Szerző Téma: Képregényes események  (Megtekintve 1091211 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Képregényes események
« Válasz #9700 Dátum: 2016. július 19. - 19:33:13 »
Mindenképp szorgalmaznék valami megoldást, akár külsős céggel is, pl valamelyik sarokban mobilruhatár... Talán a KMO-s igénybevétel alapján meg lehetne becsülni, hogy kb hányan vennék igénybe.
Nagyon rossz kabátban, esernyővel börzézni... Ha sokan kabátban mászkálnak körbe, az is csak fokozza a meleget.

Hát, azért normális esetben nem lett volna rajtad se kabát, se ernyő. A KMO alapján tudom, hogy nem túl sokan veszik igénybe, és hát Újpesten sem volt egyáltalán, ez a KMO egyik előnye.
Idézet
Valahogy el kell jutnunk a Hungexpo méretéig  :hehe:
  :D
Mondjuk ha lenne egy 1000ft-os belépő, de azért egy "normális" helyszínt kapnának mind a látogatók,mind az eladók ....nem hiszem ,hogy nagy gond lenne.
Azt elfelejted, hogy a nagyobb helyszíneken nem csak a vevők fizetnek többet, de az eladók is. Mivel az ilyesmi rendezvényeken cégek vesznek részt eladóként, nekik nem gond kihozni a 20000 Ft-os asztalárat, de hogy kérjek ilyet azoktól, akik kihoznak 20 használt képregényt? A Börze éppen itt vérzik el a többiekkel szemben. Bolhapiac extrákkal.  ;)
Azért azt hozzá kell tegyem, hogy újra 7 évesnek érezhettem magam, amikor a keményfedeles Kraven HC-t fellapoztam otthon. Gyönyörű kiadvány, azért csak megérte kiállni azt a sort :)
:)

DDani

• Gibbon
  • *
« Válasz #9701 Dátum: 2016. július 21. - 13:39:54 »
Mindenképp szorgalmaznék valami megoldást, akár külsős céggel is, pl valamelyik sarokban mobilruhatár... Talán a KMO-s igénybevétel alapján meg lehetne becsülni, hogy kb hányan vennék igénybe.
Nagyon rossz kabátban, esernyővel börzézni... Ha sokan kabátban mászkálnak körbe, az is csak fokozza a meleget.

Hát, azért normális esetben nem lett volna rajtad se kabát, se ernyő. A KMO alapján tudom, hogy nem túl sokan veszik igénybe, és hát Újpesten sem volt egyáltalán, ez a KMO egyik előnye.

Igen, de én már az őszi börzében gondolkodom ;) Akkor azért kabát nagy valószínűséggel lesz. Bár tény, hogy a KMO-ban is sokan mászkáltak teljes menetfelszerelésben. Most hogy azért, mert keveset terveznek maradni, vagy mert kéne egy "ingyenes ruhatár balra" molinó a bejárathoz... Mondjuk én újpesten is inkább a kocsiban hagytam a kabátot és álltam egy órát a sorban nélküle, minthogy végig hurcolásszam.

Ami még szempont lehet: a vidékről érkezőknél azért nagyobb pakk szokott lenni, amit szerintem ők sem szívesen hurcolásznak végig.

Amúgy nagyjából kb hány százaléka szokott elmenni a Kingpines újdonságoknak börzén? Pl. most a Kraven HC / Marvel box? Gyanítom a gyűjtőkben van némi para, hogy elfogy, és ezért áll mindenki oda korán... Lehet segítene a tömeg eloszlásán, ha le lehetne foglalni előre adott példányt az újdonságokból, és elég lenne zárásig átvenni... Nem kell felcimkézni, csak félrerakni azt a 20-50 db-ot.

(Mondjuk eddig nem maradtam le semmiről, pedig relatíve későn állok be a Kingpin-es sorba... Most kivételt tettem, mert nem csak magamnak vásároltam).

