Szerző Téma: Képregényes események  (Megtekintve 1090464 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

venom75

• Pókfej
Re:Képregényes események
« Válasz #7800 Dátum: 2012. november 23. - 20:46:50 »
A fényképezővel megpróbálok, de nem ígérek semmit, szeretnék most sokat fényképezni így nem tudom mennyi helyem marad videóra.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #7801 Dátum: 2012. november 23. - 21:34:49 »
Most a Holdfényconról vagy a HC-ről van szó, hogy Tomi előadást tart?

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #7802 Dátum: 2012. november 23. - 21:41:37 »
Most a Holdfényconról vagy a HC-ről van szó, hogy Tomi előadást tart?

HoldfényConról.

HC-n tudtommal nem fog tartani. (Ellenben azon meg lesz egy Batman előadás Bayer Antaltól.)

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #7803 Dátum: 2012. november 24. - 17:22:03 »
Na megvolt a HoldfényCon vegyes érzelmeim vannak, megosztom veletek beszámolómat ;D
A mai nap úgy kezdődött, hogy barátommal Dénessel találkoztunk a Moszkva téren Danival(SD. EJC.)
Mivel mi Dénessel nem ismerjük Budát Dani kalauzolt el minket a Millenáris Parkba.
Amint odaértünk ledöbbentem azon, hogy mennyien állnak sorba fél órával kezdés előtt :roll:
Utánna jött a 2. dózis amikor megláttam egy akacukis köpenyt egy bleaches kardot és pár parókát :uhoh:
Ekkor Danival megállapítottuk:Jó helyen járunk.
Igazából nem így történt, Dénes szerint nem volt kóser a dolog ezért megnézte mi van a sor elején.
Kiderült, hogy az elővételes sorban állunk nem a helyszíni jegyváltásnál ;D
Sort váltottunk és borzadva néztük az elővételes sor jó 150-es sorát :uhoh:
Úgy 10 óra lehetett amikor bejutottunk, szerencsére a fél óra alatt Daninak sikerült visszatartania engem nehogy megkérdezzem
az egyik akacukis tagot, hogy:Normális vagy :roll: :hehe:
Bejutottunk jegyet váltottunk szembesültünk azzal, hogy levásárolhatjuk a jegyet a holdfény team standnál ha ezen kívül
még 3000 Ft-ot csengetünk le nekik, az 576-nál ugyanez csak itt az 1000 Ft levásárolásához 10000 Ft-ot kellett volna leperkálnunk
Először össze szidtuk, őket a belépő miatt, de ahogy beléptünk értelmet nyert az 1,5 lepedő ;)
Egy igazi game show fogadott minekt aminek a neve:Xbox live play it show volt.
A furcsa az volt, hogy mi azt hittük képregényes cuccra jöttünk, rosszul tudtuk ;D
Azt gondoltam nem fogom bírni annyi lesz a jelmezbálozó srác, tévedtem nem sok volt.
A rendezvény leginkább az amcsi E3-hoz hasonlított és nagyon bejött.
Mindent lehetett játszani:Sims 3,Halo,AC3,Fifa 13,Just Dance (Danival hülyét csináltunk magunkból ;D) és a nagy kedvencem:Nba 2k13
Mielőtt elkezdtünk volna gépezni lélekvesztve kerestük Tomit mondván, PPP4-et és dobozt kell szereznünk mielőtt elkapkodják :uhoh:
Megtaláltuk Tomit megvettük és kifizettük a PPP5-6 árát amit majd a Hungaron veszünk át. :spidey:
Ezek után vagy 30 percet dumáltunk Tomival élőben jobb beszélni mint írogatni. :kingpin:
Kiderült, hogy felajánlottak egy ingyen asztalt Tominak ezért jött ki és igazából ez nagyon nem képregényes rendezvény.
Ezek után lementünk és Simseztünk PSVitáztunk majd visszatértünk Tomihoz és Dani megvette még a Vadász Lelkét :D
Ekkor jött az ami a 2. legjobb volt az egészben a képregények beszerzése után ;D
Tudni kell, hogy Dénessel imádjuk az NBA-t mi is kosarazunk versenyszerűen ;)
Megláttam, hogy üresedés van az nba 2k13-nál amire azonnal lecsaptunk és elkezdtünk játszani.
Én a Losangeles Lakers-el voltam Dénes a Dallas Mavericks-el én nyertem 152-209-re ;D ;D
Mire végeztünk már egy kötegnyit kaptunk azokból a megjegyzésekből, hogy:Meddig játszanak még?Nézd meg már 200-at dobott.
(Egy kicsit szemét voltam és az alap beállított 5 perces negyedek helyett igazi 4x12 perces NBA-s negyedeket játszottunk ;D ;D
Ezekután hazajöttünk és elolvastam a PPP-t ami nagyon tetszett, de ez már egy másik topic ;)

