Szerző Téma: Videojátékok  (Megtekintve 978934 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
Re:Videojátékok
« Válasz #2060 Dátum: 2010. június 16. - 20:17:40 »
Nem vagyok szakértő, de tény, hogy az átlagember a saját dolgain kívűl, nem nagyon követ nyomon ilyen rendi dolgokat. Az átlag ember csak felületes információval rendelkezik ilyen dolgokról és, ha nem kampányolnak a szeme elött arról, hogy "Hé, akik most szétverték a jedi templomot és fénykardjuk van, azok nem jedik más filozófiával, hanem sithek!!", akkor szerintem simán beéri azzal a következtetéssel, hogy "ezek olyan jedik, akik rosszak" és pont.

Szerintem.  :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2061 Dátum: 2010. június 16. - 23:24:10 »
Ezt én se értem, miért kellett volna tudnia itt mindenkinek, hogy ki ki és miért az. Egyrészt...
Ez olyan, mintha most Jehova tanúiból kiválna egy szekta, és a kettő összekapna. Szerintetek ezen a bolygón hányan tudnák, hogy mi a különbség a kettő között (amikor egyet is képtelenség felfogni minimum három kiló marihuána elszívása nélkül), hát még hogy most miért ütlegelik egymást. Ráadásul a saolin hasonlat egész jó volt, mert lesül, hogy róluk és a templomos rendről lett ez az egész mintázva (SW-ben az a jó, hogy a klasszikus trilógia minden létező eleme valaminek a 100%-os lopása vagy egy-két elem keverése, így könnyű megfeleltetni a való világnak).
Másrészt meg most egy egész nyavalyás szerencsétlen galaxisról beszélünk. Ami tetszik tudni b*tt nagy. Annyira, hogy még ők maguk se ismerik jó részét. Nagyon-nagyon sok világgal, nagyon-nagyon sok fajjal, kegyetlen sok számjegyből álló lakossággal, a tűz felfedezésétől a hiperűrben nyaralásig terjedő technológiai skálával. Ráadásul az egész meglehetősen kasztosan van felépítve, mert vannak a központi világok, amik olyanok, mint egy klasszikus szatíra-nagyváros, tele sok-sok emberrel, zéró zöld területtel, minden központosított, tombol a fogyasztói társadalom és a politika, meg ugye van a perem, ami elmaradott, suttyó vidékiek, traktorral járnak diszkóba is, ilyenek... csak van a kettő között is egy rakás, ami vagy ilyen, vagy olyan, de az egész köztársaság inkább olyan, mint az EU: tudjuk, hogy van, de attól még mi marha jól elvagyunk magunkban, és különösebben nem izgat, hogy kétszáz naprendszerrel arrébb min balhézik akárki, vagy éppen kik foglaltak el kit hatmillió fényévre. Egy ilyen laza szövetségű, független részek csak névben egységes akármijében azt mondani, hogy van akármi, amiről mindenki tud, akármekkorának is tűnjön. Az jó, ha egyáltalán sejtik, Coruscant merre kódorog az űrben, hát még hogy mi folyik egy rendben, amiről sokan életük során maximum legendákat, ha hallanak, vagy azt sem.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2062 Dátum: 2010. június 17. - 01:04:16 »
Idézet
ha nem kampányolnak a szeme elött arról, hogy "Hé, akik most szétverték a jedi templomot és fénykardjuk van, azok nem jedik más filozófiával, hanem sithek!!"
nem azért, de ettől alapvetőbb tudás nincs a sith-ekről. Szóval ettől nem is lehetne kevesebbet tudni, ha már tudod, hogy van olyan szó, hogy sith. Ehhez szerintem baromira nem kell kampányolni, se fényreklámozni, se semmit.
Idézet
Ezt én se értem, miért kellett volna tudnia itt mindenkinek, hogy ki ki és miért az. Egyrészt...
Ez olyan, mintha most Jehova tanúiból kiválna egy szekta, és a kettő összekapna. Szerintetek ezen a bolygón hányan tudnák, hogy mi a különbség a kettő között (amikor egyet is képtelenség felfogni minimum három kiló marihuána elszívása nélkül), hát még hogy most miért ütlegelik egymást.
