Szerző Téma: Videojátékok  (Megtekintve 984949 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
Re:Videojátékok
« Válasz #5920 Dátum: 2014. április 24. - 17:35:00 »
Ó így már mindjárt más a leányzó fekvése ;) Viszont mivel nálam az FPS alapból kiesik mint játékstílus (nem az én zsánerem) ezért én egy közepes konfiggal is jól járok!

SwitcX

• Vendég
« Válasz #5921 Dátum: 2014. április 24. - 17:39:03 »
Ha nem a kedvenc műfajod, akkor valószínűleg nem is multizol. Épp ezért megértem, ha teljesen hidegen hagy a téma.  :)

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #5922 Dátum: 2014. április 24. - 17:49:24 »
Igen, a multi szintúgy közömbös számomra mint az fps vagy épp az rpg-k világa :) De egy beat 'em up bármikor jöhet :oh:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5923 Dátum: 2014. április 24. - 18:30:36 »
Tom Fireheart: Anno a PS2 számomra is az Ultimate Console-t jelentette,de így visszagondolva csak röhögök magamon, meg az akkori énemen
Én nem röhögök magamon, mert nekem a PS2 igen meghatározó játékélményeket adott. God of War, Shadow of the Colossus, Genji, Okami, és még sorolhatnám.

Azon a képen azt kell látnod, hogy a kis képernyő az, amit egy konzolos játékos lát. Az egész. A nagy képernyő az, amit egy PC-s. A terep majdnem négyszeresét látod
Wow, az nem semmi. Ez annak köszönhető, hogy monitor helyett tévén játszol, vagy a konzol teszi lehetővé?

Ennek az Evolve című gaménak van valami köze a régi Evolva játékhoz? Remake? Egyébként tényleg jól néz ki.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #5924 Dátum: 2014. április 24. - 18:33:40 »
Hát számomra is ezek mind abszolút közömbös témák. nekem egy játékban a legfontosabb a történet, a hangulat és a karakterek. Ezen tud sokat dobni egy élvezetes játékmenet és sokat rontani egy tré bughalmaz.

SwitcX

• Vendég
« Válasz #5925 Dátum: 2014. április 24. - 18:34:04 »
Dehogy, az Evolva teljesen más volt. Ez inkább L4D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5926 Dátum: 2014. április 24. - 18:34:49 »
Azért szűkebb a konzolos látószög, mert azt feltételezik, hogy messziről, tévén nézed, és a látótered nagyját nem a játék köti le. Beállítani meg azért nem lehet, amiért kb. semmi mást sem. Bár PC-n is általában nem a játék sima beállításai között van a látószög, de ott legalább belenyúlhatsz ezekbe.

SwitcX

• Vendég
« Válasz #5927 Dátum: 2014. április 24. - 18:43:15 »
Azért szűkebb a konzolos látószög, mert azt feltételezik, hogy messziről, tévén nézed, és a látótered nagyját nem a játék köti le. Beállítani meg azért nem lehet, amiért kb. semmi mást sem. Bár PC-n is általában nem a játék sima beállításai között van a látószög, de ott legalább belenyúlhatsz ezekbe.

Nekem egyedül a BC2 nem ajánlotta fel.

Jester

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #5928 Dátum: 2014. április 24. - 19:55:47 »
A legtobb regi fps alap kliense nem ajanlotta fel. Konzolbol vagy a config file-ban tudtad/tudod modositani.
A mai fpseket nem nagyon ismerem, de siman el tudom kepzelni, hogy mar a legtobbben menubol allithato.

Az átlag játékok 55-60 körül jelennek meg.
Ezen viszont meglepodtem... a Q szeriaban az alap 90 volt. Es 105-120 kozott mozog a jatekosok kozott. 55-60 az k kicsinek tunik igy hirtelen...

SwitcX

• Vendég
« Válasz #5929 Dátum: 2014. április 24. - 19:59:11 »
Nem szerettem volna annyira visszamenni az időben. Max. 4-5 évre gondoltam. A cfg módosítás sokszor nem ajánlatos, bannolnak véglegesen.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5930 Dátum: 2014. április 24. - 20:01:12 »
Pedig a konzolos FPS-ek FoV-ja 55-60 közötti. PC-s portoknál néha átállítják 80-90-re, néha nem.

Jester

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #5931 Dátum: 2014. április 24. - 20:03:47 »
Mi a picsa? :D bannolnak? mivel jatszol te?
Sosem jatszanek ugy semmivel, hogy elotte ne szoszolnek fel napot a cfg-vel :)

Meg miert ne tehetned? A cfg-ben csak kliens oldalrol tudod modositani a beallitasokat, a server cfg ugyis korlatoz. Amig csak azt piszkalod semmi olyat nem tudsz csinalni, ami bannolasra adna okot.

SwitcX

• Vendég
« Válasz #5932 Dátum: 2014. április 24. - 20:07:14 »
BF3-ban volt ilyenre példa, de szerintem az illető már túlment bizonyos kereteken. BC2-ben volt egyedül, hogy hozzányúltam, mert irritált az 55-ös fov. MW3-ban meg külsős changerrel megoldottam.

Egy kis játék  :P
http://10fastfingers.com/typing-test/hungarian

Jester

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #5933 Dátum: 2014. április 24. - 20:13:14 »
Biztos, hogy tulment. Marmint valami massal is.
Kliens oldali cfg-ben barmit allithatsz, barmilyen Q engines jateknal. Azt szabad.
A kulsos progi meg ugyanazt csinalja egyebkent. Atirja a config fajlt, csak kenyelmesebb, nem kell vagnod az osszes valtozot fejbol.