Köszönöm, hogy végigolvastátok a beszámolóm és mindent összevetve jó volt a HoldfényCon ;D
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #7804 Dátum: 2012. november 24. - 17:53:30 »
Örülök, hogy végül jól szórakoztál, de azért legközelebb figyelmesebben nézz utána az eseménynek, amire ellátogatsz, mert minden, amin meglepődtél, már előtte is hirdetve volt.
A HoldfényCon szerintem abszolút nem képregényes esemény, bár néha akadnak képregényes jelmezesek. Szóval szerintem nem fenyegetett a veszély titeket egyáltalán, hogy elviszik előletek a PPP-ket. Bár erről Tomi tudna beszélni, hogy a Holdfényen mekkora a forgalom.
Idézet
az 576-nál ugyanez csak itt az 1000 Ft levásárolásához 10000 Ft-ot kellett volna leperkálnunk
Szerintem ez félreértés lehetett, vagy nagyon népművészeti agyagedények voltak, mert az akció hivatalosan így szólt: Ha 1500 Ft-os (1 napos) jegyet vettél, abból 1000 Ft-ot levásárolhatsz bármely partnernél 3000 Ft feletti vásárlás esetén. (2 napos, 2500 Ft-os jegy esetében pedig 2000-ret, 5000 Ft felett.) Szóval ezért is érdemes előtte utánanézni, hogy mire számíthatsz.
Amúgy a HoldfényCon a PlayIT-vel van összevonva most egy ideje, a gamer dolgok mind ahhoz tartoztak igazából, szóval szerencsétek volt ilyen szempontból, mert úgy látom, annak a programjai tetszettek főként.

Én tavasszal voltam, akkor ingyen jeggyel és még a sorbanállást is kihagytam (egyszerűen csak elmentem a sor mellett, egyből be a kapun, de nem hiszem, hogy ezt sokszor meg lehetne csinálni), de azt láttam, hogy baromi sokan álltak ott. Viszont akkor csak 1000 Ft volt a belépő és teljesen levásárolható.

Na mindegy, a lényeg, hogy a HoldfényCon szerintem kihagyható, ha legközelebb csak képregényre vágysz, nem hiszem, hogy elviszik előled. Bár egyszer azért érdemes megnézni, hogy mi fán terem.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #7805 Dátum: 2012. november 24. - 18:08:34 »
Ja igazad van, olyan gyorsan jöttek az események, hogy nem tudtuk rendesen megnézni mi is ez a levásárolás, de amit venni akartam azt csak Tomitól kaphattam meg ;)
A Play It rendezvény jó volt, de kellett volna még pár gép főleg a népszerűbb címeknek pl:AC3 :roll:

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #7806 Dátum: 2012. november 24. - 18:15:30 »
Ja igazad van, olyan gyorsan jöttek az események, hogy nem tudtuk rendesen megnézni mi is ez a levásárolás, de amit venni akartam azt csak Tomitól kaphattam meg ;)

Na igen, kár, hogy nála (tudtommal) nem érvényes a levásárlás. :-\

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #7807 Dátum: 2012. november 24. - 18:52:25 »
Jó lett volna ha Tominál is le lehetett volna vásárolni, lett volna mit venni nála ;D

venom75

• Pókfej
« Válasz #7808 Dátum: 2012. november 24. - 19:33:39 »
Holnap megyek én is . Képregényesek közül csak Tomi volt ?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7809 Dátum: 2012. november 24. - 21:20:06 »
Idézet
Egy kicsit szemét voltam és az alap beállított 5 perces negyedek helyett igazi 4x12 perces NBA-s negyedeket játszottunk
:lol: Ha már nem vásárolhattad le a belépőt, ez a legkevesebb. :) Nem tudtam, miért van akkora tömeg az 576-nál, de akkor a levásárlás miatt lehetett.
Ez tényleg inkább játékos buli, de azért van 1-2 dolog mindenből.
Venom, a Fumax is ott van.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #7810 Dátum: 2012. november 24. - 21:27:44 »
Az 576-os tömeg tényleg nagy volt, de a legjobb az AC-es sátor volt először nem értettem miért mászkál mindenki Revelations-os plakáttal :headscratch:
Aztán megláttuk a sátrat és minden kitisztult ;D
Én nem engedtem volna, hogy azzal játszanak, mert pl én ha egyszer elkezdem nem nagyon tudok leállni :D
Az NBA jó volt a Halo-hoz nem fértünk hozzá, de hiányoltam néhány képregényes játékot is pl Batman Arkham City, Amazing Spiderman.

