Szerző Téma: Videojátékok  (Megtekintve 978278 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:Videojátékok
« Válasz #2860 Dátum: 2011. február 18. - 09:08:06 »
Nem, ami túl egyértelmű lett volna az az, hogy Josh maga a főhős.
Miután egyszer már eljátszották a főhős megy megkeresni a szeretett személyt, alapszitut, ez nem volt túlzottan nagy meglepetés.
Amit te írtál, az sokkal újszerűbb lett volna.
Engem nem zavar, hogy nem nyitnak totál más dolgok felé a sztoriban, hisz olyan ez, hogy sosem ismerheted eléggé azt a várost, ez már a 2. részből kiderült.
Pedig pont a Shattered totál más dolgok felé nyitott, és lám az lett az útóbi jópár év legjobb SH játéka.
Persze most már ezt se lehet még egyszer elsütni.

Például nekem misztikus poklos thrilleres témában nagyon tetszett a Hellraiser 6 csattanója amit már régóta meg akartam nézetni veled, de mivel gyanítom, hogy erre már nem kerül sor, így leírom.
Ott a főhős egy autóbaleset után, amiben meghalt a felesége amnéziát kap. Felderítve a multját kiderűl, hogy egy rakás nővel csalta a feleségét, de valahányszor találkozik egyel, az meghal, méghozzá úgy, hogy látszólag azt ő maga követte el.
Aztán továbbhaladva kiderűl, hogy meg is akarta őlni a feleségét, hogy lenyúlja a biztosítását, de a csaj meg tudta, és ehelyett a csávót ölte meg a szeretőivel együtt, és azok a gyilkosságok, amiket újra átél a film során úgy, mintha ő követte volna el, a szeretői halála, és a legutolsó hulla, akit megtalál saját maga, és az, hogy ezeket látja újra és újra, ez már maga a pokol, ahová a halála után került.
És a végén mutatják az autóbalesetet, ahogy valójában lejátszódott, és igazából a feleség élte túl, és a csóka halt meg.
« Utoljára szerkesztve: 2011. február 18. - 11:46:21 írta kaine »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2861 Dátum: 2011. február 18. - 11:47:19 »
Újszerűbb, de kiszámíthatóbb.

Határozottan jónak tűnik pedig.  ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #2862 Dátum: 2011. február 18. - 11:51:36 »
Újszerűbb, de kiszámíthatóbb.
Összepakolva a folytogatós endinggel szerintem kétszer akkorát ütött volna mint a végleges verzió.
Ha Alex azt derítette volna ki, hogy őt magát is feláldozták annakidején.
Határozottan jónak tűnik pedig.  ;)
A Hellraiser 6 sztorija?
Én pont ezt a részt láttam először, és kicsit meglepett, amikor megtudtam, hogy nagyon erősen különbözik a többitől.
Mivel az összes többi trancsírmozi, ez meg egy kőkemény pszichológia thriller.
« Utoljára szerkesztve: 2011. február 18. - 11:57:04 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2863 Dátum: 2011. február 18. - 13:11:24 »
Hát igen, de akkor már túlságosan elrugaszkodtunk volna a realitástól (bár fura ezt egy SH esetében mondani). :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #2864 Dátum: 2011. február 19. - 10:29:12 »
Épp ezért lett volna merész, és újszerű. Elvégre voltak már silent hillben magukat élőnek hívő halottak (pl. Lisa), úgyhogy nem lett  volmna idegen az sh világátol.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #2865 Dátum: 2011. február 20. - 22:03:07 »
Sokszor szóba jött már a warcraft 3 nevű játék, nah én ezt már egy jó ideje játszom interneten is, persze nem éjjel nappal, viszont ahol van reklámozásra lehetőség, ott miért ne reklámozzunk?

kanaszta
www.pokember.hu
« Utoljára szerkesztve: 2011. február 20. - 22:07:50 írta Kanaszta »

