Szerző Téma: Képregényes események  (Megtekintve 1092237 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
Re:Képregényes események
« Válasz #6920 Dátum: 2012. március 11. - 06:10:41 »
Börzetime.Börzetime.Börzetime. ;D  :joy: :pogo: :taps: :ugral:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #6921 Dátum: 2012. március 11. - 15:52:08 »
Nagyot csalódtam ma bennetek. És ezt őszintén mondom. Főleg Farekban szóval ha erre jár akkor durci. Csak annyit kértem püföljétek el Merót vagy zárjátok egy bödönbe, de mit hallok? Vidáman flangál Venom oldalán Budapesten, aki ahelyett hogy megenné az agyát, még támogatja is. Cöcöcö.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6922 Dátum: 2012. március 11. - 16:43:03 »
Hé, én javasoltam, hogy Tomival kung-fuztassuk le! Szóval a többieket okold, hogy hagyták itt elkábíttatni magukat.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6923 Dátum: 2012. március 11. - 17:04:17 »
Na, meggyüttem a börzéről. ;D

Huh, nagyon jól sikerült az egész. ;D Hosszú évek után most újra árusként mentem oda, fél 10-re érkeztem, de meglepődve tapasztaltam hogy már nincs több szabad asztal. :o De szerencsére betársulhattam Zoziékhoz, szóval ezúton is nagy köszönet a Zsákosoknak. :worship: Mondjuk már a börzére is úgy mentem, hogy előre tudtam, hogy megéri, hála Sepinek, aki rögtön nyitáskor jól ki is fosztott, a tőle kapott lóvéból meg én fosztottam ki Kaine-t (lassan már törzsvásárlói kártyát követelhetnék a Kingpintől :lol: ), megvettem az ÚBA: Forradalmat és a Marvel+2-t.
Azért nyitás után így is aggódtam egy kicsit, hogy nem fogják vinni a cuccokat, de hál' Istennek varázsütésre beindultak az események és a börze végére majdnem mindent sikerült eladnom, csak az ÚXM sorozat maradt meg (4 szám azért fogyott belőle), valamint a Fekete-Fehér antológia. Szóval nagyon jó volt a forgalmam, persze elég olcsón is árultam a dolgokat szvsz. :) Ráadásul Kaine (szokás szerint) ultra rendes volt, és becserélte a PS2-es játékomat egy másikra, a Spider-Man 3-ra (nagy köszönet érte! :worship:). 8)
Jó volt találkozni a sok ismerőssel, majdnem mindenkivel tudtam beszélgetni, mégha csak egy keveset is. Megvolt a közös börzefotó is, a csopiképet kérjük feltölteni. :hehe:
Mindent egybevetve nagyon elégedetten jöttem haza, megérte a félnapos fáradtságot. Köszönjük, Tomi, hogy megszervezted a bulit! :kingpin:

Ben, Merót egyszerűen nem lehet megverni. Kidumálja magát. ;D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6924 Dátum: 2012. március 11. - 17:39:25 »
Én megmondom őszintén, hogy most csalódtam a börzében. Nekem talán az eddigi leggyengébb volt. Persze a hangulatra és a társaságra nem volt panasz. Jó volt beszélgetni és újra találkozni az ismerősökkel  innen a fórumról és még sok más emberrel a képregényes undergroundból. Szépek és aranyosak voltak a jelmezes lányok, bár Power Girl elég ultimate volt még. :) Viszont kínálat szempontjából iszonyatosan gyenge volt a vásár. Kaine újdonságain kívül szinte alig vettem képregényt. Tomtól megvettem az előre leboltolt cuccokat azon kívül viszont csak egy darab képregényt tudtam megvenni ami a listámon volt. Így már kínomban kainetől vettem pár régi CsodaPókot amik eddig gyenge minőségben voltak meg. Pedig nem is mentem hosszú listával, de egyszerűen olyan gyenge volt a felhozatal, hogy a két hiányzó X-Menből csak három helyen találtam. Abból kettő árus csak egyben volt hajlandó eladni a sorozatot, amire azt mondtam, hogy köszi, de két hiányzó szám miatt nem fogok megvenni 36 darab képregényt. A harmadik helyen meg egy idősebb nő árult régi képregényeket, amiknek a minősége eléggé gyatra volt, de már végső elkeseredésemben megkérdeztem nála is, hogy azok a képregények mennyibe kerülnek. Erre azt válaszolta, hogy 1400 darabja. Úgyhogy miután újra visszaszűkültek a kikerekedett szemhéjaim, ott is megköszöntem és elmentem. Aztán már kezdtem örülni amikor összefutottam egy hiányzó Alf képregénnyel, már majdnem a pénztárcámért nyúltam amikor belelapoztam és láttam, hogy abból az újságból pár oldalt ollóval már megvágtak, így miután én a vágatlan verziót szeretem a képregényből, konstatáltam, hogy ez sem fogja gazdagítani a gyűjteményem. Röviden nagyon rosszul sült el a régi képregények utáni vadászatom ezen a börzén. Lehet, hogy csak én látom így, de nagyon lefogyott a kínálat az elmúlt évekhez képest.
Ezektől függetlenül jó volt a börze, a társaság miatt megérte kimenni.

