Na Assasins Creed 2 kipörgetve. Valóban sokat fejlődött az elsőhöz képest, de azért nem nyűgözött le.
Alapvetően ennek a játéknak is igen siralmas a történetvezetése, az érdekes karakterek száma pedig erőteljesen közelít a 0-hoz, ami számomra nagy negatívum. Így a történet karakterek, hangulat szentháromságából max 1 van meg benne.
Amúgy a történet érdekes, de kegyetlen vontatott és érdektelen volt számomra a tálalás, amolyan tipikus többnek akarok látszódni, mint ami vagyok típusú dolog.
De valószínűleg a vételáron tovább tudok adni rajta.
Amúgy a harcrendszer mintha kifejezetten kényelmetlenebb lett volna, mint az első részben. A végefelé egész egyszerűen nem is tudtam komolyan venni.
Ugye a segítőtársak igazából sose segítenek, tehát a végén az almás jelenetben Enzio csupán nézőközönséget teremt maga köré. De amúgy is fölösleges, mert szarrá lehet verni az ellent a négyzeten dobolással. Így miközben a pápa folyamatosan fetreng a padlón, mert megállás nélkül verem, elég fura, hogy epikus dumákat nyom arról, hogy úgyse győzöm le...
Ugyanez korábban is megvolt szintén a másik Rodrigo elleni küzdelemben, amikor 2-3 fordulón át verem szarrá, pedig a videó bejátszások szerint állítólag épp szorongatott helyzetben vagyok...
Ja és a menekülő bossokat is untam egy idő után, lényegében minden bossfight futóverseny, habár ez így volt az egyben is, de reménykedtem, hogy ezen talán túljutunk már.
Összességében nagyon szép a játék, és voltak jó pillanatai, de számomra kegyetlenül üres. Szép környezetben sok tartalom, sok mini küldetés, hosszú sztori mód. De érdektelen karakterek, a kis összeesküvéseikkel, és az állandó cliffhengeres befejezéseik, a vegyed meg a folytatást érzés a pofádba tolásával, miközben szerintem nincs mögötte egységes koncepció, vagy történetvezetés.