1. Az edzésen is kigurulnak. Vagy én nem értem?
De igen, azt tanulják meg. A gurulást, de nem a repülést.
2. Ez igaz. Azért van olyan technika ahol el lehet röpíteni egy tanulatlan ellenfelet.
Vettem részt néhány Aikido edzésen, ami persze még nem jelent semmit, de szerintem nincs olyan, ahol egy 30-50 kilóval könnyebb ember elrepíti az ellenfelét. Egy szökkenős rúgással, vagy tenyérütéssel simán, de önmaga erejének felhasználásával? Már ott megbukik az elmélet, hogy egy 110 kilós ember sosem ront rá teljes lendülettel egy 60 kilósra, hisz biztos benne, hogy egyetlen ütéssel, erőlködés nélkül leveri.
Bármennyire is próbálják az ellenkezőjét sugallni, az erő elengedhetetlen a harcban bizonyos fokig. Az én egyik Mesterem tökéletesen levonta a következtetést, amikor egy nála jóval nagyobb ember akarta megverni. Azt mondta, hogy ha egymásnak esnek, mindketten ki fognak feküdni a végén, az egyetlen különbség az lesz, hogy az ellenfele ITT fog összeesni, míg ő két méterrel hátrébb.

Ez egy óriási általánosítás. 12 kilós ember is keresheti a balhét, és egy hegyomlás is lehet jámbor.
Bár általánosítás, de sajnos nagyobb részben igaz. Ugyanakkor te magad vagy rá az élő példa, hogy természetesen vannak kivételek.

Segal. Jól küldi. A régi akciósztárok még tudtak is valamit
Már amelyik. Seagal, Van Damme nem tudtak semmit, amit ne tudott volna utánuk csinálni bárki 8-10 év edzés után. Ha valaki tud valamit, az Dolph Lundgren a régiek közül (meg Jet Li, persze). A maiakból meg talán a Szállító.