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #9702 Dátum: 2016. július 22. - 20:39:27 »
Én is leírom az észrevételeimet az új börze helyszínével kapcsolatban.
-11-12 között érkeztem meg, a bejutással semmiféle problémám nem volt, nem volt egy ember sem előttem.
Ami utána fogadott, az már gázabb volt. Konkrétan nem láttam, hogy hol a börze, mert egy ember-sorfal takarta az egészet, akik a Kingpinhez álltak sorba.
Konkrétan 3 kiadóhoz tudtam odamenni: 5Panels, Firke Comics (az olaszok), Bayer Tóni (Nero Blanco Comix).
Utána próbáltam valami utat találni, hogy bejussak. Szernecsére a pult mellől (gondolom) elküldték az embereket, így ott eloldalazva be tudtam jutni leghátra, ahol egy "hajtűkanyar" megtétele után (asszem Venom árult ott) sikerült bejutnom. Ez enyhén gáz volt, hogy a rendezvény kb. 80-90%-át elzárta a tömeg, és úgy kellett valami kerülőutat keresni, ha valaki be akart menni a "bolhapiac" részre.

Maga a helyszín nem rossz, de én is úgy vagyok vele, mint ahogy valaki már említette, hogy nem érzem a fejlődést, továbblépést az előző helyszínhez képest. Akkor meg kár változtatni.
Igazából a helyet kisebbnek érzékeltem, mint a KMO-t, és az egy légtér se segített sokat, talán ha pár ablak nyitva lett volna...
Ha kívülállóként nézem, ettől az egybenyitottságtól kisebbnek, jelentéktelenebbnek tűnik a börze szerintem, mert a laikus végignéz egy nagy termen, és konstatálja, hogy "ennyi az egész magyar képregényes élet". Míg a KMO-s, több termes elosztás e miatt is előnyben van. Ott végig kell járni, hogy mindent lásson az ember, emeletre felmenni, hátsó kisebb terem, folyosó... Több ideig is tart, és talán nyugisabban elvan az ember, mint itt, ahol nagyobb a zsivaj, több(nek tűnik) az "emberanyag". Illetve a KMO termes elosztása miatt vannak helyek, ahol lehet nyugisabban beszélgetni is, meghát ott a nagy büfé rész ahol le is lehet ülni.
Mondok pozitívumot is azért: a nagy ablakok, sok fény jött be, nem éreztük úgy magunkat, mintha egy pincében lennénk. (KMO egy-két terme kicsit olyan).
Szóval összességében nekem ez egy kicsi visszalépés a KMO-s féle börzékhez képest. Nekem személyesen az odajutás is hosszadalmasabb, mint a Kökis helyszínnél.
Ettől függetlenül ha itt lesz, és a KMO-ban felváltva, abba nem halok bele, de a Kingpines asztalt nagyon ki kéne találni, hogy hol, és hogy legyen, mert ez a sorfal meglehetősen gázos megoldás.
Én a bejárattól jobbra tenném, van ott az ablakok végénél egy beugró/kiugró rész. Vagy tényleg legbelülre, leghátra, hogy ne torlaszolják el az utat a Kingpinhez sorbanállók. (Egyébként rosszul emlékszem? De mintha hátul még lehetett volna helyet kialakítani, úgy emlékszem, hogy egy 10-15m-nyi "üres" hely volt még, lehet, hogy ott voltak a székek, meg ilyesmik, de talán még azt is be lehetne venni.)
A Kingpinhez annyi meglátásom lenne, hogy valami ring-szerű kialakítás kellene, hogy ne csak egy "felület" legyen, ahol tobzódnak a rajongók, hanem legalább 3 oldalról megközelíthető 'panel', akár tematikusan kialakítva, hogy bal oldalt a kötetek, jobb oldalt a kisebb példányszámos dolgok, szemben meg az újdonságok. Szerintem ez talán gyorsítana a haladáson, főleg, ha jelezve is lenne valahogy, hogy mit merre keressenek.
« Utoljára szerkesztve: 2016. július 22. - 20:44:24 írta petshop »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9703 Dátum: 2016. július 23. - 14:53:18 »
Gyanítom a gyűjtőkben van némi para, hogy elfogy, és ezért áll mindenki oda korán... Lehet segítene a tömeg eloszlásán, ha le lehetne foglalni előre adott példányt az újdonságokból, és elég lenne zárásig átvenni... Nem kell felcimkézni, csak félrerakni azt a 20-50 db-ot.
Az újdonságok még sosem fogytak el. Kínosan ügyelek rá, hogy többet vigyünk, mint amennyire szükség lehet. Most például a megszokott mennyiségen felül volt nálunk 100-100 plusz a HC-ből és a Boxból a biztonság kedvéért.
Az előzetes foglalások rendkívül lassítják az ügymenetet, mert egy ember csak azokat keresgéli, addig a vevő áll az asztal előtt. És annyi láda kéne hozzá, amennyi nem fér be az asztalok mögé.
de a Kingpines asztalt nagyon ki kéne találni, hogy hol, és hogy legyen, mert ez a sorfal meglehetősen gázos megoldás.
Én a bejárattól jobbra tenném, van ott az ablakok végénél egy beugró/kiugró rész. Vagy tényleg legbelülre, leghátra, hogy ne torlaszolják el az utat a Kingpinhez sorbanállók.
Az biztos, hogy ősszel máshol leszünk, de még nem tudom, hol. A jobb sarok nem tűnik rossz ötletnek, bár akkor az egész odavezető asztalsor el lesz szeparálva.
Idézet
(Egyébként rosszul emlékszem? De mintha hátul még lehetett volna helyet kialakítani, úgy emlékszem, hogy egy 10-15m-nyi "üres" hely volt még, lehet, hogy ott voltak a székek, meg ilyesmik, de talán még azt is be lehetne venni.)
Rosszul, nem volt több hely.
Idézet
A Kingpinhez annyi meglátásom lenne, hogy valami ring-szerű kialakítás kellene, hogy ne csak egy "felület" legyen, ahol tobzódnak a rajongók, hanem legalább 3 oldalról megközelíthető 'panel', akár tematikusan kialakítva, hogy bal oldalt a kötetek, jobb oldalt a kisebb példányszámos dolgok, szemben meg az újdonságok.
Nem megoldható, mert minden oldalra kellene minden kiadványból, hisz kevesen vannak, akik csak egyfélét vesznek.
« Utoljára szerkesztve: 2016. július 23. - 18:05:14 írta kaine »