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #6925 Dátum: 2012. március 11. - 17:48:56 »
Aztán már kezdtem örülni amikor összefutottam egy hiányzó Alf képregénnyel, már majdnem a pénztárcámért nyúltam amikor belelapoztam és láttam, hogy abból az újságból pár oldalt ollóval már megvágtak, így miután én a vágatlan verziót szeretem a képregényből, konstatáltam, hogy ez sem fogja gazdagítani a gyűjteményem.

Dehogy, az csak a cenzúrázott változat volt  :D! Lehet, hogy az új média-törvény miatt kellett megvágni egy kicsit a belsejét  ;) .
Amúgy az ilyen hiányos képregények szerintem lópukit sem érnek (nekem legalábbis biztosan).

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6926 Dátum: 2012. március 11. - 17:52:54 »
Amúgy az ilyen hiányos képregények szerintem lópukit sem érnek (nekem legalábbis biztosan).
Nekem sem. Eleve nem értem, hogy hogyan akarta eladni. Vagy csak biztos abban bízott, hogy nem néznek bele, és utólag már hiába sír a vevő (venom75 régebbi esete jó példa erre). Vagy még azt tudom elképzelni, hogy nem tudta, hogy olyan a képregény. Mindegy, az a lényeg, hogy belelapoztam és kiszúrtam, hogy hibás a képregény mielőtt megvettem volna.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6927 Dátum: 2012. március 11. - 18:21:24 »
Nekem jópár éve volt hasonló sztorim, amikor a régi csodapók első számát szereztem be. Először két fiatal srácnál találtam egy példányt, amit meg is vettem (már nem tudom mennyiért, de valszeg normál áron), aztán egy fél óra múlva belelapoztam és kiderült, hogy 13 (!) teljes oldal hiányzott belőle. Volt képük ilyen selejtesen árulni. Persze visszamentem, és vissza is adták a pénzt. (Nyilván nem akarták hogy balhét csapjak). Szerencsére nem sokkal később egy másik asztalnál egy normális árustól (kicsit drágábban ugyan, 1500-ért) meg tudtam venni egy elég jó állapotú példányt. A lényeg, hogy ebből az esetből megtanultam, hogy minden használt képregényt át kell lapozni, mielőtt megveszi az ember.

Idézet
Lehet, hogy csak én látom így, de nagyon lefogyott a kínálat az elmúlt évekhez képest.
Biztos igazad van, Sepi, nem tudom, én most nem láttam át ezt az oldalt, mert eleve úgy mentem ki, hogy inkább csak árulni fogok, pár fontos dolgot megveszek, de a többit eladom. Így igazából nem volt se  bevásárlólistám, se semmi, csak a Forradalom és az M+2 volt a biztos célpont. Úgyhogy, bár volt időm nézelődni valamennyit, mélyen azért nem néztem bele a kínálatba, de így felszínesen én úgy láttam, hogy nagyon sok az árus, és nagy a választék. Így is volt pár holmi, amire csorgott a nyálam, de nem akartam költekezni.
Persze ettől még simán elképzelhető, hogy aki ritkább képregényeket keresett, az csalódott.