Todd

• Pókfej
« Válasz #2866 Dátum: 2011. február 21. - 19:08:08 »
Ha már a multkór szóba került a Silent hill 2-vel kapcsolatban a téma, akkor azt szretném megkérdezni, hogy mik voltak eddig játékélményeitek közül a legemocionálisabb gammák. Vagyis melyik játékok váltották ki belőletek a legtöbb érzelmet.
Akkor az én listám:
Silent Hill 2: ez ugye alap, elég sokszor kitárgyaltuk már.
Metal Gear Solid 3: a kicsit rambós, kicsit James Bond-os alapkoncepció mellé olyan komplex, és megható történetet rittyentettek, hogy attól az államat letetem. A Boss elleni végő összecsapás csont nélkül minden idők legszebb bossfightja.
Heavy Rain: Na ez a legnagyobb érzelmi hullámvasút, amit valaha is láttam. Míg a Silent Hillekben nagyjából végig egy azonos melankólikus életérzés van, addig a Heavy rain igen pofátlanul (néha kifejezetten hatásvadász módon) váltogatja az ember érzelmeit. Nagy magasságokba emel, de csak azért, hogy még mélyebbre taszítson.
Shadow of the Colossus: a játék különlegessége az, hogy egyszerű mint egy bot, és szinte full beszéd nélkül operál, minimális szereplőmennyiséggel, mégis képes arra, hogy a minimalista koncepcióbol a maximumot kihozza. Megismételhetetlen, és páratlan mestermű.
Soul Reaver 2: na ez egy kakukktojás, úgyis mondhatnám, hogy a földhöz b*szom a kontrollert különdíj nyertese. Ennek a játéknak annyira felidegesített a befejezése, mint még soha semminek.
« Utoljára szerkesztve: 2011. február 21. - 19:28:34 írta Todd »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2867 Dátum: 2011. február 21. - 19:40:52 »
-Final Fantasy VI. Minumum két bőgős jelenet is van benne, érdekes módon mindkettő Ceresszel.
-Baldur's Gate II. Pláne az Imoen Romance moddal. Valahogy a huszadik végigjátszásnál is elég lelkesen állok hozzá a főellenség kibelezésének témájához, amiért megkínozta "hugit".
-Halo. Valahogy minden pályát sikerült úgy befejezni, hogy "akurvaéletbeezthogyansikerültmostélvemegúszni?"
-Valami motoros játék a 3D-s korszak hajnalán a Segától. Annyira pofátlanul csalni én játékot azóta se láttam, pedig játszottam a Risk II-vel is, ahol a gép ötösnél kisebbet szerintem nem is tud dobni a hatos kockán. Talán azóta se dühített fel annyira játék.
-És esetleg még a Knights & Merchants. Egy RTS, amiben nem irányíthatsz egy egységet sem. Akik mind síkhülyék. Egy idő után már az ember a haját tépkedve üvölt a monitor előtt, hogy azok a barmok már megint mind egy sikátorban tömörülnek a hatsávos főút helyett és semmi sem halad semerre.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2868 Dátum: 2011. február 21. - 21:09:22 »
Shadow of the Colossus. Minden idők legjobb játéka számomra (már azok közül amiket én ismerek). Fantasztikus játékélmény, és eszméletlen jó befejezés, ahogy Todd is mondta, a készítők fából aranykarikát csináltak. A legjobb példa, hogy egy jó alapötlet tökéletes megvalósításban milyen sokat ér.
Okami. Gyönyörű, bájos, iszonyat hangulatos játék, tökjó sztorival. A befejezés nagyon aranyos és megragadó. Plusz a zseniális ötlet, hogy a játék grafikája a japán festmények hatását kelti... Nagyon klassz. Igazából nálam csak az vont le az élményből, hogy egy apróságon sikerült majdnem elakadnom a játék végén, ami marhára felhúzott (plusz valszeg nem hajnali 5-kor kellett volna megvívni a főboss csatát hullafáradtan :hehe:), így igazából talán nem ütött akkorát nálam, mint kellett volna, de erről nem a játék tehet.
God of War. A "legjobb játékok" triumvirátus harmadik tagja. Zseniális játék, és baromi izgalmas, az átvezető videóktól padlózott az állam, fantasztikusak, a játék csavaros sztorija és befejezése szintén odab***ott, a pályák is iszonyat hangulatosak. Menthetetlen GoW fan lettem. ;D
Bár a második résznek nem ilyen jó a sztorija, de ezt leszámítva szinte semmiben nem marad el az elsőtől, viszont a "to be continued" befejezésért megérdemelnek a készítők egy virtuális seggberúgást, mert itt izgalmában vágja földhöz a kontrollert az ember, hogy a legizgalmasabb résznél hagyták félbe. :finger: Ha egyszer lesz PS3-am, a 3. rész lesz talán az első a beszerzendő játékok listáján. :D 
ICO. Bár játékmenetben és hangulatában alulmarad a SOTC-al szemben, látszik, hogy ugyanaz a gárda készítette, minőségi játék, hangulatos, és a befejezés fantasztikus. Csak annyi gondom volt vele, hogy nekem a játékmenet kicsit lassú, nem elég akciódús, de megérte végigvinni. Viszont itt látszott, hogy mennyire bosszantó tud lenni, ha egy játék elején nem "tanítják meg" az irányítást, vagy nem lehet megnézni. Ugyanis azért akadtam el a játék felénél, mert nem tudtam, hogy lehet hintázni a kötélen, illetve hogy hogyan lehet előcsalni a mozdulatot. Aztán persze megnéztem egy végigjátszás videót, és :omg: . (Persze lehet, hogy csak én voltam ilyen béna, de akkor is bosszantó volt.)
Genji. Bár az átvezető videók baromi szépek voltak, a sztori hangulatos ugyan, de nem nagy durranás, mégis, ez a játék a gyönyörű grafikájával és pályáival fogott meg. Olyan fantasztikusan szépek a pályák, hogy öröm végigmenni rajtuk. Iszonyat hangulatosak. (Ugyanakkor a játékmenet is jó, persze.) Viszont a játék végén a befejező videóban csalódtam picit, valami hangulatosabbra, látványosabbra számítottam. Ettől függetlenül nagyon jó játék, élmény volt játszani vele.
Spider-Man. A régi psx-es Póki játék pc-s változata. Egyrészt azért írtam be, hogy legyen valami képregényes game is, másrészt kevés játék van, amit annyiszor végigvittem, mint ezt. ;D A vége pedig odab***ós volt. ;D Nagyon sok szép percet szerzett nekem ez a játék.:)
És ha már régi játékok, akkor MDK. Marhajó kis játék volt, élmény volt végigjátszani.
Így hirtelen ezek jutottak eszembe.

