Szerző Téma: Videojátékok  (Megtekintve 990989 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:Videojátékok
« Válasz #2900 Dátum: 2011. február 26. - 15:39:51 »
Nem csak ott botolhatsz bele. Bár kétségtelenül nem egy Nemesis, akit egy idő után már ****ra rühelltem emiatt.
Tom: Inkább csináld Normal vagy Hard feladványokkal. A könnyűeknél az ember elé tolnak minden megoldást, az egész játékot egy nagy szörnykergetőzéssé változtatja, amikor pont a fejtörők az igazán jó részek. Plusz az SH2 feladványai tényleg nem túl bonyolultak.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2901 Dátum: 2011. február 26. - 20:31:17 »
Ne hallgass rá. Előbb vidd végig így, és ha tetszett, a második körben nehezíts.
Idézet
az egész játékot egy nagy szörnykergetőzéssé változtatja
Szörnyen felületesen játszottad végig ezt a játékot.  ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2902 Dátum: 2011. február 26. - 20:47:25 »
Nem. Játékélmény, nem a sztori szempontjából nézem. Játékmechanikára ez azért egy túlélőhorror: feladványok és szörnyekkel viaskodás/kergetőzés.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2903 Dátum: 2011. február 26. - 21:21:26 »
Ez igaz, de a játékélmény egyik fő meghatározója lehet a sztori és a hangulat. Önmagában nem a játékmenet határozza meg egy játék élményét.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2904 Dátum: 2011. február 26. - 22:28:15 »
Hát az biztos, hogy nem fogom azért újrakezdeni a játékot, hogy átállíthassam a nehézséget. :D
Előbb vidd végig így, és ha tetszett, a második körben nehezíts.
Igen, általában így szoktam hozzáállni a játékokhoz. Úgy vagyok vele, hogy ha egy játék nagyon megfog és kedvencem lesz, akkor úgyis újra nekiesek nehezebb fokozaton. (Pl. a God of Wart elkeztem legdurvább fokozaton is, le is győztem a hidrát benne, poén volt, csak rohadt sok idő kéne így a játékhoz. ;D De a Shadow of the colossust végigvittem hard mode-ban is, és az időre menő küzdelmekből is megcsináltam egy csomót.) Ha meg nem olyan nagy szám a játék, akkor bőven elég egy végigjátszás is. Pont a Batman Begins "viccelt meg" ezzel, mert azt normal fokozaton kezdtem el, és bizony a játék első felében kimondottan sokszor elhaláloztam. Aztán később, amikor már belejöttem a játékba, akkor már nem volt gond, de az elején bosszantó volt kissé a dolog.
Persze, az se jó, ha túl könnyű egy játék, de az se, ha túl nehéz, mert az is levon a játékélményből.

Egyébként értem, hogy miért javasoltad a nehezebb módot, Tgaby, de hozzátartozik a dologhoz, hogy nekem nem a kedvenc műfajom a túlélőhorror, sőt, kimondottan kevés játékkal játszottam ebből a műfajból, ez nekem amolyan kikacsintás, márcsak ezért sem vágtam bele egyből nehéz módban. Egyébként bizonyos szintig szeretem a fejtörőket a játékokban, de nem kimondottan azok miatt játszom velük. Azt szeretem, ha jó arányban van elosztva az akció és a fejtörős rész, de nem vagyok oda pl. a kimondottan csak rejtvényekből álló játékokért. Na meg ha egy túl nehéz rejtvény miatt órákra elakad az ember egy játékban, az azért elég idegesítő. (Itt most általánosságban beszéltem a játékokról.)
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #2905 Dátum: 2011. február 27. - 12:43:51 »
Elkezdtem játszani a Batman: Arkham Asylummal. Hát ez a játék valami fantasztikus. Imádom! Még csak 14% - nál tartok, de komolyan a kedvenc játékom. Mindenkinek ajánlom! :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #2906 Dátum: 2011. február 27. - 14:49:19 »
Silent Hill 2-t én is annó az easy-easy kombóban vittem végig először. Abból a szempontból jó, hogy így még nem ugrassz falnak a fejtörők nehézségétől, de nagyjából megismered a mechanikájukat, és hogy többedszeri végigvitel során még eltérőek, mindig egyre nehezebbek lesznek (fel nem foghatom, hogy ilyen miért nem let az újabb részekben, pedig marha sokat dob a szavatosságon).
A másik fele viszont az volt a dolognak, hogy ez volt az utolsó játék, aminek easy action nehézségen neki kezdtem, mert röhejesen könnyen halt meg mindenki (akár Piri is), és azóta minden játéknak normalon ugrok neki először.
De Piramisfejtől tök jogosan félhetsz, lesznek olyan jelenetek, amikor minden előjel (vagy cutscene) nélkül hirtelen felbukkan, és az életedre tőr.
« Utoljára szerkesztve: 2011. február 27. - 14:53:09 írta Todd »

