Hát az biztos, hogy nem fogom azért újrakezdeni a játékot, hogy átállíthassam a nehézséget.

Előbb vidd végig így, és ha tetszett, a második körben nehezíts.
Igen, általában így szoktam hozzáállni a játékokhoz. Úgy vagyok vele, hogy ha egy játék nagyon megfog és kedvencem lesz, akkor úgyis újra nekiesek nehezebb fokozaton. (Pl. a God of Wart elkeztem legdurvább fokozaton is, le is győztem a hidrát benne, poén volt, csak rohadt sok idő kéne így a játékhoz.

De a Shadow of the colossust végigvittem hard mode-ban is, és az időre menő küzdelmekből is megcsináltam egy csomót.) Ha meg nem olyan nagy szám a játék, akkor bőven elég egy végigjátszás is. Pont a Batman Begins "viccelt meg" ezzel, mert azt normal fokozaton kezdtem el, és bizony a játék első felében kimondottan sokszor elhaláloztam. Aztán később, amikor már belejöttem a játékba, akkor már nem volt gond, de az elején bosszantó volt kissé a dolog.
Persze, az se jó, ha túl könnyű egy játék, de az se, ha túl nehéz, mert az is levon a játékélményből.
Egyébként értem, hogy miért javasoltad a nehezebb módot, Tgaby, de hozzátartozik a dologhoz, hogy nekem nem a kedvenc műfajom a túlélőhorror, sőt, kimondottan kevés játékkal játszottam ebből a műfajból, ez nekem amolyan kikacsintás, márcsak ezért sem vágtam bele egyből nehéz módban. Egyébként bizonyos szintig szeretem a fejtörőket a játékokban, de nem kimondottan azok miatt játszom velük. Azt szeretem, ha jó arányban van elosztva az akció és a fejtörős rész, de nem vagyok oda pl. a kimondottan csak rejtvényekből álló játékokért. Na meg ha egy túl nehéz rejtvény miatt órákra elakad az ember egy játékban, az azért elég idegesítő. (Itt most általánosságban beszéltem a játékokról.)