És hogy negatívumot is mondjak:

Mortal Kombat Armageddon. Megszoktam már, hogy a Midway 2 kicseszett (de legalább hangulatos) képnél többet nem bír odabiggyeszteni a képernyőre a főboss legyőzése után, de hogy itt még ennyit se tettek meg... :drying: Nagy csalódás. Ezen a ponton hasal el az MK a Tekkennel és a Soul Caliburral szemben, hogy a készítők nem képesek legalább nyúlfarknyi ending videókat betenni a játékba. Helyette lehet MK sakkozni meg MK gokartozni... Klassz. :drying: Egyedül az MK4 kivétel, ahol tényleg voltak befejező videók, ráadásul nagyon hangulatos volt maga a játék is, emiatt inkább a pozitív listába illene (illetve az MK Deception is a Kaland mód zseniális hangulata miatt). Persze ha a befejezést nem számítjuk, akkor az MK játékok (ezalatt főleg a 4., 5., 6., 7. részt értem)  nagyon f*szák, imádom mindet, iszonyat hangulatos bunyózni benne meg minden, csakhát egy hangulatos jutalomvideó a játék végén iszonyat sokat dobna az élményen.

Todd: az általad említett Soul Reaver 2-vel én is játszottam még nagyon régen, de sajnos elakadtam a felénél, és abbahagytam. :-\ Illetve tettem egy próbát a Devil may cry 3-al is, de engem nem ragadott meg, valahol az elején félbehagytam. Lehet hogy egyszer végigviszem majd (ez talán a megítélésemen is változtatni fog), de engem nem ragadott meg a játék stílusa.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2869 Dátum: 2011. február 21. - 21:27:07 »
A DMC 3 eleje elég semmilyen. Ugye az első két küldetésben nem is tudunk sehová menni, csak le kell gyakni egy csomó ellent.
A játékban a karakterek, és a stílus szerintem nagyon frankó, de pl. a negyedik rész sokkal jobban nyit.

A Soul reaver 2 egyébként pont olyan "to be continued", mint mondjuk a gow 2 csak még sokkal szemetebb módon.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2870 Dátum: 2011. február 21. - 21:47:38 »
A DMC 3 eleje elég semmilyen. Ugye az első két küldetésben nem is tudunk sehová menni, csak le kell gyakni egy csomó ellent.
Naja.
Meg a másik, hogy nekem valahogy nem passzolnak össze az übermacsó, poénkodó karakterek a gótikus, komoly hangulatú pályákkal (már amennyit az elejéből láttam). Illetve ami még zavart, hogy közepes módon elég nehéz a játék, lassú a karakterfejlődés, de nem ragadott meg annyira a játék, hogy a sokadik meghalódás után is nekivágjak. Könnyű fokozaton meg már túl könnyű, úgy meg nem igazi kihívás. :-\ (Amúgy hozzáteszem, ha egy játék megfog, akkor elég kitartó vagyok, sokadszorra is neki tudok veselkedni a legszivatósabb dolgoknak is benne.)

Idézet
A Soul reaver 2 egyébként pont olyan "to be continued", mint mondjuk a gow 2 csak még sokkal szemetebb módon.
Húúúúú, akkor el tudom képzelni hogy majdnem földhözvágtad a kontrollert, az a játék jóval nehezebb a sok fejtörő miatt, mint a GoW, elhiszem, hogy az anyukájukba kívántad a készítőket. ;D Egyébként egy idő után már herótom volt a sok kockatologatós-beforgatós rejtvénytől. De ha nem akadtam volna el benne, akkor szerintem kitartottam volna a végéig.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2871 Dátum: 2011. február 21. - 22:22:23 »
Az enyémet felesleges végigolvasni, úgyis mindenki tudja. De csak a teljesség kedvéért:
Silent Hill 2: a legsokkolóbb élmény, amit videójátékban láttam. Szerintem Ju is azért nem volt edzésen csütörtökön, mert nem tudta letenni.  :hehe:
Silent Hill: Shattered Memories: ennek a végkifejlete volt elég erősen meglepő, de nem ütött azonnal. Ám, ahogy elgondolkodtam annak tudatában a játékon, egy olyannyira szomorú történet világlott elő, amin napokat tudtam morfondírozni utána.
Oddworld: Abe 1-2: egyszerűen vagy végigröhögtem, annyira vicces volt, a röhögés közti részeket meg anyáztam, mert annyira nehezek benne az ügyességi részek - és csak azok vannak benne, amiket ráadásul nem egyszerűen kell megcsinálni, mint egy GOW-ban, hanem előtte ki kell találni, hogy milyen módon, milyen sorrendben, hol, mit kell csinálni, hogy életben maradjunk.
Resident Evil 1: ezt épp most fejeztem be nemrég. Good befejezést kaptam. Végignéztem azóta a többi 3 befejezést is, és a 4 vég befejező videói kb. 1 mp-ben különböznek egymástól.  ;D
PacMan: mindig megesznek.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2872 Dátum: 2011. február 22. - 08:31:41 »
Könnyű fokozaton meg már túl könnyű, úgy meg nem igazi kihívás. :-\
Ha valaha is rászánod még magad, akkor inkább easy-n. A sima DMC 3 elég szivatós, még easy-n is volt olyan rész, hogy vissza kellett ismételnem egy-egy pályát, hogy fejlesztve a karakteremt elég erős legyen a következő boss-hoz.
« Utoljára szerkesztve: 2011. február 22. - 10:41:58 írta Todd »

Todd

• Pókfej
« Válasz #2873 Dátum: 2011. február 22. - 10:41:35 »
Visszatért a játékprogramok Chuk Norrisa is:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2874 Dátum: 2011. február 22. - 10:59:02 »
A végén tényleg lesz valami ebben a 2012-es világvégében. Mert az, hogy kijön a Duke Nukem Forever, eléggé azt vetíti előre. A világ egyik legstabilabb alappillére az volt, hogy ez a játék sosem készül már el.

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #2875 Dátum: 2011. február 22. - 18:32:23 »
Hát én a NFS Most Wanted végén káromkodtam hangosan egy nagyot. A Kotor-okban is párszor. A Jade Empirenél csak azért nem mert  Kotorék már megcsinálták a végkifejletet. :D De az is káromkodós jelent, amikor Fifa managerben leigazoltam Ronaldot és kitörte a lábát kb. Sírni nem szoktam játékokon csak felidegelnek.  :nemtudom:

Todd

• Pókfej
« Válasz #2876 Dátum: 2011. február 22. - 18:42:06 »
A végén tényleg lesz valami ebben a 2012-es világvégében. Mert az, hogy kijön a Duke Nukem Forever, eléggé azt vetíti előre. A világ egyik legstabilabb alappillére az volt, hogy ez a játék sosem készül már el.
Nyugi, még él Mick Jagger, addig nem lehet semmi baj.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2877 Dátum: 2011. február 22. - 23:24:45 »
Sírni nem szoktam játékokon csak felidegelnek.  :nemtudom:
Játéka válogatja.

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #2878 Dátum: 2011. február 23. - 17:03:09 »