A jelmezes lányok tényleg jók voltak, bár Zatannáról sokáig le sem esett, melyik karakter. ;D

Idézet
Abból kettő árus csak egyben volt hajlandó eladni a sorozatot, amire azt mondtam, hogy köszi, de két hiányzó szám miatt nem fogok megvenni 36 darab képregényt.
Gyanítom, hogy a nyakukon is maradt...
Idézet
Erre azt válaszolta, hogy 1400 darabja. Úgyhogy miután újra visszaszűkültek a kikerekedett szemhéjaim, ott is megköszöntem és elmentem.
Hehe. :D Vannak elszállt árusok.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #6928 Dátum: 2012. március 11. - 18:35:21 »
Most én is kevesebbet költöttem, mint szoktam (na, ez azért nem olyan nagy baj :)). A választékkal a legfőbb gondom az volt, hogy kevés "kicsi" árus volt, olyanok, akik csak kivitték néhány képregényüket, és azt árulgatták. A nem kiadói részlegben is szinte csak olyanok voltak, akik üzletszerűen kereskednek képregényekkel, és többnyire pofátlanul drágán is adták a holmijukat.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #6929 Dátum: 2012. március 11. - 19:02:10 »
Sepi, a tavaly őszi börze felhozatal szempontjából kiemelkedően jó volt. Ez most valóban szerényebb kínálatú volt.
A képregényes nagyin meg csak mosolygok minden alkalommal ;)

Venom: köszi a pisztolyt, a gyermek imádja, jó volt dumálni
Mero: köszi a hűtőmágnes javallatot, a gyerek imádja
Tg: köszi a Maus ajánlást, ez volt a börze vétele részemről
Petshop: köszi a beszélgetésre szánt értékes időt, marha jó volt
Psyho: kár, hogy nem segítettél a kvízben, remélem, Te jobb eredményt értél el
Kaine: köszi a képregényeket, zsír minőség, mint mindig. A legjobb a sorsolás volt (bár kár, hogy Zatana 2* is ugyanazt az embert kisorsolta...közjegyzőként megóvom a sorsolást ;)...és a lol az volt, hogy egy angol nevű nyertes is volt, amit Tomi "valahogy" kiejtette, mire Zatana "kisegítette" Tomit kiejtés tekintetében, mire Tomi: "Ismered?", Z: "Nem, csak angolt tanulok" :lol: - vagy vmi ilyesmi)
Mike: csak összejön az az S&B 28 egyszer!
KJ: jó későn értél oda, kvízre be se jöttetek :(
Ju: sikeres volt a játékeladás?

Jah, csop.képet várom!

Jó sok pénzt elvertem, és ezt bevallottam otthon...kár volt ;D
« Utoljára szerkesztve: 2012. március 11. - 20:13:44 írta mikka »
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6930 Dátum: 2012. március 11. - 19:11:51 »
A felhozatal tényleg nagyon gyatra volt. Pluszban zártam a börzét. Egyedül pár füzettel gyarapítottam a magyar Disney-gyűjteményem, de azokat is eléggé ár felett vettem (13 füzet - 1 régi zsebkönyv 3600-ért kb. 150%-os túlárazás). Külföldi köteteket gyakorlatilag csak a boltoknál láttam, de a Komikon nekem egy csöppet drága volt, Vladiék meg olyan keveset vittek ki, hogy abból semmi igazán értelmeset nem találtam.
Amúgy a MangaFan most nem volt kinn? Mivel semmi értelmeset nem találtam, gondoltam, beszerzem a Chrno Crusade második felét, de sehol se találtam őket.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #6931 Dátum: 2012. március 11. - 19:50:29 »
Én is jártam már úgy, hogy Vettem a marvel extrából egy olyan példányt, ami szét volt vagdosva, csak én antikváriumból. A bosszantó az volt, hogy amikor belelapoztam, nem vettem észre, csak otthon.
A börzés jegyemet sikerült elveszítenem valahol.  :nemtudom: Mindegy. :)
Kíváncsi vagyok Kaine kötetei, füzetei, hogy fogytak, de úgy láttam, az elején nagyon vitték őket, Tomi alíg győzte adni őket nyitáskor.  ;D
This is a joke. A real practical Joke.