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #9704 Dátum: 2016. július 23. - 15:40:16 »
Az biztos, hogy ősszel máshol leszünk, de még nem tudom, hol. A jobb sarok nem tűnik rossz ötletnek, bár akkor az egész odavezető asztalsor el lesz szeparálva.
Ahogy néztem, az elég szellős volt. Üres is volt benne, meg olyan, ahol egy 2m-es asztalnál ült egy egész ember 10-20 képregénnyel.
Én akkor az ablak melletti asztalsort megszüntetném, vagy beljebb tolnám, és mögötte lehetne eljutni a Kingpinhez. Akár paravánnal, vagy valamivel elválasztva az asztaloktól (tehát mögöttük mennének el). Annyiból tök jó lenne, hogy hosszú sor fér, és a végén a bolhapiac részbe torkollana, akik "bevásároltak", arra mennének tovább. Elöl viszont nem lenne ez a nyomorgás, mint most. Persze itt is felgyűlhet annyira a sor, de azért lényegesebben több hely lenne, mint most.
Van egy alaprajzod a teremről?

Idézet
Rosszul, nem volt több hely.
Biztos hogy volt, mert nem a falnál értek véget az asztalok. Akkor gondolom ott egy konyha-kiadópult rész, vagy valami lehetett...

Idézet
Nem megoldható, mert minden oldalra kellene minden kiadványból, hisz kevesen vannak, akik csak egyfélét vesznek.
De ha mindent azonnal elvetsz, és ugyanúgy csinálod, mint eddig, akkor ugyanaz is lesz a végeredmény.  ;)
Ki kell próbálni.
Vagy akkor másképp: indulj ki abból, hogy vannak a "koca képregényesek" akik ott ácsorognak, vakarják a fejüket, meg a t*küket, hogy mit kéne venni, meg vannak a "profik", akik pontosan tudják mit akarnak (általában az új megjelenéseket). Akkor lehet,hogy nekik kéne 'kedvezni', és elől lennének az újdonságok (meg te, mert olyan gyorsan és pontosan számolsz  :D), és aztán a többi dolog.
De van egy másik ötletem is, de ahhoz kéne tervrajz. Általában az sokat segít, ha felülről látod, hogy mi hogy van, mert ki lehet szúrni a "neuralgikus pontokat", a szűk helyeket, ahol bedugulhat a sor.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9705 Dátum: 2016. július 23. - 16:02:48 »
Egyébként szerintem egy kordon létrehozása (mint a mozik pénztárjainál)  sem volna elvetendő ötlet a Kingpin asztal előtt, amivel lehetne egy sorbaállást intézni a vásárlóknak, és nem az lenne, hogy mindenki minden irányból támadja meg a standot. Valamint egy haladási irányt is meg lehetne vele adni.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9706 Dátum: 2016. július 23. - 18:13:10 »
Én akkor az ablak melletti asztalsort megszüntetném, vagy beljebb tolnám, és mögötte lehetne eljutni a Kingpinhez.

