalmas a története - de főleg a karakterek -, hogy azt nem bírtam, csak kétszer végigjátszani. Nagyon hiányzott belőle a BioWare-esek hozzáértése.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #1905 Dátum: 2010. május 04. - 14:56:10 »
A karakterekkel szerintem nem volt gáz, kivéve a "tanítómesterünket". A történet viszont nagyon lapos volt, nem igazán tudták hozzáfűzni az előző részhez és ugye akkor meg minek? És a dolgok csak úgy történnek, nem kapunk magyarázatot az ég világon semmire. Nem is emlékszem már, hogy például kiderül-e, hogy az elején hol sérül meg a hajó? meg kik is ezek a Sith nagyurak, akik jönnek ellenünk.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1906 Dátum: 2010. május 04. - 16:44:55 »
Nem volt gáz? A tanítómester adta a kriptikus jógit, aztán kiderült, hogy az egész csak porhintés volt. A "romantikus férfi főhős" a dialógusok 95%-át végigsírta, hogy neki milyen rossz, mennyire nincs kedve az egészhez, és milyen jó lenne, ha tudná, mit jelent az a szó, hogy emo. A rejtélyes vak jedilány olyan rejtélyesre sikeredett, hogy a bemutatkozásán túl elfelejtettek történetet írni hozzá. A fehér hajú csajszi oké, ő jó karakter volt, a férfi megfelelője viszont laposabb egy úthengerelt rájánál (bár remek ösztönzés volt arra, hogy csakis férfi karakter akarjon az ember indítani). A fajvadászlány aranyos volt, de ötödannyi dialógusa se volt, mint a többieknek, a párja, a vuki meg kb. annyiból állt, hogy "nem vagyok Chewbacca, gonosz vagyok, rarrrh!" (plusz a harcban tizedanynit sem ért, így nem kicsit egyértelműen a férfi karakter után a jók útjára is rátereltek). HK-47-et nemes egyszerűséggel megerőszakolták, a szupercinikus, szarkasztikus robotból lett egy érzelemmentes mészáros, aki csak arról tud beszélni, hogyan kell szerves lényeket ölni (az első rész karakterét anno az ÉV Videojáték-karakterének választották... és a legtöbb felháborodás pont miatta volt, meg a "fiai" miatt). Az R2-D2-másolatot feleslegesen erőltették, mert karakterként megközelítette a filmeset, de harcban zéró haszna sem volt, így sose vitte senki magával, ráadásul szerintem nem csak nekem lett elegem belőle a prológus után, ahol minden harmadik pályán vele kellett szólózni, mert olyan "cuki". Ki van még... ja, a tüskeböki, aki már karakterforma, de ő is annyit tud, hogy zen életbölcsességeket mond minden beszélgetés során teljesen nyugodt, andalító (értsd: bealszol rajta) hangon, aztán egyszer csak rájön, hogy ő most jedi lesz (wtf?). A mandalori a becsületes, de nem kicsit vérszomjas harcosból megtartotta a vérszomjasat, a háborús sztorijai pedig hogyanfogokmindenkitkinyírniésleigázni c. monológokká váltak. A lebegő gömb meg igaz, hogy egy rohadt jó sztorit hoz össze önmagával, csak éppenséggel alig lehet a sztorija végéig kitartó befolyást összeszedni nála csalás nélkül, és a harcban tökéletesen hasznavehetetlen (ráadásul akármilyen meglepő a csattanó, a sztori szempontjából még a karakter is megjegyzi, hogy egy hatalmas hülyeség).

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1907 Dátum: 2010. május 04. - 18:14:39 »
T3 rohadt erős karakter lesz, miután Nar Shaadán megszerzed vele a korlátlan sokszor újratölthető pajzsot.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #1908 Dátum: 2010. május 04. - 18:15:36 »
Republic Commando baromi jó, de rohadt rövid. :-\

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1909 Dátum: 2010. május 04. - 18:28:46 »
T3 rohadt erős karakter lesz, miután Nar Shaadán megszerzed vele a korlátlan sokszor újratölthető pajzsot.
De hát kancsal szerencsétlen, mint a fene... a fejvadászlány két pisztollyal háromszor annyi ellenféllel végez, ráadásul a PC mellett a harmadik legerősebb jedi az egész játékban. MIre a kis robi eljut odáig, hogy hasznos legyen, a fél legénység lekörözi, és a KotOR 2-ben az erőt nem használók NPC-k brutális hátrányban vannak az első részhez képest. És t3 technikai tudása se ér már sokat, gyakorlatilag nem emlékeszem olyan számítógpre vagy zárra, amire ne lett volna elég 5-6 skillpont plusz az esetleges felszerelés, amit itt már korlátlan mértékben lehetett legyártani.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #1910 Dátum: 2010. május 05. - 10:45:16 »
Nem volt gáz?...
Hölgyeim és uraim, Talgaby "kicsit" eltúlzott ismertetőjét olvashattuk. ;D A történész csávó elég irritáló volt az biztos, a többiekkel semmi bajom nem volt. Kreia (azt hiszem így hívták) végig adta a jó/rossz mélyebb értelem szöveget, ami nagyon jó volt bizonyos részeken, a végét azonban nem vágtam, hogy mit és (miért) is akartak kihozni. A lezárás teljesen ellentmondott mindennek és a gonosz oldalon se lehetett megtudni többet, meg a nagy összeesküvésből se derült ki semmi. Nálam gonosz oldalon bizony a Vuki volt az egyik legerősebb, legyőzhetetlen izomállat, mindenkit kinyírt közelharcban 2 ütésből és annyi élete volt, hogy aztán lőhették amíg akarták.  ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1911 Dátum: 2010. május 05. - 12:59:10 »
A vénség annyit akart kihozni, hogy mivel azt hitte, tényleg kipusztult a jedi rend, ezért a misztikus szövegével addig kábított, amíg össze nem szedted/ki nem nyírtad a megmaradt jediket, hogy aztán azon a naaaaaaaaagyon fantasys és nem starwarsos helyen a segítségeddel megölje az Erőt.
Igen, megölni az Erőt.
És kiderül, hogy minden, amit mondott, csak azért volt, hogy hülyítsen, szóval a hatalmas filozófiai elmélkedései, amik néha önmaguknak ellentmondtak (az influence-szerzésnél is látszik nála, hogy sokszor azzal szerzel nála, amikor pont az ellenkezőjét teszed annak, amit kellene, aztán a következőnél meg az előző szellemiségének kell ellentmondani), csak porhintés volt. És az se segített sokat, hogy gyakorlatilag a számítógépes szerepjátékok történelmének legnevetségesebb endbossa lett belőle. Második végigjátszásra egy kör se kellett ellene. Egyszerűen játékélmény szempontjából is szánalom, de egy BioWare-játék folytatásaként meg már gyalázat. (Pedig a BioWare-nél is látványosan könnyítettek a bossfightokon az utóbbi játékaikban. Még emlékszem, mennyire megizzadtam, amíg a BG1-ben egyáltalán a főellenség közelébe sikerült kerülni, és így is átlag fél óráig tartott az ütközet).
« Utoljára szerkesztve: 2010. május 05. - 13:01:43 írta talgaby »

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #1912 Dátum: 2010. május 05. - 13:40:01 »
Igen, megölni az Erőt.
Igen arra emlékeztem. :) Mondjuk értelmét a dolognak még most sem látom. :)

Még emlékszem, mennyire megizzadtam, amíg a BG1-ben egyáltalán a főellenség közelébe sikerült kerülni, és így is átlag fél óráig tartott az ütközet).
Én pedig pont ezt utáltam a BG-ben és ID-ben, hogy mindig százezren támadnak a kis csapatomra és minden nagyobb (vagy kisebb) főnöknél min egyszer meghalok.  :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1913 Dátum: 2010. május 05. - 14:03:32 »
Sarevok előtt egyetlen, hat fős banda volt, de magasabb szinten, és helyzeti előnyben (de hogy az a designer is sokat csuklott, aki egy köteg robbanónyilat adott a sasszemű íjászuknak... mai napig nem tudok jó ellenszert arra az olcsó trükkökön kívül). Aztán Sarevok nője volt csak, de őt le lehetett dumálni, Sarevok maga meg két kísérővel állt ki a csapat ellen. Icewindben tényleg sokan voltak emlékeim szerint, de az első résznél a főellenség körül már nem voltak annyian. De a legdurvább akkor is csak a moddal előhozható eredeti főellenség a BG2-ben. A tervezők szadista hangulatban lehettek, amikor összedobták, mert a végleges változat kb. tized olyan könnyű volt. :)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1914 Dátum: 2010. május 06. - 14:35:37 »
Az Iron Man 2 rendszer követelményeivel nem találkozott valaki?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1915 Dátum: 2010. május 06. - 14:43:48 »
A minimális követelmény, hogy az aki játszik vele, ne a miskolci John Connor néven fusson.  8)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1916 Dátum: 2010. május 06. - 22:41:32 »
 :lol:

Todd

• Pókfej
« Válasz #1917 Dátum: 2010. május 07. - 08:13:25 »
Az Iron Man 2 rendszer követelményeivel nem találkozott valaki?
Na ez az, amit én a konzolok egyik legnagyobb előnyének tartok. ;D
Egyébként most azon elmélkedek, hogy ha lehetéges az, hogy egy mentésemet e-mailben továbbadjam (nemrég küldtem egyet Kainnek), akkor ennyi erővel az is lehetséges, hogy extra tartalmakat töltsek le a PS 3-amra, úgy hogy nem regisztrálok a PS-es szerveren.
« Utoljára szerkesztve: 2010. május 07. - 08:15:01 írta Todd »

Ju

• Pókfej
« Válasz #1918 Dátum: 2010. május 07. - 11:24:47 »
Elvileg nem lehetséges, legalábbis régen nem volt az. Még ha át is másolsz egy letöltött cuccot másik gépre, nem fog futni, csak azon, amelyikkel letöltötted. Mentésekkel nem tudom hogy van, de letöltött játékokkal nem megy.

Todd

• Pókfej
« Válasz #1919 Dátum: 2010. május 11. - 10:26:03 »
Újabb hírek a Marvel VS Capcom 3 háza tájáról.
Eddyig bejelentett karakterek: Wolverine, Spider-Man, Hulk, Magneto, Storm, Ryu, Captain America, Deadpool, Iron Man, Chris Redfield, Dante.
Ez nagyon zsír lesz.