SwitcX

• Vendég
« Válasz #5934 Dátum: 2014. április 24. - 20:16:31 »
Meg kérdés, mennyire egyszerű az a bizonyos CFG. Láttam már eléggé keszekuszát is, meg nagyon letisztultat is.

http://steamcommunity.com/games/RO2/announcements/detail/1353639133892980334
Lehet lejárt már  :headscratch:

Jester

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #5935 Dátum: 2014. április 24. - 20:29:48 »
Azon altalaban lehet segiteni. Egy cfg_save pontosan abban a formaban menti le a cfg-t, ahogy alapbol van, viszont a sajat beallitasaiddal. Viszont hogy veletlenul se b*sszam szet, a bonyolultabb scripteket meg epp azert hivom meg kulso config fajlokbol, mert a sajat logikam  nyilvan jobban kovetheto a szamomra.
MAset inkabb csak otletelesre jo atvenni. Egy az egyben semmikepp.

Egyebkent ha egyszeru, akkor az altalaban ugy mukodik, hogy van egy default.cfg. Abban minden kliens oldalrol varialhato valtozo benne van egy ertekkel. Meg van egy masik, ami a profilneved.cfg. Ha csak a menut varialod, akkor abban lesz max 20 valotoz, oszt jovan.:)
Singleben ez eleg, de multiban hidd el, erdemes feszegetni a hatarokat :)

SwitcX

• Vendég
« Válasz #5936 Dátum: 2014. április 24. - 20:31:27 »
multiban hidd el, erdemes feszegetni a hatarokat :)

Miért? (nem kötözködök, tényleg érdekel) Plusz, mi az ami fontos számodra?

Jester

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #5937 Dátum: 2014. április 24. - 21:55:26 »
Huh... na akkor nagyvonalakban, aztan kerdezz, hogy mibe menjunk bele, ha jobban erdekel :)

Az egyik legfontosabb szamomra, hogy a mozgas komfortos legyen.
Ne legyen pillanatnyi lag se sem a kepernyon, sem az eger mozgasaban. Az fps ne ugraljon, legyen egy stabil ertek.
Maximalizaljuk le az fps-t ugy, hogy egesz szamu tobbszorose legyen a kepfrissitesi frekinek ( jobb egy alacsonyabb fps igy belove, mint amit minden korulmenyek kozott bir ugyan a geped, de nem egesz szamu tobbszorose a montorod kepfrissitesenek. Probald ki, erezni fogod a kulonbseget) . Legyen minden smooth :)
 Aztan szepen belovom az egeret.  Frekit szimplan 1000hz-re szoktam allitani. Auto acceleration azonnal kikapcs. ha van ra lehetoseg akkor raw hardware input.

FullBright skinek beallitasa. texturak elmosasa, vagy kikapcsolasa. Meg az osszes tobbi sallangot, ami csak csokkenti a hatekonysagot (smoke/rockettrail, bullets,  a fegyver se lengedezzen nekem itt a fel kepernyot elfoglalva. kikapcsolni azt is:) aztan akrmilyen fenyek/villanasok, ha felveszel valamit. meg ilyen hulyesegek. ezeket mindet kiloni a fenebe

Aztan HUD belovese/atrendezese, hogy minden ott legyen, ahol szeretem :)
Aztan bill kiosztas, weapon scriptek megirasa. Kulon teamre es duelre.
Vegul Team msg-k.

ja, lemaradt a valasz, hogy miert. Hatekonysag a valasz:)
« Utoljára szerkesztve: 2014. április 24. - 22:09:53 írta Jester »

Carnor

• Vízember
  • *
« Válasz #5938 Dátum: 2014. április 25. - 10:50:46 »
Srácok valaki jön PlayIT-re?
(erről lenne szó http://playit.hu)
Tök jó mert pár haverommal fel engednek (nem pesti vagyok) és ha ez az egész jól sül el akkor végre a Képregény börzék is utat kaphatnak

SwitcX

• Vendég
« Válasz #5939 Dátum: 2014. április 25. - 11:01:11 »
Huh... na akkor nagyvonalakban, aztan kerdezz, hogy mibe menjunk bele, ha jobban erdekel :)

Az egyik legfontosabb szamomra, hogy a mozgas komfortos legyen.
Ne legyen pillanatnyi lag se sem a kepernyon, sem az eger mozgasaban. Az fps ne ugraljon, legyen egy stabil ertek.
Maximalizaljuk le az fps-t ugy, hogy egesz szamu tobbszorose legyen a kepfrissitesi frekinek ( jobb egy alacsonyabb fps igy belove, mint amit minden korulmenyek kozott bir ugyan a geped, de nem egesz szamu tobbszorose a montorod kepfrissitesenek. Probald ki, erezni fogod a kulonbseget) . Legyen minden smooth :)
 Aztan szepen belovom az egeret.  Frekit szimplan 1000hz-re szoktam allitani. Auto acceleration azonnal kikapcs. ha van ra lehetoseg akkor raw hardware input.

FullBright skinek beallitasa. texturak elmosasa, vagy kikapcsolasa. Meg az osszes tobbi sallangot, ami csak csokkenti a hatekonysagot (smoke/rockettrail, bullets,  a fegyver se lengedezzen nekem itt a fel kepernyot elfoglalva. kikapcsolni azt is:) aztan akrmilyen fenyek/villanasok, ha felveszel valamit. meg ilyen hulyesegek. ezeket mindet kiloni a fenebe

Aztan HUD belovese/atrendezese, hogy minden ott legyen, ahol szeretem :)
Aztan bill kiosztas, weapon scriptek megirasa. Kulon teamre es duelre.
Vegul Team msg-k.

ja, lemaradt a valasz, hogy miert. Hatekonysag a valasz:)

Köszi! Ez számomra megölné a játék nagy részét, tökéletesen megfelel az alap is.