Ez nekem is eszembe jutott, de az eladók nem örülnének, ha mögöttük menne a sor, ahol mondjuk a személyes holmijaik vannak.
Idézet
Van egy alaprajzod a teremről?
Nincs.
Idézet
Biztos hogy volt, mert nem a falnál értek véget az asztalok. Akkor gondolom ott egy konyha-kiadópult rész, vagy valami lehetett...
Helyet kérdeztél, az nem volt több. Épp a konyha miatt.
Idézet
De ha mindent azonnal elvetsz, és ugyanúgy csinálod, mint eddig, akkor ugyanaz is lesz a végeredmény. 
Ki kell próbálni.
Nem vagyok ennek a híve. Inkább gondolkozom bombabiztos terven, mint hogy kipróbáljak néhány esetlegeset, amíg mindenkinek elege lesz a rossz megoldásokból.  ;)
Egyébként szerintem egy kordon létrehozása (mint a mozik pénztárjainál)  sem volna elvetendő ötlet a Kingpin asztal előtt
Pontosan ezen gondolkodom, hogy amennyiben a terem legvégébe, vagy éppenséggel az elejére (ahol a vécé volt) költöznénk, ott egy kordonnal meg lehetne oldani a tumultust valahogy. Kéne venni olyan kihúzható szalagot.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #9707 Dátum: 2016. július 23. - 20:35:39 »
Én akkor az ablak melletti asztalsort megszüntetném, vagy beljebb tolnám, és mögötte lehetne eljutni a Kingpinhez.

Ez nekem is eszembe jutott, de az eladók nem örülnének, ha mögöttük menne a sor, ahol mondjuk a személyes holmijaik vannak.

Ezért írtam, hogy paravánnal, vagy valamivel elválasztva.

Idézet
De ha mindent azonnal elvetsz, és ugyanúgy csinálod, mint eddig, akkor ugyanaz is lesz a végeredmény. 
Ki kell próbálni.
Nem vagyok ennek a híve. Inkább gondolkozom bombabiztos terven, mint hogy kipróbáljak néhány esetlegeset, amíg mindenkinek elege lesz a rossz megoldásokból.  ;)

Hát az eredményt elnézve eddig a közelébe se vagy a "bombabiztos" tervnek.  :hehe: Ha egyáltalán van olyan.

Pontosan ezen gondolkodom, hogy amennyiben a terem legvégébe, vagy éppenséggel az elejére (ahol a vécé volt) költöznénk, ott egy kordonnal meg lehetne oldani a tumultust valahogy. Kéne venni olyan kihúzható szalagot.
A terem elejébe halott ötlet, akkor megint ugyanaz lenne, mint most, sőt még rosszabb, a bejáratnál tobzódnának, bemenni se lehetne rendesen.
Akkor már inkább a végébe, de akkor meg beszorulnának, nehéz lenne kijutni, meg eléggé összeszűkül ott az a rész. Bár inkább az legyen, és a börzén lehessen nyugisan járni-kelni, a Kingpinhez úgyis a legvégén szoktam odamenni, mikor már eloszlott onnan a tömeg.
Kordonoszlopnak hívják, ha azokra gondolsz, 10-15ezer Ft-ok.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9708 Dátum: 2016. július 23. - 22:33:37 »
Ezért írtam, hogy paravánnal, vagy valamivel elválasztva.
Nem segítene sokat.
Idézet
Hát az eredményt elnézve eddig a közelébe se vagy a "bombabiztos" tervnek.  :hehe: Ha egyáltalán van olyan.
Milyen eredményt, te szerencsétlen? A "gondolkodom" kifejezésről erre asszociáltál?
Idézet
Kordonoszlopnak hívják, ha azokra gondolsz, 10-15ezer Ft-ok.
Utánanéztem, inkább 30 körül van oszloponként.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #9709 Dátum: 2016. július 24. - 11:07:27 »
Idézet
Milyen eredményt, te szerencsétlen? A "gondolkodom" kifejezésről erre asszociáltál?
Már az előző börzéken is gond volt a nagy sor, meg hogy nem lehet odaférni a Kingpin asztalához, úgyhogy ez legalább 3 éves probléma. Csak itt jött elő szignifikánsan, mert a KMO-ban az asztal előtt van vagy 6 méter hely, ahol lehet közlekedni, nem dugul be az egész sor, itt meg jó ha 3m. Azért merészeltem azt feltételezni, hogy ezen esetleg már gondolkoztál valami megoldáson, de túl optimista voltam. Akkor várom a következőre a "bombabiztos" tervet, én "szerencsétlen".

