Hoppá-hoppá, kb. jó 3 hónapja megvettem másodkézből az
Amerika Kapitány film adaptációs játékot (márha lehet ezt annak nevezni...

), csak eddig hallogattam, meg elvoltam a magyar profilom újra kiplatinázásával foglalva, szóval, csak toltam és toltam, de most a múlt héten elő vettem és elkezdtem.
Basszus, nagyon kellemesen csalódtam a cuccban, rohadt kis hangulatos játékot dobtak össze, komoly baja sincs, kicsit darabos a mozgás, de azt pár perc után meglehet szokni, a grafika tök szép, nagyon hasonlítanak a színészekre, sőt, ha jól láttam, mindenki saját magát szinkronizálja a filmből, kivéve Hugot (gondolom már akkor is fújtak egymásra a Marvellel),bár most poént lövök le, de Koponya nincs is sokat benne, ezen meglepődtem, jobbára Zola a fő enemy, és tiszteletét teszi Strucker báró és Madam Hydra is, na és Zémóról is sokat meglehet tudni a naplóját össze gyűjtögetve, sajnáltam, hogy nem volt jelen magában a játékban. Na de, a game, eléggé egy Batman Arkham klónt hoztak össze, majdnem minden tekintetben, a verekedés, a helyszín. A helyszín Zémó kastélya, a Hydra fő-főhadiszállása (igazából nem is tudom, hova lehetne ezt az eseményt beilleszteni a filmhez, talán az összevágott jelenetsor közé, bár sztem még oda sem...), kb. területileg akkora mint Arkham volt, szóval a lényeg ugyanaz, épületek között és épületekben kell rohangálni, ami megvan adva jókora térkép azt töviről-hegyire bejárjuk, de igazából nem térünk vissza később az adott helyszínekre, mint anno a Batmannél. A verekedés is egy az egyben Bats lett, látványosak, és Kapi igen keményen használja a pajzsot, amit sajnos nem tudtak megoldani a counterezés, hiába van benne, hiába jelez, hogy az enemy támad, ha épp egy ütés kombóban vagyok nem reagál rá Kapi és sorba leütnek, azért ezt Batmennél szépen megoldották, itt ez nem jött össze (vagy csak nekem nem akart bejönni, bár elég sokszor próbáltam), és a végére Zola robotjainál már nagyon zavaró volt, szerencsére nem sokszor taliztam velük...
De a végén csak keserű szájízzel raktam le a gamet ( na ez nem igaz, mer még a platina messze van és most azzal nyomulok elölről), van benne két extra kosztum is, az egyik kb. a játék negyedénél nyílik meg, az Ulti Kapi ruha, amire kapásból váltottam, százszor jobban néz ki, mint a filmes hacuka és szerencsére a legtöbb videóban is megmaradt az a kinézet, ennek tökre örültem

a másik meg a klasszikus ruha, ami pontosan a játék végén nyilik meg... és itt jön a blama... hiába nyílik meg, nem lehet kipróbálni, vagyis nem lehet új Gamet kezdeni vele... mivel ha rámegyek a new gamere felülírja a mentésem, amivel még nem is lenne gond, de ezzel, amihez foghatót még nem láttam, törli az extráimat is így kezdhetem elölről a gyűjtögetést, mert a concept artok, filmek és a megszerzett ruha is eltűnnek...

tehát meg nyitom és ki se tom próbálni...

(na mondjuk ez se teljesen igaz, mert a Challangekben lehet használni, meg a game végeztével a kastélyba is vissza lehet menni, de ott már nem sok minden van, kivéve ha elhagytunk valamit...) de úgy lett volna poén, ha a játék elejétől tudom használni, amit sajnos nem lehet...

Szal, ami 4 ezer forintot költöttem rá, maximálisan megérte, nagyon fajin volt még ezek dacára is, meg is néztem utána a filmet a játék hatására