De mivel csak képregényért jöttem ezért jó volt a plusz nba-zés és más gépezés. ;)

Ja amin nagyot nevettünk az a Gangnam Style verseny volt :lol: :lol:

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #7811 Dátum: 2012. november 24. - 21:35:46 »
Milyen volt az AC-s sátor?  :o :o
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #7812 Dátum: 2012. november 24. - 21:39:43 »
Körülötte előrendelő ajándékos fekete ellenzős kapucnis pulcsiban és zöld Desmondos hátizsákban flangáló emberkék mászkáltak :hehe:
Akik Tomi standjánál is elmentek.
A sátorban volt két PS3 amin AC3-at lehetett játszani, de óriási volt a sor...

Ju

• Pókfej
« Válasz #7813 Dátum: 2012. november 24. - 22:04:50 »
A sátorban volt két PS3 amin AC3-at lehetett játszani, de óriási volt a sor...
Uh, nem csodálom, én is beálltam volna... :)

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #7814 Dátum: 2012. november 24. - 22:18:04 »

Először össze szidtuk, őket a belépő miatt, de ahogy beléptünk értelmet nyert az 1,5 lepedő ;)

Nem lett volna az egy kicsit sok? A lepedőt a tízezresre mondják. ;)

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7815 Dátum: 2012. november 24. - 22:23:22 »
Embere válogatja. Mondják ötezresre és ezresre is. Igazság szerint utóbbira gyakrabban hallom. Bár az után, hogy hozzászoksz, hogy szlengben a kiló százat jelent, elég sok minden felett elsiklasz. :)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #7816 Dátum: 2012. november 25. - 00:01:42 »
szlengben a kiló százat jelent
kill it with fire
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7817 Dátum: 2012. november 25. - 09:19:41 »
Embere válogatja. Mondják ötezresre és ezresre is. Igazság szerint utóbbira gyakrabban hallom. Bár az után, hogy hozzászoksz, hogy szlengben a kiló százat jelent, elég sok minden felett elsiklasz. :)

A kiló-t mindig is a százasra használták. Most nem olyan rég hallottam, hogy újabban az ezresre használják a gyerekek. Nem gond az új szleng meg minden, de ebből keveredés van. Olyan mintha átneveznék a kanalat villának.
Nem tudom én még nem hallottam másra csak tízezresre a lepedőt, hisz azért is használják, mert a lepedő nagy terjedelmű....
Arra meg már senki sem emlékszik mi az a Bélás, vagy a Bartók.  ;)

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #7818 Dátum: 2012. november 25. - 09:58:39 »
A kiló-t mindig is a százasra használták.

Sajnos tényleg így van, de szerintem ez elég jól jellemzi a magyarokat, hogy így elterjedhetett.

Most nem olyan rég hallottam, hogy újabban az ezresre használják a gyerekek. Nem gond az új szleng meg minden, de ebből keveredés van. Olyan mintha átneveznék a kanalat villának.

Szerintem nem az ő hibájuk, hanem azoké, akik az eredeti hibás szlenget elterjesztették. Aki nem ismeri, hogy eredetileg mit jelentett, az joggal gondolhatja az "ezer" jelentésű szóról, hogy ezrest jelent. A példáddal élve: Tegyük fel, hogy a villát régen kanálnak hívták szlengben, de most újabban megint villaként emlegetik. Most akkor ki mondja rosszul?

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7819 Dátum: 2012. november 25. - 10:24:25 »
Ez csak játék a szavakkal.  ;)
Pl. : a Bölömbika sem emlős állat.  :roll:
Azt meg még neked is be kell látnod, hogy ha valami elterjedt, még ha hibásan is, nem feltétlenül kell megváltoztatni, mert kavarodást okoz.
De ha a kilo az ezres, akkor miért kell még lepedőnek vagy rugónak is hívni? Így lenne igazán nagy a kavirc....