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9710 Dátum: 2016. július 24. - 12:05:58 »
Már az előző börzéken is gond volt a nagy sor
a KMO-ban az asztal előtt van vagy 6 méter hely, ahol lehet közlekedni, nem dugul be az egész sor
Választ is adtál a saját problémádra.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9711 Dátum: 2016. július 24. - 14:09:17 »
Szerintem ez az a szituáció, amikor nincs tökéletes megoldás. Az egyetlen igazán jó megoldás a nagy tömegre a nagyobb helyszín lenne, ami viszont teljesen érthető módon anyagi korlátokba ütközik. Azt viszont én sem szeretném, ha egy drágább helyszín miatt nem 500 Ft-ba kerülne a belépő, hanem 2-3 ezerbe. Szóval marad az, hogy el kell fogadni, hogy a börze népszerűsége ezzel a tumultussal jár. Én azt mondom, hogy még mindig jobb, hogy ilyen népszerű a börze, mintha nem lenne érdemes megrendezni se. ;)
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

balumalu68

• Grizzly
  • *
« Válasz #9712 Dátum: 2016. július 24. - 14:41:09 »
Ha szabad nekem is hozzászólni témához.
Szerény véleményem szerint jobb volt a kispesti helyszin!
Nagyobb tér , nem volt ilyen zsúfoltság mint itt.
És szerintem kispesten több eladó is volt mint itt, arról nem is beszélve
hogy alaposan árat emeltek az eladók!
Mondjuk megértem őket, mert 2-3×át kellett fizetni egy asztalért,
aminek csak mi vásárlók isszuk meg a levét.
Mert nem mindegy hogy 500 vagy 1500 Ft-ot fizetek egy asztalért!
És persze ez a többlet rárakodik a képregények árára.
A kispesti börzén fele árban tudtam vásárolni mint itt, szinte minden a duplájába került! Idáig az volt a tendencia hogy a börzén jobb vásárolni mert olcsóbban hozzá lehet jutni a képregényekhez , mint a Vaterán.
Na ez most már megdőlni látszik, mert bizony a börze sok esetben drágább lett. Ennek pedig a drasztikus áremelkedés az oka.
Nem tudom mi volt az oka a helyváltoztatásnak , de nem volt túl szerencsés lépés. Ezt főleg mint vásárló mondom , annak ellenére hogy a új börze helyszíne nekem sokkal kedvezőbb mint a kispesti.
De ha választanom kellenne ,maradnék kispesten.
Nagyobb is, és eladónak, vevőnek is olcsóbb !

nasty

• Gibbon
  • *
« Válasz #9713 Dátum: 2016. július 24. - 15:09:03 »
A Corvin mozis DC hétvégén ti is kint lesztek?

https://www.facebook.com/events/274804186230742/

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9714 Dátum: 2016. július 24. - 19:03:57 »
Szerintem ez az a szituáció, amikor nincs tökéletes megoldás. Az egyetlen igazán jó megoldás a nagy tömegre a nagyobb helyszín lenne,
Voltaképpen még az sem oldaná meg, mert az előttünk álló sor mindenképpen rálógna a többiek asztalára.
Még próbálok valami megoldást találni, aztán ha nem sikerül, akkor maradnak ezek. Mindenki egyéni problémáját nem tudom megoldani.

