Szerző Téma: Teszt-topik  (Megtekintve 526802 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:Teszt-topik
« Válasz #3100 Dátum: 2009. június 22. - 18:21:37 »
Nem erről volt szó, hanem hogy a hasonlóság még nem feltétlenül koppintás, és hogy szerintem nem koppintás.
De szerintem igen, az a hasonlóság nem koppintás, ami mopndjuk két egymástól független dologban van pl: egyik haverom olvasta egy képregényemet, és mondja, hogy valami gyilkolási módszert tuti mittoménmelyik filmből vettem, és persze olyan filmcímet mondott, amit életemben nem láttam.
Ez véletlen hasonlóság, de Sentryé nem, tuti, hogy tudták, ki az a Superman, lehetetlen, hogy nem.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3101 Dátum: 2009. június 22. - 18:56:56 »
Jah, nyilatkozták is, hogy akartak egy másfajta Supermant a Marvelnél, aki korlátlan hatalommal bír, mégis meg van kötve a keze, ezért jött a másik éne.
Idézet
gratulálok, hogyha csak ennyit látsz a karakterből.
Azt se felejtsük azért el, hogy attól, hogy a kreálása után egy karakter fejlődik, átalakul, és már csak első blikkre egy Superman másolat, az még nem menti fel a koppintás ténye alól, vagy attól, hogy távolról szemlélve a karaktert nagyon hajaz egy másikra. Attól még eredetileg róla mintázták, csak szerencsére máshogy alakítottál a karaktert. Ergo, superman másolat.
De ahogy Todd is mondta, ez mit sem von le az értékéből.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #3102 Dátum: 2009. június 22. - 19:02:28 »
Oké, akkor koppintás, és de levon az értékéből, ha pl nem szeretem supermant. Mert ha úgy tekintek rá, amikor olvasom a sztorijait, akkor már eleve keserű szájízzel állok hozzá a történetéhez.
és tudjátok mit, ez még egy ok, hogy ne olvassak dc-t, hogyha azon kell mindig gondolkozni, hogy ki koppintott, honnan, és mit?
This is a joke. A real practical Joke.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3103 Dátum: 2009. június 22. - 21:16:46 »
Hajjajj, pedig milyen sok átjátszás van? És én egyáltalán nem ismerem anniyra a 2 univerzumot, mint it sokan mások, de jópár ilyen olyan feltűnő hasonlóságról olvastam már. Egyébként ha supermanről is elolvasnád a jó sztorikat, nem zavarna enynire a dolog, hogy sentry-t róla mintázták.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3104 Dátum: 2009. június 22. - 21:23:21 »
Sentry és Szupi között azért ezektől jóval több hasonlóság van, a képességeik gyakorlatilag full megegyeznek (mittomén hány nap ereje stb.), és mivel igen sok évtized távolság van közöttük, így nem kérdés, hogy Sentry Superman hatására jött létre.
Nagyon nem megyek bele a témába, de ez az egyetlen, ami tényleg ellene szól. Ha annyira akartak volna Superman másolatot, megcsinálták volna addig, amíg Superman annyira nagy szám volt. Rengeteg lehetőségük lett volna rá (a keletkezésekor, a 4 Superman-film idejében, John Byrne újraírásakor, Superman halálakor (különösen akkor!), a Smallville csúcspontján), miért pont most csinálnák, amikor Superman éppen nem érdekel senkit?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3105 Dátum: 2009. június 22. - 22:24:03 »
Superman mióta nem érdekel senkit?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3106 Dátum: 2009. június 22. - 22:49:19 »
Úgy értettem, hogy most épp stagnál. Vagyis éppen most egy marveles Superman kicsit se szenzáció.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3107 Dátum: 2009. június 22. - 23:41:56 »
Ízé. A másolás fogalmakkal játszunk el ismét. Sentry superman koppintása, de nem egy superman, csak marveles. Sokban hasonlít rá, de szerencsére az írók úgy írták meg, hogy sokban különbözzön is tőle. Akartak egy superman alapján készült karaltert, de nem egy marveles supermant akartak csinálni.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3108 Dátum: 2009. június 23. - 00:09:32 »
Én ezt értem, de ha én ott vagyok a Marvelnél, mint valami agyas, és szeretnék egy olyan karaktert, aki Supermant "lovagolja meg", akkor úgy időzítem, hogy legyen is értelme. Más szavakkal, a mostani Batman-filmek után egy Batmanre hajazó hőst hoznék létre inkább.  ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3109 Dátum: 2009. június 23. - 09:27:56 »
Nagyon nem megyek bele a témába, de ez az egyetlen, ami tényleg ellene szól. Ha annyira akartak volna Superman másolatot, megcsinálták volna addig, amíg Superman annyira nagy szám volt. Rengeteg lehetőségük lett volna rá (a keletkezésekor, a 4 Superman-film idejében, John Byrne újraírásakor, Superman halálakor (különösen akkor!), a Smallville csúcspontján), miért pont most csinálnák, amikor Superman éppen nem érdekel senkit?
Bocs, de ez alapján csak két dologgal nem vagy tisztában:
-A Marvel Superman-másolataival.
-És a Sentry eredeti koncepciójával.
Amúgy meg persze a hsz se állja meg a helyét.
Más gond nincs vele.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3110 Dátum: 2009. június 23. - 14:33:58 »
Dehogy nincs, alá van támasztva néhány indokkal.  ;D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3111 Dátum: 2009. június 23. - 14:35:24 »
Milyen indokkal? :headscratch:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3112 Dátum: 2009. június 23. - 14:37:35 »
Belinkelted őket.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3113 Dátum: 2009. június 23. - 14:58:28 »
Ja, ha az idézetre gondolsz, gyakorlatilag majdnem minden pontjában tévedtél, meg az inkább (hibás) spekuláció volt, mintsem indok.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3114 Dátum: 2009. június 23. - 15:40:51 »
Ja, pontosan erre írtam, hogy én legalább írtam konkrétumokat.  :P