Egyrészt, végig azon ment a vita, hogy egy abszolút minimális információja van a galaxis átlagának a sith-rendről (ami kb. anniyban merül ki, hogy fekete csuklya, vörös fénykard, az nem más jedi, hanem az a neve, hogy sith és a jedi ellensége),nem pedig azon, hogy ki merre, hol hány méter. Másrészt elmondtam már, hogy ha két nyomorult buddhista ütlegeli egymást, az azért nem érdekel senkit, mert nem valószínű, hogy ezzel valakinek is ártatának, ezzel valakinek is befolyásolnák az életét. Viszont ha egy seregnyi sith megtámadja a bolygódon az ott állomásozó jediket, jó kis rombolást, meg pár áldozatot hagyva maga után, az gondolom nagyobb érdeklődést vált ki az emberekből a harcolók kilétét illetően.
Idézet
de az egész köztársaság inkább olyan, mint az EU: tudjuk, hogy van, de attól még mi marha jól elvagyunk magunkban, és különösebben nem izgat, hogy kétszáz naprendszerrel arrébb min balhézik akárki, vagy éppen kik foglaltak el kit hatmillió fényévre. Egy ilyen laza szövetségű, független részek csak névben egységes akármijében azt mondani, hogy van akármi, amiről mindenki tud, akármekkorának is tűnjön. Az jó, ha egyáltalán sejtik, Coruscant merre kódorog az űrben, hát még hogy mi folyik egy rendben, amiről sokan életük során maximum legendákat, ha hallanak, vagy azt sem.
*sóhaj*..hol mondta valaki is, hogy ez a sith dolog olyan, amiről mindenki tud? Énazt írtam, hogy átlagban a Köztársaság népe enniy, abszolúte minimális információt tud a sith-ekről, amit fentebb is leírtam. Azt is írtam, hogy kint a picsába, a peremvidéken valószínűleg nem tudnak a dologról, a fontosabb bolygókon viszont valószínűleg igen, mert nagyobb a valószínűsége, hogy ott megjelentek már a sithek. Mellesleg a 6 millió fényévre lévő bolygó nyilván jól el van magának, de ha ennyire szarnának C-ra, hogy még azt se tudnák, hol van, akkor miért van egyáltalán a Szenátus, ahol elvileg az egész köztársaságra kiterjedő rendeleteket is hozhatnak? Ha ez a kép, amit lefestesz (amiben van igazság persze) ennyire igaz lenne, akkor hozhatna a Szenátus döntéseket nyakra-főre, néhány bolygót leszámítva sehol nem változna semmi. NYilván nem egy erős kezű, központosított vezetésre épül a Köztársaság, de ettől azért szerintem több interakció van az egyes bolygók között.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2063 Dátum: 2010. június 17. - 09:24:12 »
Pedig szerintem az expandedben mindig is érzékeltették, hogy a központot leszámítva az átlag bolygók féltájon is úgy voltak vele, hogy van a szenátus, hoz nyakra-főre rendeleteket, azokból pár van, ami eljut hozzánk, de nagy átlagban a köztársaság dolga kb. az volt, ami még az EPI nyitányában is érzékeltettek, egy nagy, kölcsönös nemb*unkkiegymással szerződés, gyakorlatilag az egész nekem olyannak tűnt, mintha a középkori olasz vagy az ókori görög városállamok közötti egyezmény lenne az alapja... csak marha sok bolygóra ráhúzva. Mindenki elvan egymaga, és van a vezetés, aki marha fontosnak hiszi magát, és ezért is volt olyan sikeres a birodalom, mert hirtelen komolyan kezdték gondolni ezt a központi irányítás dolgot, és senki se volt, aki felkészülhetett volna ellene (és ugyanezen ok miatt tartott néhány millió oldalig, míg sikerült utána feloszlatni, ami a birodalomból megmaradt).
De amúgy a sith fenyegetéssel a régi Köztársaságban a központi bolygókon nagyon is tisztában voltak, a KotOR alatt el is hangzik, hogy a flotta nagyját szépen kipakolták a központi világok határvidékére, hogy a Sith Birodalomnak nagyon eszébe se jusson ott vigéckedni. Az már más kérdés, hogy egy ekkora marha nagy közösségben nem lehet mindenkit megvédeni, ami meglehetősen emberi módon abban merült ki, hogy "Coruscantot megvédjük, a többi világ meg tőlünk megdögölhet, amíg túlságosan le nem esik az adóbevétel". Az előzménytrilógiában is akkor kezdtek el látványosan ágálni, amikor egy csomó bolygó kivált, és csökkent a szenátus bevétele, addig le se tojták az egész kereskedelmi ligás, sith, teletubbies, akármilyen galaktikus fenyegetést.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2064 Dátum: 2010. június 17. - 11:36:29 »
Új Mortal 9 videó. Főszerepben a kivégzések.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #2065 Dátum: 2010. június 17. - 11:49:51 »
És hogy örül neki a sok kocka  ;D