DDani

• Gibbon
  • *
« Válasz #9715 Dátum: 2016. július 25. - 19:32:58 »
Gyanítom a gyűjtőkben van némi para, hogy elfogy, és ezért áll mindenki oda korán... Lehet segítene a tömeg eloszlásán, ha le lehetne foglalni előre adott példányt az újdonságokból, és elég lenne zárásig átvenni... Nem kell felcimkézni, csak félrerakni azt a 20-50 db-ot.
Az újdonságok még sosem fogytak el. Kínosan ügyelek rá, hogy többet vigyünk, mint amennyire szükség lehet. Most például a megszokott mennyiségen felül volt nálunk 100-100 plusz a HC-ből és a Boxból a biztonság kedvéért.
Az előzetes foglalások rendkívül lassítják az ügymenetet, mert egy ember csak azokat keresgéli, addig a vevő áll az asztal előtt. És annyi láda kéne hozzá, amennyi nem fér be az asztalok mögé.
Úgy értettem, hogy nem felcimkézni, hogy csak félreraksz annyit, amennyi kell, mondjuk 50 "félretett" van ebben a dobozban, ahhoz nem nyúlunk. Ahogy jönnek a vevők a félrerakottért, húzol egy strigulát (név nélkül!), a példányt meg elveszik a többi közül (tehát nem kell feltétlen a dobozból). Ha elfogy a teljes készlet a félretetetteken kívül, akkor megnézitek, hogy hány strigula van, annyit még el lehet adni a dobozból. (Ha nem gond, hogy esetleg megmarad 50 - x a rendezvény végére mert nem vették át, akkor még strigulázni sem kell).

Tehát igazából csak egy biztonsági buffer-t képzünk  ;D

Bár a fentiek alapján felesleges aggódni, de lehet egy próbát megérne, hátha jobban oszlik a terhelés, ha a törzsvevők csak a börzézésük végén állnak be.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #9716 Dátum: 2016. július 25. - 20:46:06 »
hátha jobban oszlik a terhelés, ha a törzsvevők csak a börzézésük végén állnak be.
Igen ? Én is törzsvevő vagyok (ha van pénzem), de vidékről jövők fel a börzére (ha van pénzem). Nem szoktam megvárni a börze végét hogy időben hazajussak, de ezentúl megvárom a börze végét, és este tízre érek haza hogy a terhelés elosszon a tömegben (akiknek biztos több pénze van mint nekem, igen csóró vagyok).
Nincs tökéletes megoldás, de bízom benne hogy Kaine fog találni megoldást a dolgokra. Még ha nem is felel meg mindenkinek, mert olyan büdös életben nem lesz.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

DDani

• Gibbon
  • *
« Válasz #9717 Dátum: 2016. július 25. - 21:41:11 »
hátha jobban oszlik a terhelés, ha a törzsvevők csak a börzézésük végén állnak be.
Igen ? Én is törzsvevő vagyok (ha van pénzem), de vidékről jövők fel a börzére (ha van pénzem). Nem szoktam megvárni a börze végét hogy időben hazajussak, de ezentúl megvárom a börze végét, és este tízre érek haza hogy a terhelés elosszon a tömegben (akiknek biztos több pénze van mint nekem, igen csóró vagyok).
Nincs tökéletes megoldás, de bízom benne hogy Kaine fog találni megoldást a dolgokra. Még ha nem is felel meg mindenkinek, mert olyan büdös életben nem lesz.

Azt írtam, hogy a börzézésük végén, azaz azt hagyod utoljára / utolsók közé. Nyilván kivételek mindig lesznek amúgy, de a többi számíthat.

Darkus

• Grizzly
  • *
« Válasz #9718 Dátum: 2016. július 26. - 11:10:12 »
Esetleg nem lehetne több Kingpines asztalt, a börze területén felállítani?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9719 Dátum: 2016. július 26. - 12:41:00 »
Tehát igazából csak egy biztonsági buffer-t képzünk  ;D
Ez nem olyan rossz ötlet, de az elég necces lenne benne, hogy amennyiben a többi elfogyna, mit tennénk?
Esetleg nem lehetne több Kingpines asztalt, a börze területén felállítani?
Ha jóval nagyobb helyünk lenne, akkor lehetne szó róla, de úgy is problémás, mert nekünk is kétszer annyi ember kéne, illetve ha az egyik helyről elfogyna valami, akkor cserélgetnénk?