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #6932 Dátum: 2012. március 11. - 19:52:44 »
Az M+ 2 tuti jól fogyott...én 15-20 körüli kérdést tuti hallottam, hogy kérdezték, van-e, de mind elfogyott, amit Tomi kivitt...ez elég biztató :kingpin:
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

robogirl

• Grizzly
  • *
« Válasz #6933 Dátum: 2012. március 11. - 20:04:46 »
A börzés jegyemet sikerült elveszítenem valahol.

Meglehet, hogy azt egy roppant szimpatikus hölgy megtalálta és visszajuttatja neked a köv. börze alkalmával.  ;)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #6934 Dátum: 2012. március 11. - 20:14:42 »
Nem álmodozok. :) De ha mégis, akkor meghívom majd egy kávéra, vagy valamire köszönetképpen. ;)
This is a joke. A real practical Joke.

robogirl

• Grizzly
  • *
« Válasz #6935 Dátum: 2012. március 11. - 20:39:30 »
Nem álmodozok. :) De ha mégis, akkor meghívom majd egy kávéra, vagy valamire köszönetképpen. ;)

Igazából én csak eltettem, zozi vette észre a földön a jegyet, úgyhogy álmodozhatsz róla is. ;D

venom75

• Pókfej
« Válasz #6936 Dátum: 2012. március 11. - 20:43:06 »
Én is hazaértem és én is azon a véleményem vagyok , hogy maga a felhozatal gyengébb volt a szokottnál, de a beszélgetések és a hangulat kárpótolt .
Nagyon jó volt látni a régi ismerősöket Sepit , Merót , Mikkát és sorolhatnám.
Nekem hiányzott Ben , őt is régen láttam már.
Mivel én mindenféle magyar képregényt gyűjtök , ezért én találtam azért vásárolni valót.
Mikkának nagyon köszönöm a képregényeket, és elmondhatom , hogy ilyen ajándékokkal tudok még szolgálni ha kell.
Tominak köszönöm a szét kötetet és a Marvel + 2. számát illetve az ajándékot.
A többi fórumozónak köszönöm , hogy sikerült képet készíteni a csapatról.
Most nem írok listát a beszerzett dolgokról , mivel még nem jutottam el a teljes számvetés végére.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #6937 Dátum: 2012. március 11. - 20:44:55 »
Nekem hiányzott Ben , őt is régen láttam már.

De legalább telefonon beszéltünk.  ;D Édes volt, Mero odanyomta Venom orra alá a mobilját én beleszóltam, Venom meg búgó hangon belesúgta: "Szia... Te ki vagy?" - persze közben azon morfondírozott ez meg ki a f*szom.  ;D

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #6938 Dátum: 2012. március 11. - 20:56:32 »
Nekem hosszú idő után ez volt az első, amire ki tudtam jutni. Volt még Szegeden, meg lesz is, de oda nem valószínű, hogy ki tudok menni, innen Pestről, így nekem teljesen jó volt ez a börze. Egy dolog miatt csüggettem, hogy több pénzel kellett volna, hogy oda menjek, mert egyszerűen lett volna még több dolog is, amit megvettem volna.
Szóval én elégedett vagyok, bár nincs annyira viszonyítási alapom se, de nekem tetszett.
Apropó: Vettem egy Marvel+2-t, és a Polgárháború kezdete-vége trilógiát.
SD. EJC.

Ju

• Pókfej
« Válasz #6939 Dátum: 2012. március 11. - 20:59:48 »
A felhozatal szerintem sem volt nagy, de én nem is azért mentem. A társaság tökjó volt, volt alkalmam beszélgetni sokakkal. :) Például összefutottam egy emberkével, akivel egy közös barátunknál együtt buliztunk párszor. Nem is tudtam, hogy képregényes. ;D Ja, és körbevezettem az egyik új nagyon jó barátnőmet, akiről pár hónapja tudtam meg, hogy képregényes. :) Be is mutattam sokaknak. Talán a fórumra is betéved néha. :D
Szóval én nagyon jól éreztem magam, és egy stilizált plüssmacskával tértem haza. :)

Ju: sikeres volt a játékeladás?
Az 5-ből egyet sikerült eladnom, úgyhogy igazából sikeres volt. :) A képregényeim kb felét is eladtam, szóval abszolút sikeres volt a nap, és a Burger után is maradt még pénzem, ami nagyon jó érzés. ;)