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2066 Dátum: 2010. június 17. - 11:55:57 »
A Star Warsos vitához még annyit, hogy sokak számára a jedik sem számítanak jónak. Nem egyszer fordult elő, hogy csaj bajok okozójának, háborúk hozójának tartják őket (például a Dantooine-on). Ebből kifolyólag meg nem hiszem, hogy érdekli őket, hogy a (számukra) csak a külsejében különböző, másik fénykardos alakok minek nevezik magukat.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2067 Dátum: 2010. június 17. - 11:58:08 »
zozi: persze vannak ilyenre is példák, de az általánosság még mindig nem ez volt.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2068 Dátum: 2010. június 17. - 14:10:24 »
Ez az MK továbbra is egy grafikus motorcserés Armageddonnak tűnik, de most már legalább látszódik, hogy szebben vannak kidolgozva a karakterek, szóval ha másban nem, látványban sikerült előrelépni.

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #2069 Dátum: 2010. június 17. - 15:30:17 »
Hát ilyen királyul kinéző Ermacot és Reptilet még sosem láttam. :D Nagyon tetszik ez a letisztult gyík. Azért ez a bone breacker jól néz ki nagyon.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2070 Dátum: 2010. június 17. - 15:55:23 »
A grafika szerintem is jól néz ki, az előző videóban még kevésbé tetszett, de tényleg pofás, a sebzésmodell is sokkal reálisabb, mint az Armageddon beli.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #2071 Dátum: 2010. június 17. - 22:45:31 »
Bejövős!

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2072 Dátum: 2010. június 18. - 00:42:28 »
De mit érünk az egésszel, ha nincs pc-re?

Todd

• Pókfej
« Válasz #2073 Dátum: 2010. június 18. - 10:14:33 »
Azt ki nem sz*rja le, hogy van-e PC-re. :twisted:
Majd Mero meg én jókat játszunk vele, és közben gondolunk rátok. ;D

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2074 Dátum: 2010. június 18. - 10:53:56 »
Na fulladjatok meg  :hehe:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2075 Dátum: 2010. június 18. - 11:57:02 »
Meg kapjátok is be. :D

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #2076 Dátum: 2010. június 18. - 18:53:53 »
Gyerekek,mi ez a nagy irigység ?? :twisted: :hehe:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2077 Dátum: 2010. június 18. - 19:10:11 »
A nagy ARC nagy irigységgel jár.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2078 Dátum: 2010. június 18. - 19:11:49 »
Na megyek is egy picit Playstation-özni, és játszom néhány játékkal, amit ti sose vehettek a kezetekbe. ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2079 Dátum: 2010. június 18. - 21:25:26 »
 :lol: :hehe: