Szerző Téma: Funny  (Megtekintve 1136338 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Kakarotto

• Mysterio
  • **
  • May Néni Lover
Re:Funny
« Válasz #380 Dátum: 2008. január 11. - 22:53:28 »
dcp 12-31-07 -ben megtalálod Kaine. Torrent (amit én soha, mert fúj! De így neked talán egyszerübb)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #381 Dátum: 2008. január 11. - 22:57:39 »
Köszi, de azon kívül, hogy ismerem a "torrent" szót, életemben nem kerültem ehhez közelebb. Még soha nem töltöttem le képregényt.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #382 Dátum: 2008. január 11. - 23:05:17 »
Köszi, de azon kívül, hogy ismerem a "torrent" szót, életemben nem kerültem ehhez közelebb. Még soha nem töltöttem le képregényt.
:o Respect, azt hiszem, ezzel eléggé egyedül vagy. Én egyetlen képregényrajongót sem ismerek, aki ne töltött volna le valaha képregényt. Bevallom, az én gyűjteményem is túlnyomorész ilyen, francnak sincs húszévesen pénze külföldről rendelni, ráadásul így olyanokhoz is hozzá tudok jutni, amihez máshogy nem. Szoktam venni is persze, ami itthon megjelenik és érdekel.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #383 Dátum: 2008. január 11. - 23:32:08 »
Azok az elvek... :roll:
Tudom, hogy nagyon kevés honosítottat olvasol, de amit olvasol, még azt sem töltöd le?
Én meg úgy vagyok, hogy van vagy 30 giga letöltött (ez csak a magyar) cuccom, de lehetne az már simán 50 is szerintem annyi anyag van már neten hálistennek. Csak még tölteni sincs időm, hogy nekiüljek, nemhogy olvasni is.
(fórumozás helyett ezt kéne csinálni lehet ;D)
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #384 Dátum: 2008. január 11. - 23:44:32 »
Ja, ez nem elv.  :D Amit magyarra honosítva tettek ki oldalakra, azokból én is elég sokat letöltöttem.  ;) Csak éppen elolvasni nincs időm, csak igazán nagyon keveset. Úgyhogy kicsit feleslegesnek is érzem letölteni őket. Épp ezért külföldit még feleslegesebbnek érzem letölteni. Ami érdekel, azt megveszem úgyis. Nagyon ritka kivétel, hogy valakit megkérek, hogy töltse le nekem valamelyik számot, de az általában a kiadás miatt van, azzal kapcsolatban, illetve most a OMD-t muszáj volt, mert tudtam, hogy mire kézbe kapom, addigra már ezer spoilerbe fogok belefutni. Szóval az egészet úgy értettem, hogy nem futtatok fájlcserélő progikat.  ;) Már, ha a torrent olyan egyáltalán.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #385 Dátum: 2008. január 11. - 23:51:45 »
Már, ha a torrent olyan egyáltalán.
Igen, olyan. ;) Illetve a torrent kifejezés nem egy konkrét programot jelent, hanem egy fájlcserélő módszert, de alapvetően jól gondolod.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #386 Dátum: 2008. január 11. - 23:58:43 »
Mondjuk torrenten szerintem nem olyna könnyű képregényeket találni. Még mindig tgaby a legkomolyabb, ő valami indonéz fórumól szedi a dolgokat! :D
Idézet
Csak éppen elolvasni nincs időm, csak igazán nagyon keveset. Úgyhogy kicsit feleslegesnek is érzem letölteni őket.
Így vagyok én is. De nem felesleges hidd el, mert egyszer úgyis sort tudsz keríteni egy nagy olvasásnak, másrészt meg sosem lehet tudni mikor szűnik meg egy oldal, vagy mikor kerülnek le a képregények. Lásd spidertom, emlékszem milyen nagy lázban voltam, amikor kiderült, hogy kiadó leszel, és lekerülnke  aképregények. Mint az őrült, ki letépte...ja ez egy vers. :D Szóval harsányan töltöttem lefelé, hogy meglegyen minden.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #387 Dátum: 2008. január 12. - 00:00:23 »
Értem én, de még mindig inkább várok egy plusz hónapot a megjelenéshez képest, és elolvasom a fotelben, szagolgatva.  ;D  ;)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #388 Dátum: 2008. január 12. - 00:04:59 »
Még mindig tgaby a legkomolyabb, ő valami indonéz fórumól szedi a dolgokat! :D
Én is onnan szoktam. :lol: Torrenten tényleg nem olyan könnyű, de régieket itt lehet legnagyobb eséllyel. Bár van egy, amire már vagy egy éve vadászom, és semmi.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #389 Dátum: 2008. január 12. - 00:09:04 »
Aranybánya az a fórum. :D
Idézet
Értem én, de még mindig inkább várok egy plusz hónapot a megjelenéshez képest, és elolvasom a fotelben, szagolgatva.
Ja, hát nekem nincs pénzem külföldire is. Igyékszem inkább a magyar dolgokat megvenni.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #390 Dátum: 2008. január 12. - 00:20:27 »
Hát oké, de én már dolgozom.  ;) Iskolás koromban nekem se volt semmi pénzem. Kaptam 3-500 ft-ot havonta, abból 300 volt az edzésem, a maradék, + a kajapénzem, amiből vettem ezt-azt. Például holland Pókembereket.  :D De akkor még nem volt más, úgyhogy megértem.

Kakarotto

• Mysterio
  • **
  • May Néni Lover
« Válasz #391 Dátum: 2008. január 12. - 00:31:49 »
Zozi elvét veszem alapul. Csóró egyetemistának nincs pénze megvenni külföldi képregényeket (úgy értem nagyobb mennyiségben), mert lássuk be, 5 euro alatt nem nagyon vannak képregények ami nekem egy napi kajapénzem. És inkább letöltöm a képregényeket, kövezzetek meg miatta.
Viszont Felicia Hardy Lover gyereket meg azért nem értem, hogy nincs ideje olvasni képregényt. Okés, hogy szépen lassan olvasod, évezed a képáradatot, de nem hiszem el, hogy 20as fejjel nincs időd ilyesmire. Én nagyon szeretek elolvasni 1-2 számot kaja vagy éppen tanulás közben egy csésze kávé társaságában és lássuk be nem jelenik meg annyi szám egy hónapba, hogy ne tudd napi 10 perc ráfordítással átnézni az egész arzenált.

De akkor azt nem értem: Kaine! hogyan vagy akkor napra friss a dolgokkal, ha csak eredetiben veszed a dolgokat? Nem gáz, hogy lemaradsz 1-2 storyról akár hónapokat? Vagy csak utánaolvasol?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #392 Dátum: 2008. január 12. - 09:03:49 »
Mivel már csak a kaskus maradt, szerintem mindenki az indoznézeknél tölti a friss cuccot, egyébként is ők raknak csak ki mirrorokat. :D

Kakarotto: Miért, rengeteg sorozat van, amit én is kb. félévente-évente veszek elő és olvasok el egyben. Simán ki lehet bírni, hogy nem csap le rá az ember rögtön. kaine meg annyiban is jól jár, hogy legalább tényleg papíron olvashatja (bár hogy ha ennyire türelmes, miért nem tpb-ket rendel, nekem régóta rejtély... :headscratch:)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #393 Dátum: 2008. január 12. - 09:45:22 »
MIt nem értel ezen te főcsillagharcos? :D
Ha suli van, és hálistennek ez már egyetem, hétközben vagy az egyetemen vagyok, vagy össze-vissza, itt és ott :D vagy ha otthon vagyok, akkor tanulok. Havonta én is elolvasom a havonta megjelenőket(sajnos már csak megjelenteket), meg max vagy 10 netes képregényt( és szépen be vannak táblázva a hazai tpb-k). Az egyáltalán nem sok, ahhoz a mennyiséghez képest, ami havonta kikerül honosítva, arról meg ne is beszéljünk, ami angolul kijön.
És én is egyben szeretek olvasni dolgokat. ;)

Daredevil

• Fekete Tarantula
  • **
  • Proctector os Hell"s Kitchen
« Válasz #394 Dátum: 2008. január 12. - 10:32:11 »
Hű micsoda vita alakult ki itten.

Nekem nagyon sorozatfüggő, hogy mit olvasok egyben és mit nem. Például a Tarot-val (csak, hogy egyetlen nyelvész se  kössön belém ;D) általában nagydózisban szoktam haladni érthető okok miatt, de a Harci pápa kaliberű dolgokban egy számban van annyi hülyeség, hogy egy hónapra betesz.

Külföldi képregényt én is ritkán veszek, mert ugye alig van rá keret. (legutóbb a Welcome Back Frank-et újítottam be és minden egyes fillért megéri), de az ithhon megjelenő tpb-k között is válogatnom kell, mert sajna csóró vagyok, mint a templom egere.
A félelem nélküli

Dr Manhattan

• Bogár
  • **
« Válasz #395 Dátum: 2008. január 12. - 12:39:36 »
Mivel az ittthoni megjelenés ényhén szólva is hiányos,én is inkább letöltögetek,de általában csak honosított cucokkat,annyira még nem vagyok jó angolos hogy magamtól nekiugorjak egy külföldi példánynak(kivéve a CW-t,azt szótárral nyomtam végig,de megérte :D).

Kakarotto

• Mysterio
  • **
  • May Néni Lover
« Válasz #396 Dátum: 2008. január 12. - 14:33:31 »
mondjuk aki nem tud jól angolul azt teljesen megértem, én is utálok úgy olvasni valami külföldi nyelven képregényt, hogy szótár kell mellé, viszont egy jó nyelvtanulásnak is fel lehet fogni.
És le a kalappal Pepo nálad, hogy annyit jársz be egyetemre, engem picit rugdosni kell. (mondjuk laptop sokszor magammal jön és ha van egy unalmas órám pl vonaton vagy munka közben akkor előkapok 1-2 storyt)

Gaby téged meg azért nem értelek, hogy hogy a piklibe tudsz te kaskus-ról töltögetni? Én megpróbáltam, inkább maradok torrentnél. (Az a bajom, hogy sokszor nincs már fent a rapidshare-en a szám amit belinkeltek) Ott is lehet rákeresni 1-2 spec számra. De még mindig a DCP a király
« Utoljára szerkesztve: 2008. január 12. - 14:38:07 írta Kakarotto »

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #397 Dátum: 2008. január 12. - 15:24:56 »
Én jól elvagyok a kaskussal, csak a megjelenés napján használom, meg esetleg másnap. Egyhetes "öreg" dolgokra meg ott a torrent, de mire oda felkerül, általában már megvan kaskusról.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #398 Dátum: 2008. január 12. - 20:02:03 »
kaine meg annyiban is jól jár, hogy legalább tényleg papíron olvashatja (bár hogy ha ennyire türelmes, miért nem tpb-ket rendel, nekem régóta rejtély... :headscratch:)
Nagyon egyszerű: a képregény számomra elsősorban füzeteket jelent. Más néven, eredetieket. A nem amcsi képregényekből nem bánom, ha könyveket veszek, de a Marvel és Vertigo cuccokból igyekszem az eredetieket beszerezni, az pedig füzet, a könyv csak utánnyomás.  ;)

Daredevil

• Fekete Tarantula
  • **
  • Proctector os Hell"s Kitchen
« Válasz #399 Dátum: 2008. január 12. - 20:21:35 »
Amúgy az már nagyon fúrja az oldalamat, hogy mennyit költesz képregényre egy hónapban.
A félelem nélküli