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #3115 Dátum: 2009. július 19. - 07:31:40 »
watchmenes kérdés
Ozymandiast, mint a világ legokosabb emberét hárman is minősítették különböző jelzőkkel, Dr manhattan, Rorsach és a Komédis.
Mihez hasonlították, mint legokosabb embert?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3116 Dátum: 2009. július 19. - 10:20:07 »
IQ-tesztei és elért sikerei. A saját történetében is látszik, hogy egymaga épített fel egy multikontinentális vállalatbirodalmat a zéróból, ráadásul jelentős információfeldolgozó kapacitással is bír, a különböző találmányairól nem is beszélve. Márpedig a Watchmen eléggé közelít a realitáshoz ahhoz, hogy egy Tony Stark-féle ember ne csak egy legyen a kismillió vállalatalapítóból, mint a Marvelben, hanem igenis egy egy-a-milliárdból fazon.
Vagy egyszerűsítve... mivel Peter Cannon lett volna, az ő eredete annyi, hogy egy tibeti kolostorban megtanulta, hogyan használja ki az agya teljes kapacitását addig  a pontig, ameddig azt fizikailag képes a szervezete és az elméje elviselni.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #3117 Dátum: 2009. július 19. - 11:54:50 »
watchmenes kérdés
Ozymandiast, mint a világ legokosabb emberét hárman is minősítették különböző jelzőkkel, Dr manhattan, Rorsach és a Komédis.
Mihez hasonlították, mint legokosabb embert?

Dr Manhattan - Legokosab termesz
Komédiás - Legokosab porszem
Rorschach - homoszexuális ?  :hehe:

ezekre gondoltál ? (kivéve R-t az övé nem ugrik be...  :headscratch: )

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3118 Dátum: 2009. július 19. - 12:23:43 »
Ja, hogy ez a teszt-topic, nem az egyéb képregényes...  :-[
És akkor itt már DC is él? Hohohó! ;D

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #3119 Dátum: 2009. július 20. - 07:24:34 »

Dr Manhattan - Legokosab termesz
Komédiás - Legokosab porszem
Rorschach - homoszexuális ?  :hehe:

ezekre gondoltál ? (kivéve R-t az övé nem ugrik be...  :headscratch: )

igen, ezekre. :) e szerint rorsach-ét nem tudja senki?