Van köze hozzá, mert az ötödik rész közvetlen felvezetése, és igyekszik utalgatni a negyedikre, sőt, az első füzetnél még a WildStorm próbálta is reklámozni játékos körökben és úgy tűnt, a Capcom maga szolgáltatott infót nekik a pontosság végett (gondolom nem akartak megint olyan marhaságokat látni, mint az RE-antológiában, ahol már olyan eszement dolgokat találtak ki, amit csak egy amerikai tud nagy konspirációgyártós unalmában), de aztán a roppant gyenge fogadtatás után nem erőltették.
Amúgy nincs mit mesélni róla, egyszerűen rosszul van megírva. Rossz a dramaturgia, erőltetettek és élettelenek a párbeszédek, a rajzok közepesek vagy teljesen jellegtelenek, és a sztorivezetés kifejezetten unalmas. Olyan, mint amikor egy író frissen próbálkozik más műfajból a képregényírással és azt hiszi, ez a médium is olyan, mint amit megszokott. A sztori vége nem tudom, milyen, én a felénél végleg feladtam, de addig arról szólt, hogy megérkezünk, jönnek a zombik, lövöldözünk, pihenünk, jönnek a zombik, lövöldözünk, mellékszálban meg klisés jelenetekkel próbálnak feszültséget kelteni, hogy most hű, folyik valami a háttérben, de ki nem mondjuk, mi, mert olyan rafkósak vagyunk, hogy magánbeszélgetésben is virágnyelven kertelünk. Egyszerűen az erőlködés ellenére is unalmas.