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2907 Dátum: 2011. február 27. - 15:08:28 »
De Piramisfejtől tök jogosan félhetsz, lesznek olyan jelenetek, amikor minden előjel (vagy cutscene) nélkül hirtelen felbukkan, és az életedre tör.
Hát ez felettébb megnyugtató. ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #2908 Dátum: 2011. február 27. - 15:12:00 »
Pontosan ez volt vele a célom. :twisted:

BuB

• Pókfej
« Válasz #2909 Dátum: 2011. február 27. - 19:40:03 »
He, ezt a képet most találtam.
elvben így fog kinézni Harley.

Egész dögös. Mondjuk nem annyira mint az első részben...  :D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2910 Dátum: 2011. február 27. - 21:42:49 »
Brian Azarello mikor osont be a fejlesztőkhöz? :D

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2911 Dátum: 2011. február 27. - 21:46:44 »
Retro rovat:
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #2912 Dátum: 2011. február 27. - 21:53:22 »
De szerettem ezt a játékot! :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2913 Dátum: 2011. február 27. - 22:04:09 »
Júj, ez a tankos játék poén volt! :D

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2914 Dátum: 2011. február 27. - 22:09:39 »
Nektek is "9999999 in 1" kazettán volt? :)
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #2915 Dátum: 2011. február 27. - 22:11:57 »
Természetesen! ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2916 Dátum: 2011. február 27. - 22:13:16 »
Heh, én nemrég is játszottam ezzel. :) Van egy tévéjátékom, csak a Galaxy miatt vettem, olyan sárga kazettán vannak hozzá játékok. Sajnos egy zsinór eltűnt nemrég, azóta nem tudok vele játszani.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2917 Dátum: 2011. február 27. - 22:49:56 »
Jaja, nekünk is valami játékválogatáson volt rajta asszem. :D Pont olyan sárga kazin, mint amit Kaine emleget. ;D De jó így nosztalgiázni róla... ;D Emlékszem, piacon vettek nekünk a szülők új játékkazikat időnként, és az egyiknek a matricáján - akkor még nem tudtam, ma már tudom - Deadpool és Cable virított.  ;D Persze gyerekfejjel azt választottam, gondolván, valami jó kis ninjás akciójáték lesz. Ehelyett na mi volt rajta? Egy Boulder Dash játék. :asshole: Képzelhetitek, milyen csalódott voltam. :hehe: Mondjuk azért nem voltak teljesen megbízhatóak azok a kazik, kifogtunk 1-2-t ami el sem indult. Viszont sok jó játék is volt köztük.

Tényleg, lehet még kapni ilyen sárga kazikat? (Bár a tévéjáték úgysincs meg hozzá. :hehe: Meg igazából úgyis van nes emulátorom, ahhoz sok ilyen gamét lehet találni.)

Egyébként az első ilyen tévéjátékunk olyan volt, amin alapból voltak játékok kazi nélkül is, vagy 100 játék volt rajta, ami igazából 4 játékot jelentett, csak több tucat verzió volt fenn róluk. ;D Ez a tv játék nem volt olyan megbízható, később vettünk egy jobb változatot, azon nem voltak játékok, de a kártyákat megbízhatóbban futtatta.

« Utoljára szerkesztve: 2011. február 27. - 22:55:01 írta Tom Fireheart »

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #2918 Dátum: 2011. február 27. - 23:33:56 »
A Wolfenstein 3D a legjobb retro játék. :D
Tejet kérek! Csokisat!

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #2919 Dátum: 2011. február 28. - 01:41:56 »
Ha párom lejön akkor multiban toljuk a Battle Cityt a gépemen. :)